- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
CrAck69 #31954 üzenetére
Nincs tökéletes választás. Ami jó, ott az ára nem tetszik, amire azt mondod, hogy jó árban van, annak meg lesz valami hibája.
"rendszerre gondoltam xD"
Mint írtam, három olyan tablet volt nálam nemrég, ami egyben kerül annyiba, mint a TF300T és alap esetben ott sem szaggatott a rendszer. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
CrAck69 #31949 üzenetére
Már azzal kellene kezdeni, hogy mi ne szaggasson rajta? Volt itt mostanában nálam Acer Iconia B1, WayteQ xTAB-70dci, illetve Presgio MultiPad 7.0 Prime, amelyek összára kitesz egy TF300T-t. Bekapcsolás után a menü lapozgatása nem szaggatott...
A TF300T is tud szaggatni, ehhez elég betömni az 1GB memóriát. Persze sok mindentől függ a rendszer egyenletessége. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Ateess #31940 üzenetére
Ez inkább az Acer Iconia A110-zel megegyező konfig. Egyébként a Nexus 7-hez képest olcsóbb, cserébe kisebb felbontás, fele annyi garancia, kisebb akkumulátor, régebbi JB, kisebb beépített memória, és valószínűleg nulla support - legalábbis én még Gainward tablettel szaladgálni senkit sem láttam, de korábban azt sem, hogy nagyon hirdetnék a terméküket. Egyedüli előnye, hogy microSD-vel bővíthető.
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Departed #31858 üzenetére
Való igaz, hogy a Nexus 7 itthon az egyik legdrágább 7"-os tablet, viszont ez igazából nem a Google/ASUS árazásának hibája, hanem a kínálaté. Ugye a nagy gyártóknál elég kevés 7"-os tablet érhető el, főleg azok gyengébb hardvert kapnak rendszerint (Galaxy Tab 2, 7.0, Iconia B1, MeMO Pad), de van tegra 3-as Acer Iconia Tab A110 is, gyengébb kijelzővel. Ha azt nézzük, hogy a Nexus 7 egy felsőkategóriás készülék, a legjobb supporttal, akkor továbbra is fennáll, hogy talán a legjobb ár/érték arányú a nagy gyártók közül.
Aztán meglátjuk, hogy az esetleges Galaxy Tab 3 7.0 hogyan kavar majd be tavasszal.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Departed #31856 üzenetére
Mint mondtam, áron felül a kijelző méret szerint is külön kategorizálom a készülékeket. De még ha maradunk is annál az elvnél, hogy nem számít a kijelző, akkor nem nagyon tudsz normális quad-core tabletet mutatni ami olcsóbb a Nexus 7-nél.
A magyar minimálbérhez képest drága a Nexus 7. A tabletek világában viszont nem. -
z0d1AK
nagyúr
A tablet piac alapból túlkínálatot termel pillanatnyilag, így szerintem nem túl jó belépőszintű és csúcskategóriára osztani a mezőnyt.
Én akkor már valahogy így így osztanám be:
Belépőszint: 15-30 ezer
Alsó középkategória: 30-50
középkategória: 50-80
olcsó felső kategória: 80-110
felső kategória: 110-140
csúcskategória: 140-Persze ezeket én a hazai forgalmazású tabletek esetében képzelem így el 27% áfával. Emellett előfordulhat, hogy a kategória és az ár egy-egy tablet esetében nem jön össze, mert mondjuk olyan jó ár/érték aránnyal rendelkezik, mint mondjuk a nexus 7, de ebből kevés van. A túlárazott modell esetében egyszerűbb ilyen kategória eltérést találni.
És akkor azt még nem is mondtam, hogy én külön kezelném a 7, 8 és 10"-os tableteket, mert bár sokan az árak alapján választanak, nem a méret szerint, pedig utóbbin nagy hangsúly van felhasználás szempontjából.MOD: de hogy az eredeti felvetésnél legyek, egy 1,5 éves csúcsmodellt még az én kategória nézeteimben sem egyszerű besorolni.
-
z0d1AK
nagyúr
Ezzel kezded a mondandód: "Elfogadható belépőszintű alternativa."
Majd végig dicséred. Szerintem a TF101 még most sem belépőszintű tablet. Egy csúcsmodell sosem lesz belépőszintű, éppen csak eljár felette az idő.Ettől függetlenül jó lesz és biztos vagyok benne, hogy minőségben és használhatóságban ez a közel két éves tablet még most is ver nagyon sok kínai best buy-nak kikiáltott tabletet.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
klambi #31797 üzenetére
Röviden: Nincs.
Hosszan: 30 ezerért a fapados belépőszintű tableteket találod, amelyekben nem lesz Bluetooth, GPS és 3G sem. Jobb esetben találsz olyat, amiben lesz Bluetooth, amihez ha veszel egy külső GPS modult, akkor működhet, illetve dughatsz rá átalakítóval egy 3G modemet, de ez szerintem iszonyat gagyizás már. De a lényeg, 30 ezerért beépítve egyiket sem fogja tudni amit írtál. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Buster17 #31795 üzenetére
Supportban, szoftveres ellátottságban jobb a Galaxy Tab, a tabletes Touchwiz meglepően jó lett és tényleg hasznosak az extra funkciók, mint a mini tabok.
Üzemidőt mondhatni nem lehet hasonlítani a kínai modellekhez, illetve szinte minden elemében minőséginek tűnik, míg azért a legtöbb kínainál mindig van valamilyen probléma felhasználás során, kisebb, nagyobb. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
rayman2006 #31529 üzenetére
Ami a hírben van, az mind elérhető lesz itthon. Egyelőre árat és időpontot azonban én sem tudok. Tapasztalatom viszonylag kevés van, de a Prestigio-hoz hasonlóan két év garancia van ezekre is,
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
faresz5 #31522 üzenetére
Itthon lesz nemsokára a ModeCom FreeTAB 1106 IPS X4, az sokkal durvább lesz ennél! Az 11,6"-os FullHD-t kap, ugyan ús RK3188, 2GB RAM, Jelly Bean, 10000 mAh-es aksi, na meg két év hazai garancia. Azért ez sem semmi. Éppen csak a hazai ára nem ismert még.
-
z0d1AK
nagyúr
A WayteQ xTAB-70dci ellenfelet kap a Concorde-tól, a tab SPEED-en lesz HDMI és kap Bluetooth-t is, bár itt is pocsék akkumulátor teljesítmény várható, illetve még picit odébb van a megjelenése.
-
z0d1AK
nagyúr
Igazából 90-ért már kapni akár TF300T-t is szerintem amire még garancia is lesz vagy egy év (a tablet S max sufniGSM garos lehet, mert Magyarországon nem jelent meg) és a teljesítménye is sokkal jobb. 90-ért elég sok szerintem a régi Tablet S, inkább 65-70 között lehet esetleg versenyképes.
MOD: "SONY újraértékesítési programjában forgalmazott". Ezek szerint ez olyan cucc, amit garanciába küldtek vissza és a sony cserélte. Ezt meg megjavították, újracsomagolták és "refurbished" státuszban továbbadják, mint ez esetben is.
(#31380) ityam: Persze, "Nem sonyt" már 20 ezerért is lehet kapni...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Chosen #31296 üzenetére
Nem kifogyóban van, hanem még nem kapható.
Pontosabban de, a mai napon jelent meg. Talán egy-két helyen már ma is megvehető, de a legtöbb helyen hétfőtől már lesz, az biztos. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
vilmoskorte1 #31224 üzenetére
Ilyen a magyar piacon nincs forgalomba. Kínait lehet venni Atom processzorral, de vicc áron, illetve azok is inkább Windows 7-et futtatnak.
Egyébként szerintem Ubuntu roham nem is nagyon bárható még egy évig, várhatóan 2014 elején mutatják be a touch felületre optimalizált Ubuntu-t.(#31225) nyirog: Egy nap alatt maximum első benyomásokról írhatsz...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
GeriSzán #31221 üzenetére
Mivel ez egy név nélküli masina, elég nehéz megállapítani a kompatibilis modemek listáját. Ha amid van nem megy vele, akkor igazából az később sem fog. Keresni kell olyat, amit kezel, de ez ugye csak vak tapogatózás úgy, hogy nincs neve, gyártója és supportja egy készüléknek. Tehát vagy találsz, vagy nem. Így nem lehet rámondani egyik modemre sem, hogy menni fog vele.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
#54715584 #31190 üzenetére
Miután az optimalizáció nem egy tollvonás, hanem általában azért elég sok munka, így nem csoda, hogy nem olcsó az a tablet, ami jól van megcsinálva.
Egyébként a HTC Jetstream nem érhető el Amerikában, az amerikai AT&T szolgáltatónak készült. Tehát ott kell megvenned, előfizetésre. -
-
z0d1AK
nagyúr
Nézz rá esetleg az Acer Iconia B1-re.
Hátránya, hogy 512 MB RAM van benne, illetve LCD kijelzős, viszont kétmagos, Jelly bean van rajta, van GPS és Bluetooth és márkás, szemben a kínai bérgyártmányokkal.
Pont ma jött meg hozzám is. A kijelzője egy szögből szar, a többi oldalról jó. Sebességgel nincs gond, eddig még nem éreztem meg, hogy csak fél giga ram van benne. Az érintőpanel szerintem kiváló, a legtöbb kínai itt hal el, ellenben a b1-ben szerintem viszonylag normális lett.
Ára sem vészes, 45 ezer. -
z0d1AK
nagyúr
Megjött az Acer Iconia B1 tablet. Bár kis hardver van benne, ennek ellenére a sebességgel nincs gond.
Az MC3 nem megy valamiért, a többi játékot még ez után nézem. -
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Marcika80 #30991 üzenetére
Ez a HP TC1100 honnan jött neked? Aki androidos tabletet nézeget, az biztosan nem egy 8-9 évvel ezelőtti windowsos modellt állítja alternatívaként.
2013 a windowsos modellek terjedését hozhatja majd. Legalábbis választék az lesz szépen, persze nem lesznek ezek sajnos egyelőre még olcsók, 100-200 dolláros Windows 8/RT tableteket például egyáltalán nem kell várni. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #30975 üzenetére
A második ajánlat tablet szinten korrekt, de azt a webshopot én elfelejteném vásárlás szempontjából. Az is egy pinceGSM, ahol 0% áfával használt cuccot adnak 1 év bolti garral és talán tartozékok nélkül.
Azért szerintem +6 ezret megér, hogy hivatalos forrásból származó új, 2 év Samsung garanciás cuccot vegyen az ember. -
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #30920 üzenetére
Mivel a P3110 wifis, így tiltás nem várható. Amire érdemes figyelni, hogy ne valami pinceGSM-ből származzon, mert ők külföldről hozzák be, a hazai Samsung garancia nem érvényes rá, bolti garancia van rá jobb esetben.
A Samsung 24+2 hónap garanciát ad a hivatalos magyar példányokhoz, amihez szabályosan kitöltött hologramos garancialap és 27% áfatartalmú számla szükséges. A két éven felül a két hónap garanciát akkor adja a gyártó, ha beregisztrálod a készüléket a Samsung oldalán. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #30918 üzenetére
Maga a tablet nem rossz, bár tegyük hozzá, hogy ugye nem mai, lassan egy éves. Két mag, 1GB RAM, 1024×600 pixeles kijelző van benne. Használatra nem rossz, nekem tetszett, mikor tavaly nyáron nálam volt teszten.
Az, hogy megéri-e, az függ az ártól is. Hivatalos forrásból 60 ezer forint körül van, 2 év garanciával. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #30902 üzenetére
(#30902) DonThomasino: Nem írtál típust. Pillanatnyilag talán a Galaxy Tab család a legnagyobb a gyártók kínálata között, tehát konkretizálni kellene mindenképpen.
Egyébként hallani sok pletykát. Volt már FullHD 7"-os Galaxy Tab 3-ról hír, meg arról is, hogy a harmadik generációban nem is lesz 7"-os modell. Igazából egy hónap, mire bejelentés lesz. A megjelenés meg itthon leghamarabb szerintem április-május környéke lehet talán. Nagy áresésekre nem kell számítani szerintem, mire megjön az új generáció, addigra kifuttatják a jelenlegit.
(#30903) domojko: nem bütyköltem még Archos tabletet, így nagyon nem tudom a menetét, veszélyeit, gondolom hasonló, mint a legtöbb androidos eszköz esetében. Célszerű lehet az XDA-n elolvasni a tapasztalatokat.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
domojko #30858 üzenetére
Ha az Archos a gyári szoftverbe nem tette bele a magyar nyelvet, akkor hivatalosan nem megoldható. Custom ROM felrakása orvosolhatja ezt, egyes módosított ROM-ok tartalmazhatják a magyar nyelvet, viszont ha nem értesz hozzá, akkor simán kukázhatod is az eszközt, ha rossz ROM-ot teszel mondjuk fel.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #30898 üzenetére
Galaxy Tab 1 nincs, vagyis van, csak ott az egyes lemaradt, ez a P1000/P1010, illetve nagyobb méretben már ott van a szám is, mint 10.1, 8.9.
A másodig generációnál már Galaxy Tab 2 majd utána a kijelző méretére utaló szám (7.0: 7"; 7.7: 7,7"; 8.9: 8,9"; 10.1: 10,1"). Ezeket követi várhatóan jövő hónapban a Galaxy Tab 3.Wifi az összesben van, 3G már nem. Van külön csak wifi és wifi+3G model. A típusszámban meg a p10x0 típusszám esetében az x jelzi, hogy van-e beépített 3G. Ha az x=0, akkor 3G-s, ha az x=1, akkor csak wifis modellről van szó.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
#54715584 #30813 üzenetére
Magát a kijelzőt én sem szeretem, az iPad 3 Retina kijelzője előtte valóban jobb volt. Persze hozzá lehet szokni. Ha elérhető volna, akkor lecserélném Nexus 10-re, de egyelőre még marad ez, most úgyis többet dolgozom, így kevesebbet használom.
Az ár meg relatív. Persze a kínai tabletekhez mérve drága, de igazából nem sok közük van egymáshoz minőséget is megnézve. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
kovacspityu2 #30808 üzenetére
Az iPad Minin folyamatosan megy a wifi. Általában hetente egyszer töltöm ha csak netezek rajta minimális fényerővel. Szinkronizálás megy és nincs bekapcsolva. De mint írtam, holnap reggel 6 órától este 8-ig gond nélkül fog menni masszív netezéssel, filmezéssel, navigálással úgy, hogy szombat délelőtt sem fog még sípolni, hogy tölteni kéne.
Ezt nem tudja általában egyik kínai tablet sem. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
#54715584 #30805 üzenetére
Hát, a legtöbb kínai esetében óriási és a mai napig fennálló probléma az, hogy készenléti állapotban is jelentős mértékben merül. Az iPadek hetekig elvannak készenlétben, egy átlag kínai tablet szerintem 3-4 napon belül lemerül, ha nem hamarabb. Megoldás erre általában csak a teljes kikapcsolás. Az autóban való töltés sem minden esetben adott, hiszen ha esetleg nem tölt microUSB-n keresztül, akkor szinte bukta, mert nem nagyon találni hozzá USB-s töltőt.
És igen, összességében jó a mini. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
#54715584 #30800 üzenetére
Nem tudom, kinek mi a tapasztalata e téren, de én még nem találtam olyan kínai tabletet, ami utazásra igazán jó. Persze nem reggel és délután fél óra munkába járásra gondolok. Holnap megyek Budapestre Debrecenből, ez vonattal közel 3 óra egy irányba, odafele írok rajta majd egy-két hírt, talán filmezek, illetve netezek az iPad Minin. Budapesten is szükség lesz a netezésre, de e mellett navigálok is majd vele. Ezek után hazafele megint volna 2,5-3 óra amikor nyomogatnám majd. És tudom azt, hogy az iPad Mini gond nélkül kibírja majd, nem lesz gond az üzemidővel. Ellenben eddig egyik androidos kínai tablet sem tudott hasonlót, egyik sem bírt volna ki ennyit. De a márkás készülékek között is keresni kell tényleg az ilyet, a Sony Xperia Tablet S például 4 óra aktív használatot alig bírt ki.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
#54715584 #30786 üzenetére
Nehéz megmondani, hogy meddig lehet egy tablettel számolni mint használható készülék. Ez függ attól is, hogy mire kell. Igazából barátnőm még az egy éves xTAB-70i-vel is elvan, bár jobban szereti az iPad Mini-m, mert jobban használható.
Mindig van újabb, jobb, kérdés, hogy ki az, aki kihasználja az újabb funkciókat. -
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #30770 üzenetére
Na ezt ne tudom, iPad pályafutásom már iPad 2-vel kezdődött, majd az iPad 3 után az iPad Mini jött. Az első iPadet még megjelenés után, 2010 nyarán nyomogattam csak, azóta szerintem nem.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #30766 üzenetére
Igen, nagyjából úgy van, mint az iPhone esetében, csak nagyobb kijelzővel, másabb képaránnyal. Ha jól emlékszem, akkor az iOS 5 még elérhető volt rá és az iOS 6-nál maradt már el a támogatása, tehát azért nem annyira elavult.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #30764 üzenetére
Igazából attól függ, hogy mire kell. Netezni, emailezni, zenét hallgatni és filmezni szerintem ugyanúgy jó még. Játékok, appok egy része lehet nem megy már, ha az megköveteli az iOS6-ot, de annak ellenére olyan fika áron méri, hogy jobb, mint egyes kínai androidos tabletek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Spórolós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autószerelők, autószerelés
- Bitcoin topic
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest