-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hát nekem éppenhogy. Reggel hatkor lekerül a töltőről, este 11-kor éhes (13%).
De ebben az 5 percenkénti e-mail lekérés sovány 2G hálózaton is ludas lehet, hétvégén akár 1,5 napot is kibír.
GPS bekapcsolt képernyővel, teljes fényerőn 2 óra alatt megeszi az akkut 100%-ról.
Amúgy nagyon elégedett vagyok vele. -
-
válasz
tboldi #31015 üzenetére
Tekintve, hogy azt már másfél hónapja csináltam, és arra gondolva, hogy pl. a Lenovo A820 esetén 2 héten belül változás történt, és az elsőnek készített CWM sok készüléken már nem működött... szétesett a kép...
Hát inkább csinálok egy frisset, minthogy meglepetés érjen. -
Recovery cseréje MTK657x/89 telefonokon, root elérés esetén, saját felelősségre:
(tesztelve: ZTE v889m, v970; Lenovo A820)Hozzávalók:
- Mobileuncletools a play áruházból.
- Saját telefonodra szabott recovery. Ez fontos: ha nem a sajátodnak megfelelőt rakod fel, vagy nagyobb a mérete, mint 6MB, akkor abból jó nagy galibák lesznek!1,Telepítsd a MobileUncleTools programot a PlayStore-ból.
2, A recovery-t, amit fel akarsz tenni, másold az SD kártya gyökérkönyvtárába,
3, Indítsd el a Mobileuncletools-t.4, Ha elindult, nézd meg, hogy valóban root-oltnak látja-e a telefonodat (bal felső sarok)
5, Ha root-olt, akkor a harmadik menüpontot válaszd: "Recovery Update"
6, Megjeleníti a választható recovery-ket
7, Válaszd a neked megfelelőt azzal, hogy ráböksz:
8, Ha OK-t nyomsz, akkor pár másodpercen belül megkérdi, hogy újraindítsa-e recovery módban a telefont.
Én javaslom, hogy várj 10 másodpercet (tapasztalat)9, Nyomj az OK-ra, és újrainduláskor már az általad telepített recovery fogad.
Ha így teszesz, új recovery-d leszesz.
-
válasz
Vvarpi #30879 üzenetére
Még jó, hogy mással is lehet nyalogattatni az okostelefont...
-
Csak óvatosan a lewa-val, és a recovery-t sem sikerült a hozzászólóknak feltenni...
-
válasz
instantwater #30415 üzenetére
Hűha ... ez erős passz. (legalább anyira fura, mint a reboot utáni felfordultan működő kijelző...)
Citkar: mobilnettel is letölthető.
-
válasz
CoolBoy323 #30222 üzenetére
Még sose' használtam, szóval passz.
(CWM+root.zip-et szoktam használni) -
válasz
hungobungo #30216 üzenetére
Otthoni gépemen van lementve, este feldobom valami felhőbe.
-
válasz
würzburger #30212 üzenetére
A 6589-es mtk platform autoroot-ja. Ha jól emlékszem, a Myaudio Q508-ban is az van.
-
-
válasz
betyarr #30078 üzenetére
Nem túl sokat bír, sajnos. De arra épp elég, hogy 30%-ról 65%-ra felhúzza.
Azért azzal számolni kell, hogy 3V * 2,4Ah --> 7,2Wh
Ugyanez 5V-on: 5V/7,2Wh --> 1,44Ah
Plusz (inkább mínusz) a veszteségek, tehát max egy 1,2Ah-s akkutartalékról beszélhetünk.Azért választottam ezt, mert szükség esetén akár ceruzaelemmel is megy, ami meg kapható mindenfelé.
-
válasz
lexter00 #30061 üzenetére
Ilyen van.
A jó, hogy 2db elemmel megy. (2400mAh-s akkuk vannak benne)
-
-
-
válasz
betyarr #28854 üzenetére
Sajnos arra számíthatsz, hogy utána eltűnik a root és a guglipléj.
Ez az miatt van, hogy belpiacos telefonról beszélünk.
Ellenben vannak elvetemült hacker-ek, akik az új verziókkal is megcsinálják a saját ROM-jukat, szóval ez miatt nem érdemes aggódni, csak nem szabad frissíteni a gyárit, inkább várni a gyári módosítást. -
válasz
instantwater #28712 üzenetére
Lenovo A820-ra is van.
-
Lenovo A820 fórumtéma elindult. Az érdeklődőket, kérdezőket szeretettel várjuk
-
válasz
Vjankovics82 #28657 üzenetére
Ez igaz.
De jó ramutatni, hogy sok alternatíva nincs strapafonok esetén ilyen árban, 2 kártyás esetén.M3oH:
minden gomba ehető, de van ami csak egyszer.
-
válasz
Vjankovics82 #28648 üzenetére
Plusz még 2 magosban ott a ZTEV970.
Quad core-ra Lenovo A820 pl.
-
-
válasz
iMaverick #27855 üzenetére
Először ne rögtön a power+hangerő le kombóval próbálkozz, hanem először próbáld meg a root-olást.
Ha az megvan, akkor már lehet, hogy a legújabb 2.4.5-ös verzió simán megcsinálja telefon módból, nem kell vacakolni a factory mode-dal.
Az a leírás az utolsó lehetőségként emlegetett, mer' nem egyszerű.
Nem is mindegyik telefonon van factory mode, pl. jellemzően THL-nél nincs.
(V970-es telefonon a BM3.1-en sincs angol, bár apeelme segítségével arra is lett a BM2.3-ból.)(#27871) iMaverick
A flashtool-nak van readback opciója is. -
válasz
tabela #27862 üzenetére
Létezik egy morelocal2 app a play-en, ami magyarrá teheti azt, amelyik app-ban van magyar nyelvi fájl.
Ha pedig root-olt a telefon, akkor a build.prop szerkesztésével elővarázsolható (beállítható) a magyar nyelvi fájlok használata.
Egyik sem jelent 100%-os magyarítást, csak azt, hogy ahol van az apk-ban magyar nyelvi fájl, azt használni fogja.
-
MTK6589 root-olása CWM recovery vagy Kínai "CWM" (aka tyúklábas recovery) segítségével:
[link]
A képek fölött ott van a CWM-nek megfelelő szöveg is.
A hozzá tartozó root.zipRemélem segítség.
-
Hú mennyi hozzászólás egy nap alatt...
kosturica és osztraksajt:
Mindkettőtöknek igaza van.
Mégpedig azért, mert a "DA DL checksum.." a Lenovo A820-nál kötelező, _általában_ más telefonoknál azonban nem. (Én már csináltam féltéglát az A820-ból, 3x is, az első után volt pár óra izzadásos órám
)
Ez okozhatott némi zavart az erőben.Nem felmelegíteni akarom a vitát!
-
válasz
albinolynx #26863 üzenetére
Eddig nem találkoztam olyannal, ami ne tudná a megosztást.
(kivéve néhány nagyonoccó cínai droidfón)
Az mtk657x sorozat bizton tudja. -
válasz
albinolynx #26855 üzenetére
Szerintem:
Lenovo A789
Lenovo A660
ZTE V889M
Jiayu G2Mindegyik 4"-os, ~110$
-
válasz
oroszlan12 #26609 üzenetére
Amit letöltöttél recovery, azt tedd fel valami publikus helyre.
A blokktérképről is kellene egy screenshot vagy valami, hogy lehessen látni, hol helyezkednek el a partíciók.
Ha ugyanis nem jó helyen vannak a partíciók, akkor egy rom telepítésekor akár rossz helyre kerülhetnek a dolgok... érdekes dolgok téglásodhatnak belőle...Ha a blokktérkép alapján találunk valami hasonlót, akkor innen is majd lehet nézegetni, hátha.
már csak fél hét után leszek újra elérhető.
-
válasz
oroszlan12 #26605 üzenetére
[MTKDroidTools]-os leírás.
A vége felé van a scatter és a blokktérkép készítése. -
válasz
oroszlan12 #26600 üzenetére
Az biztos, hogy le tudod menteni a particiókiosztást, ami a CWM készítéshez kell.
Illetve ténylegesen a saját scatter-t meg tudod csinálni. -
válasz
oroszlan12 #26600 üzenetére
Mindegyik módban próbáltad?
-
válasz
oroszlan12 #26594 üzenetére
Nincs rajta véletlenül factory mode?
Jó eséllyel a power+hangerő együttes folyamatos lenyomásával lehet elérni.
Persze nem valószinű, hogy be fog jönni, de hátha.
Mert ha igen, akkor talán tudsz csatlakozni adb-n keresztül a telefonhoz, onnan meg jó infókat lehetne kiolvasni.Ha a csatlakozást érzékeli a számítógépe, akkor érdemes az MTKDroidTools-szak megnézni, hogy látja-e a telefont a program. Bármilyen módban: factory mode, recovery mode (még akkor is, ha nincs kijelzés!!!), vagy egyszerűen csak kapcsold be a telefont.
-
válasz
kosturica #26229 üzenetére
Nekem is csinál ilyet, és fogalmam sincs, hogy miért.
Az A820-nál volt ez (mtk6589).
Amit a needrom-ról lementettem az meg ugyanúgy nézett ki, ugyanazzal a tartalommal, és azt meg elfogadta...Mielőtt betallóznád a needrom-ost, vesd össze azzal, amit neked nem fogadott el.
-
válasz
osztraksajt #26196 üzenetére
Ilyesmit kaptam:
"Tiszta és világos a' <oldal> szabálya, ha nincs kernel forráskód, akkor egy nem-GPL kernel továbbadásáról van szó. 48 órád van, hogy beszerezd, vagy töröljük a módosított ROM-ot. Sok szerencsét."Gondolom valaki picit jobban megnézegette, mi is forog közkézen, esetleg még a jogi részéhez is konyít valamit. Alapvetően még igaza is lehet sajnos, hiába fájdalmas a felhasználóknak.
(Megjegyzem, ha minden igaz a LeWa is közkívánatra került vissza a' <oldalra> az adathalászati gyanú után.)
-
válasz
hungobungo #26193 üzenetére
Csak a gyári kernellel rendelkező módosított ROM-okat is törölni akarják... Ez fájni fog néhányunknak.
-
válasz
hungobungo #26190 üzenetére
Köszi!
Akkor lehet, hogy mégsem menek a /dev/null-ba az mtk-s cuccok módosított romjai az XDA-n. -
Szerintetek kernel forráskódot (+change log, hogy miben is tér el az eredeti kerneltől) honnan lehet szerezni ezekhez a telefonokhoz?
Lehet egyáltalán? -
válasz
gabor# #26149 üzenetére
A V970-hez javaslom a Bruno-féle megoldást flashtool-lal, hiszen az nem teljesen ugyanaz, mint az mtk657x által módoított EBR1, hanem annak már egy módosított változata, további fejlesztésekhez előkészítve.
Az N821 MTK6577, szerintem ott jó lesz a FlickAir által is javasolt program.
-
-
válasz
paolinho #25910 üzenetére
Hmmm... Megint egy érdekesen viselkedő mtk6589....
A lenovo a820 is tud recovery érdekességeket produkálni, de hogy újraindítás után eltűntek a root jogok, na olyat nem produkált.
Ha cwm van, akkor ezt is megprobalhatod telepíteni cwm-ből : [link]. Ez egy superSu telepítő mtk6589-hez.Amíg nem tisztázódott a helyzet, addig ne próbálj visszaallitas csinálni.
Ha lesz root, akkor a teljes rendszer menthető lesz mtkdroidtools - szal! -
válasz
vegyszer #25798 üzenetére
Köszönöm srácok
Igazából nem üzleti szempontból nézem a dolgot, inkább TI gratulációtok az, amitől jól érzem magam. És ez elég is.Linuxos berkekben szokás egymás dolgait portolni, a megfelelő források feltüntetésével, így nem is követelhetek érte semmit. (Persze, ha felajánlják, hogy a V987-hez kapok egy 50$-os kupont, akkor azt nem utasítom vissza
)
-
Hű, bakter.
A Tmallbox az én mod romommal (ami igazából Bruno Martins érdeme) árulja a zte v889m telefont 110$-ért.
Ez most igencsak meglepett... -
válasz
sanzi89 #25709 üzenetére
Igez, ez már jó.
Ez egy CWM recovery.
Itt csinálj egy backup-ot gyorsan hirtelenAz 5.5.0.4-es CWM ráadásul alapértelmezetten TAR-t készít, és azt kényelmes másolni.
Persze célszerű hozzá fizikai SD kártya is, mert oda érdemes menteni (alapértelmezetten a fizikai SD-re ment, de lehet választani, hogy a belsőre mentsen.Ha ez megvan, onnantól már szinte bármit csinálsz, vissza tudod állítani lementett állapotot!
-
válasz
sanzi89 #25694 üzenetére
Ha módosított rommal jött, akkor várhatóan van a telefonodon módosított recovery menü is.
Ha abba be tudsz lépni, akkor ott lesz egy backup and restore menüpont, és ott a backup-ok kiválasztva le tudod menteni az aktuális állapotát a telefonnak. Ez garanciás ügyintézés miatt kötelező.Mivel ennek a készüléknek van topikja, ott is tudsz kérdezni, hátha vannak ott gyakorlottabb kollégák.
A Lenovo-k esetén a recovery-be történő belépés úgy történik, hogy kikapcsolod a telefont.
Ha kikapcsolt, utána a hangerő le+ hangerő fel + power gombokat egyszerre megnyomod és nyomva tartod, míg megjeleni a recovery menü.
Ha esetleg valami kínai van rajta, akkor jobb, ha inkább kiveszed az akkut kikapcsolásként, hogy valami nem jó menüpontra ugorj.Ha sikerül belépni a recovery-be, akkor majd tudasd, hogy milyen is az a recovery (akár szúrj be ide képet, hogy lehessen látni).
Mivel ez az első ilyen telefonond, először olvasgass, mert gyakorlatlanságból sokminden ártalmasat lehet cselekedni.
-
Örömmel jelentem be, hogy a Lenovo A820 telefonhoz készítettem egy nem-Lenovo alapokon nyugvó ROM-ot.
Infók itt: [link] -
válasz
instantwater #25202 üzenetére
Örülök, hogy tudtam segíteni!
Használja egészséggel! -
válasz
Peaceliker #25185 üzenetére
backup and restore... choose bakup format... tar.
utana mar tar-ba menti es nem blob-ba. -
válasz
Peaceliker #25182 üzenetére
allitsd at a mentesi formatumot tar-ra.
-
válasz
Mr. WolfDog #25001 üzenetére
-
válasz
Peaceliker #24970 üzenetére
Azt kéne tapasztalni, hogy ugyanúgy dolgozik, mint eddig, csak már MT6589-es platformon is teszi-e a dolgát.
(mivel az előző verzióban a /system csatolása másként történt, mint a v2-es verzióban.) -
[ZTE V965]
512MB ram egy MT6589-es processzorhoz???
854x480-as felbontás 4.5"-on.
Hát úgy néz ki létezik, de azért fura. Viszont óccóbb egy száassal a nagytesó [ZTE V987]-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged