- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Itthon ez még nehezen elképzelhető, de nem tudod mit láttam az Egyesült Államokban. Keveset voltam ott, de arra bőven elég volt, hogy azt lássam, ott mindenki a telefonját nyomogatja. Az utcán, a buszon, a liftben, evés közben, mindig. És valóban a gyerekeknél is gyakran láttam különböző ketyeréket, Nintendo 3DS-t, iPadet, Galaxy Tabot és telefonokat. És nem csak a 10-12 éves kategóriában, láttam 3-5 éves gyerekeket is, akik valódi játékok helyett a kütyüket bűvöltek. Hozzáteszem, ez szerintem is rossz irány és komoly probléma.
-
z0d1AK
nagyúr
Dobbantott az új Sony Xperia Tablet Z.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
monti0222w #30585 üzenetére
Igen, az a modell éppen le volt merülve és töltője sem volt már akkor kéznél. Viszont bár kicsit csúszik az xTAB-70dci, de talán még januárban a boltokba kerülhet.
-
z0d1AK
nagyúr
Bár a WayteQ xTAB-70dci még nem jelent meg, de a kínai megfelelőjéről, a Ramos W28-ról csináltam videót.
-
z0d1AK
nagyúr
Lehet, hogy a kártyával nem tetszik valami neki. Kezdetnek érdemes volna esetleg valamilyen másik 32GB--os kártyát kipróbálni vele a lehetőségekhez mérten. Ha azzal megy, akkor a Te kártyádat nem szereti. Ha nem megy, akkor viszont lehet, hogy az újabb szoftverben valamiért tiltva lett a 32-es támogatás és csak kisebbel megy. Bár utóbbi nem volna logikus a HTC rézéről.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
fazrobi #30394 üzenetére
Tuti kamu. Ahogy látom az elmúlt három hónapban szedett össze valamennyi értékelést, ami nem tűnik elsőre kevésnek, pedig az ebay-en ez nem sok, és az sem biztos, hogy nem kapu userek adták ezeket.
Egészen biztos vagyok benne, hogy 22 dollárért te nem fogsz tőle tabletet kapni... -
z0d1AK
nagyúr
válasz
littlemole #30385 üzenetére
Emlékeim szerint a 4.1 update már megjött rá. Igazából ha 1:1-ben felajánlották a Nexus 7-et, szerintem ráfizetéssel sem lesz problémájuk. Ha nem, akkor bár valóban kisebb a kijelzője a Nexus 7-nek, de az sem rossz készülék.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Daffchy #30383 üzenetére
Ki tudja még azt... Igazából ahol jelenleg elérhető, ott sem lehet venni szinte, akkora a kereslet rá. Szerintem tavaszig nem is nagyon lesz esély arra, hogy megjelenik. Illetve lehet, hogy Amerikában és Németországban olcsó, azonban Magyarországon nem biztos, hogy a bestbuy tabletek közé fog kerülni. Ez köszönhető annak, hogy itthon nem érhető el a Google Play teljes kínálata, nem vagyunk kiemelt ország és az áfa is nálunk az egyik legmagasabb, ennek fényében én olyan 150 ezer forint körüli nyitóárral számolgatnék, de ez függ majd az aktuális árfolyamtól is értelemszerűen.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
littlemole #30381 üzenetére
Igazából szerintem a TF300T jobb választás. A Tegra 3 jobb, mint az RK3066 és azért felhasználói minőségben is van különbség az ASUS javára. Ott a frissítés, támogatottság is jobb, illetve opcióként akár megjelenhet később a dokkoló is hozzá, amivel egy netbook szerepét is kiváltja a készülék.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Daffchy #30379 üzenetére
Igazából ahogy látom, a "normális" boltokban 120 körül nyit a TF300T, egyelőre sajnos kénytelen vagy ennyit adni érte, vagy várni, de hogy azt meddig, az ugye kérdéses.
Esetleg olcsóbb Tegra 3-as tabletek között érdekesebb lehet még talán az Acer Iconia Tab A510 és a Toshiba AT300/AT300SE(utóbbin nincs HDMI, azonban microUSB csatlakozója van, nem az az ormótlan Toshiba speciális port). ezek emlékeim szerint 110 körül futnak, 1GB RAM-mal, Android 4.0/4.1 rendszerrel 1 év garancával. -
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #30274 üzenetére
Jaah, így már világos.
Igazából Allwinner A31-gyel láttam Ramos tabletet, hasonlót mint az xTAB-80, így arra még akár esély is lehet, bár infóm nincs róla.
Illetve a CC és WayteQ mellett még gyorsabban jönnek ki az új "MyAudio gépek". Valószínű ott is lesz valami új quad-core a QI után, persze kérdés, hogy rockchip, Allwinner, esetleg Exynos, vagy más alapon. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #30272 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdésed. RK3188-cal csak a Pipo Max-M9-et próbáltam ki, illetve lehet, hogy a Polaroid M10-ben is az volt, ott a gyártó nem közölte, hogy mi is az SoC típusa, csak annyit, hogy Quad-core, azonban a tablet infónál erre utaló megjegyzés is volt.
-
z0d1AK
nagyúr
Szevasztok, két hét kihagyás után itthon vagyok. Megjártam a CES 2013 kiállítást.
Bár nagy gyártók androidos tabletet kevésbé mutattak be, azonban a kínaiak keményen nyomták. Kipróbáltam és levideóztam szinte az összes új Ramos tabletet amivel készülnek 2013 Q1-ben. Emellett beszéltem a Rochchipnél is egy-két emberrel, videóztam az új Pipo Max-M9-et RK3188-cal. Emellett több Allwinner A31-es masinával is lehetett találkozni. Érdekes volt, kíváncsi vagyok, mennyi minden fog ezekből esetleg magyar köntösben megjelenni. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Fecamester #29496 üzenetére
A legtöbb segítséget akkor kapsz, ha egy pontos márkát, típust is meg tudsz adni. Ha ez is a "MID", "Android tablet-PC" nevek alatt fut, akkor kár beírni, azzal előrébb nem vagyunk.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tjb007 #29337 üzenetére
A Qualcomm MSM chipekben integrálva van ez, így ezek alapján itt is van három tablet.
-
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
cuyyer #29138 üzenetére
Maga a Concorde nem gyárt, ahogy Te is írtad, csak gyártat. A saját tervezést annyiból nem tudom elképzelni, mert egyrészt kizárt, hogy itthon legyen olyan tervező gárda, aki össze tud dobni egy egész tabletet a tervektől a gyártósorig. Másrészt pedig nem hiszem, hogy a kínai gyártósorok nekiállnak kizárólag a CC-nek gyártani, mert olyan mennyiségről beszélünk (néhány ezer), amiért nem éri meg beindítani a gyártósort.
Biztos, hogy valahol fellelhető a kínai alternatívája is a Novumnak. -
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Chaser #29124 üzenetére
Mint írtam is, a WayteQ (WayteQ Honkong) van saját gyártósora (ők gyártják a MyAudio Series 5 telefon alaplapját is), ennek a leányválllata a WayteQ Europe, aminek a központja itt van Magyarországon. Tablet viszont Ramostól jön elsősorban.
Egyébként a GFK Hungaria által készített felmérés alapján Magyarországon az Apple és a Samsung értékesítette a legtöbb tabletet 2012-ben, a harmadik némi meglepetéssel a MyAudio lett. Az első értelemszerűen a nevének köszönheti ezt, a Samsung a név mellett a szolgáltatói konstrukciókból szedhetett össze főleg sok eladást, míg a MyAudio az olcsó, hipermarketes készülékekből jöhetett fel így.
Egyébként nem mondtam, hogy rossz, vagy szar a Prestigio, hiszen valóban jó, hogy két év garancia vonatkozik rá 35-50 ezerért, árkategóriájában szinte egyedüliként.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Chaser #29120 üzenetére
Azért írtam ezt, mert ez a két gyártó adja el szinte a legtöbb androidos eszközt a gyártók közül. Egyébként még így hirtelen a Toshiba is eszembe jutott, mint két év garis, bár ő jelentősen kisebb szereplő.
50k alatt nem nagyon találsz igazi gyártót, a legtöbb tablet címkézett, ahogy a Prestigio is. Arra egyedül azért van 2 év garancia, mert a brand összes terméke ennyi jótállást élvez, tablet, ebook, pendrive, táska, GPS minden. Tehát nem kifejezetten azért van két év a Prestigio tabletre, mert a gyártó annyira megbízik bennük - tegyük hozzá, ez nem azt jelenti, hogy rosszak.
A hazai kisebb gyártók közül talán csak a WayteQ rendelkezik valódi gyártósorral Kínában, bár az is inkább az ázsiai piacra szállít, tablet esetén ugyebár elsősorban Ramos kerül be hazai piacra a brand neve alatt. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
DAVESSJ8 #29111 üzenetére
Az Acer Iconia A110 Tab hasonló hardverre épül, mint a Nexus 7. Olcsóbb, viszont a kijelzője csak 1024×600 pixeles LCD, de kapott microHDMI-t és már ezen is Jelly Bean van.
Vagy adapterrel a Galaxy Tab 2 7.0-n is megoldható a HDMI, viszont ez gyengébb hardvert is kapott. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
DeltaFire007 #29087 üzenetére
Egy fotót tudsz esetleg küldeni erről?
Így elsőre azt mondom, hogy a szerviz azt mondja majd, hogy olyan nincs, hogy magától, belülről széttörik, már csak azért sem, mert nem található benne mozgó alkatrész sem. Valószínű, hogy egy tetemes összeget mondanak majd kijelző cserére, ami hasonló lehet, mint a tablet ára. Lehet esetleg a fogyasztóvédelemmel próbálkozni, bár nem biztos, hogy egy, a szervizet védő szakvélemény után sok esélyed lenne, hogy neked adnak igazat, márpedig szimplán elég nehéz bebizonyítani az esetleges igazad. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Mtbsrác #29067 üzenetére
Csináltam erről is videót.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
freemanone #29035 üzenetére
Magyarországon androidos vonalon csak az ASUS Transformer termékei vannak ilyen billentyűzettel. Windows RT/8 platformon már más gyártónál is van hasonló kivitel.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tjb007 #28999 üzenetére
Ez meg már az ő dolguk, ha nagyon nem kell senkinek, akkor majd lesz olcsóbb (talán).
Bár tegyük hozzá, 3G-s tablet 70-ért még nem is olyan rossz, nem sok alternatíva van ugyebár sajnos ezen a fronton. Mondhatni lehet örülni, hiszen lehet már ilyen-olyan tabletet venni, mindenki megtalálhatja az igényeinek a legmegfelelőbbet. Igaz, akinek meg nincs konkrét igénye, annak meg egyre nehezebb választania. -
z0d1AK
nagyúr
Magyarországon is elérhető lesz a Lenovo IdeaTab A2107A Dual SIM tablet.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Krystal_s #28979 üzenetére
Azért még nem éljük azt a kort, hogy kötelező a négy mag. Igazából a Tegra 2 egy 2,5 évvel ezelőtti csúcs SoC volt, ami a maga korában jó szolgálatot tett. Ma már kicsit gyenge, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy beleolvad a kétmagosok mezőnyébe a korából adódóan. Ennek ellenére szerintem azért nem beszélhetünk gyenge prociról, akár még jó is lehet, optimalizáltságtól függően (kiváló példa erre az ASUS Transformer).
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Blacek #28950 üzenetére
Ez egy Eken M001, ez a legelső generációs kínai androidos tabletek egyike még 2010 nyaráról, azaz 2,5 éves. Ezen frissíteni semmit sem tudsz, ez már akkor is közel használhatatlan volt, mikor megjelent. Sajnálom, hogy ezt mondom, de ezt szinte felesleges volt megvenni.
(#28949) hun_gery: Én ICS alatt használtam és semmi baja nem volt, jól működött.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Blacek #28939 üzenetére
Igazából ezen kérdések jelentős részéhez a tablet márkáját, pontos típusát is tudni kellene.
Magyarítani nem lehet csak úgy, esetleg ha megvan a típus, akkor ROM cserével. Ha régebbi típus, az lehet az oka a lassúságra. Akkumulátor nem nagyon lehet csak úgy cserélni benne, mint egy telefonban. Esetleg egy-két szaki megtudja ezt tenni, de az sem teljesen garantált. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Pocok256 #28938 üzenetére
Januárban jelenik meg a WayteQ xTAB-70dci, 35-ért, az ennek megfelel, még talán többet is tud.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
qwertyqwerty #28932 üzenetére
Egymagos, 1GHz-es processzor, a legolcsóbb tabletekre. A GTA nem biztos, hogy megy rajta, régebbi FIFA még talán. De nem 25 ezres kínait kell venni, ha a legjobb játékokkal akarsz játszani.
-
z0d1AK
nagyúr
Újabb AllWinner A13-as tablet, Koobe S7 Easy. Csináltam is róla két videót.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Davebowman #28919 üzenetére
Chainfire3D-vel adj neki Nvidia drivert.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
zumi407 #28905 üzenetére
Igazából a Samsung lehet elindította a frissítést, de lehet a Te verziód éppen nem kapta még meg. Az OTA frissítésre a Kiesben, vagy a tablet beállításai között tudsz rákeresni, hogy elérhető-e, Ha esetleg még nem, akkor hivatalosan csak várni tudsz, hogy elérkezzen rá.
Nem hivatalosan másik verziót talán rá tudsz rakni odinnal, de ahhoz szükség van a 4.0 RAM-ra, ami jó hozzá, érdemes az XDA-n szétnézni ez ügyben. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
gabo741010 #28907 üzenetére
Általában van rajta reset gomb egy apró lyuk mögött, amit tűvel tudsz benyomni. Azt kellene megkeresni. Ha nincs meg, akkor kb 10-15 másodpercig próbáld meg nyomni a bekapcsoló gombot, talán azzal még kikapcsolhat.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #28895 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy ilyen szintű beszerzési árak volnának. Még a nagyobb gyártók esetében könnyen elképzelhető, de nem hiszem, hogy mondjuk egy WayteQ dupla áron tudná eladni itthon azt.
(#28894) buta29030: Ez nem személyeskedés volt, szimplán rávilágítottam a számításban lévő hibára, azaz hogy hiányzik belőle nem kevés pénz a fenntarthatósághoz. Én nem te vagyok.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #28892 üzenetére
A Happy Hours árat, ami talán 5 darabra érhető el, de eddig a legtöbben azt írták, hogy mikor elérhetővé vált, már akkor sem tudták megrendelni. Talán egy ember írta itt, hogy megtudta venni happy hours során, de ő is panaszkodott, hogy többet kellett fizetnie, mint amennyiről eredetileg szó volt, csak akkor nem vette észre.
Arról nem beszélve, hogy még ha meg is volna az említett 210 dolláros áron úgy 1000 darab, akkor Te a számításod szerint 1500-2000 ft árrést tudsz elképzelni mindenre.
Ez minden a következőket takarná:
- VÁM
- Honosítás (logózás, doboz)
- szoftver fejlesztés
- support (1 év hazai garancia)
- nagykereskedelmi árrés
- kiskereskedelmi árrés.
Utóbbi kettőből kellene kitermelni a WayteQ, a nagykereskedelem és a kiskereskedelem dolgozóinak a fizetését is, ami sok embert érint.
Nem tudom, hogy Te mit, mennyiért dolgozol, de nem hiszem, hogy ott hasonló árrés mellett fizet a főnököd. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #28889 üzenetére
A Ramos oldalán megnézve, most átszámolva középárfolyamon is nettó 51 ezer forintról beszélünk, ami minden nélkül 5 ezerrel több, mint a Te általad, már haszonnal kalkulált árt. Nem tudom, hogy miből szedted össze ezt a 60 ezres árat, de egyrészt vicc, másrészt józan paraszti ésszel is elképzelhetetlen...
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Aki azt hitte, hogy nagy a Galaxy Note II: Huawei Ascend Mate 6,1″-os kijelzővel
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
buta29030 #28527 üzenetére
Szeretném leszögezni, hogy internetezni leginkább csak tableten és telefonon tudtam, számítógépen már nem. A gépemet csak akkor kapcsolom be, ha dolgozom. A cikkeket gyorsabban tudom gépelni a fizikai billentyűzeten, illetve sokat segít a nagyobb kijelző is. Ellenben az utóbbi időben egyre gyakoribb az, hogy egy-egy cikket útközben a buszon, vagy esetleg barátnőmnél az iPad Miniről írok meg, mert az van kéznél. És bár lassabb (főleg a gépelés miatt), mint a gépen, de ha nincs gép, akkor a célnak megfelel. Ehhez mondjuk hozzá tartozik, hogy a WP kliens nem a legjobb, így ott csak közzéteszem a tartalmat, de utána böngészőből rá kell még formázni a sablon miatt, ami nem a legkényelmesebb.
Tehát megint csak úgy alkotsz nagyszabású véleményt rólam, hogy fogalmad sincs a felhasználási szokásaimról.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Eredeti játékok OFF topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lenry: Apák napjára
- Fotók, videók mobillal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest