- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
T_Stark
őstag
Sziasztok!
Használtan keresnék valami táblagépet szülőknek. Főleg facebookra, chatelésre, böngészésre, videótelefonálásra kell, semmi játék vagy ilyesmi.
Videótelefonálás miatt ugye alap hogy legyen előlapi kamera. 4:3 képarányú előnyben, 8" körüli lenne a legjobb, de máson is elgondolkodom.
Valami használható sebességű SoC meg legalább 1GB RAM azért legyen benne.
Árban (használtan) 15K (+/-2K) körül gondolkodok.Eddig az Op3n Dott és egy Chuwi V88S van ami úgy néz ki megfelelhet, ezek közül melyiket ajánlanátok? Esetleg más javaslat?
-
T_Stark
őstag
A Toshiba Excite Pure AT10-A-104-ről azt írják a hivatalos weboldalon, hogy támogatja a külső USB-s egeret/billentyűzetet. Jól gondolom, hogy akkor tudnia kell az OTG-t, vagy ebből ez még nem következik?
-
T_Stark
őstag
Ez itt miért ilyen olcsó szerintetek? Hol lehet a kutya elásva?
-
T_Stark
őstag
válasz
Skillet #52328 üzenetére
Én is azt hittem hogy ilyenek mint OTG, DLNA már alap, pláne az 50K feletti kategóriában, de nem.
Visszaírtak a boltból hogy a Toshiba A10-A-104 is esetleg a Fat32 pendrive-ot ismerheti, de az sem biztos, semmi infó róla a gyártó oldalán sem.
Fogalmam sincs hogy lehet-e, de szerintem nem ilyen egyszerű.
-
T_Stark
őstag
válasz
T_Stark #52309 üzenetére
Na még mindig Én.
Sajnos időközben kiderült, hogy a két kiszemeltem közül az Acer A3-A10 nem tud DLNA-t, A Toshiba pedig nem kezeli az NTFS külső USB-s eszközöket. Így még mindig tablet nélkül vagyok...
Kezdjük az elején. Van egyáltalán olyan tablet (50-55K körüli árkategóriában), ami tud NTFS külső USB-s HDD-t vagy Pendrive-ot kezelni? Csak hogy ne olyat várjak el, ami nem is létezik.
Akkor az elvárásaim még egyszer:
-9" vagy 10" kijelző, ha IPS az előny, Full HD nem elvárás, megfelel a kisebb felbontás is
-OTG-s micro USB legyen rajta, kezelje az NTFS külső HDD-ket
-DLNA-t tudjon
-Micro HDMI legyen
-SoC sem kell bivaly erős, Tegra3 és hasonló szintűek elég
-microSD kártyahely
-wifi only elég
-Legyen árához képest pörgős, multimédiára/általános dolgokra ne kelljen kompromisszumot kötni veleÍgy hirtelen ennyi jutott eszembe, van olyan (márkás) gép 50-55K magasságában ami ezeknek mindnek megfelel? Ha nincs, akkor melyik a legolcsóbb ami jó lenne?
Szeretném már megrendelni, de mindig kiderül valami ami miatt kiesnek.
-
T_Stark
őstag
Na már megint elbizonytalanodtam. Az Acer A3-A10 tud DLNA-t? Mert van ahol azt írják nem.
-
T_Stark
őstag
Na utolsó kérdés.
Acer A3-A10, vagy Toshiba Excite Pure AT10-A-104?
-
T_Stark
őstag
Lehet hogy mégis inkább újat kéne vennem, az a biztos, és nem is kerülne ksokkal többe mint amiket eddig néztem használtan. Most néztem hogy Edigitalnál 50K-ért van ingyen szállítással Lenovo S6000L és Acer Iconia Tab A3-A10.
Ezek közül melyik a jobb? S6000L-hez lehet venni valami HDMI átalakítót? Mert alapból nincs rajta.
Vagy DLNA-t tudnak ezek? Ez fontos lenne, mert TV-re kiküldve akarok filmezni. -
T_Stark
őstag
válasz
this is life #52213 üzenetére
Akkor a Tegra2 már kevés, Én is ettől féltem.
Eleve használtakat néztem, az újak kicsit sokba fájnának nekem, már így is bőven megemeltem az eredeti keretet. Ez a MeMo pad 10 tényleg jónak tűnik, csak 60K-t már sokallok tabletre. Szétnézek használtan hátha van.
A Samu Tab3-nál is csak az zavar, hogy HDMI-hez átalakítózni kell, de legalább megoldható, kis plusz költséggel.
És a két Lenovoról mi a véleményed?
Az A2109 papíron egész jónak tűnik, Tegra3, 9" (bár nem IPS), USB, HDMI, MicroSD...
Az S6000L meg 10" IPS, de nincs HDMI. Viszont 4 mag abban is van.Szoftveres téren ezek mennyire frissíthetőek még?
-
T_Stark
őstag
válasz
T_Stark #52148 üzenetére
Na, egész hétvégés gondolkodás után ott tartok, hogy inkább kihagyom azt az Acert, főleg a 8" miatt, inkább 9-10"-ost akarok.
A Tegra2-es gépektől is kicsit félek, elég lesz-e az még manapság nekem, meg azokon a rendszer is régebbi (bár az ASUS TF101 még mindig nagyon tetszik... meg az LG Optimus PAD sem rossz), így most első sorban főleg kettőt nézek: Galaxy Tab3 10.1 és Lenovo Ideatab A2109, esetleg még egy S6000L.
Ezekről mi a véleményetek? Azt is néztem hogy az S6000L-en nincs HDMI, ami nem a legjobb, de legalább DLNA-val ki lehet tenni TV-re? Meg a Samsung-on is csak átalakítóval van.
-
T_Stark
őstag
De ha van olyan amit megkapni újonnan 45K alatt, és nyugodt szívvel ajánlanátok akár egy használt Galaxy Tab3 ellenében is, akkor megnézem azt is. Nem zárkózom el a kínaiak elől sem, ha tényleg jók.
(#52147) khalox
Rákeresek. -
T_Stark
őstag
válasz
Milka 78 #52139 üzenetére
Köszi.
Szóval akkor ha nem akarok szívni, jobb ha inkább hagyom ezeket a kínai csodákat?
Játék nem számít, az lenne az utolsó szempont.
Netezésre, zenére, filmre, általános dolgokra lenne használva. De a filmeket jó lenne ha HD-ben is simán vinné, esetleg DLNA-val TV-re kiküldve, vagy HDMI-vel is.
Szóval ha van HDMI az előny, meg USB is jó lenne, pendrive vagy külső HDD csatlakoztatáshoz (ha egyáltalán lehet ilyet tabletre)(Abszolút semmi tapasztalatom nincs, ez lesz életem első táblagépre, ezért vagyok ilyen tanácstalan
)
(#52140) khalox
Én is erre jutottam.
Már felmerészkedtem a 40-45K-s kategóriáig (használtan), itt találtam olyanokat mint (kínaiakat mellőzve):
Samsung Tab 10.1, Tab2 10.1, Tab3 10.1
Asus TF101 (talán még dokkolóval is belefér)
LG Optimus PadÚgy látom ezek nagyja 2011 környékén kiadott, Tegra 2-es gépek, elég ez még manapság a boldogsághoz?
A fentiek közül melyik a leginkább ajánlott, vagy max 45K-s árban esetleg lehet jobb? (használtban is gondolkodva) -
T_Stark
őstag
válasz
T_Stark #52084 üzenetére
Látom így nem tudtok sok mindent kezdeni a kérdésemmel, kicsit konkrétabban leírom akkor mit akarok.
Képátló minél nagyobb, annál jobb, 8" minimum, de 9-10" lenne a legjobb. Felbontás se legyen azért a legvacakabb, de nem is várok el Full HD-t sem, csak legyen azért élvezhető.
Magyar nyelvű rendszer legyen rajta.
Legalább 2 magos proci és 1GB RAM legyen benne. Ha van HDMI, az előny.Általános felhasználásra, böngészésre, zenére, filmezésre (akár TV-re kitéve HDMI-n vagy DLNA-val is) stb kellene. Játék nem számít, csak legyen gyors, és működjön stabilan, megbízhatóan.
3G sem kell, csak n-es wifi.Hogy a márkásakat érdemes-e csak nézni, vagy a kínai olcsóságok is megteszik, arról fogalmam sincs.
Ha muszáj árban mehetünk feljebb is, de ne túl vadul. -
T_Stark
őstag
Üdv!
Mostanában megfordult a fejemben egy tablet beszerzése, de nem létszükséglet, szóval sokat nem szánok rá, 20-25K, és használt is lehet. (Sőt, ilyen árban gondolom csak használt lehet ami nem híg fos)
Viszont valami nagyobbat szeretnék, 8-9-10"...
De ahogy nézegetem Vaterán is, meg itt aprón is, annyi féle van mint égen a csillag. Milyet érdemes egyáltalán keresni? Melyek a megbízhatóbb márkák? Bármi tudnivaló?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged