- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Mobil flották
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
b0bcat #72261 üzenetére
Tulajdonképpen én csak annyi eltérést találtam így ránézésre, hogy ezen rajta van a visszahajtható "tok" hátlapon, de az az N-es széria, ami eltérhet belsőleg...szerk: hoppá. Most nézem: ez is N-es, nem S-es...Nem tudom hol láttam S-nek, pedig esküdni mertem volna rá...
-
Keeperv85
nagyúr
Nos, akinek eddig kifogása volt a Star telókkal, az velem együtt kívánta a pokolba őket, ebből szerintem itt nincs vita. Viszont most van nálam egy S9589, ami nem egy mai darab már, ez a böszme nagy dög viszont rávett arra, hogy tágra nyíl szemekkel bámuljam és lekezdjem keresni az állam... az csak egy dolog, hogy ezen az 5,7'-es képernyőn sem akad meg egy picit SEM a rendszer, de amilyen színe van ennek a kijelzőnek, az messze felülmúlja az eddigi elképzeléseket...
Eddig megszoktam ezeknél a kínai csodáknál, hogy átlagos vagy átlag alatti minőségük van, de ez vagy egy nagyon eltalált darab, vagy komolyan gondolták, hogy kijelzővel nem kell spórolni, ugyanis ehhez odatéve másik 5 telefont, ennek ordít a minőségbeli fölénye...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
asanotadanob #72093 üzenetére
Egy dologban biztos jobb a Snapi: teljes támogatottsága van. MTK-s modellre a büdös életben nem lesz normális custom rom, max a gyárira épített portok. Mondjuk dual simens forrás nincs Snapi mellé sem, szóval ott is max. egy sim mehet...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Laza... #71789 üzenetére
Fentebb írta, hogy rootolt. Jöhet a
téglagyártáskézimunka. Elsőre kell egy biztonsági mentés, főleg az nvramról, mert azt NEM lehet másik modellről származó romból pótolni! Ha az elfekszik, akkor vége a dalnak, onnantól nincs visszaút, ha nincs erre való szoftver.... és én nem vagyok benne biztos, hogy van...Aztán a systemről ki lehet dobálni a sok kínai hulladékot... ezúttal kézzel.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RPka91 #71345 üzenetére
Mondjuk az alap modell, "A" Tenegda, mint olyan. A legtöbb Tenegda modell pedig 2.3.5-ös rendszerre épül. A legismertebbek az i9802 és a T9500-as és a Tengda X5292. Mindegyik Spreadturm SC8810-re épül, épp nemrég nézegettem őket, mert HTM romot keresek és ők gyártottak nekik is...
-
Keeperv85
nagyúr
Nem tudom a HTM 9006-os mennyire számít klónnak, úgyhogy ez félig itt off (Samsung amúgy még a logo is rajta...), de nincs itt valakinek merő tévedésből ilyen?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Graphics #71169 üzenetére
Semmit sem jelent mi mikor lett bejelentve. Sokkal hamarabb kerülnek elő képek, mint ahogy hivatalosan egy-egy termék bejelentést is kapna. Van olyan telefon, ami már a megjelenése előtt bő egy évvel ismert volt formailag...
szerk:
TCL vs ZTE
Annyira eltérőek, hogy ahogy egyik előkerült, a Google magától megtalálta a másikat a képkeresés alapján. A színösszeállítás, az előlapi arányok, a körbefutó káva... Persze mint írtam is: nem 100-os replikációkról beszélünk most elsősorban, ám van vaj a "nagyok" füle mögött is bőven... -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Graphics #71160 üzenetére
Jiayu > HTC (oda vissza ráadásul), ThL, Zopo > Samsung, főleg az S3 formaterve köszön vissza, iletve a Note. Lenovo > Lumia széria formatervei, néha a ZTE-től is ez az, elvétve némi Xperia..., iNew > szintén Samsung..., TCL >> ZTE, Huawei...
Melyik NEM valaminek az egyértelmű másolása? Persze itt most nem a 100%-ig klón modellekre gondoltam, csupán az itt-ott feltűnő ordító hasonlóságokra...
-
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Discovery v5 SP8810 tulajokat keresek, akink lenne egy pici szabad ideje. Szükségem lenne a készülékben található komplett FW-re ugyanis...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
whitedenim #57385 üzenetére
Nem jól indul el. Ennyitől nem hajlandó VCOM módba váltani. Ezen valamit nyomni kell, mielőtt a gépre dugod...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
KurtCobain #57337 üzenetére
"Az előbbit benéztem, ott volt csak fennakadtam az első találatnál. 2x szerepelt a Data connection, abból csak az egyik került lefordításra. "
Hiba volt: lehet használja máshol...
"Viszont a Preferred networks-öt nem találom sehol.
"
Phone.apk esetleg? (Csak tipp..)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
KurtCobain #57334 üzenetére
Nem ezt a kulcsot használja, csak egy ugyan ilyen tartalmút.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
whitedenim #57329 üzenetére
Mindez csak attól függ, hogy az egy HTC ButterFly vagy egy klónja... Ha a klón, akkor nem kell a gyári recovery, amibe amúgy belép ha lenyomod a hang fe-t, majd egy pillanatra a powert, mert ez neked nem lesz jó...
Ahhoz hogy a flashtool menjen kikapcsolt állapotban kell a gépre dugni, hogy elinduljon a VCOM/Preloader mód. Ha már flasheled: NE ismétlem NE hagyd a pipát a preloader előtt a flashtoolban!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Thrawn #57238 üzenetére
"Cserébe örülök, hogy a G4 ennyire problémamentes és szoftverekkel különösen jól ellátott lett, bátran ajánlom mindenkinek a megvásárlását."
Én a G3 sorozatot jobban kedveltem a masszívabbnak ható külső miatt, de örülök a G4-es zökkenőmentes honosításának is, mert kedvelhető darabok. Annak meg pláne, hogy van aki ezekkel is foglalkozik!
"Best buy a Jiayuk közül ha a többi ennyire gázos szoftver/magyarítás/recovery stb ügyben."
Még a Jiayuk csak istenesek, de vannak olyan modellek, amihez még csak hozzászólni sem tud első körben még a tapasztaltabb sem. Van, ahol recovery nincs is vagy olyan korlátozott, hogy semmire sem jó a gyártói szoftvereken kívül, amit persze soha sem adnak oda...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Thrawn #57235 üzenetére
"A felesleges méretnövekedés nem gond, van elég helye a rendszernek, de ha ez probléma lenne akkor deodexelni lehet a ROM-ot amit én meg is tettem. Erre is a jBartot használtam."
Őőő... mielőtt valakinek ebből a mondatból az jönne át, hogy a deodexelés csökkenti az alkalmazások méretét... Hát én nem kötnék erre fogadásokat. Sőt...
"Magyarításról volt szó, nem tudom minek kevered ide a CWM portolást."
Történetesen azért, mert bajosan rakod fel a magyarított romot nélküle... No nem mintha nem lehetne visszacsomagolni flashtool kompatibilisre, de az nem lesz éppen 5 perces folyamat.
cappa72 ezekre a modellekre még meg tudta oldani szerencsére a recovery-t, ám van ahová forráskódok nélkül nem lehet megcsinálni... és te magad írod a lényeget: "Kernel forrás meg tudod te is jól mikor lesz..." Pont ennyire esélyes a recovery forrás kiadása is bizonyos modellekre.,,,
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Thrawn #57230 üzenetére
Más nevében nem nyilatkozom, de a CWM portolása addig ilyen egyszerű, még valamelyik félkegyelmű nem ír hozzá új grafikus interfészt a Jiayu-nál. Utána keservesre vált az az egyszerű folyamat...
"Minden adott hozzá, a Jiayu kiad recoveryből telepíthető gyári ROM-ot ami eleve rootolt."
Nem kell root a folyamathoz, ám nyilván megkönnyíti egy ilyen rom kiadás. Mindenesetre én egy kernelforrást jobban favorizálnák...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
G.I.JOE #46826 üzenetére
"A normál használat nem direkt merítés"
Éppen erről beszélek, hogy nincs értelme direkt meríteni, tehát használd, ahogy van.
"Mindegy, szóval akkor a batterystats törlésnek nincs értelme?"
Nincs. Abszolút semmi.
"Használgassam, aztán majd beáll?"
Nem, nem áll be. Ilyen marad, ameddig ki nem adja az utolsó töltést is. Aztán többé nem tudod feltölteni, bármit is csinálsz.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Crytek #46790 üzenetére
Kína és a tesztelés nagyon is létező dolog. Vagy szerinted pl. Huawei nem kínai? Tudomásom szerint én már dolgoztam náluk, szóval van egy apró rálátásom arra, hogy milyen tesztek mennek le egy-egy terméken. Mint ahogy írtam is: nem kifizetődő hulladékot gyártani. Súlyos dollár százezrek és milliók mennek egy nap alatt a semmibe, ha a sor selejtet gyárt.
Mivel már nem létezik az a cég jogilag, akikkel dolgoztam, így leírhatom ide, hogy legyen némi anyagi érzékeltetése annak, amiről beszélgetünk: egy óra kiesés kb. 5 millió HUF kár / sor. Ebben a gyártó egységben egykor 16-18 gyártó sor ment. Kezd el felszorozni.... Kiesésnek számít az is, ha folyamat teszthibás panelek jönnek lefelé. Az még nem selejt, de pl. egy proci csere lazán 30k és megy vele a flash IC is, mert kimelegszik, ami megint 20 ezer körül van...
Szóval bízhatsz benne: a teszter nem érted van ott, hanem a gyárért. Csak az tudja megfogni még időben a hibákat. Na meg ugye nem véletlen van FPO gyártás.... Igen: Kínában is....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Crytek #46787 üzenetére
Ha rendszeresen olvasod az "egész" fórumot (Legalább pár felkapott modell topicját), akkor rájössz, hogy van kb. 100-150 ember, akiknek lehet akármilyen telefonjuk, egy sem lesz jó...
Nem engedheti meg magának egyik gyártó sem, hogy egy rossz szériát kihozzon, főleg nem a kisebb gyártók. Ahogy írod is: ha rossz, visszaküldik. Na most egy több 100 ezres darabszám esetén egyenlő egy anyagi öngyilkossággal egy kisebb kaliberű gyártónál. Tudom mekkora szórás van, évekig dolgoztam több termékvonalon, különféle rendszerekben (Nokia, SE, RIM, Huawei). Biztosíthatlak arról, hogy amiket itt olvasol, annak 80-90%-a csak mese. Pont olyan hülyeségek, mint mikor valaki elkezdi kalibrálgatni az akkut és hirtelen mindenkinél nő az akku idő... Holott millió és egyszer le lett már írva, hogy az érdemi hatása nulla a folyamatnak, mindhiába.
Persze: vannak rossz telefonok, sőt szériahibák is vannak, amik nem jönnek elő a gyártás alatt. Na de azt el ne hidd, hogy kijön 3000 db telefon, mind a 3000-ben másik fajta kijelző van, ráadásul mind rossz is, de még merő tévedésből sem ugyan az a hiba. Mert ez lenne az a szórás, amire sokan azt mondják: "Igen, minden telefon más". Igen Valóban más. Pl. olyan 2% eltérés lehet a WLAN erősítő kimenti jelében. Másképp úgy megbukik a teszteren, ahogy az a papírforma szerint írva van...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Crytek #46784 üzenetére
Amit a fórum látsz az a valóság durva kifordítása. Ilyen mértékű hardveres szórás mellett a gyártók maguk is képtelenek lennének gyártani és tesztelni bármit is. Nem a telefonokban keresendő tehát a "hiba", hanem a felhasználókban. Ehhez még vedd figyelembe kérlek azt is, hogy többnyire amit itt olvasol, az panasz, vagy segítség keresés, mert aki tényleg maximálisan elégedett az nem kérdez, hisz akkor nincsenek kérdések sem.
Ugyanakkor figyeld meg, hogy a hibák nagy többségénél fel van nagyítva a dolog, mert mikor valaki megtalálja, akkor a többiek kényszeresen keresni kezdi és még ha előtte nekik nem is volt, mindjárt megtalálják ők is azokat a hibákat... -
Keeperv85
nagyúr
válasz
instantwater #46548 üzenetére
Nem ez a baj. nem a hibás cuccok. Korrekten cserélik, korrekt a magyar csapat hozzáállásai is maximálisan az itthoni cuccokhoz. Ezzel nincsen probléma. A gond akkor kezdődik, mikor valaki fogja a jó koncepciót (GXIn formaterv >> GXIn2 formaterv) kivágja a kukába és csinál helyette egy olyat, amiről a vak is látja, hogy ronda mint a bűn. Mikor kihoz valaki egy viszonylag erős, HD kijelzős telót, majd rátesz 2013-ban egy ICS-et. (Blade S). Mikor valaki magára hagyja azért az elődmodellt, mert a saját hibás szoftvere miatt nem fogyott jól, ahelyett hogy időben meghallgatta volna a felhasználók kéréseit és ha már nyitott a bootloader kiadná a forráskódokat is, hogy legyen értelme... Amikor valaki EGY ÉVET késik telefonnal, mint pl. a Blade 2...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
instantwater #46541 üzenetére
Mert a ZTE nem késik hónapokat... LOOOOL... Ez volt a hét vicce! Majd nézd meg mikor jön ide a Grand Memo....
-
Keeperv85
nagyúr
Busz volt, nem vonat. Nem sikerült. Városban azért egy stabil jelet el tudnék viselni így 2013 végén, de már kinőttem a mesékből. Viszonyításképp azért megjegyezném, hogy a T-Mobileos net még egyszer nem szakadt meg a másik telón. (Kontra: olyan sem volt még, hogy jó lett volna a vonalminőség...) ...és most jön gondolom a kérdés, hogy akkor miért nem azt használom: azért, mert mikor erre váltottam, akkor náluk ilyen csomagok még csak túlforgalmazási díj mellett voltak elérhetőek. Nem volt "korlátlan". Most meg nem szeretnék két évet aláírni újra...
-
Keeperv85
nagyúr
Nem vagy te egész véletlen a Voda beépített embere? Ez még reklámnak elmegy, de sajnos nem igaz. 3 éve vagyok előfizető, biztosíthatlak, hogy voltam már pár helyen az országban, ahol 0 lefedettsége van a Vodának. (Zalaegerszeg-Pécs közti út rendszeresen szakadt... Pécs-Komárom között rendszeresen szakadt...) De az igazán kiábrándító mégis csak az, hogy az még oké, hogy van lefedettség, de ITT ahol most vagyok, ebben a pillanatban is látom hogy villog WCDMA-HSxPA-WCDMA váltásban a stick PÉCSEN! Na azért engedjék már meg, hogy legalább a városban ne váltogassa a sávot...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
forgonati #45847 üzenetére
Igen. Főleg ha bármi dokumentáció van róla, merre van a tesztpont és egyáltalán ki van-e vezetve... Az esetek jó nagy többségében van vagy 40 db mérőpont egy panelen: csak egyet ronthatsz el, többé nem kell semmit kezdened azzal a panellel. Ragasztott az egész. Miután kijött a füst, a közeli veszélyes hulladék tárolóba vándorolhat.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kgymac #44870 üzenetére
Természetesen!
Azt tervezem, ha mégis ideér, akkor megpróbálkozom a magam módszerei szerint, ha pedig nagyon nem megy, akkor kénytelen leszek feltáró műtétnek kitenni és megnézni mi van benne. Egyelőre nincs jelzés a tulaj felől sem, hogy feladta volna, szóval az "elveszett a csomag" történet még nem aktuális...
-
Keeperv85
nagyúr
A dd egy terminál parancs. Lemezképek kezelésére használatos.
dd if=mit of=hová
...formátumban működik.
Pl.
dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/mtd/mtd2
A recovery.img lemezképe az mtd2-es partícióba.
...és visszafelé:
dd if=/dev/mtd/mtd2 of=/sdcard/recovery.img
Nyilván ez az mtd2-es blokk becsomagolása a megadott lemezképbe.
Ha van zip-es gyári rom, akkor már csak ki kell egészíteni a srciptet, ami telepíti. Viszont fogalmam nincs preloadert hogy lehet recovery alól cserélni...
@kgymac:
Megoldható. Sőt. A mostani romot is ki lehetne olvastatni. De mire megy vele, ha csak össze nem diff-eli egy régebbivel. Ugyanis ez hiába van meg, attól még nem megy fel a másik rom a flashtool-lal.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
csampei #44855 üzenetére
Ja igen.. ezek a kivételek nyilván a ki nem szedhető akku miatt. Nem a scatter sérült, hanem a preloader igényel másikat. Én dd-vel feltennék egy custom recovery-t (CWM ha van), majd egy update zip-ben megoldanám a gyári rom visszaállítását. Ezzel kikerülve a flashtoolt....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
csampei #44851 üzenetére
Ez nem rejtély, ez így van sajnos. A flashtool lekérdezi a preloader állapotát (piros csík), majd azt kapcsolgatja a scatter fájl értékei alapján. Most nem kapcsolgatja, mert ez a preloader nem működik együtt ezzel a scatter formátummal. Lehet csak pár szóköz a hibája, de attól még menni nem fog. Az is megeshet, hogy a driver egyik fele még oké, ám mikor átkapcsolna, akkor elveszi a telót.
Ugye úgy flasheled, hogy: akku ki, bedug, akku vissza?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
KurtCobain #44815 üzenetére
Khm... Ez nem az én leírásom....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
myself45850 #44354 üzenetére
Plusz egy a G4-nek részemről!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #44129 üzenetére
Gondolom a 4 mag alap, tehát ne legyen pl. ZTE v970-es és társai...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #44125 üzenetére
Én sokallom érte. Fényében annak, hogy ~30-40$ feláron van a G3S. Mondjuk attól most szeretnél megválni, szóval nálad nyilván nem alternatíva.
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #44073 üzenetére
Te is árulod a tiéd látom.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
maj-viktor #44029 üzenetére
Ha van a telefonban factory test, akkor azon érdemes végigmenni. MTK telókon van factory mode többnyire valahogy, a ZTE-ken meg van kód hozzá (*983*0#)...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
maj-viktor #44027 üzenetére
Mindkettő csak MTK-s telóval működik, MT-s SoC-on. Elvileg eltérő a két mentés formátuma, gyakorlatilag én még nem jöttem rá mitől...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
maj-viktor #44020 üzenetére
Igen, ezek a helyes eljárások.
Nem, nem lehet vele elrontani. Elrontani azzal tudod, ha a preloadert felülírod egy rossz verzióval, esetleg a sajátjával hibásan. Az sem feltétlen a vég, csupán egy kicsit (nagyon) szívás megcsinálni utána...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Shadows #44003 üzenetére
Szia!
Beleestél abba a csapdába, hogy nem tudod ki gyártotta telót és nincs mentésed sem rá. Személy szerint én azt sem találom milyen SoC van benne, de még ha meg is lenne, annak igen nagy esélye van, hogy hiába is a gyári rom, hiába bármilyen okosítás otthon, ha nem kapcsol be (bekapcsolás = legalább felismeri a gép), akkor annak ennyi volt.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
gipsztigris #43954 üzenetére
Bedobhatná a G3S-t féláron. Azonnal vennék egyet.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
würzburger #43922 üzenetére
Na igen... Mondjuk mindegy is. Ez biztos nem a töltőn sült meg...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
würzburger #43920 üzenetére
Még jobb. Mondjuk abból, ami maradt belőle, ez már elég nehéz kitalálni...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #43908 üzenetére
Kizárt, akkor be sem kapcsolt volna.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #43906 üzenetére
Ha felforrósítja az akkut, akkor a thermal sensor módosítja a rendszer futását. Első lépcsőben csak meghúzza vészféket és 15% környékére csökkenti a teljesítményt, ezzel egy időben letiltja a töltést az USB-n. USB-n keresztül nem tudod így megsütni, mert sokkal hamarabb beindulnak a védekező rendszerek, mint ami itt következményként fel van tüntetve. Végső soron a power IC-ben, ha másol nem meg fog állni a folyamat, mielőtt komoly baj lenne. Ezt nem töltő csinálta.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #43903 üzenetére
Ilyet a proci nem csinál.
De még az akku sem. Ez bizony ment egy kör a mikróban.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
ouzohuto #43899 üzenetére
Sajnos nem tudok. de ha megrendeled a cuccait és lejuttatod hozzám, szívesen megcsinálom. Nem tart semeddig kicserélni. Eltűnni sem fogok vele, nem véletlen merem ide is leírni.
@asturel:
Igen, ha CWM alól van ADB akkor minden oké. Amúgy az is zsákutca. A mentést persze át lehet alakítani. De az már macerás...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
instantwater #43896 üzenetére
Dehogy is kevés. Mindent meg lehet vele oldani. Pofon egyszerűen ki lehet menteni mindent.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
instantwater #43884 üzenetére
Felém dobjátok akkor...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 14 PRO 128GB Space Black
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 PRO 128 GB 88% akksi
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest