- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
crok
Topikgazda
válasz
balazs1956 #147753 üzenetére
Rendesen allitsd le azert...
-
crok
Topikgazda
válasz
balazs1956 #147751 üzenetére
Semmi extra, nem fog a másolással eltűnni semmi ami már át lett másolva, majd onnan folyatatod. Gondolom a file manager nem lesz képes "szelektálni" de egy valamire való file manager ilyenkor rákérdez hogy felülírja-e ami már ott van, itt nyomsz egy nemet és ha rendes file manager-t használsz akkor ezt lehet úgy is hogy nem mindre, így ugrik tovább és tovább és eljut oda ami még nem lett átmásolva és másolja tovább.. de a legvégén, mikor azt mondja mindent átmásolt már én még egyszer el szoktam indítani.. biztos ami sicher..
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #147705 üzenetére
TL;DR:
nem, nem tudja mi a fontos az app folyamatai közül mert az ilyen appok folyamatai nincsenek helyesen megkülönböztetve a számára, lehet egyszerűen csak pl. PERCEPTIBLE_APP-á kellene tegye az appját futás közben és|vagy service-ként lejátszani a zenét.. (és lentebb kifejtem mire gondolok ha érdekel, ha nem - és akit nem - az tekintse tárgytalannak és skip-elheti a komplett hsz-t mert semmit nem veszít).
A problémának semmi köze egy, a memóriakezelő programozója által elkövetett hibához mert nem ott van a gond hanem az app van úgy megírva hogy nem megfelelő a struktúrája és a folyamatait a rendszer kilőheti és ki is fogja lőni. Nem a rendszer idomul az appokhoz. Az meg hogy folyamatban gondolkodunk és nem teljes appban az a rendszer sajátossága, ez egy nagyon custom linux, de az Alma is közel hasonlóan működik. Sőt, jobbat mondok, anno a Chrome egyik nagy "újítása" volt hogy a tabjai külön folyamatként indulnak és nem egyben indul a teljes program - nem tudom ismerős-e PC-n mikor régen (10+ éve) pl. egy Firefox böngésző sok tabjából egyetlen tabjának az elszállása a böngésző összes tabjának és a teljes programnak a bezáródásával járt.. na.. többek közt ezért jó hogy nem az app van bezárva, plusz hozadéka hogy a tabokat el lehet szeparálni teljesen egymástól ami meg biztonsági szempontből jött jól de az már egy teljesen más dolog.
1. Nyilvánvalóan nem tesz és nem is tehet meg mindent a rendszer magától*, az OOM_ADJ-t (a score-t) az ActivityManager állítja be az apphoz tartozó összes folyamathoz, futás közben, dinamikusan, attól függően hogy a folyamat az életciklusában milyen állapotba kerül. Az "Android" nem tehet meg mindent, vannak szabályok, nyilván nem lőhet ki kritikus rendszerfolyamatokat se az ActivityManager, se az LMK, ezen folyamatoknak a listája is meg van határozva előre (RILD, Zygote, etc.. és meg is kapják a megfeleleő score-t ÉS lehetnek kivételezettek a doze mód alól is, nyilván doze alól is mennie kell pl. a hívásfogadásnak, SMS fogadásnak) csak ami neked kritikus az az Android rendszernek majdnem biztosan nem kritikus. Ami cached app az a számodra valószínűleg teljesen mást jelent mint a rendszer számára. Egy folyamat életciklusában (ha külön nem figyelnek rá) akkor már azzal megkapja a folyamat a "cached app" kategóriához tartozó OOM_ADJ score-t hogy taszkot váltasz és háttérbe kerül az activity/folyamat amiben épp hagytad de ettől nem lesz háttéralkalmazás, max. előző alkalmazás, utána meg cached.
2. Az ActivityManager nemcsak a rendelkezésre álló memória hanem a cached app-ok száma szerint is van egy algoritmusa hogy mikor kell elkezdenie appokat kilőni, ami azt jelenti hogy simán lehet még akár akármennyi szabad memóriád akkor IS ki fogja lőni azt az appot amit az OOM_ADJ szerint az AM kilövésre ítél majd. Érdemes az előző linken legalább a változókat átolvasni mert szerintem lesznek meglepetések. Ezt a számot egyébként lehet állítani adb-vel, erről olvashatsz bővebben ebben a Logout blogomban ha rákeresel hogy "activity manager", erre írtam egyébként egy Magisk Modult is bár az meg van spékelve rengeteg egyébbel is, ha gondolod borítsd szét a zip-et és nézz bele a script-ekbe.
2.5. És emellé jön még az OS/vendor saját mókolása, pl. a MIUI-ban az mcd meg a Security app.. ettől lesz lakatolás, ettől lesz lezárás után időzített cache törlés, zRAM "tuning" a gyártótól, az Android saját doze módja "mellé" egy Xiaomi doze mód.. (ez a MIUI akkukímélés, auto. indítás jog & háttérben futás külön kezelése..) etc..
3. Az első ponthoz következik még hogy lehet ezt a szabályrendszert akár jól is lehet ám használni, meg is vannak erre a megfelelő programozási megoldások hogy egy zenelejátszó lejátszását lehetőleg bőven a mindenféle egyéb (régebben megnyitott, nem szolgáltatást futtató, etc..) appok után akarja a rendszer kilőni, mint pl. permanens értesítés használata (ezt lehet kombinálni a pl. lejátszási gombokkal hogy legyen valami haszna..), előtér / háttérfolyamatok índítása valamint un. szolgáltatáskénti folyamatindításl amihez magának a zenelejátszónak a "lejátszó" felülete csak egy vezérlő, ami akár el is halhat.. újra megnyitva a megfelelő helyről kiolvassa a lejátszás aktuális állását / adatait és mutatja neked megint. Ilyen (pontosabban hasonló) pl. egy billentyűzet app is, az is szolgáltatás csak speciális, nagyon a végét kell járja a memória (és valami nagyon agresszív előtér app kell fusson, nagyon memóriaigénnyel) hogy a billentyűzet app a rendszer által ki legyen lőve. Hasonlóan speciális a home app is.
4. "Mi az, hogy a memóriakezelő nem tudja, egy app esetében melyik a main activity?! Ez Android szolgálatatás, vagy a memóriakezelő programozójának hibája?" - egyik-másik app forrását megnézve még néha a developer se tudja minek kéne a main activity-nek lennie de igazából nem mindig a main activity az ami életben kell maradjon, nincsenek worker-ek, nincsenek háttérfolyamatok, etc.. felsorolni is hosszú a lehetséges gondokat és még egy vegytiszta AOSP-on is simán kihal egy-egy folyamat.. ott még kapcsoló sincs arra, hogy "lakatold" memóriába egy-egy app folyamatait. A memóriakezelő folyamatokat figyel, nem appokat, ezt nem akarja vagy tudja sok fejlesztő megérteni. Érdemes megnézni pl. ezt a kis Youtube video sorozatot amiben gyorsan de érthetően ledarálják hogy miért indul lassan egy app, hogy kell megfelelően felépíteni egy appot.. [1] [2] [3] [4] [5] [6] na, pont amiért lassan indul általában azért is lövődik ki "véletlenül" egy-egy folyamat, mert nem jól van struktúrálva. *Root-al persze minden megoldható, lehet erőszakkal állítani az egyes appok folyamatainak OOM_ADJ értékét akár terminálból vagy akár pl. a TeMeFi-vel (a szakmaiban levő linkben - lentebb - említem is majd).
Az egészről sokkal-sokkal bővebben (linkekkel, forrásokkal) írtam már az Android szakmaiban is és itt ebben a topikban is korábban, valamint a fentebb linkelt Logout blogban is, érdemes lehet átolvasni, ha másért nem gondolatébresztés gyanánt (kissé túlnőtte magát az a bejegyzés egyébként.. vastagon nem (csak) a címében említett készülékről szól) és mivel nagyon sokat segítek Telegram csoportokban is így van egy angol nyelvű "gyűjtő" posztom Telegra.ph-on amiben össze vannak szedve a hasonló gyakori kérdések elég részletesen, többek közt ez a témakör is (memory management, Fine tuning an Android system), ROM fejlesztők is előszeretettel olvassák, ezek elég részletesek Android szemszögből, a WIFI témakör is.
És bocs.. tennem kéne ide egy krumplit
-
crok
Topikgazda
válasz
ollie #147660 üzenetére
MIUI 8 meg 9-ben is benne volt az akkubeállításokban (Biztonság appban) Redmi Note 4-ben (Mido) -- az neked is volt szerintem.
-
crok
Topikgazda
válasz
ollie #147656 üzenetére
"egyszer csak kilőtte a MIUI a memóriából az appot, ráadásul úgy, hogy semmi mást appot nem használtam, és a memória fele szabad volt" -- tipikusan az [itt] említett "cache törlés a készülék lezárásakor" esete lehetett, elég, ha úgy zárod le a készüléket hogy a launcher-be átmész vagy csak megnyitsz valami mást is, ekkor a zenelejátszó már átkerül más OOM_ADJ-be és ha lejár a beállított idő és jön az "időzített cache törlés" (ami nagyon nagyon nem szerencsés elnevezés egyébként!) akkor mindig ugyanakkor kilövi az app folyamatát.
-
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #147654 üzenetére
Ez egyrészt a rengeteg free RAM fetisiszta miatt van (már hogy eleve minek lő ki bármi bármit, vagyis ugyan ilyesmire szükség van, de ugye vastagon nem mindegy hogy milyen helyzetben), aztán ott van még, hogy az, amit a felhasználók "appként" említenek az csak egy folyamat, az app egy activity-je, de nyilván van (pontosabban lehet) annak az appnak sok ilyenje (pl. ami kirajzol dolgokat a képernyőre meg olyan ami a háttérben dolgozik) és ugye memory pressure vagy free RAM hajkurászáskor felhasználói szempontból ugye nem mindegy hogy a háttérben dolgozó folyamat vagy a main activity lesz kilőve.. de ezt ugye a memóriakezelő nem tudja, csak a folyamat OOM_ADJ értékét nézi.. szóval a harmadik dolog az az, hogy egyszerűen nem jól vannak megírva bizonyos appok, nem olyan a feladatvégrehajtás struktúrája hogy ezeket el lehessen kerülni.. pl. sose értettem, miért nem szolgátatásként fut egy zenelejátszó app konkrét zenelejátszása, vagy pl. tegyen ki egy értesítést amiben van play meg stop meg skip gomb.. és akkor az eleve mehet szolgáltatásként amit bőven később lőp(het) ki a rendszer mert "fontosabb". Szóval értelme természetesen van, mert a user az user, nyit meg újabb appokat és ha kell a felszabadítás az új app miatt akkor kell.. meg ugye ez a "free RAM a jó RAM" értelmetlen beidegződés kielégítése. De lehet tenni ellene fejlesztői oldalról, csak nem értem miért nem teszik sokan. Kétélű fegyver ez.
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #147653 üzenetére
Az szerintem nem tud még ilyen ELM327 OBD-vel kommunikálni, az még régi ehhez, szerintem is csak a Ford saját PWM protokollját tudja, spec. pin-en, nem a 2&10-en (ezt találtam).
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #147645 üzenetére
Akkor ott az adapter hibádzhat, a 2-es & 10-es pin kéne akkor hogy bekötve legyen az OBD oldalról ha J1850 PWM a protokoll, a többihez mégtöbb info pl. itt meg itt és itt. Ha Debrecen környékén jársz írj rám, van itt pár adapter amin gyak. minden ment eddig amit néztünk és OBD-s, szivesen kölcsönadom (nem tudom milyen autó ECU-ja a cél, 2000 környéki autóknál még necces hogy OBD-t tud-e de azért cca. 2002..2003-tól felfelé már szerintem minden is tudja).
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #147636 üzenetére
Egészen pontosan melyik chip (linket tudsz adni?) meg melyik protokoll? Mindkettő kell ugyanis. Most ha a SAE J1850 PWM-ről - mint protokollról - kérdezel akkor első körben a chip kell tudja, aztán jól jön hogyha be van kötve rendesen minden pin hozzá az OBD csatlakozójában (lentebb van blokkdiagram az egyik PDF-ben a pinekkel) és ha utána az app lekéri AT parancsal a chip által ismert protokollokat majd utána ki tudja AT parancsal választani hogy akkor innentől ezt a protokollt használd.. (vagy 00h-ra, automatára állítja.. és végigmehet az ismerteken try-al) na, utána az AT parancsok megintcsak adottak az OBD PID/TID lekérdezéshez a chip felé, a chip meg intézi a többit (a kommunikációt, soros áramöri illesztést a vonalakkal..) a kiválasztot egységgel. Terminálból csináltam ilyet kézzel (vagyis scriptet írtam rá) mert minél gyorsabban kellett az adat az ECU-ból és számomra nem volt elég granuláris a kapott adathalmaz ahogyan az appok kihúzzák az infot az ECU-ból (logolásnál mire egy teljes PID kör lekéréssel megvoltak a tesztelt appok addigra eltelt 0.8..1.1s, ha meg a kis script-em csinálta lement 0.4..0.5s környékére egy ugyanolyan környi PID adatsor (rekord) kinyerése).
A "közbeékelődés" miatt lett felkapott az ELM327 (az app fejlesztőjének nem kell tudnia mit és hogy kell kommunikálni az ECU felé (se bit/byte se elektronikus illesztés szinten) kb. csak azt kell tudnia hogy az OBD parancsok hogy néznek ki és a visszakapott értékeket hogy kell feldolgozni - viszont ez mind szabványos és relatív jól dokumentált [1] [2] [3]), meg mert mindig gyorsan visszafejtették a chip-eket reverse engineering-el és nagyon olcsón reprózták, a fejlesztéseit is
a kínai klónok miatt vannak az ELM327-esekben levő chip-eknek érdekes hardververziószámozásai is.. pl. van olyan, ami egyáltalán nem is létezett hivatalosan sose de Ali-n mégis csilliárd van belőle
És ezért nehéz vásárlás előtt megsaccolni hogy egy adott ilyen olcsó kütyü jó/stabil lesz-e vagy nem.
De ezt most itt abba is hagyom mert baromira off, sorry, csak már belekezdtem.. -
crok
Topikgazda
válasz
Csabex #147632 üzenetére
Fejegyseghez lehet tipusspecifikus kieg. modult venni max, azzal pl. a kormanyon levo gombok "elerhetoek", de komolyabbrol nem tudok, olyanrol ami pl. belenyul mittudomen' a digitklimaba, ilyesmibe, azt meg a Bosch/Delphi se mindig tudja. Android fejegyseghez epitettunk mar be USB-s ELM327-et (a kabel stabilabb kapcsolat mint a BT es volt USB) Torque Pro-val, de mast en spec nem lattam, max Bosch KTS-t meg az emlitett Ross-tech-et ami celszerszam es Android alapu de azok meg vastagon nem erre valok.
-
crok
Topikgazda
válasz
Csabex #147632 üzenetére
Ahh.. teljesen egyedi.. minden gyartora.. Android a kijelzohoz Android Auto illesztessel szokott ma mar lenni de ez megjelenitesre valo, vagy szorakoztato elektronika reszekent. Meg akkor Opeled van gondolom (Op-Com miatt) de erre nem lesz kesz megoldas, Op-Com Androidra nincs is, a CAN Bus-on nyersen irhatnal de akkor neked kell kitalalni / lefejleszteni mi mit hogy csinal es lehetoleg nem osszeboritani a Can-en logo tobbi cuccot.
UI: Sok ELM327-est vettem en is es tobb appot is (meg "diagnosztizalgatok" vele alap dolgokat), aztan az elso par ilyen - cca. 6 eve vasarolt - volt eddig a legjobb, azota volt meg vagy 6..7, abbol egy volt olyan, hogy el-eldobta ritkan a protokollt (bar en mindig "dragat" vettem, $6..8..12). De emellett van kezi OBD2 (szines kijelzos, grafikon rajzolos) meg egy Autocom.
-
crok
Topikgazda
válasz
Csabex #147630 üzenetére
A bus-on a megfelelő eszközt az "OBD" csatlakozóra tett ELM327-el is le lehet kérdezni a kívánt protokoll beállításával és a megfelelő pin-eket használva (CAN High/Low). Szóval ez épp adott lenne vele. Mit szeretnél kiolvasni, milyen adatokat? Beleírni is akarsz? Melyik bus-on mely adatokat kellene nézni/állítani?
Vagy most a kocsid középkonzolát alakítanád át és a gyári egysékeket akarod vezérelni / nézni Android fejegységről? Mert olyan meg nem lesz, az ugye elég védett tartalom. De licenszdíjért cserébe pl. a Ross-tech-nek ott van az Android-os VCDS Mobile de ahhoz kell a saját adapterük ami egy szemmel is jól látható összeg és ez is inkább diagnosztikára valo. -
crok
Topikgazda
válasz
Csabex #147625 üzenetére
Az összes CAN képes app tudja ha van hozzá mondjuk egy olcsó de értelmes ELM327 Bluetooth adaptered. A Torque Pro pl. ilyen app. Mi lenne a pontos célod?
-
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #147605 üzenetére
Igy van, de a rendszer sem appokat hanem folyamatokat lo ki, ami nem ugyanaz.
-
crok
Topikgazda
A MIUI kanossza megvolt?
Biztonság app -> Akku
- Akkukímélő módot kapcsold ki
- Alkalmazás akkukímélés listában állítsd át az appot "nincs korlátozásra"
- Jobb felső sarok fogaskerék menü -> cache törlés a készülék lezárásakor: kapcsold ki
(1-5-10-30 perccel lezárás után lehet ezt beállítani, ha erre illik hogy mikor lövi ki (10 perc?) akkor lehet meg is vagy a megoldással)Az appot az appok listájában keresd meg, majd:
(Beállítások -> Alkalmazások -> Alkalmazások kezelése -> keresd meg az appot):
- Automatikus indítás jog megadva?
- Háttérben futás engedve?
- Akkukímélés az appra kikapcsolva / "nincs korlátozás"?
(Előzőleg a Biztonság -> Akku menüben megvolt?)Lakatold is le az alkalmazásváltóban az appod:
- Alkalmazásváltóban az app képét nyomt sokáig majd megjelenik 3 ikon és nyomd meg a lakatot)Szerintem ennyi elég lesz..
-
crok
Topikgazda
válasz
rushty #147576 üzenetére
A kívánt weboldal esetleg nem HTTPS? Mert akkor szerintem tudom miért nem tölti be - meg nem is fogja (2.1-en már nincs támogatás, 2.2-n csak workaround-al megy, 2.3-tól menne).
-
crok
Topikgazda
válasz
kaisers #147566 üzenetére
Minden, amit kérhet és kér az app - van olyan engedély amit nem tud kérni se ha akarna se (rendszerszinten nem engedélyezett) de adb-vel megadható.. mint pl. a BetterBatteryStats-nak megadni a szükséges - de rendszerszinten nem kérhető - engedélyeket amiket vagy root-al vagy adb-vel lehet(ne?) megadni neki. Azért kérdeztem hogy írja-e pontosan mi hiányzik neki.
-
crok
Topikgazda
válasz
w.miki #147552 üzenetére
Pici, gyors, 0 reklámos nyílt forrású is jöhet? Barcode scanner -- GitHub FAQ, ott lesz a forrás is, én ezt használtam az elmúlt években, sose volt vele gondom.
-
crok
Topikgazda
válasz
w.miki #147540 üzenetére
Na, SDMaid-el megnéztem neked (Android 10), ide ment(het) adatokat:
/data/user/0/com.playrix.fishdomdd.gplay
/data/app/com.playrix.fishdomdd.gplay-[random_azonosító]
/storage/[microSD-m ID-ja]/Android/data/com.playrix.fishdomdd.gplay
/storage/emulated/0/Android/data/com.playrix.fishdomdd.gplay
Az első csak root-al érheted el (meg maga az app éri el), a másodikat is eléred, ott lesz az APK-k meg a lib-ek, etc.. az utolsó két könyvtárban a belső tárolóban csak cache-t tárolt, a microSD-n igazából csak a könyvtárat hozta létre, nem tárolt el semmit. A másik kettőt eléred te is simán. Ezek eltűnnek (el kellene tűnniük) uninstallkor, kivéve gondolom ha marad valami garbage. SDMaid-el esetleg feltakaríthatnál utána. -
crok
Topikgazda
válasz
w.miki #147532 üzenetére
Szabály szerint úgy kellene legyen, hogy:
Belső tárhely/andriod/data/com.playrix.fishdomdd.gplay
Ezt elérheted normál módon de ez olyan adat ami app törléskor törlődik az appal együtt ezért ezt nagyon nem szokás ilyesmire használni./data/data/com.playrix.fishdomdd.gplay
..ez meg a privát app adat (csak az app fér hozzá) és ha nincs root-od akkor majdnem teljesen mindegy mert el nem éred és mert az app AndroidManifest.xml-jében az van, hogy:android:allowBackup="false"
Úgyhogy se adb-vel így se Helium-al se semmivel root nélkül nem menthető.
Ha eztrue
lenne akkor átmenthetnédadb
-vel és|vagy Helium-al is (és tudnod se kell hol vannak a file-jai). De ha meg van root akkor át tudod menteni Titanium Backup-al, Swift Backup-al.. szóval szerintem inkább a fejlesztővel kellene felvenned a kapcsolatot hogy miért nem ment vagy állít vissza rendesen. Esetleg próbáld meg a fiókból leválasztani és újra csatolni. -
crok
Topikgazda
válasz
SzabóTamàs90 #147527 üzenetére
Samsung Galaxy S4 and Note 3, felette irtam.
Lanszelot: a par fok elteres miatt irtam amit irtam, igen, nalam pl. egy fok mar soknak szamitana.
-
crok
Topikgazda
válasz
lanszelot #147523 üzenetére
Az app ami a linkelt leírásban van nekem is megvan, tud egyébként olyan szenzort is leolvasni de az a helyzet hogy a fentebb említett érv, miszerint ehhez a készülékben lennie kellene egy környezeti hőmérséklet szenzornak még mindig feltétel a jó méréshez, a többiek szerintem csak erre próbálnak rámutatni. A cikked jól elnagyolja a dolgot annyival hogy a telefonokban van hőmérséklet szenzor ami igaz, csak a belső egységek mérésére szolgál és azok értékeiből tud előállítani egy kvázipontos, több szempont alapján sok-sok belső diódás hőmérő szenzor adatából kompenzált virtuális környezeti hőmérséklet értéket. Ezt szokták használni az appok is mint referencia, az appok említik is hogy +-3°C előfordulhat és a jobb közelítéshez hagyd a készüléket magára 10..15 percre valamint hogy nem kell hozzá környezeti hőmérséklet szenzor se, sőt, egyik-másik még így is nagyon shady hogy "kalibrálni" kell, ezért kell 10..15 percre magára hagyni.. persze, hogy a készülék lehetőleg ne melegedjen és lehetőleg minél pontosabban átvegye a környezet hőmérsékletét így pontosabb legyen a sacc.. mert ez csak egy guided guesswork. A Samsung Galaxy S4 and Note 3 pl. rendelkezik rendes, erre való szenzorral, van app is amiben van rá widget meg ad még a kereső is egész sok lehetőséget de sajnos olyat, ami widget és ezt tudja.. pl. ez tudja mutatni az akku hőmérsékletet, ami kár lehet jó indikátor de semmiképpen sem pontos. Tudom, hogy nem teljesen az eredeti kérdésedre válasz csak szerettem volna neked leírni.
-
crok
Topikgazda
válasz
zsoltzsolt #147497 üzenetére
Mi pl. arra használjuk hogy ne kelljen egymást felhivogatni a feleségemmel hogy ki hol van és mikor ér haza vagy mit csinál, mikor vagy hogy tudunk a gyerekért menni, történhetett-e valakivel valami.. ilyesmi. Számunkra nagyon hasznos.
-
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #147471 üzenetére
MIUI es ott van.. neked meg Huawei-ed van, ok most a Google-el nem nagyon kedvelik egymast.
-
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #147465 üzenetére
@brd: nemszóltam : DSzerintem érdemes lenne mégis megnézni amit a #147453-ben írtam ha még nem tetted, mert:
"On some phones with EMUI 9+ (Android P+) Huawei introduced a new task killer app called PowerGenie which kills everything not whitelisted by Huawei and does not give users any configuration options. See below how to uninstall it.
We have mixed reviews on Huawei - the PowerGenie app is present on some EMUI 9+ systems, while on others it isn't."..és meglepne ha egy Huawei EMUI-n épp a Google Messenger lenne whitelist-en hogy jól működjön és - ahogy írod is - nincs lehetőséged se whitelist-elni, így mindkét aláhúzott állítás igaznak tűnik, már ha van PowerGenie a készüléken.
-
crok
Topikgazda
Most rendesen elbizonytalanítottál. Beta-ban voltam, abban tudta, most egy Mido-ra feltettem és valóban nem találom pedig Pro-m van :\ elnézést, lehet már nincs benne(?) :\ Az Accubattery helyett ha semmi másra nem kell akkor ott van a nyílt forrású Battery Charge Limit és nem kell az ACC mint modul se. Az Accubattery csak fancy és eddig úgy tudtam hogy tudja a leállítást is mert kér(t?) root-ot de akkor elképzelhető hogy kivették volna..? Sorry mégyegyszer.
-
crok
Topikgazda
válasz
Indeys #147458 üzenetére
Van, igen, az Accubattery pl. de (bármelyik) csak root-al fog menni, ha meg már van root és Magisk akkor Advanced Charging Controller (ACC) modul.
-
crok
Topikgazda
Igen, kicsit rossz helyen, az Android szakmaiban jobb helyen volnál vele.
Ebben szerintem mindent összeszedtam ami kell hozzá,
ha elakadsz a szakmaiban kérdezz nyugodtan. -
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #147452 üzenetére
Csak tipp, de itt nem a PowerGenie kavar be neked? ADB-vel pikkpakk letiltható ez a csoda..
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
tobias40 #147352 üzenetére
Nem, ez nem warez, en igy hasznaltam, csak a kinai Android TV-vel ROM-olt dobozok elore root-oltak, ezert sir rajuk a TVGO. Ezzel meg sokat nem tudsz tenni, olyat kell venni ami nem pre-root-olt (a tapasztalatom az, hogy az AMLogic-osok altalaban pre-toot-oltak..) vagy olyan ROM kell ra ami nem pre-rooted vagy kigyilkolni a root megoldast es Magisk-t hasznalni amivel relativ jol rejtheto (a SuperSU hide nem megy jol, evekkel ezelott le is alltak vele).
-
crok
Topikgazda
válasz
ProEvoFan #147368 üzenetére
Es ehhez hozzatartozik meg hogy a penzugyeid nem csak a sec. patch level-el lesznek biztonsagosak ugyanis az adataid ugyis az appok es uzemeltetoi vedik (Simple - OTP, iCsekk - Dijnet, etc). Es a zero day exploit ellen a sec. patch is csak aztan ved ha mar frissitetted, vagyis meg ha kapsz is frissitest meg akkor is a zero day exploit megjelenese es a patch kozt "vedtelen" vagy. IMHO rossz oldalarolnezed a kerdest. A patch level-hez kotoheto hogy pl. uj algoritmus/API/etc. jon be, ha egy app egy ilyen uj API-t (SDK-t) megovetelhet es megtagadja a futast, inkabb ez lehet szamodra gond, de az nagyon soka lesz. A root-ot meg idekeverni szerintem is felesleges amig olyan app nem kerul a keszulekre aminek a forrasa tisztazatlan/ismeretlen (warez, eleve zart, etc) es root-ot ker es meg is adjak.. mert ha ezeket egy user meglepi akkor teljesen mindegy milyen sec. patch level van a keszuleken, ha adatszivargas lesz belole az netto PEBKAC. Folytatas max. az Android szakmaiban. De szerintem felesleges.
-
crok
Topikgazda
válasz
S e t h #147340 üzenetére
Automatizálással SIM-et letiltani talán csak root-al lehet.. de esetleg ugyanígy automatizálással érvénytelen / fals (pl. +3630123456) számra fixen átirányítani a SIM-et? Akkor vakvágányra megy a hívás.. Mcrazy vagy Somatom megmondja ha ilyet tud pl. a MacroDroid, tuti. Vagy Tasker topik?
-
crok
Topikgazda
válasz
C. s. #147299 üzenetére
Nem nagyon volt még említve se itt.. de ha páran visszajeleznek.. miért ne.
-
crok
Topikgazda
válasz
goldister #147296 üzenetére
"sajátomon is megjelenjen a hívás? (tudom hívásátirányítás, de úgy szeretném mint pl a facebook messenger is csinálja pc-n és telefonon is jelez egyszerre)" -- erre nem lesz app, ez telefonszolgáltatói szintű szolgáltatás. Ha a céged vesz ilyet akkor lesz megoldás, ha nem akkor nem lesz.
-
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #147268 üzenetére
Két féle jelenség okozta eddig amit néztem:
- Pie óta van ez a jelenség, a local VPN miatt a DNS kérések trükkösen vannak megoldva, a rendszerben levő (Pie óta bejött) Private DNS szolgáltatás "bolondul meg" ha auto-ra van állítva. Kapcsold ki, Blokada/AdGuard mellett úgysincs értelme, az auto a default érték egyébként.
- A másik ha tényleg vált valamiért vagy a beépített hálózat monitorozó/network rating azt mondja hogy megváltozott valami. Azt nem tudod "egyszerűen" ellenőrizni, de egy logcat mondjuk megmondja pillanatok alatt. Azért a Blokada-t vedd ki akkukímélés alól és ha a készülékben van ilyesmi akkor próbáld meg memóriában tartani hogy ne lövődhessen ki/ne szűnhessen meg a local VPN szolgáltatása (mert az is hálózati változás, még ha te nem látod sehol hogy leállt/újra elindult). A Blokada (és a Slim) beállításaiban szerepel egy erre vonatkozó opció egyébként, azt hiszem keepalive néven, azt is kapcsold be.
Nekem ezen dolgok átnézése minden felhasználónál megoldotta ezt és a hasonló gondokat az AdGuard, a DNS66, Nebulo, DNSFilter, DNSPipe és a Blokada (valamint a Blokada Slim) esetében is.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
dokee78 #147236 üzenetére
Vagy van rá lehetőség vagy nem, vagy megy a Helium az appokkal amiket mentenél vagy nem.
-
crok
Topikgazda
Vanced frissites - Telegramrol:
New update to 15.33.34 has been released!
=====================
What's new?
• New stripped (debloated) Vanced microG, available via Vanced Manager.
• SponsorBlock implementation. (Thanks to jakubweg)
• Toggle to show old comment section placement under recommended videos (alpha).
• Toggle to use tablet miniplayer (non-cropped video in the bottom right)
• Vanced settings texts improvement.
• Accessibility buttons are now in stock YT settings.
• Ads blocking enhancements. (Thanks to moosd)
Note, merch ads still appear, but
everything else should be removed.
• Auto repeat toggle is fixed.
• Watermark toggle is fixed.
• All previous bugs fixed. -
crok
Topikgazda
válasz
tknof1871 #147217 üzenetére
Nem értem a kérdést.. Hogyhogy hogyan? Begépeled a Microsoft account-od nevét és jelszavát. Ha elmentetted a böngészőben akkor eleve kitölti, ha ugyanaz a Microsoft account-od neve meg jelszava mint a Google account-od neve meg jelszava az egyrészt más kérdés másrészt nem szerencsés.
-
crok
Topikgazda
válasz
tknof1871 #147208 üzenetére
Semmi kozuk egymashoz. Meg szep hogy nem ismerik a jelszavakat keresztbe-kasba, jol beznenk mar ki..
Ha te elmentetted a jelszot akkor az Autofill kotolthette neked, a "Me" meg azert volt ott mert az Office Lens-be belepes utan mar van MS account a keszuleken belepve, azert tud azonositani.. az meg hogy a Goolge es a Microsoft account username resze ugyanaz hat ugyanaz mert ugy regelted.
Nem kell kepzelodni.
-
crok
Topikgazda
válasz
csabyka666 #147171 üzenetére
Szerintem siman megutotted.. vagy kosz szorult be es bent tartja.. ilyesmi.
-
crok
Topikgazda
válasz
csabyka666 #147166 üzenetére
Esetleg a hangero le gombod torott es rovidzaras..
-
crok
Topikgazda
válasz
csemberlen #147134 üzenetére
Olyan, ami ezt mindet tudja nincs. A sima hivasokra vannak tarcsazok de altalaban a gyariak is tudjak, Viber passz, van viszont Vibert topik.
-
crok
Topikgazda
válasz
bexinho23 #147046 üzenetére
Összefoglalóban levőket próbáltad? Nekem a Snap camera és a Footej is tetszett de én 100% mugli vagyok a fotózáshoz..
-
crok
Topikgazda
válasz
cidalain #147006 üzenetére
Nem értelek, le van írva mi a Sabre a Google Camera Ports honlapjának FAQ részében:
Sabre is a merge method created by Google that improves photo quality on some modes. Some call it "super resolution" because of the sharpness/detail improvements. It's used by Google for Night Sight, but some GCam mods also use it for zoomed photos and HDR+ Enhanced. Works with the RAW10 format (other RAW formats may result in black photos).
Sometimes Sabre isn't supported by all cameras and Google Camera will crash after taking a picture. In this case, the only solution is to disable Sabre (only available on some mods) and restart the app. -
crok
Topikgazda
válasz
Jack Oneill #146999 üzenetére
Mindegy, hogy http vagy https mert az uri host reszet nezi ugyis.
-
crok
Topikgazda
válasz
Jack Oneill #146995 üzenetére
Persze, mert DNS alapú, nem olyan kifinomult, mint pl. egy uBlock.. de ez mind ilyen ami host vagy DNS alapú (tehát lényegében azonos elven működő) megoldás.
-
crok
Topikgazda
válasz
Jack Oneill #146987 üzenetére
Teljesen mindegy. (Frissítésnél kicsit több idő mire összefésüli, max ennyi..)
-
crok
Topikgazda
válasz
Jack Oneill #146981 üzenetére
Hosztlistákhoz és egyéb leírásokhoz olvasd el [ezt] és [ezt] (ha tudsz hozzáadni listát akkor az Energized Blu-t ajánlom). DNS beállítások nem feltétlen kellenek, próbáld ki hogy alapértelmezetten hogy működik, utána ha nem OK akkor át tudod állítani de az alapértemezett beállítások kb. mindenkinek jók. Gyors és|vagy reklámblokkoló DNS szervereket találsz [itt] ha rákeresel arra, hogy "DNS szerverek". A "megkerülés" az arra vonatkozik szerintem, hogy melyik app-ot szeretnéd ha nem lennének szűrve benne a DNS kérések és így nem lenne benne szűrve semmi.
-
crok
Topikgazda
válasz
mgTerminator #146971 üzenetére
Le van írva miért nincs Magisk verzió (röviden: mert nincs érteme, XDA thread első poszt végén), meg le van írva az is miért van split APK használva (nemannyiraröviden: kényszerből, mert igazából az eredeti Youtube app van módosítva (a projekt eredeti neve Advanced Youtube ami eredetileg abból állt csak hogy nincs benne reklám vagyis
Advanced Youtube így mivel nincs "Ad" így marad az hogy Vanced Youtube) és az aláírása miatt kell a split hogy úgy tűnjön az eredeti Youtube-ot használod és mivel a Google a Youtube-nál átállt a v14.41.52-től a split APK-ra így a projekt kénytelen követni). De van az alternatívának is alternatívája ha nem jönne be (: -
crok
Topikgazda
válasz
hangyász2 #146957 üzenetére
Alapból nem fizetős az OH - csak a prémium funkciók:
What are premium features?
Ad blocker, themes, secure screen, private mode password protection, overview mode, etc. Premium features may vary time to time. Whatever, if you upgraded to full version, all current & upcoming premium features will be unlocked permanently. -
crok
Topikgazda
válasz
Wolfskin #146921 üzenetére
"Gondoltam esetleg itt ismer valaki ilyen embert, végül is itt foglalkoznak appokkal, rootolással, ilyesmivel." - nem, itt appokról van szó, ez a topik appokról szól főleg.
Nagyon esetleg Android szakmai.. de inkább a saját topikja, esetleg privátban keress meg olyasvalakit aki aktív volt..
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #146885 üzenetére
A SIM random GSM boltban torteno meretre vagasa is rongalas, mindegy, hogy a chip maga mukodokepes-e egy microSD hatan.. az is rongalas, hogy a hordozorol lehamoztad a chip-et, de ha bejarasod van kerdezz utana, en igy emlekszem es egy gyors Google kereses elso 30 talalata is megerosit. Engem.
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #146870 üzenetére
Ezzel csak annyi baj van, hogy a SIM a szolgáltató tulajdona, a módszer meg rongálja a SIM-et. Tele a Youtube indiai videokkal ahol így csinálnak hibrid microSD/SIM kártyát olyan készülékekbe amiben nincs 3 hely csak kettő de ez egyértelmű rongálása a SIM-nek. Van olyan szolgáltató, ahol nem lehet 2 évnél régebbi SIM-et simán cserélni ingyen?
-
crok
Topikgazda
válasz
Melorin #146861 üzenetére
Az egyértelmű dolgokon túl (értesítések engedélyezésének ellenőrzése/beállítása, szinkronizáció bekapcsolt állapotának ellenőrzése, data saver kikapcsolva, power saver kikapcsolva, stb) ha egy app egyáltalán semmilyen szinten se kap értesítést csak app megnyitáskor akkor sokszor az a baj, hogy az app elvesztette az FCM (régebben GCM) regisztrációját így nem egyszerűen nem kap értesítést hanem nem is küld neki a rendszer.
Mivel biztosan nyitott BL-ről beszélünk és custom ROM-ról amit custom recovery alól tettél fel így viszonylag egyszerűen megoldható hogy töröld a GMail GMS file-ját, akkor remélhetőleg észhez tér és újra regisztrál (esetleg egy restart kellhet). Ha van root megpróbálhatod törölni a futó rendszeren belülről, ha nincs akkor TWRP vagy OrangeFox saját filekezelőjével (vagy AROMA File Manager-el) simán megy:
/data/data/com.google.android.gm/shared_prefs/com.google.android.gms.appid.xml
Ha nem jön be (kellene, elég sok backup app is ezt módszert használja ma már a visszaállított appok értesítéseinek elmaradásának megoldására) akkor.. A Mido-ra az AEX 6.7 nem-hivatalosan lett csak kiadva és akkor GApps is kellett hozzá. Azt javaslom töröld a GMail alkalmazást (vagy csak az adatait + frissítéseit ha GApps micro-t vagy afelettit használtál mert azoknak a csomagoknak része a GMail) és telepítsd fel újra, olyankor újra regisztrálnia kell.
Ez egyébként igaz a többi appra is, nemcsak a GMail-re,
/data/data/[app id-ja amit keresel]/shared_prefs/com.google.android.gms.appid.xml
Alapvetően ezt a file-t (com.google.android.gms.appid.xml) kell keresni és törölni. -
crok
Topikgazda
válasz
#75501312 #146836 üzenetére
Mint pl. ez? Kereső
-
crok
Topikgazda
válasz
Márton #146805 üzenetére
Akkor annyit tudok még ajánlani, hogy régen ezeket biztosan használtam ilyesmire:
Assistant for Android -> Tools -> Startup manager
Autorun managerAll-In-One Toolbox - de ez mára egy elég shady app lett.. régen meg is vettem, most meg 3999.- / hónap előfizetésért kapcsolná ki a reklámokat..
Nem tudom most kipróbálni mert csak olyan készülék van itthon ami vagy Marshmallow alatti vagy feletti :\ -
crok
Topikgazda
válasz
rarki72 #146810 üzenetére
Az elsőnél én haldokló modult mondanék..
A másodikra meg bugreport.zip > Battery Historian > screen on csík alá behúznám a top app, a user wakelock meg mondjuk a package active (esetleg még pár másik, hasonlóan kapcsolódó) sort és összenézném mit csinál mikor a képernyő bekapcsol.
-
crok
Topikgazda
válasz
Márton #146801 üzenetére
PC-ről kell kiadni adb-ből azt a parancsot.
adb shell
appops ..
vagy egy sorban is kiadhatod csak akkor minden egyes parancsnál belép adb-be, kilép adb-ből. De lehet csak Nougat és felett megy? Lehet.. sorry.Szóval akkor milyen ROM meg milyen készülék ez, hátha találunk rá neked valami megoldást. Nem írt hibát az AppOpsX, sem az adb-n kiadott parancsok mikor jogot adtál az appnak? Meg ott írtam egy másik App Ops appot is, azt próbáltad az AppOpsX helyett (root nélkül kell hozzá a Shizuku Manager is)?
-
crok
Topikgazda
válasz
stigma #146798 üzenetére
Ez így van, ez így megoldható.
Ha szabad ajánlani mellé két másik megoldást is a Titanium Backup mellé:
Swift Backup és a Migrate, mint költöztető megoldás. Itt írtam róluk.Egyikből se kell megvenned a Pro-t, az alapfunkciók mennek szépen anélkül is, a Migrate pedig open és ingyenes.
-
crok
Topikgazda
válasz
Márton #146783 üzenetére
AppOps megoldásokat néztél már?
Az AppOpsX-hez adb-vel lehet jogot adni a működéshez, nem kell root.De adb-vel lehet kézzel csomagonként is ickázni ha nincs root.. ha az nem gond neked..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest