- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Ryder62 #151926 üzenetére
Pulsar - ingyenes zenelejátszó, pár Pro feature-t némi pénzért ad a fejlesztő de alapvetően ingyenes, nyílt és nagyon jó
Musicolet - ingyenes és nyílt forrású zenelejátszó, bár pár Pro feature-t némi pénzért ad a fejlesztő újabban de alapvetően nyílt, ingyenes és nagyon jó
Music Player - MP3 Player - Retro - szintén nyílt forrású zenelejátszó
foobar2000 - ingyenes és nyílt forrású zenelejátszó
AIMP - ingyenes zenelejátszó
Music Player (No Ads) - nem nyílt de reklámmentes zenelejátszó
Mort Player - egy régebbi de nagyon jó lejátszó, nagyon szerettem!
Vanilla - ingyenes és nyílt forrású zenelejátszó
AOSP Music+ - a KitKat (Android 4.4) nyílt forrású zenelejátszójaEgyikben sincs reklám.
-
crok
Topikgazda
Közben egy hotfix is van a Vanced-hez (Chromecast hiba.. csak le kell újra tölteni, azt írják) és Vanced Manager update is jött: v2.6.0
-
crok
Topikgazda
YouTube Vanced v16.14.34 lett nemrég kiadva, az egyik aláhúzottal sokan szívnak, a másik meg gondot okozhatott (lagolás..):
• Bumped base
• login bug finally fixed
• new logo redesign
• ExoPlayer v1 has been fully removed by google, so the toggle for it is also gone, anyone with lag issues should try forcing VP9
• added SponsorBlock segment voting support (thanks to cane)
• fixed various issues related to SponsorBlock (also thanks to cane) -
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #151825 üzenetére
Van leírása hozzá a Google support-nak magyarul is és ha Gary azt mondja - és mutatja - hogy megy akkor biztos megy, azt mondja natívan futtat Android appokat, nem emulációban. Vannak appok amik mondjuk picit furán futnak (nem teljes képernyő, egy álló helyzetű ablak) de ami tud teljes képernyőn futni (pl. Word) az teljesen olyan mint egy rendes PC változat. Hátha valakinek van itt ChromeOS-e..
-
crok
Topikgazda
válasz
kaciokos #151824 üzenetére
Nálam sincs Facebook app (ha - nagyon ritkán - kell akkor PC-ről megyek fel).. csak hát.. pont 2 éve 2019 Áprilisban röppent fel hogy 2011 után (mikor önálló app lett a Messenger) újra egyesítenék a Facebook és a Messenger appokat.. azóta nem emlékszem ez ment-e egy centit előre.. szóval egyelőre a Messenger Lite-al "jó vagy"
de azt is ki tudja mikor szűntetik meg.. mert ugye egy kicsit jobb mint amilyen rossz
Ami jó azt meg általában beszántják..
-
crok
Topikgazda
válasz
kaciokos #151785 üzenetére
Itt a válasz a kérdésedre a Simple Social-el és a Swipe-al kapcsolatban. A két alkalmazást a fejlesztő maga törölte Play-ből miután megkeresték a Facebook ügyvédei.. és a Facebook a fejlesztő Facebook- és Instagram account-jait is végleg felfüggesztette. Az appok (akinél telepítve voltak, annál) egyelőre még működnek de nem tudja megmondani meddig vagy hogy.. mindenesetre a saját példája miatt feltételezi hogy aki tovább használja az ugyanígy járhat (átmeneti vagy végleges account felfüggesztés). Valószínű több hasonló appot is érinteni fog a dolog mert azt gyanítják, hogy a szponzorált hirdetések rejtése lehetett az egyik fő ok amiatt beleállt most ezekbe a Facebook, csak hát ugye itt a fejlesztő névvel és Facebook/Instagram account-al szerepelt mindenhol, nem volt nehéz "rászállni".. csak hát ennyi erővel egy reklámblokkolóval felvértezett böngészőben cicergetni valamelyik mobilra optimalizált weblapját a Facebook-nak kb. ugyanez.. (na jó, nem, mert abban nincs benne hogy módosítja az oldal CSS-ét a reklám elrejtéséhez, csak nem jelenít meg "darabokat" mert "nem elérhetőek"). Na mindegy, a helyzet akkor is le van írva az AndroidPolice cikkben.
-
crok
Topikgazda
válasz
Magnat #151819 üzenetére
Ugyan én nem - viszont látom, hogy 7 órája van kint egy beta build.. az is csinálja? Végigfutottam a GitHub issue-kon de ilyesmit nem találtam, se zártat se nyitottat. Esetleg Telegram-on kérdezted tőlük? Annyit olvastam hogy a video buffer-t lehet állítani.. esetleg nagyobbra lehetne venni.
-
crok
Topikgazda
válasz
marcusa #151772 üzenetére
Biztos, hogy az értesítés a Messenger apptól jön? Lehet a Facebook app is, lehet egy böngésző is, nem tudni (legalábbis én innen nem tudom) hol lépett be. Én se találom hol lehet konkrátan kilépni.. de ha az appok (FB & FB MSG) adatait törlöd akkor mindenképp újra be kell lépni.. szóval az is megoldás.. vagy ha a Facebook appon belül (vagy a Facebook weboldalon) a Biztonság és belépés menüben megkeresi a te készülékeden levő FB, FB Messenger vagy egyéb session-öket és kidobatja, az is megoldás lehet.
Az értesítést ha sokáig nyomod akkor megjelenít egy menüt hogy értesítéskezelés és ott látszik a konkrét app (vagy feltenni egy notification history app-ot és visszanézni melyik app generálta).
-
crok
Topikgazda
válasz
Burbuc #151766 üzenetére
Akkor ezzel menjunk mar at a szakmaiba. A futo ROM nem Android alkalmazas.
Igen, normalis lehet mindket mappa tartalma, ha nem tesz oda semmit. Ha nem akar blob-ot az OBB-be tenni akkor nem tesz.. nem kotelezo hasznalni ezt a fajta adattarolast.
A belso tar Android mappajat NE torold, mert a tobbi konyvtaraban alkalmazasok taroljak a beallitasaikat, sajat cuccaikat! Ezert se engedi torolni.
-
crok
Topikgazda
válasz
Burbuc #151763 üzenetére
Ajánlom keresd meg a telefonod saját topikját (mert itt erősen off, ez az Android alkalmazások topik és nem is említed milyen készülék + ROM) vagy az Android szakmait ha minden kötél szakad, de akkut alaphelyzetbe állítani ilyen szempontból nem lehet, ha nem akar gyorstöltést vagy szupergyors töltést (Xiaomi?) akkor ott más gond lesz.
-
crok
Topikgazda
válasz
Peterhappy #151759 üzenetére
Nagyon kihalt pl. az Android szakmai?..
Ugyanúgy tudod adb-vel törölni / tiltani az appokat parancssorból, de ha más nem Windows-ra ott van GUI-nak az AppControl is. A gyári fényképezőnél jobbat majd ajánlanak a nálam hozzábbértők, nekem a Footej meg a Snap Camera is elég jó, vagy a Better Camera, de én hülye vagyok a fényképezéshez.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
lomposfarkas #147914 üzenetére
Ma megint ingyenes a Mobile Doc Scanner (MDScan) + OCR ha valakinek épp most lenne rá szüksége.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #151673 üzenetére
Haljak meg de nekem ez nem jott le..
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #151665 üzenetére
A Vanced-et probalta de mivel az az eredeti Youtube app-ra alapul.. az se megy.
-
crok
Topikgazda
Nyűglődik a Facebook meg az Instagram meg pár hasonló egymásra épülő egyéb dolog, csak mondom, a hiba nem a készülékeinkben lesz:
-
crok
Topikgazda
válasz
tylerddd #151654 üzenetére
Az hogy ez egy spec. megjelölés, igazából ilyen filtert te is kreálhatnál ha akarnál (from:akit tiltani akarsz, egyből olvasott, egyből spam mappa és kb. kész is vagy) de így kapsz egy gombot rá amit ugyanígy fel is oldhatsz ha akarsz valamint - utánaolvasva - a simán spam-nek jelöléskor azt a mailt a tartalmával együtt "spam minta tanulásra" is használja hogy ha hasonlóak megjelennek más felhasználóknál is akkor másnál is spam-be mehessen ha eléri a spam score-t, a letiltásnál meg "csak neked nem kívánatos", ezt nem használja majd "tanulásra".
-
crok
Topikgazda
válasz
tylerddd #151645 üzenetére
Szerintem ez vagy nem GMail (csak nagyon hasonlít) vagy a GMail Mute ("Lezárás") funkcióját hívja "Letiltásnak" aki ezt mondta neked. Ez a funkció archiválja az adott mail chain-t és a továbbiakban erre érkező mail-ek ebben a chain-ben mindig egyből olvasottá válnak, nem lesz értesítés róluk sehol és nem lesznek láthatóak a Beérkező levelekben sem (csak a Minden levél nevű mappában - de nem lesznek áttéve a spam-be).
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #151638 üzenetére
Igen-igen, erre gondoltam, csak az eredeti kérdésben nem volt benne, hogy a tabon/telefonon van-e net, ha van akkor hogy van megoldva (telefonon hostpost / külön SIM-es hotspot készülék). Mert a mese offline is lehet a tabon.. de ha van net akkor AnyDesk is lehetne a "megoldás".. csak mert ha net nincs.. akkor nem egyszerű a helyzet.. Bluetooth-al lehet meg tudnám oldani de nem triviális és nem is biztos hogy menne.
-
crok
Topikgazda
válasz
tylerddd #151634 üzenetére
Már úgy érted kéne neked egy szűrő, ami azt csinálja hogy ha xy emailről jön email akkor olvasottá teszi és mondjuk spam-be teszi vagy csak simán törli, olvasás és bármi nélkül? Én használok ilyet, remekül működik. Keress így rá, hátha találsz jobb leírást is.
-
crok
Topikgazda
válasz
Szabó András #151619 üzenetére
Dr.NX: a link szöveg majdnem jó, a link maga meg eltört (szerintem mobilról írhattál, én is jártam így múlt héten).
Szóval Melyik okostelefont vegyem topik és az összefoglalója - és kérlek fejezd be az offolást itt, nem ide való a témád (ezt már tegnap délután is írtam), nyiss rá magadnak valamit (téma, Logout bejegyzés) ha van még kérdésed. Köszönöm!
-
crok
Topikgazda
válasz
Szabó András #151587 üzenetére
..valamint nem kell a félkövér.. aztán egy jól irányzott kereséssel (pl. [1] [2]) akár még szerencséd is lehet mert látok MarshMallow-t és Nougat-ot de akár Oreo-t is, meg needROM-on is szétnézhetsz ötletért. De ez az Android alkalmazások topik, ez a téma nagyon nem ide való.
-
crok
Topikgazda
válasz
Oldman2 #151543 üzenetére
+1 alapvetoen!
Super Backup & Restore - SMS, híváslista, kontaktlista file-ba mentése, visszaállítása file-ból.. app APK-k mentése. Root nélkül.
SMS Backup & Restore - másik SMS, híváslista, kontaktlista mentése file-ba, visszaállítása file-ból.. Böngészőben meg tudod nyitni a készített SMS-, kontakt- és híváslista XML file-t, lehet nézni / olvasni.. a nézegető csak megnyitja a file-t, nem tölti fel sehova, helyben a böngészőben történik a feldolgozása és megjelenítése az XML-nek. Root nélkül.
-
crok
Topikgazda
Youtube Vanced Manager 2.6.9 - elvileg van új funkció: egy videóletöltő.. de ahogy nézem nem a Vanced-ben lesz ez.. GitHubon már kint van, weboldalon még nincs kint a info, a changelog se frissült még.
-
crok
Topikgazda
válasz
Npeter25 #151495 üzenetére
Én kb. tudom miért nem harmadik féltől származó appal kéreti be a képet a QR olvasásához és miért van beleírva a saját QR olvasójuk saját kamerakezeléssel (ha meg lehetne ezt csinálni natívan akkor a face unlock-nak még annyi értelme se lenne amennyi egyébként
vansincs, legalábbis biztonságtechnikailag). Ha nem akarják beleteni hogy képről/pdf-ről lehessen QR-t beolvasni arra jó okuk volt. Nekem is inkább fizikai ötleteim vannak, mint a két eszköz (két telefon vagy a telefon meg egy PC) vagy pl. pár tükör és a PDF olvasó + QR olvasó osztott képernyőn és némi kézügyesség (vagy Magisk + Xposed + borzasztó mértékű monyákolás és egy erős talán.. aminél mindenképp egyszerűbbek a felsoroltakmeg egy mail a fejlesztőknek hogy esetleg tegyék be amit kétlek hogy megtesznek). -
crok
Topikgazda
válasz
bringasisti #151455 üzenetére
Sajnos jol atgondolt a mukodesuk a scam appoknak, nem lepik at a kuszobot a tartalomra pedig egyreszt nehez szurni masreszt pl. en is szoktam csomagos SMSt tovabbkuldeni, nem volna vicces ha nem erkezne meg.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #151451 üzenetére
Verzioszamra, esetleg emailcimedre, de azt majd irom privatban.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #151449 üzenetére
Google Play cache-t torold, ha aztan se javul meg akkor irok (vagy irj) a Telegram csatornajan.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #151420 üzenetére
Es itt jon be a csavar: es mondta-e valaki barmelyik gyartonak, hogy fogadja el az (ingyenes) AOSP forrast? Donthettek volna ugy, hogy inkabb kosz de kosz nem es megoldjak, mint a Zopo? Igen. (Fejlesztoi menu, forced write to ext. storage, ugye?) Igy dontottek, belefejlesztettek hogy maradjon a regi megoldas? Nem, nagyreszt nem. Akkor vegul ki is adta ki a keszuleket a ROM-mal igy? A Google vagy a gyarto? De kanyarodjunk vissza.. Es mi koze ennek a Google sajat szolgaltatasahoz es ahhoz hogy a Google melyik sajat app-jaba mit integral? Add le akkor feature request-kent a Google Support forumon, max. ignoraljak. Meg van alternativa, akkor miert maradtal vegul megis evekig Android rendszereknel, PC-n is? En ezt parttalannak erzem mar, te siman csak azt akarod hogy ugy legyen ahogy kitalaltad. Barmi lesz, van vagy volt. Ugyhogy en itt letettem a lantot.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #151413 üzenetére
Igen.
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #151410 üzenetére
Rosszul latod, kenyelmi szempontok alapjan integraltak a Google Play-be (ahol appokat lehet letolteni, meg zenet, meg konyvet) egy par funkciot de miert integralna a teljes Pay-t is? Nonszensz volna. Nem csak Google Play-es dolgokra hasznaljak a Google Pay-t, persze nem ebben a reszeben a vilagnak.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #151411 üzenetére
Igen, mert Vanced egy modositott eredeti Youtube app.
-
crok
Topikgazda
válasz
pvt.peter #151403 üzenetére
Ja, hat nem is lehet "siman" mert rendszerapp.
Lehet root nelkul pl. Xiaomi ADB/Fastboot tools-al, AppControllal vagy kezzel ADB-vel, vagy a nem-MIUI (sima Android) app kezelovel ami elocsalhato pl. a Hidden settings for MIUI app-al vagy ha Play-ben a help-be beirod hogy disable apps a cikkben az appkezelo link is oda dob.
Root-al Swift Backup, Titanium backup.. van erre a celra ket marek app biztos. -
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #151390 üzenetére
(Ha ez a tablet nincs piszkalva akkor) kattintaskor a keszulek gyartoja altal kiadott rendszer altal megnyitando URI tartalmazza, hogy pay.google.com, a Google Pay egy WebApp alapvetoen es a rendszered nem az app-ra mutat (nem is tamogatott a keszulek / Google fiok orszaga? Hogy jott itt a Play?) hanem az altalanos weblinkre dob tovabb es nincs alapertelmezett bongeszod igy keri hogy te valassz miben akarod megnyitni. Hogy aztan te mit valasztasz es a LastPass hogy nem mukodik ezekkel egy alapvetoen 3..4 stabil foverzioval ezelotti OS-en.. azt nem latom mi koze a GPay-hez. Persze hogy Google termek de milyen rendszeren futtatnad, hasznalnad? Pixelen? Nem. Pedig az pl. a Google oprendszere. Ellenben az /e/ vagy a LineageOS mindketto Android de hidd el nincs semmi koze hozza a Google-nek az AOSP forrason kivul. A webes link viszont mindketton menne, cicergethetned a GPay kartyak nevet kedvedre, egy bongeszoben, Androidon, GApps nelkul.
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #151388 üzenetére
Igen, az a legeslegfontosabb, a felhasznaloi elmeny
Ja, es a tableteden ha nincs GPay akkor vagy te nem tetted fel vagy nem tamogatott a keszulek vagy annak rendszere. Az meg hogy utana neked mit dob meg milyen kacifantosak azok az appok es rendszerek amiket hasznalsz hat.. ez van. Nem tudom milyen tablet, milyen rendszer, milyen egyeb hasfajasa van, a "Google oprendszere" is fogalomzavar nalad, a tableten a tablet gyartojanak Android alapu oprendszere van, az Androidhoz magahoz nem kell GApps se. Az Android != Google, a Google != Android.
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #151385 üzenetére
Igy van kitalalva.. Ha a Google fiok beallitasaiba bemesz ott is elerhezoto, de ott is egy WebView-ban: Beallitasok - Google fiok - Google-fiok kezelese - full jobbra gorgeted a tablistat - utolso tab: Fizetesek es elofizetesek - Fizetesi modok kezelese - ez visz is egy WebView-ban a pay.google.com-ra, ugyanarra a linkre amit kaptal. A Google != Android, rengeteg szolgaltatasuk van ami nem feltetlen Android, a WebView pedig bevett szokas es "lathatatlan" ahogy az kiderult az utobbi napokban is, bele van fuzve nagyon sok app-ba. A GPay-ben pedig kozvetlen is elerheto ha szamodra elerheto a GPay app.
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #151369 üzenetére
Hja, hogy neked kellett volna maga az új funkció is? Ohh.. az ugyanúgy nem ment volna mint a Google Maps dark mode.. mert attól még hogy a verzió ugyanaz attól még nézi a készülék paramétereit.. Egyébként nem ki fog mert már kint is van Március 23 óta, csak te még nem kaptad meg.
@Bozek: erőforrás menedzsment szinten vicc kategória lassan ami programozás néven megy egyes tech. cégeknél.. de komolyan.. most a laptopomon Manjaro / XFCE4 alatt egy terminál mellett Chrome-ban 15 tab van nyitva, ebből 7 Youtube, 3 PH, 1 Reddit, 1 Google keresés meg 2 APKMirror meg 1 OneTab kiegészítő plusz egy XFCE4 terminál.. 2.8GB RAM a 8-ból, 0MB swap.. Android-on az első 10 (de lehet 12..) tab már rég ki lett volna kukázva a memóriából.. erre most ráindítottam egy Cisco router szimulációt 4 routerrel, felment egészen 3.94GB-re a RAM foglalás mert routerenként kell neki nettó 256MB..
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #151366 üzenetére
A különbség? A minor verzió, ott van alatta
Hogy azon belül mi a különbség? minSDK pl. meg a benne levő nyelvek.
Ha elég az angol (mondjuk eleve angol nyelven használod a telefont) akkor
438910534 minor - de ez minimum Android Q és felette
Ha magyar support kell akkor
438910523 minor - ez meg minimum Android 7 és felette (inkább a fentebbit)!(Tök egyszerű, nem tudom mit nem értesz)
^-- a felkiáltójel nem a véletlen műve -
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #151363 üzenetére
Azt.. arm64-v8a + armeabi-v7a. De vajon miért akarod pont ezt a verziót, és amúgy melyik minor verziót akarod? Csak azért, mert a HVG is azt linkelte? Már azt se értem ők miért azt linkelték, mikor a cikk mai de a hivatkozott verzió kiadásának napja Március 13 és ugyanezzel a verzióval van négy minor is (Márc 13-n két minor valamint 14-n és 19-n is egy-egy variáns) de tökmindegy, mert a legfrissebb stabil (89.0.4389.105) már akkor kint volt 3 napja mikor a cikk kijött (Március 23 dátummal, egyszerre mind).
-
crok
Topikgazda
Nincs valaki app kipróbálós kedvében?
A Softmaker elég régóta van a PC-s Office piacon és most kiadta a beta verzióját Android-ra a szövegszerkesztőjének (TextMaker), a táblázatkezelőjének (PlanMaker) és a prezentációkészítőjének (Presentations). Persze MS kompatibilis meg minden. Én linux-on használom (néha, mikor kell) egy régebbi Office-ukat (a 2018-at, AUR-ból), szerintem az nem rossz és most az Android verzió is számomra tetszetősen néz ki viszont ilyesmit magáncélra én csak PC-n használok, azt is ritkán. Azt írják most hogy ingyenes lesz és csak egy pár funkció lesz fizetős majd valamikor (amik nélkül szerintem bőven lehet élni..) és az is olcsó lesz, de ahogy nézem előfizetéses rendszerű (SoftMaker Office for Android provides everything you need to edit your documents on the go – completely free of charge, even once the beta will have ended. A small number of additional functions (printing, PDF and EPUB export, track changes, sending documents directly from the app) will be available via an inexpensive in-app subscription.) Mindenesetre hátha valaki kedvet kap és ír is pár sort, hogy mennyire jók vagy rosszak (: -
crok
Topikgazda
válasz
spiderpig820 #151319 üzenetére
De az megvan, ugye, hogy
Google != Android
Android != Google
..es a gond az AOSP WebView-val volt? [link]
Az osszes gyartoi ROM tartalmaz WebView-t mint funkciot, van, amiben az Android WebView van benne alapertelmezetten es van, amiben pl. a Chrome mint elotelepitett rendszerapp latja el a feladatot. Most akkor azon Android felhasznalok, akik nem hasznalnak GApps-t azoknal ki szol? Akiknel a Chrome, azoknak ki? Ezek teljesen felesleges korok es kerdesek imho.. App oldalrol is "megoldhato lett volna" de akkor most tobb millio app fejlesztoje reszelje ki es adjon ki frissitest? Az jobb lett volna..? :/ -
crok
Topikgazda
válasz
pvt.peter #151305 üzenetére
Mondjuk pl. alternatív appok? Esetleg AdGuard mintha tudná blokkolni a Youtube reklámokat valamennyire.. meg van még pár ötlet de ez csak Youtube-ra nem igazán jó.
-
crok
Topikgazda
válasz
pappz #151272 üzenetére
Itt lesz a gond leírva, meg előtte és utána is említve jó sok hozzászólásban.
Android WebView (és ha van akkor Chrome) rendszeralkamazás frissítést keress Google Play-ben, ha nincs akkor Android WebView (és ha van akkor Chrome) frissítések törlése kézzel alkalmazáskezelőből és kivárás amíg frissítést látsz ezekre Google Play-ben és frissíts (esetleg kézzel APK-ból frissítheted, letöltheted pl. APKMirror-ról is, a mai ami már fixált az a 89.0.4389.105).
-
crok
Topikgazda
válasz
Probert75 #151265 üzenetére
Igen, ha neked épp úgy van beállítva az email alkalmazásod hogy ezt így csinálja, de pl. a GMail-t (meg egyéb alkalmazásokat is) is be lehet állítani hogy magában az alkalmazásban mutassa a linket, a "live link" meg eleve benne jelenik meg.. ha megjelenik és nem crash-el el egy gif miatt amit a WebView mutatna de crash-el.. de ugyanígy lehet pl. Facebook Messengerben is állítani hogy hol jelenjenek meg.
-
crok
Topikgazda
válasz
cidalain #151263 üzenetére
Azzal az van, hogy a Fejlesztői menübe ha belépsz akkor WebView-nak nem a "sima" Android WebView lesz beállítva hanem a Chrome. Akkor ott a Chrome-ot kell majd frissíteni vagy törölni a frissítéseit. Arra is jön/jött ki már frissítés (pont feletted írtam hogy Android WebView vagy Chrome is tud WebView-t adni, meg pl. a Bromite ha custom ROM-ról beszélünk).
-
crok
Topikgazda
válasz
consono #151260 üzenetére
Épp le tudod tiltani csak ugye - ahogy írod is - de ha nincs mellette pl. egy Chrome ami tud WebView-t adni akkor tényleg crash-elnek majd az appok..
@Probert75: pl. azok az appok amik ma előjöttek sokmindenkinél hogy FC-znek, azok mindegyike, pl. ha linket akar appon belül megjeleníteni, pl. ha saját magának a megjelenítéséhez is WebView-t használ.
-
crok
Topikgazda
A tegnap-ma kezdodo app force close-ok mind a WebView hibaja lesz. Vagy torlitek a frissiteseit vagy frissititek a Playben ha adja a frissitest.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
Rigormortiis #151236 üzenetére
Ez inkább a készülék topikjába való kérdés mint az Android alkalmazásokba (ha van topikja). Aztán jó lenne tudni pontosan milyen készülék, milyen rendszer fut rajta.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #151228 üzenetére
Csak azzal meg kapna kvázi egy teljesen "új" rendszert (megvan a work profile-ban határozva hogy mi az ami "közös" és mi az ami nem), az ide-oda lépkedés egy-egy restart gyakorlatilag, neki csak a launcher-ben kéne két szett alkalmazás, egy melós meg egy nem melós, ezért nem tettem én se on-ba ezt végül.
-
crok
Topikgazda
válasz
tonyrulez #151199 üzenetére
Ha nem MIUI akkor "duplikálásra" vagy izolalt kornyezetben futtatásara ezeket ajanlom (a Google Work profile feature az alapja mindnek alapvetoen):
A feltelepitett appok kozul tudsz ide ezekbe attenni de utana az "eredetit" akar torolheted is (pl. ha csak elkulonitve akarnal egy appot hasznalni, siman nem). A Shelter es az Islan open source, a Parallel Space-t meg az LBE csinalja, ugyanez van a MIUI-ban app duplikacionak hasznalva. Inkabb offba tettem mert az eredeti keres nem ilyesmire vonatkozott es csak kesobb jott elo hasonlo keres.
-
crok
Topikgazda
aapt d xmltree com.huawei.appmarket.2101122136.apk AndroidManifest.xml | grep -i "\(min\|target\)sdk"
A: android:minSdkVersion(0x0101020c)=(type 0x10)0x15
A: android:targetSdkVersion(0x01010270)=(type 0x10)0x1d
A minSdk 0x15 vagyis 21 az meg Android 5.0
de targetSdk 0x1d vagyis 29 az meg Android 10, az azért elég messze van.Egy logcat-et kérj ki és keress rá arra, hogy
com.huawei.appmarket
, ott lesz hogy miért nem tudta feltenni, szerintem nem támogatott az OS verzió. -
crok
Topikgazda
válasz
szita.erno #151202 üzenetére
AnyMote
IR Remote Control
SURE - Smart home and TV Universal REmote
Xiaomi-n nekem ezek mennek jol.
Annyi, hogy a beallitasokban at kellett allitani alternativ IR parancsok hasznalatara. -
crok
Topikgazda
válasz
pube111 #151163 üzenetére
Destination host unreachable - ez azért fura mert a routerrel egy alhálón vagy vagyis ott már routing nem kell mert közvetlen el kellene érd az IP-t Layer 2-n az ARP alapján MAC-el egyből mégis azt mondja hogy nem érhető el, vagyis ezek szerint nincs ARP bejegyés se? AP isolation nincs véletlen beállítva? Bár az se szabadna hogy így működjön.. csak ha esetleg bugos.. én a routerben keresném a hibát első körben. Teljesen mindegy hány eszköz csatlakozik az SSID-ra ilyen szempontból amúgy. A telefonról osztott hotspoton ha nem megy az nem feltétlen az ezen készülék hibája, ha Vodás a SIM akkor pl. az APN lesz "rossz" amit alapból használ (internet.vodafone.net-ről standardnet.vodafone.net-re írd át és kész).
A launcher-t meg úgy tudod átállítani hogy töltesz le másik launcher-t vagy ha van amúgy fent másik akkor törölni kell az alapértelmezéseket. -
crok
Topikgazda
válasz
sopruk #151154 üzenetére
Törölni teljesen szerintem nem is tudod - mert rendszerapp - csak tiltani. Mindenesetre ugye a teljes adattörlés az jó lenne első körben, hogy nulláról indulj. Ha böngészőből megy akkor TLS baja nem lesz (a titkosított HTTPS forgalomhoz elengedhetetlen).
Épp ha visszaolvasol volt akinél nem FC-zett de nem töltött be a Youtube.. lehet alternatív lejátszót kéne inkább megpróbálj, amúgy se túl izmos az a vas meg a rendszer is régi (nem a Vanced-et mert az az eredeti Youtube app-ra alapul).
Nálam egyébként épp most frissült a Youtube, persze a changelogot hagyjuk.. én ezt nem is értem hogy hogy lehet úgy kiadni valamit hogy gyak. nincs changelog (nem, az nem changelog hogy "various improvements" megy egyéb BS..).
-
crok
Topikgazda
válasz
pube111 #151155 üzenetére
Ha egy másik Wifi hálózattal működik rendesen (guest, most ez bármit is jelentsen pontosan) akkor nem hinném, hogy a készülék baja lesz. Ha még a router IP-jén figyelő weboldalt se éred el.. honnan gondolod hogy jó a kapcsolat? Azt mondod van IP.. de mi? Egy alhálózatban van a routerrel vagy mondjuk egy APIPA 169.254.0.0/16-ból "szerzett" cím? Lehet nincs azon a hálózaton DHCP-n neki cím adva mert fel van véve minden "megbízható" MAC de a te fejegységed WLAN MAC-je nincs benne a listában? A "guest"-el (hotspottal esetleg?) viszont ha csont nélkül megy.. akkor csak nem a készülék lesz a gond, legalábbis kis esélyét látom (állíthattad véletlen mért kapcsolatra vagy pl. a hálózat hozzáadásakor ha rosszul állítottad be és nem az eszköz MAC-jét használja csatlakozásra hanem random MAC-et akkor lehet IP-t se kap csak APIPIA-t..). Ha meg a "guest"-en megy akkor add hozzá a fiókot azzal.. ha fel lehet a fejegységre tenni APK-t mondjuk USB-ről akkor egy mezei terminál is elég lenne, ezen parancsokkal nagyon sok alap dolgot megtudhatnál:
ip address
ifconfig wlan0
Látszik-e a wlan0-nak az IP-je amit DHCP-n kapott és egy alhálóban van a router-el?ip route show table 0
vagyroute -n
Látszik-e default via és utána a megfelelő IP mint next-hop (ami a router kellene legyen ideális esetben)?ping 8.8.8.8
ping 1.1.1.1
ping 208.67.222.222
traceroute 8.8.8.8
traceroute 1.1.1.1
traceroute 208.67.222.222
Ezek a pingek / traceroute-ok működnek-e, válaszol-e a cél, végigmegy-e a traceroute?nslookup mobilarena.hu
Névfeloldás működik-e? Nem-e egy rosszul megadott (beégetett?) privát DNS cím az oka hogy nem jó..Nem, nem kell root ezekhez (se).
-
crok
Topikgazda
Na, úgy tűnik évente az első millió USD-ig a Google lecsökkenti a kis hasznát 15%-ra az eddigi 30-ról a fejlesztőkhöz befolyt összegekből (ahogy azt elvileg az Apple is meglépte már 2020-ban). Meg XDA cikk meg TechCrunch cikk.
-
crok
Topikgazda
válasz
SunMount3r #151140 üzenetére
Annyira erősen arra épít hogy erősen konkrétan az az alapja, ugyanis az eredeti app van hackelve.
-
crok
Topikgazda
válasz
Pierre75 #151135 üzenetére
Pl. Accubattery de olvasd el amit írtam róla.
-
crok
Topikgazda
válasz
SunMount3r #151130 üzenetére
cidalain-nak annyiból lehet igaza, hogy APKMirror-on fent van úgyis minden Youtube apk ha annyira mindenképp a Youtube app kell, lehet leszedni régebbit és azt használni frissítés nélkül, vagy alternatív kliens van mint égen a csillag + böngészőből is nézhető:
Youtube Vanced
NewPipe: alternatív, ingyenes és nyílt forrású kliens reklámszűréssel
NewPipeX with SponsorBlock - NewPipe alapú alternatív, ingyenes és nyílt forrású kliens reklámszűréssel (annyival másabb, hogy a NewPipe fejlesztői a SponsorBlock funkciót nem akarták beletenni a NewPipe-ba (+ hivatalos állásfoglalás itt) úgyhogy forkolták mások és beletették) Letöltés
Tubemate - szintén alternatív, ingyenes és nyílt forrású kliens reklámszűréssel
SkyTube - szintén alternatív, ingyenes és nyílt forrású kliens reklámszűréssel
SmartTubeNext - Reklámmentes Youtube kliens elvileg kifejezetten Android TV-re (a régi sYoutube egyébként) letöltés itt Github release-ek közül -
crok
Topikgazda
válasz
SunMount3r #151128 üzenetére
Fél órája? Annak egy olyan 1..2 perc alatt azt kéne mondja hogy kész van vele és ha meg akarod osztani vagy küldeni akkor hajrá, itt és itt van a file. A YT-ot meg se kellett volna nézni mert a logban már úgyis benne kellene legyen minden.
-
crok
Topikgazda
válasz
SunMount3r #151126 üzenetére
Amit írtam: hibajelentés. Csinál majd egy ZIP-et, abban lesz benne az összes log amit a készülék csinál(t) működés közben.
-
crok
Topikgazda
válasz
SunMount3r #151124 üzenetére
Akkor mondjuk generálj le egy bugreport-ot, a fejlesztői menüben általában bent hagyják a lehetőséget a hibajelentés készítésének, az egy zip amiben benne van minden is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Gamer laptop
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest