- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
- A naptár webes felületén add hozzá a névnapok naptárat.
- A telefon naptárában engedélyezd a névnapok naptárat.
- A névnapokat megtalálod, ha a telós naptárban rákattintasz bármelyik napra. Ahhoz pedig, hogy a home felületen is lásd ezeket, ahhoz kell valamilyen calendar widget. -
petipetya
nagyúr
Nekem erre a célra tökéletesen bevált az ingyenes callend vibrate.
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Android a tükörben, borotválkozás közben jól jönne:
http://life-style.hu/techno/20101014_talalmagyok_modern_haztartas.aspx
-
petipetya
nagyúr
válasz
DeFranco #3829 üzenetére
- Ma reggel találtam meg a guglival (!) ezt az oldalt, mert más is kérdezte máshol:
eredeti és módosított romok több telefontípushoz- Az opera mini adattömörítésével kapcsolatosan nincsenek tapasztalataim, de azt józan paraszti ésszel is tudom, hogy a marketingesek által hangoztatott 90%-os rány egyszerűen lehetetlenség.
-
petipetya
nagyúr
Sziasztok!
A k9mail alkalmazásban van olyan beállítási lehetőség, hogy a gmail levelekben összefűzze a beszélgetést, és ne külön-külön mutassa? Nem találtam meg.
-
petipetya
nagyúr
válasz
edward2 #3680 üzenetére
- Az xy fiókodat töltsd le vagy irányítsd át a gmail fiókodba, de ezen már túl vagy.
- A gmail webes felületén állítsd be azt, hogy az xy email címedre érkezett leveleket tegye be az xy címke alá.
- Telón a gmailben menj be az xy címke alá, és nyomj egy választ az ott érkezett leveledre: ekkor feladó címnek nem a gmail-es, hanem az xy fiókod címe lesz megadva.Tesztelve, működik.
-
petipetya
nagyúr
Több hónapos vágyam teljesült:
http://androlib.blog.hu/2010/10/06/smartcitybp_magyar_fejlesztesu_navigacio_androidra -
petipetya
nagyúr
Linuxon ugye ott van a gshutdown, amellyel egy meghatározott időpontban magától lekapcsol a gép.
Gondoltam, hogy kellene egy ilyen a telefonra is - meg is találtam a ct scheduler alkalmazás személyében. Ezeket az eseményeket tudjuk vele időzíteni:
- hangerő
- wifi
- progi elindítása
- repmód
- sms küldés
- háttérkép változtatás
- bt
- mobilnet
- gps
- restart
- kikapcs -
petipetya
nagyúr
válasz
Tesztelo.hu #3540 üzenetére
Némelyik alkalmazásban ott vannak az ingyenes reklámcsíkok, némelyik pedig adatokat küld - mindehhez net kell.
-
petipetya
nagyúr
Olyan fényképes telefonkönyvet keresek, melyben nagyobbak a kontaktok fotói.
-
petipetya
nagyúr
válasz
legiaap #3033 üzenetére
Program nélkül menj rá a névre / menü gomb / opciók / bejövő hívások a hangpostára. A hívó fél azt hallja majd, hogy állandóan foglalt vagy, miközben mégsem.
Programmal easy filter.
ui.: Épp kerestem valamit kulcsszó alapján, kidobta a hsz-t, én meg csípőből válaszoltam, holott már biztosan tárgytalan.
-
petipetya
nagyúr
Csak 2.2-re:
Megújult az androidos Gmail kliens
"A friss Gmail-kliens egyik legfontosabb - bár a mindennapi használat szempontjából lényegtelen - újítása, hogy már az Android Marketben lévő alkalmazásként érhető el."
-
petipetya
nagyúr
Nincs olyan program Milestone-ra, amely révén a magyar ékezetes betük a hosszanti nyomás helyett így jönnének be: é = alt + e, ö = alt + o
-
petipetya
nagyúr
Valaki keresett a Spica vagy appz topicban olyan alkalmazást, amely kijelzi, hogy melyik program mennyi netet használ.
Kár, hogy a marketen nem találom.
-
petipetya
nagyúr
Wifi messages:
Az új számítógépes chrome bővítményeinek keresése közben bukkantam rá. Telepíteni kell a krómra és a telóra is. Két funkcióval bír:
1. A gépről az adott oldal linkjét átküldi a telóra, ahol rákattintva azt betölti a böngészőben.
2. A gépen egy adott szöveget bemásolva azt átküldi a telóra, ahol rákattintva egyből a vágólapra másolja. Az összes magyar ékezetet helyesen jeleníti meg. -
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Olvasgattam a mobilnetről írt véleményeteket. Nem értek egyet azzal, hogy elég a wifi hálózat, persze ez felhasználótól függ. Nekem általánydíjas csomagom van, amely mindig be van kapcsolva, kivéve persze, ha wifin lóg a telefon. Az email folyamatosan szinkronizál, hisz sokat kommunikálok rajta, de kell a net a többi alkalmazáshoz és a böngészéshez is.
-
petipetya
nagyúr
válasz
legiaap #2989 üzenetére
Hogyan? Van másik hagyományos billentyűzet is ezen kívül:
http://andro-id.info/2010/08/25/a-hagyomanyos-billentyuzet-kerdese/ -
petipetya
nagyúr
válasz
szamuraj00 #2990 üzenetére
Szia!
Elsö körben meg kell adnod a gmail neved és jelszavadat a szinkronizációs részben. Utána fel kell telepítened az astro fájlkezelöt a marketröl. Azzal már fel tudod majd telepíteni az sd-n lévö apk-kat.
Ezt az alapozót is érdemes elolvasni:
[link] -
petipetya
nagyúr
válasz
Bathory Peti #2987 üzenetére
Honnan vannak az aláírásodban szereplö infók?
-
petipetya
nagyúr
válasz
legiaap #2978 üzenetére
Igen, fel lehet telepíteni. A samsung firmware oldalról a JD-s romok tartalmazzák, ha innen letöltöd az egyiket, akkor abból kiszedheted az apk-t.
Vagy az itt leírtak alapján is meg tudod szerezni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
bufferplace #2954 üzenetére
Köszi, fel is telepítettem.
Próbaképpen beállítottam azt, hogy ha csatlakozom az itthoni wifire, akkor indítsa el a számológépet - el is indult.
Ígéretesnek tűnik, mert így talán létre tudok majd hozni egy itthoni profilt, amelyet a locale-val nem sikerült, nekem az túl van bonyolítva. Remélem, hogy azt is sikerül majd beállítanom, hogy a munka előtti készülődés során x időpontban bekapcsoljon a rádió alkalmazás, hogy meghallgathassam a híreket. Persze kézzel is el tudom indítani, de reggel kómásan hatalmas segítség az, ha a telefon automatikusan elintéz mindent - sajnos a kávét még nem főzi le.
-
petipetya
nagyúr
válasz
legiaap #2962 üzenetére
Dicséretes.
Egyébként az sms kódolásról anno (január-február környékén) írtak nekem egy magyarázatot valamelyik androidos fórumon, melyben elmagyarázták ezt az egészet. A kérdésem az volt, hogy ha a balra dőlő ékezeteket elfogadja a rendszer, akkor a jobbra dőlőeket miért nem, hiszen csak másik irányba dől, annyi a különbség. A válaszra sajnos már nem emlékszem, és nem is találom meg a hsz-t, pedig szerintem a Spica topicban volt ez a párbeszéd.
-
petipetya
nagyúr
válasz
bufferplace #2932 üzenetére
Tasker, bpmenetrend - ezeket nem találom a marketen.
-
petipetya
nagyúr
Ha már aksi, akkor van egy kameru bug is a Spicában: használat után hiába zárod be vagy lövöd ki valamilyen task alkalmazásban, a procit a maximumon hagyja tovább pörögni. Erre jó megoldás lehet a marketben megtalálható és ingyenes cools nevű progi, amely a képernyő lezárásakor visszaállítja a cpu-.t takarékos üzemmódba.
-
petipetya
nagyúr
Amúgy a Spica topicot tudom ajánlani.
-
petipetya
nagyúr
Keresgéltam, mert egy ilyen nekem is jól jönne. Ám egyenlőre csak olyat találtam, ami a hívás végeztével rezeg: callend vibrate
Ezt fel is raktam.
-
petipetya
nagyúr
Ismertek kimondottan olyan led villogtató figyelmeztetőt, amely xy@gmail.com címről érkezett levél esetén jelez?
-
petipetya
nagyúr
Én is éppen a locale nevű alkalmazást kerestem, és sikerrel jártam...
-
petipetya
nagyúr
válasz
IkszIpszilon #2807 üzenetére
Hogy film közben meg tudja neked rendelni a pizzát.
-
petipetya
nagyúr
Sehol sem találom ezt a beállítást az adw launcherben: alul lehet 4 kis ikont beállítani a jelenlegi 2 helyett?
-
petipetya
nagyúr
válasz
tomiee85 #2744 üzenetére
A handcent sms-re nem létezik magyar verzió, pedig a magyarosítás nem nehéz dolog; főleg hogy angol nyelvtudás sem kell hozzá. Anno a piros robotos task killert én magyarosítottam - azért olyan béna néhol a megfogalmazás benne.
Mindenesetre pár hónapja ketten is írtunk a handcent fejlesztőinek, de nem válaszoltak.
-
petipetya
nagyúr
válasz
delbarta #2201 üzenetére
Bármelyik gmail fiókban lehet szinkronizálni a leveleket, a névjegyzéket és a naptárat is. Vagyis ha be van állítva 5db gmail fiókod a telefonba és mindegyiken szinkronizálsz mindent, akkor a megfelelő fiókok netes felületén mindegyikben láthatod az adatokat.
Ha úgy értetted a legelső fiókot, hogy a telefon névjegyzékébe és naptárába csak a legelsőnek beállított fiók adatai kerülnek, akkor az a névjegyzékre igaz. A naptárnál már nem vagyok ebben olyan biztos, hiszen biztos van arra módszer, hogy a netes felületeken hozzá lehet adni egy másik fiókunk naptárját a legelső fiókunk naptárjához, ami így láthatóvá válhat a telefonban is - igaz, ezt még nem próbáltam.
A gmail ikonra kattintva a menü gomb / accounts részben pedig ott van a többi fiók is.
-
petipetya
nagyúr
válasz
tomiee85 #2173 üzenetére
Fizetős. Ezt könnyen lehet ellenőrizni, ha beírjuk a keresőbe a program nevét a http://www.appbrain.com/ oldalon.
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz
vadászcsiga #2005 üzenetére
Budapesten az Akácfa sörözőben (Blahánál) és a Dejavu-ben (Corvinnál) lévő wifin lehet letölteni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
V.Stryker #1931 üzenetére
Akkor állítsd át!
képernyő kikapcsolásakor = ha lekapcsol a képernyő, akkor lekapcsol a wifi is
soha, hogyha a töltő csatlakoztatva van = ha lekapcsol a képernyő, akkor lekapcsol a wifi is, kivéve ha töltőn van
soha = kikapcsolt képernyő mellett is működik a wifi kapcsolat -
-
petipetya
nagyúr
Nekem ezek az alkalmazások vannak telepítve:
http://www.appbrain.com/user/petipetya/apps-on-the-phoneKözülük ezeket használom napi szinten:
not call log: hívás után a home-ra dob a telefon.
facebook touch: gprs-en a mobil, wifivel a teljes felületen nézem a facebook-ot
newsrob: a reader-ben lévő csatornáimat frissíti, lehet variálni a nézetet benne (csak fejléc, tömör vagy hír teljes leírása; illetve hogy csak wifin frissítsen vagy gprs-en is)
batteryminder: akksi kijelzés a penelen
drocap2: képlopó rootolt a telefonra
pure calendar widget: igényes kinézetű naptár widget 4x3-as méretben, alatta pedig a
xiiaLive lite online rádió program widgetje. Reggel ezen a home képernyőn lesem meg a beosztásomat és alatta indítom a rádiót a hírek meghallgatása végett
root explorer: ebben a fájlkezelőben mindent enged küldeni minden csatornán keresztül
cachemate: cache ürítő program rootolt telefonra, heti 10-12MB csacsi simán keletkezik
setcpu: cpu frekvencia program rootolt telefonra, be van állítva a conservative profil, így fotózás után magától visszaáll erre a cpu üzemmódja
jkappswitch: multitasking, a nyitott alkalmazások között váltogatok vele, illetve bezárom azt, ami nem kell. Nem task killer!
Switch Network Type 2G / 3G: a telefon mindig wifin vagy gprs-en van, az aksi kímélése céljából az utóbbi csak 2G-n. Ha pedig menetközben kellene a HSDPA, akkor ezzek át -majd visszaváltok.
apndroid: a gprs-t kapcsolom ki-be, habár általában mindig be van kapcsolva, mert a wifi úgyis erősebb, és ha kikerülök a wifi hatósugarából, akkor a telefon folytatja az online életet a gprs-en
y5 battery saver: benne van az itthoni wifi, ha a hatósugarában van, akkor rácsatlakozik, ha pedig kikerül a lefedettségéből, akkor kikapcsolja a wifit a telón (és ekkor már gprs-en van a szpika) - mindezt automatikusan
anysoftkeyboard: magyar ékezetes billentyűzet
dolphin: netböngésző
world cup 2010: ha nem vagyok net előtt, de érdekel a meccs pillanatnyi -és végeredménye, akkor ezen meglesem.Fájlkezelőnek kettőt ajánlok neked:
- astro: van benne task manager rész, illetve el tudod menteni az alkalmazásaidat az sd-re
- es file manager: ezzel lehetőséged van az otthoni wifi hálózaton keresztül tallózni a számítógép mappáibanEgyébként pedig itt találsz egy magyar nyelvű blogot és fórumot, ahol nagyon jó kis közösség jött össze - ott mindenre találsz választ, és kitárul előtted az android csodálatos világa.
-
petipetya
nagyúr
exchange:
- Nekem is be van állítva egy ilyen fiók, tökéletesen viszi a telefon, be lehet neki lőni x percenkénti, kézzel frissítgetős vagy az azonnali megkapós email kezelést is.
- Ennek ellenére tegnap óa tesztelem az exchange for android 2.0/2.1 nevű progit. Az első észrevehető különbség az, hogy ebben már simán látom a levélbe beágyazott képeket is. A többi funkcióját még tesztelnem kell.
30 napig ingyenes a progi (a market-en megtalálható), utána majd eldöntöm hogy megkeresem-e a neten okosban, vagy sem.rádió:
Az xiialive lite nevű online rádiót használom ahhoz a kemény 1 csatornához, amelyen reggelente a híreket szoktam hallgatni. A search menübe beírtam a lánchíd szót, megtalálta és már el is kezdte lejátszani.Hátránya csak annyi van, hogy ha kiteszel neki egy ilyen widgetet, akkor csak a legutoljára hallgatott rádiót mutatja meg benne, és hiába pakolsz ki 2-3 darabot belőle a home felületre, mindig csak egy csatorna fog benne látszani.
Ingyenes, a market-en fent van.x-gomb (=bezárás):
Erre egy nagyon praktikus multitasking alkalmazást, a jkAppSwitchet használom. Nem szívja le az aksit, és a földgömb gomb hosszanti nyomására előbukkan. Alapjáraton 2 funkciója van:
- Egy bökésre lehet váltogatni a nyitott programok között
- Egy/kettő bökésre be lehet zárni a futó alkalmazások közül ezt-aztElőnye, hogy el lehet rejteni a listából a processzeket, elkerülendő a task killer szerű kényszeres bezárogatást. Emellett nem mutatja a szabad memóriát, így szintén nem kényszeríti a felhasználót arra, hogy görcsösen figyelje azt a számot.
Ez lényegében a házikó gomb továbbfejlesztése, szerintem alapból ilyennek kellene lennie annak a funkciónak. Így néz ki. Azt is be lehet neki állítani, hogy alapjáraton a switch (váltogatós) vagy a stop (bezárogatós) gomb legyen-e az aktív benne.
A market-en ingyenesen megtalálható.
-
petipetya
nagyúr
Ismer valaki olyan alkalmazást, amely egy megadott időpontban elindít egy bizonyos alkalmazást? (reggel kellene, hogy elinduljon a rádió a hírekkel).
Olyat ismerek, amely a profilok módosításával erre is képes, de arra nincs szükségem. Egy mezítlábas időzített indító bőven megteszi. Aki ismer ilyet, ne tartsa magában a tudást, köszi.
-
petipetya
nagyúr
A szűrésre nem használok segédprogramot, egy példával elmondom, hogy mit teszek ilyenkor. A múltkor felhívtak valami pénzügyi tanácsadó cégtől, elhajtottam, majd utána a számot felvettem a telefonkönyvbe. Ott pedig beállítottam, hogy ha ez a szám hív, akkor automatikusan kapcsolja a hangpostára az illetőt (mivel pedig hangpostám nincs, így nem is beszélhet rá).
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged