- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
attamb #161382 üzenetére
Valamikor 10+ éve mikor ezeket kiadták (és szükségem volt ilyesmire) akkor használtam és meg is vettem valami aprópénzért ezeket:
Instant Heart Rate+
Cardiograph - Heart Rate Meter
Ahogy nézem vannak frissítések azóta is. Annyi trükkje volt hogy mivel a telefon "vakuját" használja az ujj megvilágítására így nem minden készülékkel volt jól használható (ha főkamerától nagyon messze van a vaku akkor egyik-másik esetben nem volt túl jó / elégséges az átvilágítás). -
crok
Topikgazda
válasz
kelna91 #161359 üzenetére
Android-on is megy, pl. Shelter (Google Play-ről vagy F-Droid-ról) / Island (Google Play-ről vagy Insular ha F-Droid-ról töltenéd le) megoldja, csinál egy work profile-t és oda is átteheted az app-eket. Vagy pl. Parallel Space-el is klónozhatod.
-
crok
Topikgazda
válasz
laci laci #161342 üzenetére
Hát az nem úgy megy hogy Android TV-re teszel M4 alkalmazást mert az M4 alkalmazás nem Android TV kompatibilis, azért sincsen benne az Android TV-s Play Store-ban.
Szóval olvasnivaló és esetleges workaround [itt] meg még workaround esetleg [itt] vagy esetleg böngészőből nézni..?
APK telepítéshez előbb kellhet egy file manager, azt még találsz Android TV-s Play-ben is, utána lehet letölteni APK-kat, etc..
-
crok
Topikgazda
válasz
kelna91 #161336 üzenetére
"Elsősorban az érdekelne, hogy ez hogyan lehetséges egyáltalán -- tudja ezt valaki?"
Persze, hát hogyne lehetne. Az APKMirror, APKPure, UpToDown, Aptoide mind-mind hasonlóan működik vagy az összes többi hasonló store, az APK-kat is össze tudod szedni akár te is crawler-el vagy APKMirror-ról vagy hasonló oldalakról. Van crawler egy csomó, szépen összeszedegetik az alkalmazások apk-it és gyak. kész, önt köré egy jó UI-t, egy jó APK installer-t, egy SAI-t a split-esekhez és megvagyunk. Ezt tudja alapból (anonym G account-al amit "beépítettek", több ilyen account is van hogy régió- és egyéb korlátozások nélkül bármit és mindent is le tudj tölteni) vagy belépéssel pedig MicroG-vel akár a megvásárolt cuccaid is letölthetőek (in-app purchase úgy tudom nem, meg amúgy nem ajánlják mert volt akit blacklist-re tett a Google..).A Google Play Store (meg a Google Play console) persze zárt a Google felé (az alkalmazások feltöltése, publikálása, stb), de a crawler egy random account-al végigpásztázza a megfelelő formátumban az URL-eket és összelapátolja az APK linkeket (mondom, mint minden másik APK letöltő oldal is kb.). Ez feature, sose volt ez bug. Az Aurora Store a YalpStore "folyatatása" ami 2018-ban állt meg (és 2016 Dec. 11-n került fel GitHub-ra (created_at)).
"Ez egy megvalósult álom" -- hát akkor hajrá (:
-
crok
Topikgazda
Vanced / ReVanced és Youtube videók böngészőből / egyébből alapértelmezetté tétele:
Ha van itt valaki akinek van 3 perce lenne egy kis teszt:
Valahogy az alábbiak szerint indítsd el a rendszer saját alkalmazás kezelőjét (ne a MIUI-ét / OneUI / etc.. a sima Beállításokból):
Google Play Store > Help & feedback> keresés > delete or disable apps on android > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy -
Google Play Store > Help & feedback> Reinstall and re-enable apps > legörgetsz az Uninstall apps-hoz > nyisd meg a "remove it or turn it off" linket > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy app-al -
Activity launcher > All activities > Settings > Installed apps nevű activity
Itt, ebben az app settings-ben már lehet engedélyezni vagy tiltani az appokat.
Van még két app amit ajánlanék:
Redmi System manager - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelője
Hidden Settings for MIUI - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelőjén kívül a teljesség igénye nélkül pl: értesítéstörténet, app akku optimalizálás menü.. meg még vagy 10+ menü ami alapból a MIUI féle Beállítások app-ban nem érhető el (mert kigyomlálták).Tökmindegy melyik út, egy tesztre a Google Play Store is ugyanoda kell vigyen.
Aztán a listában keresd meg a Vanced / ReVanced alkalmazást és ott lesz egy olyan hogy Megnyitás -> na itt van hozzáadás -> add hozzá amit és bármit amit csak lehet!
Aztán próba.. hátha csak nincs beregisztrálva hogy megnyithat linkeket..
-
crok
Topikgazda
válasz
kaciokos #161314 üzenetére
Root nélkül 13 éve nem lehet órát szinkronizáltatni se NTP-vel se semmi mással.
Mindent leírtam (okokat, megoldásokat) [itt] és [itt] valamint ennek a végén
(de a linkeken is hivatkozom ezeket, a vége a lényeges neked ha csak a megoldás kell). -
crok
Topikgazda
válasz
seger #161248 üzenetére
Nem beállítás kérdése, meg az nincs is.. meg van határozva mennyi ideig próbálkozhat a helyzet meghatározásával és hogy mekkora pontosságtól mondja azt hogy "OK, elég pontos".. namost ez 30 másodperc és 50..100m, mindezt 5..10 percenként teszi (ami szerintem túl sok sűrű de mindegy, legalább nem is konfigurálható - ha meg nem sikerült jó mintát venni akkor legalább nem is mutatja hogy volt változás pl..). Ha a "fixelés" idején tudsz reszelni akkor sokkal megbízhatóbb tud lenni (olvasnivaló, nemrég volt kérdés amire válaszoltam) de még akkor se ér a nyomába egy olyan alkalmazásnak ami kifejezetten erre való. Mi pl. áttértünk a Life360-ra elég régen. Ez is konfigurálhatatlan ilyen szempontból de legalább rendben teszi a dolgát, lehet pl. "pingelni" a másikat (másik készüléken helyzetmeghatározás kérelmet küldeni) nem kell arra hagyatkozni hogy a Maps őkényelmessége mikor óhajt frissíteni (persze ha a másik készülék épp doze alatt van akkor lehet hogy eltelik 5..10 perc max. de amint éled vagy a Life360-nak a job-ja indul (ami 12 perc, ezt viszont tudom mert megnéztem) akkor egyből frissít).
-
crok
Topikgazda
válasz
Mr Dini #161105 üzenetére
Nem, úgy emlékszem ugyanazok az arcok csak "továbbgondolták" mert nem foglalkozott velük senki.. mindig is mondtam hogy a face unlock úgy hülyeség biztonságtechnikai szempontból ahogy van, nem véletlen vette ki anno az OpenGApps is a komplett lib-et mindenestől mikor a Google is kivette a Trusted face-t, aztán Android 10-el jött megint a Face Auth.. de hát látod milyen az is..
Nekem azért tetszett a PoC
De ez itt elég off
-
crok
Topikgazda
válasz
Mr Dini #161101 üzenetére
Aha, ez előzményét, még a Magisk topikban pár hete, abból lett a PoC majd a CVE.
-
crok
Topikgazda
válasz
GEPESZ66 #161074 üzenetére
Sygic felhasználó vagyok én is, nálam ilyen sincs, nagyon max. 20..30 méter után jelzi merre mentél ahelyett amit írt - ez persze függ pl. a készülék GPS mintavételétől is. Feleségemnél volt mikor a GPS nem volt túl akkurátus (fix pontosság 10m körül volt csak) amit egy pontos idő meg az iránytű kalibrálása (magnetic field sensor) megoldott. Amit még megnéhetsz az a Beállítások -> GPS helyszolgáltató -> ha most Rendszerre van állítva próbáld meg Egyénivel.
-
crok
Topikgazda
válasz
attamb #161063 üzenetére
A legtöbb alkalmazás (mivel a készülékben nincs dedikált termisztor) az akkuban levő termisztort használja referenciának és abból próbál valami értelmezhetőt kihozni.. nyilván kevés sikerrel mert amint elkezded használni a telefont (CPU/SoC hőtermelés / töltés / etc..) azonnal kompenzálnia kell valahogy az értéket ami vagy jól sikerül vagy nem.. sok alkalmazás eleve írja (legalább az FAQ-ban) hogy a készüléket "nyugalmi állapotban" kell hagyni a "pontos mérés" érdekében.
-
crok
Topikgazda
válasz
tknof1871 #161011 üzenetére
"Érdemes máskor is hitelesítő alkalmazásokat használni?" -- azt hiszem nálad elvi alapjai hiányoznak annak hogy ezek az alkalmazások mire valók. Igen, érdemes használni mert a jelszó után egy plusz védelmi szint, nem valami helyetti megoldás.
De ha valamit hát a Google Authenticator-t biztosan nem ajánlom, több okból se.
Nem lehet belőle értelmesen exportálni, backup-olni. Egy QR kódot lehet vele mutattatni amit egy másik készüléken be lehet olvasni mikor költözöl egyikről a másikra. A QR kód oldal nem screenshot-olható (legalábbis triviálisan nem, most ebbe nem megyek bele). De ha már ilyen okos akkor legalább nem köti fiókhoz az egészet. Ellopják a készüléked lábon is lőtted magad teljesen.
Bármi amihez ajánlják / amivel működik a Google Authenticator azzal biztosan megy az Aegis, AndOTP, Keepass, MS Auth. vagy az Authy is, amik közül legalább van, ami nyílt forrású és a seed-eket ki lehet belőle exportálni vagy fiókkal be lehet lépni, felhőbe szinkronizálni.A KeePassDX off- és online jelszókezelő tudja importálni a seed-eket és tud 2FA kódot generálni gyak. bármihez amihez a Google Authenticator-t lehet használni
AndOTP: szintén! @Play @F-droid
Aegis - szintén! @Play @F-droid
Twilio Authy: szintén! @Play - ebben van fiókba belépés lehetőség is.
MS Auth. szintén okay, abban is inkább a fiókba belépés lehetőség a jó (kényelmes).
A fiókba belépéses hitelesítők kényelmesebbek de szerintem információbiztonsági szempontból nem a legmegfelelőbb választás.. viszont elvitathatatlan hogy kényelmesebb. Ha meg van használva mindenképp (pl. céges O365, egyéb szolgáltatások miatt) akkor "úgyis mindegy" alapon már úgyis fent van a készülékeden. Én abban hiszek hogy egy hitelesítőből lehessen bármikor exportálható a seed és azt csinálhassak ÉN vele amit akarok. Ha akarom backup-olom, ha akarom oda és úgy szinkronizálom ahogy ÉN akarom. [link] & [link]"Lehetséges egyszerre több hitelesítő alkalmazást használni egy hitelesítéshez?" -- technikailag lehetséges, ugyanis ha a seed-et ki lehet exportálni és lehet importálni is akkor két, akár két különböző (mindegymilyen) készüléken ugyanazt megnézve ugyanazt a kódot fogják adni az alkalmazások (csak az idő legyen pontos!). Olyanról viszont nem tudok hogy egy belépéshez két alkalmazásból két külön kódot kell megadni vagy ahogy az off részben leírtad "keverni" több faktorral (elvben persze lehetséges).
A NISZ fejlesztését elvből se. Egyébként pont annyira használhatatlan mint a Google Auth..
-
crok
Topikgazda
válasz
Mcrazy #160982 üzenetére
A jegyzőkönyv kedvéért: MIUI, csinálok egy akármilyen screenshot-ot, nem hagyom hogy eltűnjün, egyből megnyitom a kis képet a bal felső sarokban majd vagy egyből a megosztásra megyek vagy előtte szerkesztés majd utána megosztás ugyaninnen, Messenger kiválasztása, chat kiválasztása, elküldöm valakinek.. majd visszalépegetek és bezárom a screenshot ablakot - sehova nem mentette el a készüléken. még a galéria miniatűrök közt se jelent meg, semmi nyoma. Már régen észrevettem csak még sose került elő beszélgetésben. Fura.
-
crok
Topikgazda
Itt keress arra hogy Levelezők - én onnan bármelyiket ajánlom, jómagam mostmár jó ideje a FairEmail-t használom.
-
crok
Topikgazda
válasz
Shyciii #160937 üzenetére
Snippets nélkül azt mondtam volna hogy ConnectBot de ugye az neked fontos.
Az az éves $100 az tényleg meredek.. -
crok
Topikgazda
válasz
pinnacle #160905 üzenetére
Nem, nem akarok, nem szeretnem ujra feltalalni a kereket, tonnaszam van video (nyivan nem Youtube-on..) es leiras is (Telegram, Reddit..), de a sajat leirasuk szerintem bosegesen eleg. A linkek elnek, a videokat meg -ahogy irtam- sorban szedegeti le a Youtube. Az, hogy neked mi kell az ugye a te preferenciad, az opcioknal pedig mindenhol van leiras hogy mi micsoda (max nem magyar, majd forditja akinek van ra ideje). A file-ok nem "lettek" hanem azok jo resze a build folyamat resze. Nem az utolso harmat kell feltenni hanem azt amit a builder irt a vegen hogy kesz, a Vanced MicroG es a ReVanced Youtube apk (nezd a time stamp-et a file-okhoz).
-
crok
Topikgazda
válasz
pinnacle #160903 üzenetére
Az előző hsz-ben van egy link, ott keresd azt hogy Revanced builder, megcsinálod magadnak amit szeretnél (a telefonon termux alatt vagy WIn-en / Linux-on / Mac-en), időnként megcsinálod megint és frissíted. Van YT Music, a build mellé megcsinálja a saját MicroG-t is ha root nélkül kéred. De ott van a Revanced Extended meg a Revancify is. Nézd meg melyik "tetszik", első körben én (egyelőre) a Revanced builder-t mondanám.
A Revanced saját Manager alkalmazása szerintem még nem elég kiforrott (ők is külön kiemelik hogy erősen alfa még, sőt, az sincs kizárva hogy egy-egy build simán nem megy) de már legalább elkezdték és mivel a fenti három meg egészen kiválóan dolgozik így tuti az is normális lesz egyszer. A Vanced-nek meg már csengettek, szerintem hónapjai sincsenek már hátra. Egyes országokban már "akadozott" erősen jópár felhasználónál az utóbbi hetekben, tesztelget / próbálkozik a Google és pl. folyamatosan strike-olja a ReVanced-el és a build-el kapcsolatos feltöltött YT videókat - szóval látják ám hogy működik : D -
crok
Topikgazda
válasz
pinnacle #160901 üzenetére
"Mi az előnye a Vanced-hez képest?"
Leginkább hogy fejletszve van. Napi szinten. Sok-sok ember által. Hogy nehéz lesz a Google dolga hogy letiltsa hiszen a patch-ekkel saját magadnak kreálod az APK-t mégpedig a Google által kiadott, eredeti Youtube APK-t patch-elve. [link]
"Nem csak MIUI-n működik?" -- Dehogyis.. bármin.. ezt meg honnan vetted -
crok
Topikgazda
Van egy ötletem: van egy CIFS Documents Provider nevű és nyílt forrású app. Ezzel fel lehet csatolni SMB-t úgy, hogy a document provider-ben látszódjon. Ha a lejátszód támogatja a mappahozzáférést document provider-en kereszül akkor így hozzáadhatnád a lejátszódhoz az SMB megosztást és le tudná játszani (akár mappánként vagy mindegy hogy hogy) és akkor már "csak" egy olyan lejátszót kell találj ami képes document provider-ből is dolgozni és olyanok a gombjai amit akarsz. Az autós, távolról VPN-en tutujgatást meg megoldod ahogy tetszik (bár nekem az egés use case homályos hogy ez így mire, kinek és minek lesz jó).
-
crok
Topikgazda
válasz
Indiant #160870 üzenetére
Csendben megjegyezném hogy amit mond nem ördögtől való
A /system-et menteni igazából nincs értelme hiszen (főleg gyári, read-only /system esetén, pl. shared_block-os ext4 esetén) nincs mindig lehetőség se visszaállítani. Tán' akkor van némi értelme ha a teljes super-ről csinálsz de akkor is csak ha image mentés lesz.. Egyszerűbb és célravezetőbb a /data és az összes többi fontos partíció mentése mert a /system tartalma egy unott ROM (dirty) flash-el üzembiztosan megvan bármikor 2 percen belül, csak tartsd az aktuális ROM zip-et elérhetően (amit eleve ajánlok is - akár ott ahol a recovery backup-odat is tartod). Ha encrypted a /data akkor mentés előtt úgyis kell egy decrypt, úgyis csak aztán mented.. aztán visszaállításnál a ROM-ot felteszed (hogy biztos ami sicher a ROM-al ne lehessen gond) és/vagy csinálsz egy format data-t / factory reset-et (ki hogy hívja) majd elindítod a ROM-ot egyszer-kétszer hogy a /data encrypt olyan legyeen amit a ROM megeszik és utána visszaállítod a /data tartalmát (előtte illik kikapcsolni a PIN /pattern / fingerprint-et de ugy vannak dolgok amik megoldhatók utána is..) vagy sima wipe (akkor a header-footer-egyéb megmarad) és visszaállítod a /data tartalmát és mindenki örül.
Szóval nem hülyeség nem menteni a /system-et - de egyébként ezt elég jól leírja az OrangeFox FAQ megfelelő részlege - és azért tettem itt offba mert itt off de szerettem volna ha itt van és kereshető ha úgy van. Nincs kedvem lefordítani magyarra az FAQ-t mert leírtam már a lényegét itt a fórumon is párszor de ha nagyon kell leírom ott is.. -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
classic B #160813 üzenetére
Android TV fut rajta, az is Android "de nem úgy"
A Play Store-jában csak az fog látszani ami kifejezetten Android TV-re is kint van. Egyéb esetben lehet ickázni alternatív áruházakka*l és azokból letölteni az APK-kat. Aztán majd úgy megy ahogy. Viszont ha az M4 nem fog települni emiatt vagy nem működik jól azzal nem sokat fog kezdeni a fejlesztő mert gyanítom nem véletlenül nincs Android TV-re optimalizált M4 / Médiaklikk (hogy ne az okosítót használd meg trükközz mert az nem TV, Vodafon TV alkalmazással ugyanez van).
* alternatív áruházak pl.
APKMirror
APKPure
UpToDown
etc..
De APKPure-n megtalálható mindkettő (mindhárom) egyébként:
M4 Sport
MédiaKlikk
MédiaKlikk Plusz -
crok
Topikgazda
válasz
Oldman2 #160804 üzenetére
Az összefoglalóban van egy ZipSigner a a telefonon mókolnád meg vagy itt az "APK-k módosítására való alkalmazások" részben kb. bármelyik megoldja.
Viszont megjegyezném hogy ha megvetted akkor az In-App purchase-t nem fogja tudni felszedni (ezért nem szoktam ajánlani az újra aláírást hanem a frissítések kikapcsolását / ha van root akkor valamilyen detach megoldást).
-
crok
Topikgazda
válasz
5leteseN #160799 üzenetére
Ha az APK megvan (úgy értem kb be tudod lőni a verrziót, kiadás időpontját, bármit.. és letöltöd APKMirror-ról pl.) akkor adb-vel vagy root-al vissza lehet kényszeríteni régebbi verziót is adatvesztés nélkül. De nyilván ha van root akkor pite lenne az egész (mentés, uninstall, régi apk install, adatvisszaállítás..).
Megj.:
A 2.0.0-val (2022 Május) jött egy olyan a changelog szerint, hogy:
• New battery health calculation method using full charge cycles. See the online help for more details.
• Track battery health over the years using the new health chart.
• Updated history pages with new daily, weekly and monthly charts.
• More accurate and consistent discharging stats using battery healthLehet ezek tehetnek róla.. ez előtt közvetlenül az 1.5.1.1 volt 2021 Augusztus keltezéssel.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
Aurig@ #160776 üzenetére
Szerintem az alkalmazasban nem lehet.
Web Vault-ba belepve ugy lehet, hogy [link] vagy
vault.bitwarden.com
belepsz
jobb felso sarokban van a profilod linkje
Account settings
Subscriptions
Go premium
Kartyaadatok, satobbi.
[https://vault.bitwarden.com/#/settings/subscription/premium] -- ez a kozvetlen link oda (ha mar beleptel). -
crok
Topikgazda
válasz
bringasisti #160733 üzenetére
Hogy érted hogy csendes? Nincs hang beállítva, okay, de a beállításokhoz ugorva (fogaskerék ikon) oda kell ugorjon az adott alkalmazás értesítésbeállításaihoz vagyis azt azonnal látod melyik alkalmazás.. ha más nem a notification history is meg kell tudja mondani hogy melyik alkalmazás csinálja [link] [link]. Screenshot?
-
crok
Topikgazda
válasz
bringasisti #160731 üzenetére
Nyomd sokaig az ertesitest, menj, nezd meg melyik alkalmazas csinalta. Screenshot esetleg?
-
crok
Topikgazda
válasz
Indiant #160713 üzenetére
Negatívum pl. hogy országot váltani utána nem tudsz majd egy évig, ha van területi korlátozás egy megvásárolt dolgodra (alkalmazás, könyv, etc..) az is elérhetetlenné válhat a számodra valamint pl. a fiók használatának alsó korhatára is változhat (konkrétumot ugye nem mondtál mit is akarsz csinálni).
-
crok
Topikgazda
válasz
Dr.NX #160707 üzenetére
"Ha a webshopba a k.i.s.s.ja.n.o.s gmaillel regisztrálsz, ugyanúgy a kissjanos gmailedre fogod kapni a leveleket." -- ez így van, pontosan ezért csinált egy aliast-t mert nem a kissjanos@gmail.com-ra regelt mégis abba a fiókba esett be a k.i.s.s.ja.n.o.s@gmail.com-ra regelt webshop visszaigazoló email-je. Mi ez ha nem alias?
Amikor regelsz Google-be már akkor is mindegy hogy tettél-e bele pontot a kívánt névbe vagy sem, a k.i.s.s.ja.n.o.s@gmail.com és a kiss.janos@gmail.com is ugyanúgy a kissjanos username ha belépni akarsz.. tökmindegy.
Amikor regelsz egy webshop-ba akkor a k.i.s.s.ja.n.o.s@gmail.com meg a kiss.janos@gmail.com vagy akár a ki.ss.ja.no.s@gmail.com viszont már három teljesen más string a webshop szemszögéből, mégis nyilván beesik a kissjanos nevű user fiókjába. Vagyis alias.
Aztán a + mint alias képző:
k.i.s.s.ja.n.o.s+valami.webshop.vagy.barmi.mas@gmail.com
kiss.janos+valami.webshop.vagy.barmi.mas@gmail.com
kissjanos+valami.webshop.vagy.barmi.mas@gmail.com
Mind-mind a kissjanos Google user fiókjában landol viszont a webshop szempontjából (ha megengedi a + karakter használatát) mindegyik egy teljesen másik string vagyis egy teljesen másik felhasználó. A + után lehet bármi szöveg. Mi ez ha nem alias?De mondok jobbat:
a kissjanos felhasználónak van még ezen kívül is van már a regisztráció időpontjában egy alias-a, mégpedig a kissjanos@googlemail.com, és vele a teljes fentebbi móka elérhető.Tudom mert 14 éve használom így, itt is írtam már róla és ott linkeltem is a Google Mail Google Blog posztot erről a lehetőségről (ami 2008 március óta biztosan üzemel)
Ezekre a mail-ekre szoktam csinálni Google-ben filter-t amiben label-eket teszek beérkezéskor, így pl. egy-egy weboldalon azonnal láttam ha visszaéltek az emailcímemmel mert ha spam jött láttam hol használtam így simán lebukott az oldal hogy eladta a címem spammer-nek.
Amit te linkeltél az a Google fiók alá egy másik fiók behúzása úgy, hogy a másik fiók adatait megadod és így IMAP-el leszedheted a leveleket onnan valamint a Google SMTP-jén keresztül ennek az alád betett, külsős emailcímmel is küldhetsz kimenő levelet (nyilván a Google alól alapból csak Google levélcímmel küldhetsz levelet, ezt remélem nem kell kifejtenem miért).
A második link pedig pontosan az amit leírtam. -
crok
Topikgazda
válasz
Komplikato #160691 üzenetére
Szia,
ezt leginkább az alkalmazás fejlesztője felé kellene jelezni mert ez így nem igazán jó viszont egyszerű a megoldása. Ha nem akkor még mindig lehet azt választani hogy pl. a LineageOS-es Caffeine-hez hasonló keep awake / keep screen on alkalmazásokkal ébren tartod amíg használod aztán kikapcsolod. Pl. Screen ON, KeepON, a QuickTiles kis adb mókolással tud QT ikont is adni hozzá (de tán' a másik kettő is).
-
crok
Topikgazda
válasz
F.E.K.. #160696 üzenetére
BBS, este hét utáni tárcsázás mert onnan már ingyé' van, elérhetetlen családok vonalas telefonon, DPG, IRC, DC (E1/T1 aztán E3/T3 mint szélessáv..?), botok, fél napos indexelések, Napster, chat.hu
, treffort
(de jókat röhögtünk), ICQ, MSN..
"Good, old" times?
Jajjdeofff..
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #160679 üzenetére
Badarsag, siman ezer eves az a leiras. Barmivel elmegy ami kezeli a sima IMAP/POP3 & SMTP kombot.
Bferibörs: szemetre meg nem kivantra Anonaddy alias, nem derul ki az eredeti emailcimed es az alias letilthato, torolheto, etc.. Gmail eseten is ott van a +-al keszitett barmilyen alias es|vagy annyi pontot raksz es oda ahova akarsz a cimedben, az is mind egy kulonallo alias. Feleseges erre egy freemail cimet tartani meg feleslegesen a fenntartot abba a hitbe ringatni hogy barki komolyan hasznalja oket barmire : D El kellene mar annak is engedni a kezet, orokre, mint az IWIW-nek : D
-
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #160661 üzenetére
Mutass fel tucat olyan alkalmazast az elmult 2 evbol target sdk min. Android 10-el (ugye Play Store szabalyok..) amiben a debuggable es|vagy a backup true. Rajossz miert nincs ertelme, ezert nincs a Heliumnak se frissitese.
-
crok
Topikgazda
válasz
user26 #160656 üzenetére
A gyári (értsd: ROM saját) telefon alkalmazást (mindegy melyik) ugyan szétboríthatod meg átírkálhatod csak utána aláírni nem fogod tudni úgy hogy utána boot-oljon a telefon vagy legalábbis a telephony elinduljon.
Root és plusz alkalmazás nélkül csak az marad ha (Android 9 és felette) Private DNS-t használsz "ami olyan amilyen" hatékonyságú tud lenni (itt találsz pár szervert meg egy szerver listát is).
A hosts file a
/system
-en van így hacsak nem tudod RW-re mount-olni és átírni a /system-ed tartamát (modern rendszeren (ext4 + shared block flag), főleg gyári rendszeren biztos nem, custom rendszeren erős talán) akkor root nélkül nem tudod megoldani hogy megváltoztasd (a Magisk is magic_mount-olja egyébként, természetesen nem írja át).
De szerintem ez inkább az Android szakmaiba való mint az Android alkalmazások topikba. -
crok
Topikgazda
válasz
Bogya75 #160654 üzenetére
Root nelkul nem lesz. Azota nagyot fordult (imho erosodott) az atjaras az alkalmazasok adatainak hozzaferese kozt. Gondolj bele: milyen lenne ha a banki alkalmazasod adatai nem lennenek szeparalva es a random malware/jatek hozzaferne hogy "elmenthesse"..?
A jatekodban nincs export vagy valamilyen fiokkal belepes? -
crok
Topikgazda
válasz
BitRider #160645 üzenetére
Második és negyedik kérdéshez: itt nézz szét, szerintem tetszeni fog a lista.
Infrához: nem igazán.. van olyan alkalmazás amiben van szerkesztő de nagyon körülményes is meg nyilván kell a minta hogy mit és hogy adjon az infra (ugye tanítani nem lehet mert RX nincs). Infra alkalmazásokat is találsz a listában egyébként.
Ja igen, van külön MIUI topik is, ott is nézz szét. -
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #160642 üzenetére
Keress vissza a Helium-ra a hsz-eim kozt hogy miert nem fog menni. Evek ota nem volt frissitve mert nincs gyak. ertelme [link]
-
crok
Topikgazda
válasz
Valkolaci #160633 üzenetére
Ha szerencséd van akkor debug-olható az alkalmazás mert benne hagyta a fejlesztője.
(Most nem tudom megnézni, max. este..) Akkor mehetne az, hogy:adb shell run-as com.ihunuo.ykr_hn_2005a_tlw66 cp /elérési út/file /sdcard
adb pull /sdcard/file
Kis segítség még [link]. Nyilván meg kell keresni a file-jait az alkalmazásnak. Nem egyszerű, root-al annyival könnyebb hogy file kezelővel nézelődni egyszerűbb. Egyébként nem szokás sima csv-ben ilyesmit tartani, SQLite-ban szokták tartani de hogy hozzáférhető-e vagy hogy a "hasznos" adat mellett még hány tábla lesz.. Gondolom akkor export az nincs.. -
crok
Topikgazda
válasz
Tökimanó #160623 üzenetére
Úgy tudom ezt hívják szakmai igénytelenségnek
Méretét tekintve egyébként valami split lehet csak, nem a base apk. De egyébként igazad van, semmi értelme, említettem már én is..
-
crok
Topikgazda
válasz
MageRG #160591 üzenetére
Mindent le kell takaritani ami Vanced / microg. Az a script gondja is hogy ott van mar egy csomo minden "hagyatek". A Telegram linkeket nezd meg amugy, ott ott lesznek pont az ilyenekre a tippek.
De amugy hagyd a francba akkor a Revancify-t es hasznald a Revanced builder-t, linux/win/droid termux ala is van.. -
crok
Topikgazda
válasz
Trk.Adam87 #160585 üzenetére
Majd azért nézd meg mit gyűjt rólad az a kínai fejlesztés.. minek kell neki a helyadat + email cím + készülékazonosítók..? A privacy policy link 100% kínai. Nincs az alkalmazás 4 hónapja a Play Store-ban és csak fizetősen érhető el. Szóval részemről meh.
-
crok
Topikgazda
válasz
MageRG #160581 üzenetére
Nem ismerem az adott telefont, ROM-ot, környezetet, pl. van-e root, Magisk, van-e már fent Youtube app, van-e fent régi, "sima" Vanced, Vanced Manager, etc.. vagy annak a /data/adb-ben (Magisk) maradéka. Előtte fel kell takarítani, ez biztos.
A Revancify patch-eket nézd át mert ha root-ra vagy microg-re kell build-et csinálni az nem ugyanaz. Ha termux-ban csináltad akkor a storage setup-ot meg kellett csinálni az elején. A termux saját felhasználójának /storage/Revencify könyvtárába teszi egyébként a build-et.
ls /storage/Revencify/*.apk
megmondja majd mi lett a neve az apk-nak.
cp/
storage/Revencify/*.apk /storage/download/
de megadhatod a konkrét nevekkel is, nem tudom mennyire vagy linux-ban járatos. Aztán másolhatod a saját Download mappádba ha akarod, onnan is telepítheted.De használd akkor a revanced-builder-t, akár PC-n.. gyak. portable, lesz egy apk-d ott is, telefonra felrakod, jónapotkívánok. Csak a patch-eket nézd át rendesen.
-
crok
Topikgazda
válasz
MageRG #160569 üzenetére
Az az oldal NEM a hivatalos oldala a ReVanced-nek, a hivatalos oldal a revanced.app ami egyelőre még a GitHub oldalukra visz - de jól is van ez így.
ReVanced-ből hivatalos kiadott APK sose lesz mert.. na ennek történeti okai vannak, többek közt jogi.. ezért (is) szűnt meg a Vanced. Vagy valamelyik rendes, követhető forrásból szerezd be vagy eleve csináld magadnak (ez a legtisztább és általuk is ajánlott út!).
Itt mindent összeszedtem kb. amit érdemes ma tudni alternatív Youtube kliens ügyben [link]
-
crok
Topikgazda
válasz
zeon.hu #160554 üzenetére
Facebook és Messenger topik - Szept. 1. helyett Okt. 1-el volt valami nagyobb változás, nincs már Facebook profil nélkül Messenger vagy valami hasonló, ebben nem vagyok otthon de ők otthon vannak benne.
-
crok
Topikgazda
válasz
FrankMonzano #160526 üzenetére
Hibaüzenet volt? Restart volt már és utána újra megpróbálni importálni? Lehet összeakad valami Security alkalmazással vagy az adatbázis hullik össze. De lehet tényleg csak a készüléked / tárcsázód nem támogat többet ugyanis erre külön kitér az alkalmazás FAQ itt: az alkalmazásban nincs semmilyen limitáció de vannak készülékek (ROM-ok, gyártók, etc..) ahol nem lehet csak úgy 500/1000/2000 tételt egyáltalán használni.
-
crok
Topikgazda
válasz
antatom #160525 üzenetére
"Lenne e nem túl bonyolult megoldás egy program korábbi verziójának visszaállítására?" -- hát igen arra nem gondoltam hogy visszaállítás.. csak a forrásra koncentráltam.. szóval nem túl bonyolult módja csak egy van, mégpedig ha (lehetőség szerint csinálsz backup-ot és) törlöd és visszatelepíted majd beállítasz mindent megint.. Remélhetőleg ha belépsz akkor vissza tudod állítani a backup-ot vagy eleve online tárolja a dolgaid (nem ismerem magát az alkalmazást).
Viszont nem túl bonyolultan úgy visszaállni régebbi verzióra hogy magán a készüléken teszed mindezt azt nem lehet.. de ADB-vel vissza lehet kényszeríteni régebbi verziót adatvesztés nélkül (pontosabban adatmegtartással) de nem feltétlen triviális mindenkinek a módszer (de nem is egy ördöglakat egyébként):
adb push app.apk /sdcard/app.apk
adb shell pm install -r -d /sdcard/app.apk
..csak nyilván nem tudom mennyire vagy járatos az ilyesmiben. -
crok
Topikgazda
válasz
antatom #160518 üzenetére
APKMirror-on meg UpToDown-on nem találok ilyet de APKPure-on fent van, már ha a package ID com.mm.android.smartlifeiot meg Aptoide-on is itt lesz ha kell.
Egyébként ezeket lehet használni nyugodtan:
APKMirror
APKPure
UpToDown
Aptoide -
crok
Topikgazda
válasz
gyuri2008 #160505 üzenetére
Adsz valami referenciát erről? Nem valami warez oldalt olvasol..? Mert valahogy elképzelni nem tudom hogy ha az eredeti oldalon linkelt helyekről töltöd le (tubemate.net ami amúgy az APKMirror-ra meg az UpToDown-ra visz pl.) akkor abban legyen valami vagy bármi, Virustotal-ra feltettem a friss (egy hete kiadott) APK-t és semmi gyanús nincs benne.
(De ha csak keresgélsz YT klienst akkor erre tessék.)
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #160114 üzenetére
Volt itt visszább egy szál hogy milyen alternatív Facebook alkalmazások / wrapper-ek vannak jelenleg és hogy régen frissültek. Na, az említett Frost-for-Facebook épp most frissült v3.2.0-ra.
-
crok
Topikgazda
Vállalkozó kedvűeknek egy kis csemege, root nem kell csak adb: [link]
-
crok
Topikgazda
válasz
tonyrulez #160472 üzenetére
Best practice-t pontosan nem tudok mondani de készüléket / ROM-ot se írsz pedig lehet van beépített lehetőség is (second space pl.).
Amit tudsz csinálni hogy pl. a Beállítások -> Google -> Set up & restore alatt készítesz egy workprofile-t (Set up your work profile). Ugyanezt -szerintem- pofásabban kihasználja pl. a Shelter (Google Play-ről vagy F-Droid-ról) vagy az Island (Google Play-ről vagy Insular ha F-Droid-ról töltenéd le) amik saját maguk csinálnak workplace-t és különítik el egy alkalmazáson belülre a céges dolgaid, onnan lehet "fagyasztani" a működésüket de lehet értesítéseket engedélyezni, lesz egy "benti" Google Play is amibe be tudsz lépni akkor a céges fiókoddal ha tartasz ilyet, van átjárás a kinti és a benti tárhely közt.. igazából a tárhelykezelés az ami a szétválasztás miatt nehézkes. Vagy esetleg választhatod hogy Parallel Space-el (vagy hasonlóval, esetleg a készülék saját megoldásával ("dual app")) klónozod a cégesnek is szánt alkalmazásokat ha használnád őket magáncélra is. -
crok
Topikgazda
válasz
dokee78 #160371 üzenetére
Torque-ot sajat dashboard-al [link] (nem keves ido de legalabb egy pillantasbol latom mi hogy tortenik) meg Sygic ha navigacio (nekem tetszik, a GMaps nezetet pl. utalom, a kocsi kepe rendszeresen eltakarja a keresztezodest, kicsi de sokfele agazo ketesztezodesben (Egerben pl.) gyak. latni le lehet merre van arra).
-
crok
Topikgazda
válasz
FrankMonzano #160344 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol a válaszokban akkor látod hogy igen, mi ezt használjuk, én pl. jobban szeretem a "régi" kinézetet (nem az új ribbon-t) és hosszú évek óta, más platformokon is ezt használom saját célra.
-
crok
Topikgazda
válasz
FrankMonzano #160341 üzenetére
Menu - Tools - Customize - Paragraph marks - kozepen a dupla jobbra gombbal add hozza - utana lent a toolbar-on megjelenik a Pi jel amivel be tudod kapcsolni a megjelenitest (remelem erre gondoltal).
-
crok
Topikgazda
válasz
niklebi #160338 üzenetére
Na az nem fog még így se menni ha a ROM-ban a konfig az XML-ben előre meg van írva hogy ne lehessen, hiszen a MIUI okosabb. Mondjuk 3rd party alkalmazásnál még nem láttam hogy ne lehessen állítani - rendszeralkamazásnál viszont ezerszer.. A kidobálásokra ha minden igaz van egy csak adb-t igénylő megoldásom de még tesztelés alatt áll de eddig jók a tapasztalatok (olyan dolog ami a lakatolás, stb. mellett jöhet jól).
De azért Activity Launcher-ben ha rákeresel hogy optimization akkor ki kellene hogy dobja a Settings-ben azt az activity-t hogy:
com.android.settings.Settings$HighPowerApplicationsActivity
És itt a bal oldalon a legördíthető menüben válaszd ki hogy minden alkalmazás és ott válaszd ki hogy nincs optimalizálva. Ez a menü nem a MIUI beállítások menüje hanem az Android natív. A MIUI-ét App Battery Saver-nek hívják, a Battery and performance aka. PowerKeeper-ben van:
com.miui.powerkeeper.ui.HiddenAppsContainerManagementActivity
Itt jobb felül három pötty és minden alkalmazás megjelenítése, meg ugyanott van egy olyan hogy szűrés beállítások szerint és akkor kettészedi a listát olyanra hogy Egyéni meg minden amit a MIUI állítgat.. alkalmazást megkeresed.. ki tudod itt is kapcsolni.
De szerintem ezt ne itt tárgyaljuk tovább (ha lesz még kérdés) hanem a MIUI topikban.
Ja, igen "csak pont annál az egynél nem amit írtam" - mi ez pontosan? -
crok
Topikgazda
válasz
niklebi #160335 üzenetére
Ezt alkalmazással állítani nem lehet. Ezt a ROM-ban tudod beállítani hogy mire menjen az optimalizálás. Ha most a Xiaomi-dról van szó ott van a beállításokban ilyen menü de az Activity Launcher-ben ha rákeresel hogy optimization akkor ki fogja dobni a Settings-ben azt az activity-t. De ha bármi más rendszered van (Pixeltől Samsungon át bármilyen Android) akkor is kidobja, a beállításokban a felső kereső menü is.
-
crok
Topikgazda
válasz
FrankMonzano #160330 üzenetére
A TextMaker tud ilyet (mar ha jol ertem a kerdesed).
-
crok
Topikgazda
válasz
szita.erno #160327 üzenetére
Akkor talán az 1DM-el (1DM+) próbáld ki.
Itt van a Telegram csatornája (vagy keress rá Telegramban arra hogy @android_1dm). Az egyik legjobb, ha nem a legjobb, kis trükközéssel Youtube videók is letölthetőek vele a saját, belső böngészőjében. A fejlesztője ugyanaz aki az App2SD-t is csinálta, itt a Youtube csatornája is. -
crok
Topikgazda
válasz
szita.erno #160325 üzenetére
Mondj parat, pontosan melyik oldalakhoz kell?
-
crok
Topikgazda
válasz
Cs1csó #160315 üzenetére
Cca. 3 hete érkeztek az első olyan esetek, miszerint UK-ben élő Vanced-et használó felhasználók random nem tudták használni rendesen az utolsó Vanced verziót, lejátszhatatlan videók, be nem töltődő lejátszási listák, etc. Aztán indiaiak jöttek sokban ugyanezekkel a hibákkal. A debug-ok arra engedtek következtetni hogy ezek a beléptetett felhasználók más adatokat kaptak mint akik vagy nem voltak belépve vagy nem érintette őket a "hiba" - így a nagyérdemű (és a ReVanced patch-en dolgozók) arra jutott hogy a Google piszkálódik már hogy ellehetetlenítse a Vanced felhasználókat. The End Is Near
-
crok
Topikgazda
@ReVanced hírek ha valakit érdekel:
Hivatalosan is van mostmár ReVanced Manager! Még Alpha!
Letöltései itt lesznek:
https://github.com/revanced/revanced-manager/releases -
crok
Topikgazda
válasz
benedekco #160276 üzenetére
A WhatsApp épp nagy munkában van ami a mentés-helyreállítást illeti, lehet épp beleszaladtál egy átmeneti(leg rossz) szakaszba..? Esetleg a backup túl nagy? Év elején 2GB-ban maximalizálták a "korlátlan" GDrive-os backup nagyságot, azzal is félremehet esetleg.. A mentés-helyreállítás FAQ itt van egyébként hozzá, leírásod szerint amúgy követed a lépéseket. Van esetleg ami nem vagy nem pont úgy van?
-
crok
Topikgazda
válasz
lanszelot #160306 üzenetére
Ahogy látom a PhoneTrans is egy companion alkalmazást használ ám... érdekes módon a felugró ablak is egy települő APK-t említ valamint az utána levő home screen-en is van egy PhoneTrans alkalmazás ikon ÉS USB debug / ABD / más companion app nélkül gyak. elképzelni se tudom hogy hogy lehetne a készülékhez csatlakozni, pláne adatot leszedni / feltenni.. hiszen ha külső bazirgálás nélkül is menne.. akkor ellopom a készüléked - és vele akár az életed anélkül hogy a PIN-t / mintát / arcfelismerést ki kellene nyitnom. Nem?
Bozek: #160288 pont arra a hsz-embre válaszolta hogy nem jó neki (ahhoz is kell egy companion app a telefonokon), valamint előtte leírta hogy a Google sem jó mert sokminden mást is átvisz.
-
crok
Topikgazda
válasz
zsoltip #160295 üzenetére
"Ebből problémás az első, tehát a Gmail címkék alkalmazása, amit eddig csak és kizárólag a Gmail appban tudok elérni/használni." -- mert az náluk is háttértrükközéssel megy csak ami a címkék szerint létrehozott mappákat és több címke ráaggatása esetén több email-t is jelent (egyet egyet minden címke szerinti mappában), és ez vastagon nem natív IMAP megoldés és le is van írva hogy miért -> amit FairEmail FAQ (74). kérdésben le is írtak elég világosan és aszerint kezelhető is a FairEmail-ben (használom), de hogy ez neked Outlook-ra jó lesz-e azt nem tudom mert (én) már komolyan nem értem mit akarsz így mindent visszaolvasva
Én pl. nem használom az Outlook fiókot a kliensben hanem áthúzatom a mail-eket GMail-be. Így egy fiók alatt látom az összes cca. 12 mindenféle provider-nél levő fiókom minden email-jét a rengeteg anon.addy alias-al együtt, de a GMail címkézésével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest