- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
-
sasa311
veterán
válasz
CoolBoy323 #34436 üzenetére
Ez nem lehet akadály, kipolírozza aztán eladja újnak
-
sasa311
veterán
válasz
CoolBoy323 #34432 üzenetére
Mert azért vette, hogy eladja. És természetesen minden alkalmat megragad rá, hogy itt hirdessen, holott már 4x kapott bann-t érte, de úgy fest nem izgatja.
-
sasa311
veterán
válasz
atomchicken #33717 üzenetére
Ha használható, jó telefont akarsz akkor én nyugodt szívvel ajánlom az A660-at.
Fateromnak vettem (főleg az IP67 és GG miatt). Meglepődtem milyen jó!
GPS-e jobb, mint a G3-nak, a menükezelése gördülékenyebb, mint bárminek, amivel eddig találkoztam (pedig egy 30-40-50 kínai telefon járt már nálam). és ahhoz képest, hogy 1500-as az akku benne faternak kibírt 4 napot úgy, hogy 2x töltött rá max. 20 percet, de a wifi 2 napig aktív volt mert véletlen bekapcsolta
-
sasa311
veterán
válasz
Killerlaca #33682 üzenetére
Azt jelenti, amit a szó sugall - feldolgozás alatt.
Majd PP-on keresztül kapsz tőlük trackinget.
-
sasa311
veterán
válasz
Cyborg #32964 üzenetére
Nem ismered a viccet?
Kohn vegyeskereskedésébe bemegy a vevő:
- Jó napot, egy paradicsomos makréla konzervet szeretnék!
- Parancsoljon 10 forint lesz!
- Na de hát a szomszéd Grünnél ez csak 3 forint 50 fillér!
- Akkor vegye meg ott, kérem alássan.
- Na igen, de neki most épp elfogyott!
- Jah kérem, mikor nekem elfogy akkor nálam is 2 ft 50 fillér! -
sasa311
veterán
válasz
hungobungo #32925 üzenetére
Kötőjellel van az oldal.
-
sasa311
veterán
-
sasa311
veterán
válasz
b0bcat #32635 üzenetére
Hiszen nincs "hozzáadott érték"
Már hogyne lenne..
Egyrészt itt van, nem kínában.
Másrészt KIPRÓBÁLHATÓ személyesen, ami nagy előny, ha még sosem látta a vásárló az adott típust.
Harmadrészt pont, hogy kipróbálható, így elkerülhető a gyári hibás termékEnnél sokkal több "hozzáadott értéket" egy magyar üzletben vásárolt telefon sem tud felmutatni.
-
sasa311
veterán
Minden elismerésem ennek a kis Lenovonak!
Rövid élménybeszámoló a Lenovo A660-ról:
Egész hihetetlenül minőségi az összeszerelése (tényleg vízálló, haha!
), de a kijelzője és főleg az érintőpanele is valami zseniális.
Jó fényerő, jó betekintési szög.Anyagminősége kiváló.
Hangszóró erős közepes. Maximumon kicsit recsegős, közepes hangerőn még jól hallható és ott már nem recseg.
Alap gyári rendszer hihetetlenül gördülékeny, nagyon gyors! Felhasználói élmény "indexe" szvsz a G3 felett van! 10/9-et mondanék.
Rendszer nem stock android, elég szépen belebabráltak, még tanulni kell, de amúgy sok az extra funkció, jópofa.WIFI szépen és gyorsan megy.
Akku erősnek tűnik, pedig papíron "csak 1500"-as.Belső memória kellemes méretű, SD kártyát jól kezeli.
3G csak az egyik slotba van, de ezt szoftveresen is tudja a telefon, kiírta, mikor a 2-es kártyán akartam aktiválni a 3G-t.
Összességében eddig 110$-ért nagyon best buynak tűnik Gorilla Glassal.
-
sasa311
veterán
válasz
smirdex #32570 üzenetére
Nem akarok ROM-ot cserélni, nem találtam kollégák által készített magyart (amúgy van benne egy ~ 80%-os magyar nyelv), én meg nem állok neki Lenovot hegeszteni
Minideales amúgy. Rootolva jött, de CWM nyista és a gyári launcher van rajta.
Na mindegy, keresek egy CWM-et hozzá, csinálok mentést és keresek valami ROM-ot. Valaki tud esetleg "beváltat"?
Csak magyar jó mert fateromnak kell.
ps.:
Akkor egy NAGYON NAGYON EGYSZERŰ launcherre tud valaki tippet adni?
Tényleg kőkoralszaki kéne lehetőleg nagy és egyértelmű ikonokkal! -
sasa311
veterán
Megjött fateromnak a Lenovo A660. Valaki tudja, hogy miként lehetne kiherélni belőle a főoldalon lévő debil Lenovo indítómenüt?
Azt, ami EZEN a képen is látszik.
Megfogni és a kukába húzni nem lehet
-
sasa311
veterán
válasz
umenhoffer92 #32468 üzenetére
Kb. le van írva az első hsz-ben, hogy +27% a teljes (postaköltséggel terhelt) árra.
DHL-es szállításnál borítékolható a vámolás gyakorlatilag.
-
sasa311
veterán
válasz
instantwater #32300 üzenetére
100$ alatt kb. csak szemét van.
-
sasa311
veterán
válasz
hungobungo #32115 üzenetére
thx
-
sasa311
veterán
Ha CWM-el csinálok full mentést a ROM-ról az lement benne személyes adatokat is (pl. IMEI). És ha igen, akkor miként lehet kilőni belőle?
-
sasa311
veterán
válasz
janakbacsi #32086 üzenetére
Létezik, nekem is tönkrement egy low cost telefonon kb. egy hónap után. A másik ugyan olyanon meg hibátlanul működik.
-
sasa311
veterán
Járt nálam 4-5 db eddig magyarítani, amit én tapasztaltam:
- Egy kivételével mindben használhatatlan volt a GPS szoftveres mókolás után is (ez ugye a hogy sikerül meghajtogatni azt a fránya antennát a gyárban esete, szintén zenész mint a G3)
- Egynek szó szerint szétfoszlott a hátlapja, lejött róla a csúszsásgátló bevonat, mint mikor Gizi beszorul a szoliba 2 órára majd lehámlik. Ez egész elképesztő volt. A kolléga rendelt hozzá új hátlapot. (Ő is PH-s amúgy)
- 2-nél szarakodott a flashtool egy olyan PC-n, amin uszkve 50 MTK6513-6589 gond nélkül működött. Aztán egynél egyszer csak gondolt egyet és mégis működött, pedig semmit sem csináltam...
- Egy totálisan téglává omlott össze egy sima BIN4RY rootolástól, teljes gyári ROM Flasheléstől éledt csak fel (mai napig rejtély, mert utána pedig simán rootolta BIN4RY).Összesen nem szoptam annyit MTK platformos telefonnal, mint csak G2-őkkel. Persze lehet csak pechem van és kifogtam gyári hibásakat. De akkor viszont sok a gyári hibás belőle
De mondom, a legzavaróbb az, hogy némelyik szoftveresen olyan hibákat produkált, hogy el sem akartam hinni, más telefontól ilyet nem láttam még youtube-on sem.
És erre az egészre rá jön, hogy van belőle vagy 6+x különböző verzió, hogy véletlenül se tudja az ember melyikre milyen ROM kell.
-
-
sasa311
veterán
válasz
milestone #31712 üzenetére
"mennyire valós a ráírt kapacitás?"
2500
" gyártói szoftveres after sales support"
Totál felejtős, olyat keress, aminek közössége van itthon vagy xda-n. A ZOPO-n kívül én nem is tudok (bár ettől biztos volt) olyan gyártót, aki kicsit is rendszeresen adott volna ki hivatalos SW frissítéseket. Inkább ráhagyják a userre.
-
sasa311
veterán
válasz
attila199207 #31648 üzenetére
Nekem volt ugyan ilyenem.
Nagyon merül, ez tény. De nem ennyira. 1 óra 3G netezés kb. 40-45%-ot vitt le belőle.
Lehet érdemes lenne egy cpu figyelő alkalmazást felrakni, hogy mi zabálja ennyire, aztán ledarálni róla a rossz appot.
-
sasa311
veterán
Nyilván - +27%-ért
Csak halkan jegyzem meg, hogy a "rizikózom az áfán vámon" részhez, hogyha ne adj isten kihozná a postás neked a csomagot akkor önbevallóan neked be kéne fizetned az ÁFÁ-t, mint rendes, törvénytisztelő állampolgárnak
Úgyhogy ennyire álszentek ne legyünk.
citkar
Kicsit elkanyarodtunk a témától, akkor még egyszer:
Én annyit mondtam, hogy az említett shop annyival több, mint a vaterás magánszemély, hogy:
- Tényleg van mögötte egy cég, nem csak Gipsz Jakab
- Tényleg van mögöttük egy szervíz, amiről tudom, hogy létezik és üzemel (amit gondolom nem szórakozásból tartanak fenn)Ennyi és nem több.
Hogy a valóságban hogy csalnak adót az más tészta és nem vagyok én NAV, hogy ezzel foglalkozzam. -
sasa311
veterán
válasz
musculus #31611 üzenetére
1., Akku kapacitás fel van tüntetve mindenhol. A SOC ugyan az - ergo a fogyasztás is ugyan az. A kijelző mérete változó. Értelem szerűen használat közben a nagy kijelző többet szív, de nem arányosan. Pl. egy 5 colos sokkal többet, mint egy 4,5 colos.
A ROM ellátottságot NEEDROM.com-on illetve Xda-n érdemes lecsekkolni rendelés előtt. Amihez 3-nál több ROM van az tuti befutó. Amihez nincs vagy max. 1 azt én nem venném meg.2,. Elhajtanak a búsba, többször volt már róla szó. A zte is és a hüjevej is.
-
sasa311
veterán
válasz
citkar #31609 üzenetére
Én kaptam garancia papírt - bár nem kértem. Amúgy én nagyon korrekt srácnak ismertem meg. De nem akarom nagyon reklámozni, van kb. 20-25% árrésük, ezért cserébe vállalják amit írtam + ha parázol a VÁM miatt akkor valahova megrendelik ki tudja milyen úton módon és én pl. magyar címről MPL-el kaptam meg a telót.
Ettől függ. persze én is kínából rendelek, mert olcsóbb mondhatni sokkal, de csak a tisztán látás végett leírtam.
Ez neked a garancia?
Nem tőle vettem a telefont, hanem pandawilltől, ergo nem, ez nem garancia
-
sasa311
veterán
válasz
citkar #31607 üzenetére
Nem tévedek, ismerem a tulajdonosát a weblapnak, mitöbb, pl. a G3-am is tőle van
Van fizikai alkatrész szervíze, ahol az apróbb problémákat (hangszóró csere, üveg csere, kijelző csere, SD és SIM kártya slot csere, stb... simán megoldják) és a szoftveres problémákat ő maga orvosolja. Csak legvégső esetben (ha javíthatatlan itthon) küldi vissza kínába a telefont, illetve az idézeted jogi viták elkerülése végett van kinn a weblapján.
Egyszerűen azért, mert nem éri meg neki visszaküldeni. A posta drága, alkatrészellátást meg olcsóbb beszerezni.
Anyámnak vettem egy 100$-os telefont Pandától, helyből szar volt rajta a 2-es SIM foglalat. Azt pl. 1500 ftért kicserélték. Visszaküldeni 3 rongy lett volna, az időről nem is beszélve. -
sasa311
veterán
válasz
fateless #31594 üzenetére
Off, de az azolcsosag.hu annyira nem is átverős bolt, mert náluk tényleg magyarországi gari van, van itthon szoftveres bázisuk egy eléggé hozzáértő sráccal és soha nem látott mennyiségű ROM-al, illetve van fizikai HW szerelőjük is.
10 hibás telefonból 9-et meg tudnak neked itthon csinálni, nem küldik vissza kínába.
-
sasa311
veterán
válasz
korcsillio #31460 üzenetére
Az 135 $, annyiért egész biztosan tudsz venni kínából már egy dual core-os GPS-es telefont is.
De az sem kizárt, hogy itthon (használtam) találsz egyet ennyiért pl. hardveraprón.
Ha nekem most 30e-ből kéne telefont vennem magamnak akkor egy 4 col Lenovot vennék minidealről vagy ha ragaszkodsz a nagy kijelzőhöz akkor egy másik shopból valami olcsó de határeset márkás (STAR, HERO) S3 klónt.
-
sasa311
veterán
válasz
ZeUS2140 #31067 üzenetére
Hangerő növelése:
-Indítsd el a Mobileuncle MTK Tools-ot. Lépj be az Engineer Mode/Enginee Mode (MTK)/Audio menübe
-Válaszd ki az állítani kívánt módot (pl. Loudspeaker Mode a külső hangszóróhoz)
-Type-nál válaszd az állítani kívánt dolgot (pl. Ring a csengés erősítéséhez, Media a zenéhez, filmhez stb)
-Level-nél válaszd a Level6-ot a legmagasabb hangerő állításához
-Állítsd a Value-t maxra amit enged (pl. 255)
-Állítsd a Max.Vol.-t maxra, de akár magasabbra is, én 260-ra állítottam, jó hangos lett
-Állítsd be a többi értékeket is amit még akarsz. Kisebb Level-nél kisebb max értékeket állíts be, mert nem fogod tudni szabályozni a hangerőt -
sasa311
veterán
válasz
BullZeye #30953 üzenetére
1., Nem sokat számít, 15 mp leszedni őket
2., Magától? Semennyire. A többi meg attól függ, hogy mennyi mindent telepítesz. Nekem most ~ 40 app 375 mb-ot fogyaszt a belső memóriából.
3., Tökéletesen működik
4., Kínai töltő alapból kuka. Venni kell itthon egy rendes töltő 1-2 ezer forintért. Nekem most 6 szar kínai töltőm van itthon, 700 ma-s ZTE travel chargert használokA többire majd a többiek adnak választ
-
sasa311
veterán
válasz
Vjankovics82 #30942 üzenetére
Igen, a Lenovo A660 az IP67, én is olyat vettem fateromnak, mert mindent lezúz és beleejti horgászat közben a tóba
Az IP számozás amúgy egyszerű:
Az első szám a porvédettség
A második szám a vízállóság.Értelem szerűen a magasabb szám a nagyobb védelmi érték.
-
sasa311
veterán
válasz
laslie92 #30815 üzenetére
Azt ugye vágod, hogy a memóriakezelés nem úgy működik, hogy puff mennyi szabad memória van alap helyzetben?!
Minden OP rendszer (még a windows is!) betölt a memóriába előre programokat (igen, olyanokat is, amit te meg sem nyitottál) azért, hogy gyorsabban induljon el! mikor használni szeretnéd. Mert a memória elérése kb. ~ 500x gyorsabb, mint akár egy class 10 SD elérése.
Csak, hogy te is értsd:
Nekem most a windows 1 db futó chrommal 2 GB memóriát fogyaszt:
Azt remélem te sem hiszed, hogy 2 GB a minimum RAM szükséglete a Win7nek (mert amúgy 512 MB_on is elfut ha muszáj).
Most elindítottam kb. minden létező programomat, ami a gépre van telepítve (olyan 30 program), ez az eredmény:
Ez az android (linux) rendszeren még hatékonyabban is működik, mint egy otthoni windowson.
Lehet sokkal kevesebb dologba kéne beleszólnod, amihez nem értesz.
-
sasa311
veterán
válasz
Tybike81 #30697 üzenetére
Nem egy kategória. A G2-ből a legjobb verzió is 1 gb ram / 2 magos processzor.
A V5 egy 4 magos konstrukció sokkal modernebb soccal.Több G2 is járt már a kezeim között. Nem egy rossz telefon, de van 1-2 nyűgje. De legalább van hozzá közösségi támogatás, ha bármi gondod akadna (ROM-ok, stb...). A Vowney egy totál ismeretlen gyártó. Van hozzá pár elérhető ROM, de messze nem annyi, mint a JY-hoz és ki tudja, hogy a jövőben mi lesz vele.
Ha rászánod azt a ~180$-t amibe a V5 kerül akkor viszont mindenképp mtk6589 SOC-t érdemes venni, mert sokkal modernebb minden szempontból, mint a régi.
-
sasa311
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest