Hirdetés
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
stmiklosi
tag
válasz
b0bcat
üzenetére
Szevasz!
Ezek az ismeretek kevésbé publikusak, bár nem hozzáférhetetlenek, amennyire én (a magam szemszögéből)
megítélem, nem is igazán érdekel senkit.
A melegedéssel magyarázott élettartam növekedést azért nem tartom valószínűnek (hangsúlyozom ez már csak az én meggondolásom), mert az minden további nélkül kézbentartható, tulajdonképpen csak töltési idő növekedéssel járna, az meg már nem is tartozik a készülékek műszaki adata közé, nem kellene vele, mint eladáscsökkentő adattal számolni. A kisebb kapacitással annál inkább.
Itt inkább az számít (gondolom én), hogy a cellában nem teljesen homogén a töltés közbeni átalakulás és egyes részei túltöltödnek, egyes részei még lemaradnak, de összességében kapacítást nyerek.
Ha csökkentem a bevitt töltésmennyiséget jobb eséllyel kerülöm el egyes részek túltöltődését, károsodását.
Én így gondolom, de ezeket nem állíthatom, inkább csak ezeket tartom lehetséges műszaki magyarázatnak.
És igenis (ehhez kapcsolódóan) egyszer (valamikor a használatbavétel elején) ajánlatos (talán hogy minden egyes részlet aktivizálva legyen) teljes feltöltést és azt követő kisütést végezni. Csak egyszer!
Ezt nem igazán ajánlják, inkább azt mondják, ááá.. ezt nem kell, ez nem a régi akku (MiMH, NiCd), sugallják, hogy ez milyen jó. Pedig vannak felhasználások, ahol a régiek jobbak, de oda kell rájuk figyelni.
Melegedés: 1C-2C, igen ezek az akkukat ismerők számára jelentenek valamit, de itt megint nagyon nem mindegy, hogy (más egyéb körülmény azonossága mellett) milyen töltöttségi állapotnál beszélünk róla.
Üresről indulva nem okoz problémát hőmérsékletet, 50% (vagy ki tudja mennyi) felett ugyanaz már kritikus lehet.
Én, ha oda tudok figyelni, általában 90-95% környékén lehúzom a töltőről.
Üdv: StMiklos
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videó stream letöltése
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi + cellular 64GB asztroszürke space gray Apple
- Lenovo Tab4 (TB-8504x) tablet leárazás !!AkciÓÓ!
- Lenovo Tab P12 tablet és Pen Plus alig használt még 3 hónap garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple iPad Air 11" M3 128GB Blue ! ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPad Air 4 64GB Cellular Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4519
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Dr.NX