- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
pixelmester. #65345 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy használsz-e, tervezel-e használni nagyobb méretű okostelefont. Ha igen, akkor feleslegesnek tűnik vennie egy pár inchel nagyobb tabletet. Én most még egy 4 inches telefont használok és nem tervezem hogy nagyobbra cserélem. Sőt inkább kisebb telefon felé mozdulok, de mellé veszek egy 8 inches tabletet. Úgy gondolom, hogy a legtöbb funkcióra, apphoz amit ma okostelefonon, tableten végeznek az emberek, kell a nagy méret. Az igazán hordozható telefonok túl kicsik, ha meg már úgyis kényelmetlen hordozni, akkor legyen rendes méretű. Számomra a 16:9, 16:10 képerányú 8 inches tablet az, ami már ideális a használatra, de még 1 kézben tartható és még viszonylag hordozható. Otthoni használatra nagyobbat, 10 incheset vennék.
Persze ha valakinek az öltönyzsebébe a 7 inches jobban befér, akkor az is jó lehet.
-
Tigerclaw
nagyúr
A GPS jel megfelelősége nem azon múlik, hogy hol van a SIM kártya. Eleve a készüléknek van egy jellemzője, milyen GPS rendszer van benne, milyen antennával, amin nem tudsz változtatni. Lehet hogy abban a Nexusban a GPS vevő "gyengébb", mint a Samsungban...az is lehet hogy egyedi "hibája". Amin számít minden ilyen eszköznél, különösen autóban, hogy hova helyezed el. A fém kasztni, vagy a magasabb külső épületek, alagút, mind lerontják a vételt, amitől pontatlanabb lesz a navigáció, vagy meg is szakadhat a kapcsolat. Érdemes valahova a műszerfal tetejére tenni valami tartóba, dokkolóba, akármilyen telefont, tabletet is használsz navigációra.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
pixelmester. #65243 üzenetére
Tegnap az "új" Nvidia Shield K1 tabletet akartam megrendelni, de se tőlük, se az Amazonról nem sikerült. Amúgy is készlethiány van, de nem is engedte, pedig próbáltam az USA, UK, DE Amazont is. Érdekes, hogy pl. Csehországnak van saját Nvidia store-ja és ott rendelni is lehet. Rossz látni, hogy sok cégnek van Lengyel oldala is, de magyar nincs. Ebben a térségben mi nagyon le vagyunk szakadva, ki vagyunk rekesztve és ez csak rosszabb lesz.
Amúgy az elég olcsó, 199 dollár / 199 euro / 150GBP és egyedi abban a többihez képest, hogy van rajta HDMI port és még 4k videolejátszás-ra is alkalmas. Az az Nvidia chip még ma is elég ütős...
Van még pár, amire várok, de eddig ez a legjobb árban. Gondolom részben amolyan promo ár.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
pixelmester. #65232 üzenetére
Ha 32GB-os ha fel is bukkan itt-ott, még drágább 120k körül van. Annyit én abszolút nem szánok erre. Azért az szerintem durva, hogy egy kínai Huawei tablet kifejezetten drága. Gyakorlatilag olcsóbban tudnék retinás iPad Mini 2-t venni, mint azt. A Xiaomi Mi pad 2 is drágán fog startolni.
Most átnézem a külföldi választékot...találtam is pár érdekes modellt, ami megfelelne és talán még olcsóbb is lenne, mint ezek.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
pixelmester. #65226 üzenetére
Én is így vagyok ezzel. Macbook van, iPad 2 van, de a leváltására valahogy nem iPad-ot keresek...szintén az iOS korlátoltsága miatt.
Nálam most a Huawei M2 és az Asus Memo Pad 8 ME581CL van képben. Egy ideig gondolkodtam az X2-n is, de az nekem már kicsi lenne. Nem egy nagy telefont keresek, hanem egy kis tabletet...bár lehet hogy ezekkel a 8-asokkal is lehet telefonálni.
A Huawei M2-ből a Vodafonos-t néztem ki. Legkisebb vagy közepes net csomaggal. 24 hónapi részletre 24 ezres előleggel, összesen olyan 96 ezer Ft lenne a tablet.
Az Asus meg Edigital-os 80.000Ft.
Gyakorlatilag +16 ezer az M2.
Ami + az a jobb hangzás, külön audiochip jobb hangszorók, ráadásul kétoldalt, vagyis filmnézéshez ideálisabb.
3GB RAM vs 2GB, a Kirin 930 vs Atom valami cpu-gpu részben még nem mélyedtem el. Az M2 full fémburkolatos és számomra a színválaszték is jobb. Mindkettő sanos csak 16GB-os, az SD kártya méret támogatása még ismeretlen.Kár hogy nincs mondjuk egy Asus Zenpad S 8.0-ból, vagy Xiaomi Mipad 2 8-ból LTE verzió.
Néztem LTE nélküli tableteket is, hasonló paraméterekkel, de nem sok van és nem is sokkal olcsóbbak.
Külföldről vásárolva meg nem vágnék bele egy noname kínai tabletbe, érvényesíthető garancia nélkül.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
csendes #65209 üzenetére
Igen, szeretnék azért jócskán 100 ezer Ft. alatt maradni. Ez is drága, de van legalább rendes itthoni 2 éves garancia.
A fél-noname kínai kategóriába nem mennék le, az ismertebb megbízhatóbbnak tartott márkák, mint pl. a Huawei, Xiaomi, Meizu esetén viszont vagy nincs 8 inches LTE tabletjük, vagy ha van, mint pl. a Huawei M2, akkor az már iPad Mini árban van, sőt még drágább is.
Ez a 80 ezres ár is már jóval több, mint amit terveztem. Talán még várok a vásárlással.
Fura, hogy nálunk a szolgáltatói kínálatban milyen kevés tablet van, és azok is gyakorlatilag drágábbak, mintha boltban venném.
-
Tigerclaw
nagyúr
Egy 8 inches LTE tabletet vennék, legalább FHD felbontású kijelzővel, legalább 2GB RAM-al, és ne a szokásos vastagkeretes 1 cm vastag valami legyen.
Erről mi a véleményetek?:
http://www.edigital.hu/wifi-3g/4g-tablet/asus-memopad-fhd-8-(me581cl-1b015a)-16gb-wifi-+-4g/lte-tablet-feher-(android)-p469784.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Minden, ami Unreal Engine
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest