- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #105670 üzenetére
Scannelt dokumentum esetében csak úgy fogja tudni kezelni minden program, mintha képeket nézegetnél. Abból is lehet e-bookot csinálni, csak egy kicsit hosszadalmasabb. Előbb csinálsz belőle egy OCR képes programmal Word dokumentumot, abból meg epub-ot, vagy mobi-t.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #88986 üzenetére
Én PDF-ből (amibe egy Excel táblázatot mentek) EPS-et csinálok, mivel az Illustrator nem oldja meg rendesen és ha sikerül is neki, 3-4 MB-os lesz. Ezzel a 130 kbyte-os PDF-ből nagyjából ugyanekkora EPS-et csinál. A digitális újsághoz meg jobb az EPS, mivel az vektoros.
Szkennelt PDF-hez OCR programot kell használni, a legjobb szerintem az Abby Finereader. Fizetős, de legalább tud magyarul.
és (#88987) Silverr: Ezzel szedtem le a jelszót tegnap az egyik PDF-ről. Persze ha kódolva is van a fájl, akkor nem működik.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #76487 üzenetére
OCR, le is fordítja a szöveget, pro verziója is van.
-
_NCT
addikt
válasz
Dottore #71266 üzenetére
Ebook-ot vennék, de a PDF-ek kellenek, mivel pl CCNA könyv is ocr pdf-ben van. + Amiket olvasok, azok közül sok pdf-es könyv van, bár láttam epub-ot is. Általában a szakkönyvek pdf-ben vannak.
Pl CCNA-nál sok ábra van, ezek nem tanácsosak ha szétesnek, az 1600 oldalas könyvet meg nem fogom napi szinten hurcolni magammal.
-
tomy86
addikt
válasz
vigyori78 #59182 üzenetére
Ezek szerint OCR funkció kell neked?
Ingyenesben a Mobile OCR, vagy fizetősben a ABBYY TextGrabber. -
Huma
addikt
Tud valaki egy aránylag jól működő OCR programot?
Párat írtak itt topicban de nem igazán bejövősek. -
Huma
addikt
Valaki vágja hogy hogyan működik a CamScanner szövegfelismerője? Mert rábökök (miután telepítettem a plugint) az OCR Recognize gombra és szépen fel is ismeri a szöveget, de után nem történik semmi. Ugyanúgy ott marad a kép és nem tudom a szöveget szerkeszteni ill lementeni.
-
LonGleY
veterán
válasz
S e t h #44170 üzenetére
Viszont későbbi feldolgozásra meg minek PDF? Az a legkevesebb az egészben, ha készen vannak a képek, hogy bepakold őket a konténerbe.
Somatom: OCR-re szerintem ami megbízható (magyar szövegekhez is), az a PC-s ABBYY FineReader (az OmniPage most nem tudom, milyen szinten áll, én az előbbit sikeresen alkalmaztam keményebb szövegeken is). Még a PC-t is képes egész szépen megdolgoztatni. Mobilon minden bizonnyal egy lájtosabb motor dolgozhat a márkatársban.
-
törölt tag
válasz
S e t h #44148 üzenetére
Elolvastam a cikket, meg a kedvelt, kontra legjobb vitát. Végül is melyik az a szkenner, amivel egy Magyar szöveget (pl. újságcikk) lefényképezve értelmes, szöveg alapú adatállománnyá tudok konvertálni? PDF -et már tucatnyi alkalmazással tudok kreálni, de melyik az, amelyik helyesen értelmezi a szöveget (OCR)?
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
SimonJanos #41520 üzenetére
OCR
... és íme a befutó:
INGYEN!
Textfee (Texterkennung mit der Textfee)Kicsit lassú ez is, de a legjobban teljesített!
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
LordRajZoL #32724 üzenetére
Tud valaki tényleg működő OCR-t?!
Az ABBY ... habár nagy PC-n kedvencem, de azt tapasztaltam, hogy
a TextGrabber
1. rosszul értelmezi a magyar szöveget
2. egy erős négymagos Note 2-höz képest nagyon lassú!A Mobile OCR az említett készüléken lefagy...
Lassan az a tippem hogy egyszerűen fotózok (esetleg használok vmi képösszefűző, javító célszoftver is) és majd PC / ABBY FineReader bedolgozom...
-
snowdog
veterán
válasz
zsoltzsolt #33592 üzenetére
Tulajdonképpen nagyon jól működik.
Próba képen egy angol dokumentum első oldalát lefényképeztem a programmal, az készített belőle egy pdf fájlt. Erre rázavartam az OCR-t, ami a pdf-ből készített egy szövegesen kereshető állományt. Ez úgy csinálja, hogy a képtartalmú pdf mellé készített egy *.ocr állományt, ami többek között az OCR által felismert karaktereket is tartalmazza. A szöveg tökéletes lett, nem volt benne hiba. Arra még nem találtam rá, hogy a programból hogyan lehetne csak az OCR szöveget exportálni.
Maga az OCR állomány az mnt/sdcard/CamScanner/.images/.ocr mappába kerül valamilyennév.ocr formában. Ezt egy szövegszerkesztővel megnyitva láthatóvá válik ugyan az OCR által felismert szöveg, de nem tisztán, mert egy program állomány része.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
aizen92 #21128 üzenetére
Én az ABBYY TextGrabber + Translator-t próbáltam, de van még a Mobile OCR Pro és a Scanthing OCR, amit találtam, hogy felismeri a magyar szöveget is.
A CamScanner-ben is van OCR funkció, azonban az csak arra jó, hogy a PDF-ben keresni is lehessen. Egyébként nekem az is tökéletes, mert elküldeni abból is el tudom, aki meg megkapja, majd megoldja magának.
(#21133) hunfatal: Előbb nézz utána, mi is az a port forwarding és utána írd le a véleményed. Semmi köze a kifelé irányuló forgalomhoz.
"A porttovábbítás, port forwarding, vagy néha tunelling egy olyan eljárás, amely a számítógép-hálózatokban lehetővé teszi, bizonyos belső hálózati címek külső elérését egy megadott porton keresztül." -
aizen92
addikt
Tudtok jó OCR ( optical character recognition - lefotózott/scannelt képet TXT formátumba konvertálja. ) alkalmazást ami a magyar nyelvet is támogatja? elegem van hogy mindig haza kell mennem és ott online feltöltögetni majd csak a laptopról tudom lekapni a scannelt anyagot. néha jó lenne menet közben a lefotózott kép anyagát mint txt/pdf továbbküldeni. köszi előre is a helpet!
-
Bozek
nagyúr
válasz
LonGleY #18035 üzenetére
Az ezPDFReader-ben elég jó a Text Reflow, azonban ez semmit se ér, ha a PDF képekből áll és nem sima szövegből. Sokszor csinálnak ilyeneket, hogy csak bescannelik és berakják PDF-be a cuccot.
Amúgy a PDF az egyik legundorítóbb fájlformátum, sok esetben még a Calibre se tudja normálisan átkonvertálni. Egyszerűbb egy OCR szoftverrel Word-öt csinálni belőle és utána azt átalakítani Calibre-vel mondjuk EPUB-ra, amit már sokféle olvasó ismer.
(#18036) quailstorm: Én csak 4.1.2-őn tudtam kipróbálni, de itt működik. Kihúztam minden kábelt a gépből és csak a telefon WiFi kapcsolatát használva (természetesen USB-n) írom ezt most.
-
w.miki
veterán
Olyan OCR programot tudtok, ami tényleg jó?
Magyar nyelvet ismer, esetleg még táblázatokat is.
Pl. egy étlap felett mozgatom a kamerát, és az beolvassa, mi a menü?
Tudom, hogy van sok OCR program, de melyik, amelyik tényleg jó, és tudja ezt, még egy gyengébb (5MP) kamerával is. -
róland
veterán
válasz
tonyqa23 #6514 üzenetére
A Google Docs utóda. Annyit változtattak, hogy a mindenki által úgy is tárolóként használt Google Docs, már hivatalosan is az. Azaz bármilyen fájlt feltölthetsz.
De elsősorban a Google Dokumentumokat éred el belőle.
Goggle DOcs: webes irodai programcsomag. Az emberek által használt funkciók 95%-ra bőven megfelel. (Szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció, rajz, űrlap!) Utóbbival szép netes kérdőíveket lehet szerkeszteni, használják is sok helyen.
Valamint egy nagyon hasznos funkció, hogy a feltöltött képekből dokumentum készíthető a Google OCR rendszerével. (Egész jó eredménnyel.) -
róland
veterán
válasz
LordRajZoL #5926 üzenetére
Az inkább csak számol.
Vikt0r: Gondolom, meg akarod őrizni a képletet. Ehhez valami OCR program kellene. Talán a legjobb Androidra Google Docs, ráadásul írhatsz egy papírra és elég lefotóznod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged