- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
TeebyKay #105283 üzenetére
Nekem jók a tapasztalataim eddig (ritkán tapasztalok hardveres hibát), ráadásul a többségnek a gariztatással sincs gondja, ha felmerül valami gond. De ha te pont kifogsz egyet, akkor mindegy, hogy amúgy milyen a statisztika. Ha biztosra akarsz menni (elvileg), akkor itthonról vásárolj!
(Persze az itthoni garizás sem mindig fenékig tejfel...
)
-
b0bcat
addikt
válasz
freaghill #105158 üzenetére
A "battery programok" semmit nem érnek, úgyhogy szinte mindegy is, mit írnak. A Wakelock Detector tudja például megmutatni neked, hogy mi az, ami pörgeti a procit. De túl sokat ettől a dologtól (a felderítéstől) sem szabad várni - a nejem régi telefonjánál hiába láttam, hogy naponta 350x ébreszti a Google Services a készüléket (ami erős merülést okozott), a konkrét hibát nem sikerült feltárni, és a factory reset sem segített.
-
b0bcat
addikt
válasz
medica #105132 üzenetére
Engem az "rémített meg", hogy a kolléga - ahogy írta is - a Haier W910-hez mérten érzi lassúcskának a 4X-et, márpedig nekem W910-em van, ami ugyan nem érződik a mindennapi használat során lassúnak számomra (így lassan 2 év után sem), de egy sokkal újabb, 8 magos procival szerelt telefontól láthatóan gyorsabb működést várnék. (De az sem kizárt, hogy én vagyok "elkényeztetve" a 8 magos MTK procik sebességétől...
)
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #104954 üzenetére
Ha utólag került rá magyar nyelv, és indítasz egy factory reset-et, akkor megmarad a magyar nyelv?
Ebből a szempontból lényeges lehet, hogy a (gyári) ROM tud-e magyarul.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #104914 üzenetére
Rendeltem hozzá egy EU átalakítót.
Az az érdekes viszont, hogy egy másik boltból rendeltem az átalakítót, mint ahonnan magát az elosztót, mégis az elosztó csomagjában volt egy átalakító, így nem kizárt, hogy alapból adtak hozzá, és majd érkezik még egy pluszba.
Egyelőre teszi a dolgát. Három telefon töltődik egyszerre, 0,45 - 0,75 - 1 amperrel szimultán. (Variáltam a kábelekkel, de mindegyik készülék mindegyik kábellel ezeket az értékeket mutatja, tehát azt vélelmezem, hogy a telefonok kérnek ennyit enni.
)
-
b0bcat
addikt
válasz
cs.zs. #104895 üzenetére
Rendes boltban - kártyafüggetlenül - inkább 55-60 ezer, nem 40...
Annyit meg nem ér egy Snapi 410-es telefon. Szerintem.
Más: Ma megjött a Xiaomi hosszabbító-elosztó-USB-töltöm. (Ő lenne az.) Jópofa. Kétségtelenül minőségi benyomást kelt.
Éppen tesztelem, hogy mit tud, ha egyszerre három telefont kell tölteni. Beszámolok majd még róla, ha van valami érdekesség vele kapcsolatban.
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #104731 üzenetére
Véleményem szerint az általad linkelt, V500-assal készült kép meglepően jó egy telefonhoz képest.
Mondjuk én nem vagyok profi fotós, és sokkal rosszabbhoz vagyok szokva.
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #104720 üzenetére
Elméletileg igen. Két napja ezzel szenved a nagybátyám.
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #104675 üzenetére
Sajnos nem.
További készülékekkel is próbálkoztunk (Cubot S222, Huawei Y200), a Pro látja a telefonokat, de a füleseket nem. Érdekesség, hogy a Cubot sem látja a headset-eket.
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #104668 üzenetére
Így már értem, köszi!
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #104662 üzenetére
A "reset" alatt a ki-, majd bekapcsolást érted? Komolyan kérdezem, mert nekem sosem volt ilyenem.
Ez a probléma sem nálam merült most fel, hanem a nagybátyámnál. Mindenesetre köszi a tippet!
-
b0bcat
addikt
Egy kis segítséget kérnék! Adott egy THL T6S, egy T6 Pro és 3 bluetooth headset. A T6S látja BT-n a füleseket is és a Pro-t is, de a Pro csak a másik telefont látja, a headset-eket nem. Mi okozhatja ezt?
Fontos lenne, hogy párosítani lehessen a T6 Pro-t valamelyik fülessel.
Köszi a segítséget!
-
b0bcat
addikt
Ma volt a kezemben egy LG Leon. Mosolyogtató számomra, hogy kártyafüggetlenül 50 ezerért csak Snapi 400-at és FWVGA felbontást adnak 1/8 GB memória mellett, viszont a kamerája - bár a tulaj fintorgott rá, amikor kérdeztem, hogy mennyire elégedett vele - érezhetően jobb, mint az utóbbi féltucatnyi (25-50 ezer forintos) kínai csodának, ami a kezemben volt.
-
b0bcat
addikt
válasz
Nyiaz #104260 üzenetére
Én már majdnem komolyan elgondolkodtam ezen a modellen (még a rossz oldalra tett "vissza" gombbal is meg tudnék barátkozni talán
), mikor megláttam, hogy nincs gombvilágítása...
Ennyi pénzért azért az elvárnám.
A fotós probléma furcsa. Általában kevés fénynél szokott gond lenni a fotózással.
-
b0bcat
addikt
válasz
merqree #104256 üzenetére
Az A6000 nem rossz. Erős az akku (6-7 óra kijelzőidő) és tűrhető a kamerája. A gyári oprendszer mondjuk nekem nem tetszik, mert tele van bloatware-rel.
De a szűkös szabad RAM ellenére sem lassú szerencsére.
A két modell viszont nem egy kategória. Az iOcean nem véletlenül drágább. Cserébe kevésbé márkás (ha ez számít).
-
b0bcat
addikt
válasz
robi1979 #104223 üzenetére
Pont a napokban beszéltünk róla itt, hogy túl nagyok az igények, cserébe túl kicsi a keret. Mindenki (közel) tökéletes telefont keres, a lehető legolcsóbban. Ilyen sajnos nem létezik.
Sőt, a rohadt drága kategóriában is sokszor durva kompromisszumokra kényszerül az ember. (Ilyennek gondolom azt, amikor például egy 150-200 ezer forintos, csúcs-Snapival szerelt készülék melegszik.
)
Maga a 4G képesség ma már nem akkora kunszt (más kérdés, hogy hány embernek van egyáltalán szüksége rá), valamint a 4.4-es Android is véleményem szerint tökéletesen elég még, ám a jó kamera és az erős akku, de főként az előbbi nagyon leszűkíti a lehetőségeket. El kell fogadni, hogy jó kamerás kínai telefon kevés van, és azok is inkább a felsőbb kategóriákban játszanak. Számomra ez a dolog kevésbé lényeges, ezért nem is annyira követtem a fejleményeket e tekintetben, amióta csak ezt a topikot látogatom, de az rémlik, hogy kimondottan kevés megfizethető készülékről hangzott el idáig egybehangzóan, hogy jó a kamerája. A Redmi (1) és az iNew V3 jut hirtelen eszembe.
Azt gondolom, hogy - mint megannyi más dolog is az életben - a telefonvásárlás arról szól, ki miben hajlandó kompromisszumot kötni, és hogy ennek fényében mi a szóba jöhető modellek köre. Aki jó fotókat szeretne, annak jobban zsebbe kell nyúlnia. Ugyanez igaz a nagyobb akkura is. Aki pedig kevesebb pénzt szán a dologra, kísérletezhet a kevésé márkás modellekkel. (Én az utóbbi kategóriába tartozom, és eddig - szerencsére - kevés csalódás ért.)
-
b0bcat
addikt
válasz
robi1979 #104091 üzenetére
"De talán kiindulópontnak kellene egy sorrend a megbízható kínai gyártókról..."
Az a baj, hogy nem mindig számít ugyanannyira a gyártó. A különböző kategóriájú modellek eltérőek lehetnek minőségben, nem beszélve a beléjük szerelt hardverről (elsősorban a processzorról). Tehát az általánosításnál hasznosabb infó a konkrét tapasztalat az egyes készülékekről, ami viszont nincs mindről a kínálatban, miután a legtöbben az aktuális sláger modelleket vásárolják.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #103915 üzenetére
"beszéltünk itt egy 6732-512 ram kombós 5.5-ös szörnyszülöttről"
Számomra a felbontás is kicsit ijesztő...
Közismerten nem vagyok pixelvadász, és 5,5 colon a qHD még teljesen vállalható szerintem, na de FWVGA...
-
b0bcat
addikt
válasz
silver10 #103904 üzenetére
Mint írtam, pont a Zopo-val nem volt gond a hangminőség terén.
És maximálisan egyetértek: jó lenne tudni, hogy mi a fene okozhat ilyen hangminőségbeli problémákat, mert elég gáz, pláne, hogy hálózaton belül tapasztaljuk.
U.i.: Nem tartom kizártnak, hogy egy A-szériás Lenovo (az 50+ ezer forintos árcédula ellenére) hangminősége kicsit gyengébb, mint a drágább szériás testvéreié.
-
b0bcat
addikt
válasz
nyisziati #103833 üzenetére
Lehet, hogy nem véletlen, hogy például a nagyáruházak újságjaiban olyan tulajdonságokat domborítanak ki a telefonok hirdetéseiben, mint kijelzőméret (de mekkora felbontás mellett?!), belső memória mérete (a RAM-ról szemérmesen hallgatnak), meg a teljesen alap fícsöröket, mint bluetooth és wifi?
A laikus meg nyilván a legnagyobb betűmérettel szedett árat nézi elsősorban...
-
b0bcat
addikt
Melyiket? Az enyémet vagy a feleségemét?
(És ha tényleg a kártya a rossz, akkor mi magyarázza, hogy a nejem T-s SIM kártyája a Zopo készülékben nem produkálta ezt a hibát?)
Talán releváns infó, hogy korábban is tapasztaltam már, hogy bizonyos ismerőseim (3-4 fő lehet ilyen) hasonlóan gyenge minőségben szólalnak meg, ha velük beszélek telefonon. Mind T-sek. (Kettőnek Nokia okostelefonja van, de az egyiknek Samsung.) Ugyanakkor más T-s ismerőseimmel normálisan tudok beszélni, tehát nem is az én készülékemben van szerintem a hiba.
-
b0bcat
addikt
Szomorúan jelentem, hogy a frekvenciák változtatása nem járt sikerrel.
A nejem telefonja (Lenovo A6000) továbbra is gyenge hangminőséget produkál a T-s kártyával (pedig a korábbi telefonján nem volt ilyen gond), miközben a Vodás kártyával teljesen jó.
Valami ötlet még, hogy mi lehet a gond - leginkább beállítások szintjén?
-
b0bcat
addikt
Képzeljétek, az imént kipróbáltuk, hogy nem a trés, hanem a vodás számon hívtam a nejemet, és úgy
tökéletessokkal jobb a hangminőség.Ennek mi lehet az oka?
(Én magam is trés vagyok...)
Otthon megnézem, milyen beállítási lehetőségek vannak... Mindenesetre örülök, hogy a jelek szerint a készülék nem hibás hardveresen.
-
b0bcat
addikt
@Terentius: Megvan még. Eladó lesz.
@Ájvé: Én nem nyúlok a szoftverhez. Ha dobozból nem tud rendes hangminőséget nyújtani, akkor kapja be...
Meg azért sem ROM-olnék, mert az lehet, hogy garanciavesztő hatású.
@szobakutya: Pont ezt terveztem (és tervezem továbbra is) kipróbálni.
-
b0bcat
addikt
válasz
janaman01 #103683 üzenetére
Ez a feleségem döntése lesz végeredményben, de - amennyiben ezen tényleg nem lehet javítani, mert "csak ennyit tud" - nagyon csalódott lennék, mert az eddig nálam járt bő tucatnyi készülék közül kevésnek volt ilyen gyenge telefonálási hangminősége, és úgy egyáltalán mostanában a "filléres", B-kategóriás telefonok is tűrhető hangminőséget produkálnak.
Nem akarom elhinni, hogy egy 55 ezer forintos, márkás készülék ebben nem remekel. De azért még reménykedem, hogy csak beállítási baja van...
Te mit javasolnál "normális" telefon gyanánt?
-
b0bcat
addikt
Fejlemény van a nejem új telefonja ügyében. (Lenovo A6000) Sajnos kellemetlen: kifejezetten rossz telefonálási hangminőségre panaszkodik a feleségem. A hívások egy része visszhangzik a hangszóróban (az ő oldalán), míg a többi hívás tompán hallatszik, "mintha tölcsérből beszélne az ember", illetve az ő hangja is rosszabb, amikor hívom őt, mint eddig (amíg a ZP700-at használta).
Ez normális?
Vagy valami beállítás baja lenne?
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #103651 üzenetére
Bocsánat, arra gondoltam. A home gomb hosszú megnyomására nem reagál a szokott módon.
-
b0bcat
addikt
Nem rossz ez a Lenovo A6000, de ennyi pénzért tehettek volna bele
- gombvilágítást
- Gorilla üveget
- vagy legalább gyárilag kijelzővédő fóliátAzt tudja valaki, hogy át lehet-e állítani, hogy a menü gomb hosszú megnyomására ne a Google Asszisztens vagy mi jöjjön be, hanem a futó alkalmazások listája? Momentán sehol nem találjuk a listát, mert ott, a "helyén" nincs.
-
b0bcat
addikt
válasz
svgyula #103636 üzenetére
"Hisz volt már itt is jó pár szerencsétlen aki két hónap alatt sem volt képes választani telefont pedig minden segítséget megkapott."
Jónak mondod...
Én magam is több mint egy éve keresek utódot a Haier W910-nek, de mindegyik készülékben, amely eddig jelöltként megfordult a kezemben, találtam valami olyan hibát, ami miatt inkább másik után néztem. Igazad lehet tehát: a bőség zavara tehet róla. Így, hogy több tucatnyi lehetőség közül tudok válogatni, könnyebben mondom azt egy-egy hibára, hogy azt nem tudom elnézni a készüléknek.
A ma kézhez kapott Lenovo A6000 amúgy kellemes meglepetés. Alig nagyobb a ZP700-nál, nagyon kis vékony-kecses, és gyorsnak is tűnik. Szoftveresen mondjuk majdnem olyan gáz, mint az A850+ volt (sok benne a bloatware), de a feleségemnek ezzel is együtt is tetszik. (Rögtön launcher-t cserélt persze rajta...
) Szóval még nem küldjük vissza.
-
b0bcat
addikt
válasz
Dhampir #103622 üzenetére
Továbbra sem értelek. Van ez a lehetőség. Törvény biztosítja. Azért találták ki, mert amikor neten vásárolsz, nincs lehetőséged "alaposabban" megismerkedni a termékkel, mielőtt kifizeted. (Abba most ne menjünk bele, hogy egy boltban, amikor leveszed a terméket dobozostul a polcról, és a kosaradba teszed, mennyivel több lehetőséged volt kipróbálni...)
Tehát van ez a törvényes lehetőség, hogy akármi miatt elállhatsz a vásárlástól. Miért inkorrekt dolog szerinted élni ezzel? Olvastam egy cikket, amiben a kereskedők nyilatkoztak, hogy valójában nem okoz kárt nekik ez a dolog, sőt, erősíti a vásárlói bizalmat, és valójában nem sokan élnek ezzel a lehetőséggel. De a lehetőség adott, és aki élni akar vele, az megteheti. A kereskedést akkor sem éri anyagi kár, ha korrekt módon viselkedik, és nem adja el újként a már kibontott terméket.
Olvastam olyanról is, hogy valaki visszaélt ezzel a lehetőséggel. Például vásárolt egy kamerát, elvitte nyaralni, majd a nyaralás végeztével "visszaváltotta". Ilyen is van. Ez valóban nem korrekt vásárlói magatartás (bár a feltételekbe belefér, ha nem sérült a termék). Nálunk ilyesmiről nincs szó, hiszen tényleg nem lehet tudni előre, hogy tetszeni fog-e a feleségemnek a telefon - ha viszont nem, akkor szó nélkül és rossz érzés nélkül vissza fogjuk küldeni, ha egyszer erre lehetőség van. Meglátásom szerint nem kérdés, hogy ezt kínai boltokkal el lehetne-e játszani (nyilván nem), miután egy magyar törvényi lehetőségről beszélünk.
U.i.: Velünk anno a Trémobil játszotta el azt, hogy egy használt, hovatovább hibás készüléket adott el nekünk újként, de sikerült - nagy nehezen - kicseréltetni egy új és hibátlan készülékre. De ettől még a törvényt jónak tartom.
-
b0bcat
addikt
válasz
Dhampir #103596 üzenetére
Nem értem, mi a problémád.
Törvény adta lehetőségem 14 (naptári) napon belül visszaküldeni és indoklás nélkül elállni a vásárlástól, ha nem tetszik. Azt nem tudom, hogy ezt követően mi történik a készülékkel, bár feltételezem, hogy legfeljebb refurbished-ként adhatják el újra, ugyanis a Lenovo lezáró matricát, ami a csomag bontatlanságát mutatja, szerintem már nem tehetik vissza.
-
b0bcat
addikt
válasz
Zitababus #103585 üzenetére
Ma jött meg a Lenovo A6000 a nejemnek. 55K volt itthonról, rendes boltból, garival. Pár napon belül meg tudom mondani, hogy mennyire vált be.
(Ha nem tetszik neki, 14 napon belül vissza tudjuk küldeni.)
Végül feladtuk a 4,7 colos limitet, mert túlságosan leszűkítette a lehetőségeket.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #103571 üzenetére
Újabb besztbáj-gyanús modell?
-
b0bcat
addikt
válasz
janakbacsi #103429 üzenetére
Ha ez az, amire gondolok (íbéjen lehet kapni a 4 aljzatos változatát), akkor nem éppen csúcsminőségű.
-
b0bcat
addikt
válasz
Terentius #103349 üzenetére
Még egyszer sem sikerült teljes töltöttségről lemerítenem, úgyhogy nem tudok biztos adatot mondani erre, de 5 órát "sima böngészéssel" tudnia kell. Amikor navigáltam vele, akkor elég sokat merült, de ez érthető. Álló helyzetben szinte semmit nem merül (1% egy éjszaka alatt).
Nem próbáltam másik Android verziót. (Nem is fogok. Nem piszkálom azt, amihez nem értek.
)
@iMaverick:
Egyértelműen a Mlais a "jövőálló".
A konklúzióban foglaltak, miszerint nem tudok egyelőre dönteni, abszolúte az én nézőpontomon alapulnak, amelynek egyik fő mozgatórugója az, hogy nem szeretek az indokoltnál többet költeni dolgokra. Ha egyszer elég az MT6582 1 giga RAM-mal, akkor nem fizetek jelentősen többet a dupla erejű prociért, ha más tulajdonságaiban a két kütyü közel azonos teljesítményt nyújt.
-
b0bcat
addikt
Írtam egy kis szösszenetet a Mlais M52-ről.
-
b0bcat
addikt
Na, erre kiderül, hogy a feleség nem akar MIUI-t, hanem ragaszkodik a stock Androidhoz...
-
b0bcat
addikt
Képzeljétek, most, hogy a napokban beszéltünk a Zopo ZP700-ról - és én könnyelműen úgy nyilatkoztam, hogy a feleségem készülékének az akku csere után semmi baja -, tegnapelőtt benyögte a nejem, hogy valami gond van a telefonnal, és kiderült, hogy halódik az érintője...
Most vehetek valami mást neki.
BTW, van ötletetek, hogy mit érdemes venni? Én már napok óta rágódom ezen, hátha nektek eszetekbe jut valami, ami nekem nem.
Elvárások:
- max. 4,7 col
- lehessen hozzá szép, színes szilikon tokot kapni
- a mostaninál inkább erősebb hardver
- legalább 4.4-es Android
- legalább (valós) 2000-es akku
- dual SIM (lehetőleg dual mini SIM, de ilyen úccse' lesz, tudom)
- jó kamera
- nem feltétel, de jó lenne az IP67Mindez minél olcsóbban, abszolút plafon 70K. (Én magam 50-nél többet sosem adnék ki telefonra, de ez most kivételes eset...
)
-
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #103052 üzenetére
A feleségem használ egy ZP700-at bő egy éve. Az első akku aránylag hamar tönkrement, de a Mobilamb-ról rendelt második jól működik. A nejem jól elvan vele, de nekem semmivel nem érződik magasabb kategóriának, mint pl. a Cubot. Csak árban erősebb.
-
b0bcat
addikt
Ma próbálgattam az M52-t a Sygic navival. Kellemesen csalatkoztam. Hiába tűnt elsőre kicsit bizonytalannak a GPS Test programban a GPS-vétel, illetve kis gondolkodás után talált csak magára a navi az autóban, ezt követően a Sygic futása során atomstabilan tartotta a pozíciót a készülék, még magas házak között is.
Holnap egy hosszabb úton is tesztelem majd.
-
b0bcat
addikt
válasz
WOT-H-A-C #102914 üzenetére
Nekem az S168 3 napot bírt 3 órás kijelzőidő mellett ugyanolyan használattal, mint ahogyan a Haier W910 (1700-as akkuval) 2 napot bír kb. 1 óra kijelzőidővel.
A maga kategóriájában (~85 USD) ez az akku kapacitás teljesen rendben van szerintem. Aki többre vágyik, szánjon több pénzt a dologra, de legalább egy mobil akkut vásároljon a telefon mellé.
-
-
b0bcat
addikt
válasz
Bali222 #102891 üzenetére
Na, én is kipróbáltam a telefonálást a 20-as kártyámmal.
Örömmel jelentem, hogy a telefonálási hangminőség kifogástalan, és nekem még halkítanom is kellett, mert a 75% körüli alap hangerő sok volt. A kihangosítás is jól működik, kellően hangos.
A hátlap levételével kifejezetten elégedett voltam. Ez most furcsán hangozhat, de hülyét kapok attól, amikor nehézkesen, körömbeszakítósan lehet csak egy hátlapot leszedni. Itt semmi ilyesmi nincs.
Két mozdulat, és simán lejön a hátulja, pedig amúgy tökéletesen, masszívan áll a helyén.
Bő egy óra múlva kicsit navigálok a Sygic-kel.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #102879 üzenetére
Letöltök valami navigációs progit rá, és kipróbálom, mennyire pontosan navigál.
-
b0bcat
addikt
Hát, sem a kamerától, sem a GPS-től nem vagyok elájulva.
(Mlais M52)
A fotók színei fakók, az élek pedig (eredeti méretben nézve) homályosak akkor is, ha van elég fény. Camera 360-nal csak effektek kerülnek rá, de nem segítenek, mert a jelek szerint a szenzor csak ennyit tud.
A GPS szinte azonnal talál (értsd: lát) holdakat, nem is keveset, de nem fixál gyorsan, és utána ingadozik a vétel erőssége. Szabad ég alatt is legfeljebb 7 méteres pontosságot mutatott eddig a GPS Test program. De hogy kevésbé rosszat is mondjak: kipróbáltam a Google saját GPS nyomkövető progiját, ami gyönyörűen, folytonosan követte is az utamat Óbudától hazáig - bár legnagyobb nagyításon látszik, hogy szinte végig méterekkel az út mellé tett.
Ennyi pénzért mondjuk nem vártam csodát, de álló helyzetben több korábbi, elméletileg gyengébb GPS-képességgel megáldott készülékem (MT6582, MT6592) is sokkal jobb számokat mutatott a teszt progiban.
Amúgy meg sem a fotós, sem a GPS képesség nálam alapvetően nem számít, csak gondoltam, megosztom veletek a tapasztalatokat.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #102845 üzenetére
Számomra ez a fotós dolog amúgy nem igazán lényeges, így nem is vártam sokat tőle, és az sem kizárt, hogy csak én nem tudom jól beállítani.
A nappali fotók már jobban érdekelnek.
BTW, milyen fotós app-ot javasolsz kipróbálni?
-
b0bcat
addikt
Megosztanám veletek a ma kézhez kapott Mlais M52-vel kapcsolatos gondolataimat, hátha érdekel valakit.
Még friss az ismeretség, ezért nem tudok minden funkcióról beszámolni. Mindennemű sorrendiség nélkül írom, ami eszembe jut:
- A készülék háza szép, masszív, vékony, és könnyebb, mint amire számítottam. Tökre Xiaomi-nak néz ki.
- A kijelző kifogástalan. (Nekem untig elég a HD felbontás, még 6 colon is.)
- Gyors és stabil. Akadást eddig egyáltalán nem tapasztaltam.
- Van noti LED, ráadásul állítható a színe.
- A képernyő alatti gombok bántóan erős - inkább piros, mint rózsaszín - fénnyel világítanak. Ez nem tetszik benne. Jobban örülnék, ha egyáltalán nem világítana, vagy ha fehér lenne a világítás.
- A kamera sötétben muhaha képeket készít. Holnap kipróbálom rendesen, napfényben.
- A hangminőség teszten (agybadugós fülessel hallgattam némi zenét a TeCsőről) elsőre úgy tűnt, hogy "megbukik", majd rájöttem, hogy csak a szoftveres hangminőség-javítást (sic!) kell kikapcsolni, és rögtön jó lesz a hang, csak kicsit halk maxon is. A csatlakozó szabványos.A telefonálás minőségére nagyon kíváncsi leszek.
- Bő 20 perc alatt 5%-ot esett az akku töltöttsége, amit ha parasztba' felszorzok, kijöhet a 6 órás kijelzőidő.
- 4.4.4-es rendszerrel jött, OTA frissítés nincs (még?) hozzá.
- A szabad RAM-ot az egyik helyen 1,1-nek, a futó progiknál 1,4-nek írja szűz rendszernél.Eddig alapvetően tetszik.
Ja, a tartozékok között szokás szerint nincs füles, és plusz képernyőfólia sincs a dobozban, viszont a készüléken alapból fent van egy, hibátlanul, buborékmentesen.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #102384 üzenetére
Ez befektetés. Megveszed 2 dollárért, majd utána te tudod 500-ért vágni másoknak.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #102374 üzenetére
Vagy íbéjről rendelsz vágószerszámot kb. 2 dollárért.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #102029 üzenetére
Nekem ICS alatt fut.
(Gyári állapotú Haier W910-en.)
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #102014 üzenetére
Azért a THL nem annyira rosszul csengő név, és nekik is van bőven 100 dollár alatti telefonjuk (T6S).
Ettől függetlenül igazad van, nem mindenkinek felel meg egy B brand. Számukra mindenképpen drágább a mulatság, de nem feltétlenül járnak jobban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged