- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
szajmon
csendes tag
válasz
Lolman #49709 üzenetére
Az, hogy 10 évesnek kell - sajnos - nem árcsökkentő tényező. Ezt tapasztalatból írom. Egyébként is a játékoknál derül ki leghamarabb, ha nem elég gyors a cucc, S, ha kiderül, akkor már nem lesz benne öröm.
Ha valóban elég a 7"-os is, én tjb007 javaslatai közül tennék egy szavazatot a refurbished Nexus 7 (2012) 32GB mellé! Azzal biztosan nem vetődsz árnyékra. -
szajmon
csendes tag
válasz
Hyacinto #49593 üzenetére
A megadott paraméterekkel, főleg, ha az árat is figyelembe vesszük, nem igazán találni ilyet. Kicsit többért már akad. Egyébként én semmi esetre sem vennék olyan tabot, aminek nincs normális, magyarországi támogatása, szervize, garanciája. Pedig, amit linkeltél jó kis kütyünek tűnik. Belepakoltak mindent, amit,csak bírtak.
-
szajmon
csendes tag
Nem csak hibajavítások vannak a frissítésekben, hanem új szolgáltatások, lehetőségek is. Én mindig megnézem - akármilyen eszközről is legyen szó - ha kiadtak hozzá egy újabb szoftvert, drivert, stb, hogy miben jobb, mint az előző, és ha van olyan pont, ahol javít a teljesítményen, minőségen, vagy csak kényelmesebbé teszi a használatot, már teszem is fel. Rém egyszerű példa: ezért nem használok már 2.3-as Androidot. Pedig azzal is működött a telefonom.
A Toshibát bemutató tesztek nem hazudnak. Azokkal semmi gond nincs, dícsérik is rendesen. De ott magát a készüléket teszik próbára, és nem hasonlítják össze mással. S, ez a lényeg. Pont emiatt vagyok dilemmában. Hiába nagyon jók a tablet kritikái, ha az adott összegért még jobbat kapok, akkor persze, hogy a még jobbat választom. De itt középkategóriáról van szó, ezért kompromisszumok révén juthatunk el a legjobb választáshoz. Nem lesz meg minden jó tulajdonság egyben.
Egyébként, már majdnem biztos vagyok benne, hogy az ASUS Asus MeMO Pad ME102A-1A023A lesz nálam a nyerő. Azért csak majdnem, mert azt is látom, hogy még mindig sok - nem kifutó - terméket lehet kapni Tegra3-mal is. Azaz, nem tűnik még elavultnak, és valahogy van egy olyan érzésem, hogy azzal sokkal kevesebb gondom lenne. Így még egy picit rágódom rajta. (A másik két tabot már elvetettem.) -
szajmon
csendes tag
Egy jó ideig a Toshiba vitte nálam a prímet. Azért estem mégis vissza a bizonytalanságba, mert a Tegra 3-as egy elég régi (2011-es) proci (SoC, ha úgy tetszik). Rákerestem összehasonlításokra, és meglepődve olvastam az eredményeket. Guglival meg lehet találni, nem kopizok ide ilyeneket. A teljesítménybeli különbség mellett van egy olyan érzésem is, hogy a Tegra 3 miatt már nem sok újabb verziójú Android fog elfutni a Toshibán. Persze, ezt nem tudhatom, minthogy azt sem, hogy az újabbakra meddig csinálják majd meg a frissítéseket.
Leírom akkor azt is, miért az ASUS felé hajlok most éppen. Kapom vele az újabb chip teljesítményét, de nem kell nyűglődnie a 2048x1536-os felbontással. Ja, és mégiscsak ASUS. -
szajmon
csendes tag
Egyszerűen nem bírok dönteni.
10"-os tab kellene netezésre, filmnézésre, legritkább esetben egyszerűbb játék futtatására.
Persze, ha most veszem, nem akarok olyat venni, ami már elavult. Az árkategória tekintetében 70e a plafon.
Régóta nézegetem a lehetséges versenyzőket, 4 db van a befutóban, de itt már nem tudok választani.A lehetőségek:
Toshiba Excite AT10-A-104 16GB [link]
WayteQ xTAB-100qcr [link]
Alcor Zest Q933RS 16GB [link]
ASUS MeMO Pad ME102A-1A023A. [link]A Toshibában Tegra3, a többiben ugyanaz a Rockchip RK3188 (csak az ASUS átnevezte). Az RK3188 rendre veri a teszteken a Tegra3-at. Igaz, a "retina" felbontásnál gondok lehetnek a megjelenítés sebességével (akadozás). Emiatt eltántorodtam az Alcor-tól és a Wayteq-től. De nem is ez a fő gond, hanem - főleg a Wayteq-nél - nagyon szidják a WiFi-t. Vajon ez általános, vagy az ASUS-nál nincs vele gond???
Egyelőre most az ASUS a befutó, de nem tudom, annak mennyire jó vagy rossz a WIFI-je.
Viszont nagyon fáj a szívem a retina felbontásért, és a 2GB RAM-ért! Plusz a Wayteq 10000 mAh- akksijáért.
Mennyire lehet hinni a véleményeknek? Valóban olyan vacak ezekben a WIFI. (A retina felbontásnál előforduló laggolás kockázatát még bevállalnám, de az nem hiányzik, hogy bizonytalan legyen a hálózati kapcsolat).Valamelyik mellett le kéne már tennem a voksot.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Minden, ami Unreal Engine
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest