Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Magisk
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon
üzenetére
EU-n belül és kívül is bonyolítunk csomagforgalmat ki és befele is. Ezáltal a logisztika miatt nem árt tudni, hogy milyen vámjogszabályok vannak.
Amennyiben hiányosságok miatt nem vámkezelik le a Kínából érkezett csomagod, és rá két héttel esetleg felszólítanának, hogy igazold a származását, akkor mit teszel? Számlád nincs róla, vámpapírod megint nem. Nem sok esetben fordul elő, de bármikor megtörténhet.
(#820) Peat
: magáncélra is ugyan úgy kell fizetned érte. Egy ismerős Macbook-ot hozott be, Amerikából valami ismerősének. Repülőtéren ráböktek, hogy mi az. Azt mondta, hogy a sajátja és már kifele menet is nála volt. Kicsomagoltatták, és bekapcsoltatták. ekkor elindult a telepítő, a vám meg azt mondta, hogy akkor fizess. -
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére
érkező oldalon vámolnak. ezért neked, mint fogadó félnek van kötelezettséged bejelenteni a vámhivatal felé, ha a törvényi szabályozás szerint vámköteles árud van. mivel a feladóval nincs közvetlen kapcsolatban (a világ másik végéről érkező csomag esetében nehezen is lehetne) a vámhivatal, így a fogadó fél állja az ilyen jellegű költségeket. ahogy ha behozol személyesen valamit az országba, ott is bejelentési kötelezettséged van. más kérdés, hogy ezt nem veszik olyan szigorúan, és nem kutatnak át segglyukig mindenkit, aki belép a határon, de attól még nem legális, ha csak úgy behozol vámköteles termékeket.
gyakorlatban két mód van rá: a csomagra ráírják az értékét, és a termék kategóriáját, és ezek alapján vámolják. ha ez nem megfelelően lett feltüntetve, akkor nyilván nem tudják megfelelően vámkezelni, és még ha ki is bontják a csomagokat, akkor sem feltétlen tudja ott helyben eldönteni a vámos a valós értékét. de adott esetben elképzelhető olyan, hogy a csomag helyett jön egy levél a vpop-ből, hogy "csomagod jött, vámdíj ellenében átveheted itt és itt".összességében én úgy vettem ki a vpop-s tájékoztatókból, hogy neked van bejelentési kötelezettséged, és ennek elmúlasztása esetén nem jogszerűen jársz el.
-
harry
veterán
válasz
upszilon
üzenetére
Nem tudom, nekem, mint vevőnek milyen kötelezettségeim vannak a csomag adataival kapcsolatban. Pl. ha direkt kérem, hogy ajándékként adják, és azért nem vámolják, akkor az az én hibám leginkább. Ha eleve így adják fel (helytelenül, mert kifizettem), akkor...? Vagy ha nem fizettem, akkor rá kéne kérdeznem, hogy miért nem, és utólag fizetni ha kell? Azért nehogy már...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asztrofotózás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- További aktív témák...
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Tab 10.1 + Clear Case (10.1" / 4GB / 64GB / WiFi)
- Ipad (7. gen.2020.) 10.2", 32Gb/3 hó. garancia
- iPad Pro M2 11" hibátlan dobozos 2026.11.22. iStyle jótállás
- ÚJ! BONTATLAN! Ipad Mini 6 Wifi + Cellular 256GB(független)
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654, 100% Akksi
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
: magáncélra is ugyan úgy kell fizetned érte. Egy ismerős Macbook-ot hozott be, Amerikából valami ismerősének. Repülőtéren ráböktek, hogy mi az. Azt mondta, hogy a sajátja és már kifele menet is nála volt. Kicsomagoltatták, és bekapcsoltatták. ekkor elindult a telepítő, a vám meg azt mondta, hogy akkor fizess.
Dr.NX