- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laza...
addikt
válasz
pixelmester. #67128 üzenetére
Alapvetóen nincs ilyen. Ami van, azt okosórának hívják
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #67116 üzenetére
Erre valaki?
-
Balage85
tag
válasz
pixelmester. #65588 üzenetére
Mert online navival akarom használni (Waze).
-
csendes
addikt
válasz
pixelmester. #65564 üzenetére
exFAT fileméret gyakorlatilag korlátlan (128 PiB). exFAT, NTFS, illetve HFS+ file system-et nem fogja minden androidos tablet alapból kezelni, de vannak harmadik feles alkalmazások, amikkel meg lehet oldani, pl. [link]
-
jeni
félisten
válasz
pixelmester. #65568 üzenetére
kipróbáltam a tableten és nem látja a NTFS kártyát,kiírja ,hogy üres,illetve kéri,hogy formázzam meg.
-
TaylorPro
addikt
válasz
pixelmester. #65564 üzenetére
NTFS és kész. Simán kezeli.
-
csendes
addikt
válasz
pixelmester. #65554 üzenetére
Azért mert sok régebbi eszköz (számítógép, tablet, okostelefon stb.) nem tudná kezelni. A kártyából sokat szeretnének eladni, minél kevesebb reklamációval. Ezért logikus, hogy 32GB kapacitárig FAT32-t használnak alapból.
-
cidalain
veterán
válasz
pixelmester. #65546 üzenetére
Megnezni? Fel sem tudod masolni...
ExFat-ba kellene formazni, ugy kiprobalni. -
jeni
félisten
válasz
pixelmester. #65546 üzenetére
exFAT
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #65375 üzenetére
Most már mindegy, megvettem.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #65345 üzenetére
Erre valaki?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
pixelmester. #65345 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy használsz-e, tervezel-e használni nagyobb méretű okostelefont. Ha igen, akkor feleslegesnek tűnik vennie egy pár inchel nagyobb tabletet. Én most még egy 4 inches telefont használok és nem tervezem hogy nagyobbra cserélem. Sőt inkább kisebb telefon felé mozdulok, de mellé veszek egy 8 inches tabletet. Úgy gondolom, hogy a legtöbb funkcióra, apphoz amit ma okostelefonon, tableten végeznek az emberek, kell a nagy méret. Az igazán hordozható telefonok túl kicsik, ha meg már úgyis kényelmetlen hordozni, akkor legyen rendes méretű. Számomra a 16:9, 16:10 képerányú 8 inches tablet az, ami már ideális a használatra, de még 1 kézben tartható és még viszonylag hordozható. Otthoni használatra nagyobbat, 10 incheset vennék.
Persze ha valakinek az öltönyzsebébe a 7 inches jobban befér, akkor az is jó lehet.
-
csendes
addikt
válasz
pixelmester. #65263 üzenetére
A 4g tenyleg kevesebbet eszik mint a 3g?
Sok mindentől függ, de ha kb. azonos a frekvencia, azonos a lefedettség és azonos az adatforgalom, akkor kevesebbet. [link]
Amugy ha epp nincs adatforgalom, akkor a wifi nem megy el "alvo uzemmodba"?
Ez beállítástól függ, erre értettem a kikapcsolást (Keep Wifi on During Sleep" "Never"). Ha "Always"-ra van állítva, akkor nem kapcsol ki.
Amugy a 4g-t is ki lehet kapcsolni.
Szerencsére[link]
-
cidalain
veterán
válasz
pixelmester. #65268 üzenetére
hogy milyen átalakító?
microUSB-t akartál írni gondolom.
Mindenki azon nyíg lassan hogy annyi a kábel. Itt vannak a vezeték nélküli technológiák a nyakunkban, minden kütyüben. Akkor meg az a baj, hogy kábellel miért nem megy
Egy tablet árazása nagyban függ a felhasznált anyagok minőségétől, a brandnévtől, stb. Huawei jó brand, lehet hogy ultrajó gépet raktak össze, aranyból van az akkuja, tudja a tököm miért annyi. De nem nyitok vitát erről.(#65267) dantre
Az a 2 megapixeles hátlapi kamera nem fog hiányozni, hidd el
Ez annyira fos képminőséget lesz, hogy csak arra jó hogy plusz egy sort lehessen beleírni a leírásba. Eszem ágába nem jutna BluePanther terméket vásárolni.
A kétszer ennyibe kerülő, minőségi tabomon is használhatatlanul szar a kamera. Persze napos időben házonkívül szuper. este lámpafénynél a szobában pixelháború. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
pixelmester. #65243 üzenetére
Tegnap az "új" Nvidia Shield K1 tabletet akartam megrendelni, de se tőlük, se az Amazonról nem sikerült. Amúgy is készlethiány van, de nem is engedte, pedig próbáltam az USA, UK, DE Amazont is. Érdekes, hogy pl. Csehországnak van saját Nvidia store-ja és ott rendelni is lehet. Rossz látni, hogy sok cégnek van Lengyel oldala is, de magyar nincs. Ebben a térségben mi nagyon le vagyunk szakadva, ki vagyunk rekesztve és ez csak rosszabb lesz.
Amúgy az elég olcsó, 199 dollár / 199 euro / 150GBP és egyedi abban a többihez képest, hogy van rajta HDMI port és még 4k videolejátszás-ra is alkalmas. Az az Nvidia chip még ma is elég ütős...
Van még pár, amire várok, de eddig ez a legjobb árban. Gondolom részben amolyan promo ár.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
pixelmester. #65247 üzenetére
Egyszerű a válasz, nem ugyanazt a minőséget és használati élményt kapod 20-ért és 200-ért.
És ami a legfontosabb, nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek azonosak az igényei.
Ami nálam az iPad felé billentette már többször esetben a mérleget, az a jóval hosszabb üzemidő!
-
csendes
addikt
válasz
pixelmester. #65233 üzenetére
Az adatforgalomtól függ, hogy a WiFi mennyit eszik. Nyilván a WiFi-t, ha nincs rá szükség, teljesen ki is lehet kapcsolni. A 4G jelentősen kevesebbet fogyaszt, mint a 3G.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
pixelmester. #65232 üzenetére
Ha 32GB-os ha fel is bukkan itt-ott, még drágább 120k körül van. Annyit én abszolút nem szánok erre. Azért az szerintem durva, hogy egy kínai Huawei tablet kifejezetten drága. Gyakorlatilag olcsóbban tudnék retinás iPad Mini 2-t venni, mint azt. A Xiaomi Mi pad 2 is drágán fog startolni.
Most átnézem a külföldi választékot...találtam is pár érdekes modellt, ami megfelelne és talán még olcsóbb is lenne, mint ezek.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #65232 üzenetére
Amugy en ugy tudom, h a 3g/4g jobban eszi az akksit, mint a wifi (bar ez ugyben cafoljatok meg nyugodtan!), szoval nekem szimpibb a wifis verzio, ugysem akarok meg egy sim-kartyaert fizetni, majd a telefonomrol hitspotolom. (Nyilvan igy az fog gyorsabban merulni, ezz tisztaban vagyok.)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
pixelmester. #65226 üzenetére
Én is így vagyok ezzel. Macbook van, iPad 2 van, de a leváltására valahogy nem iPad-ot keresek...szintén az iOS korlátoltsága miatt.
Nálam most a Huawei M2 és az Asus Memo Pad 8 ME581CL van képben. Egy ideig gondolkodtam az X2-n is, de az nekem már kicsi lenne. Nem egy nagy telefont keresek, hanem egy kis tabletet...bár lehet hogy ezekkel a 8-asokkal is lehet telefonálni.
A Huawei M2-ből a Vodafonos-t néztem ki. Legkisebb vagy közepes net csomaggal. 24 hónapi részletre 24 ezres előleggel, összesen olyan 96 ezer Ft lenne a tablet.
Az Asus meg Edigital-os 80.000Ft.
Gyakorlatilag +16 ezer az M2.
Ami + az a jobb hangzás, külön audiochip jobb hangszorók, ráadásul kétoldalt, vagyis filmnézéshez ideálisabb.
3GB RAM vs 2GB, a Kirin 930 vs Atom valami cpu-gpu részben még nem mélyedtem el. Az M2 full fémburkolatos és számomra a színválaszték is jobb. Mindkettő sanos csak 16GB-os, az SD kártya méret támogatása még ismeretlen.Kár hogy nincs mondjuk egy Asus Zenpad S 8.0-ból, vagy Xiaomi Mipad 2 8-ból LTE verzió.
Néztem LTE nélküli tableteket is, hasonló paraméterekkel, de nem sok van és nem is sokkal olcsóbbak.
Külföldről vásárolva meg nem vágnék bele egy noname kínai tabletbe, érvényesíthető garancia nélkül.
-
tjb007
nagyúr
válasz
pixelmester. #65227 üzenetére
Igen, tényleg nincs.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #65226 üzenetére
Hupsz elirtam:
Tehat, a wifis ipad-ben tenyleg nincs gps?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Építő/felújító topik
- Micro Four Thirds
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- BestBuy topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest