-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Winnie The P #89603 üzenetére
Az én gyerekeim 2 éves koruk előtt még tévében sem néztek mesét. Nem sok értelme van ugyanis. Egy azonban biztos: nem köti le őket, nem tudnak a vizuális tartalomra 5-10 percnél tovább koncentrálni. Egy csörgő plüssmedvével hosszabb ideig elvan egy ilyen kicsi gyerek.
Amikor az enyém még nem volt 2 éves, kocsival mentünk nyaralni, 6-7 óra út volt, ebből 6 óra dögunalmas autópálya. Előzetesen be voltunk tojva hogy mennyire lesz macerás, de nem volt az, kb az út felében aludt (több részletben), a maradékban volt gyerekzene hallgatás, játék. Útközben 2-3 benzinkutas megálló kell, külföldön divat a játszósarok, játszótér, az is jót tesz.
A 1-2 órás kocsiút meg nem hosszú. Olyankorra kell időzíteni amikor amúgy is alvásidő van. -
cidalain
veterán
válasz
Jarod1 #89589 üzenetére
"Az olcsó tablet ami FHD kijelzős és tud 5 GHz wifit", az márpedig tudja az 5 GHz wifit
Itt az olcsóba lehet belekötni, az mindenkinek más. De mivel van két fontos feltétel, olyat kell venni ami tudja mindkettőt, és ezek közül a legolcsóbb. Ha ez 80k, akkor ebben a kategóriában annyi az olcsó. -
-
cidalain
veterán
válasz
Chrys_ #89562 üzenetére
Ez viszont elég közel van az elméleti maxhoz.
Ha nem sajnálod az Y kábelt, meg tudsz forrasztani, akkor levágnám a csatikat, és a hajszálvékony tyúkbeleket kicserélném valami izmos vastag rézkábelre. Nem valószínű hogy a csatlakozók a gyenge láncszemek, azoknak bírni kéne, viszont az új kábelt tőből kéne ráforrasztani, szóval a csatikról a műanyag fröccsöntést is le kéne hántani. Így lesz egy jó Y kábeled, cserébe retekronda lesz -
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #89559 üzenetére
Feszültség (V) * áramerősség (A) = teljesítmény (W)
4.172 V * 2.885 A = 12 W@ Chris_
Nem, annyit biztos nem téved persze.
Csak az áramfelvételt nehéz mérni úgy, hogy közben az ami méri is fogyaszt. Az előző példában a 2.885 A nem fetétlenül 100%-ban az akkuba vánszorog be, előfordulhat hogy a rendszer működésére is megy közvetlenül. Persze ez függ az elektronikától, hogy hogy van megoldva: én biztosan úgy csinálnék meg egy eszközt, hogyha van fix betápja, akkor onnan működtetném, és ami nem kell az tötené az akkut, feleslegesen nem használnám az akksit. De hogy az adott tabnál így csinálták-e meg, az ugye rejtély.
Illetve a mérési pont sem mindegy, hogy hol van, pont az előbbi miatt: pont az akkunál, vagy még a töltésvezérlő előtt? Az USB mérő biztosan a töltésvezérlő előtt lesz, így a teljes áramfelvétept méri (a rendszer fogyasztása + az akkuba befolyó áram mennyiség együtt). Ezzel pl ki lehet iktatni a rendszer fogyasztását, ha kikapcsolod a tabot, az úgy mért érték elvben csak az akkutöltésre megy.Persze egy kicsit elnagyoltan írtam, de a lényeg ez.
-
cidalain
veterán
válasz
Chrys_ #89552 üzenetére
Ha adott töltővel Y kábel nélkül jó, majd azt betéve lecsökken a töltési sebesség, akkor egyértelműen az Y kábel a ludas.
Az elméleti töltési sebesség a max, azt nem automatikusan tudja amikor töltjük, mert a beépített töltésvezérlő szabályozza az adott körülményeknek megfelelően. Függ az akku telítettségétől, az akku hőmérsékletétől, minden szirszartól. Ez csak a teló/tab oldali függés, ha feltesszük, hogy a töltő, és a kábel bírná az elméleti maxot is. -
cidalain
veterán
válasz
Chrys_ #89549 üzenetére
Hát a 8 watt elég ergya. Ha 5V-on 2A-rel töltünk, az 10W.
Nem gondolom, hogy a Samu töltèsi protokolja lenne a gond, hisz tud 45W gyorstöltést. Azaz 5V-on 9A-rel képes tölteni.Egy szó mint száz, vagy a töltőfej szar, vagy a kábel.
Gyári töltővel és kábellel hogy tölt a tablet? Ja jól akkor a tablet jó -
cidalain
veterán
De legalább a Xiaomi kiadhatna akár csak a Redmiből egy 8-ast. Én is cserélném lassan a Mi Pad 4-et, de nem szívesen mennék fel 10"-ra.
-
cidalain
veterán
Realme Pad Mini lehetne ajánlható általános felhasználásra, ha lenne itthon. Nagyjából Samu A7 Lite szint.
50 körül 4 GB rammal mindegyik jó lenne, de sajnos nem annyiért adják ezeket -
cidalain
veterán
válasz
Soma01 #89513 üzenetére
Mivel ezek a gyártók nem életciklusban gondolkodnak, így nincs előre lefektetett frissítési terv. Ha úgy gondolják kidobnak egyet egy évben, ha amúgy akkor ötöt, vagy egyet sem. És ezt ők sem tudják előre, tehát az eddigi tapasztalatok ilyentéren semmit nem jelentenek az újabb típusaikkal kapcsolatban esetlegesen megjelenő frissítések számát illetően.
-
cidalain
veterán
válasz
Csaby25 #89399 üzenetére
A normális felhasználói élményhez 3 GB ram kell. És akkor még nem játszol. (Milyen játékok egyébként? )
40-ért belépő kategóriás 2 GB ramos gépek vannak, vagy még az sem. Ezek egyszerre max 1 nem túl gépigényey feladatra használhatók. Jellemően elég gyatra felbontású kijelzővel vannak ezek. -
cidalain
veterán
válasz
Xerath404 #89278 üzenetére
Kitárgyaltuk szerintem már ezt a témát.
Szar hardverűt nem vehetsz, mert nyűglődés lesz az akadozás. Kicsi 8" méretű normális hardverű gép, értelmes áron nincs szerintem.
Én vennék valami olcsóbb 3/4 GB ramos telefont Sim nélkül. Mondjuk valamelyik Redmi-t 50-60 körül.
Ne költsél rá sokat, mert ha okosan neveled a gyereket, akkor nem fogja sokat használni, az elején újdonság lesz, akkor pörögni fog (napi akár 15-20 perc használat), aztán el-elfelejtődik (heti egy-két alkalom).
Amíg nem tudnak olvasni, addig nem fogják tudni értelmesen használni. Én odaadtam a 7 évesemnek a régi mobilomat. Az elején nyomkodta, de szerintem az elmúlt 1 hétben egyszer nem vette a kezébe, ott van a nappaliban a komódon pedig szem előtt.(Egy ilyen kis gyerek szerintem nem tudja ezt még ajándékként értékelni amúgy. Ha el akarod kezdeni a digitális nevelést, akkor tényleg a használt mobilt add neki, csak úgyból, nem alkalomra. 40-50 rugóból én valami komolyabb távirányítós kocsit vennék, ha fiúk, vagy valami nagyobb Lego szettet, de ez persze saját vélemény)
-
cidalain
veterán
válasz
Trk.Adam87 #89188 üzenetére
Jesszum és benne hagyták a P22T-t, meg csak HD kijelző.
-
cidalain
veterán
válasz
Prinz Eugen #89185 üzenetére
Realme 3GB-os verzió a minimum erre a célra. De az is inkább 60k.
40-50-ért 2 GB ram van, az azért felejtős. A nagyszülők igénye nem túl nagy ugyan, de 3 GB ram elég lesz erre.
A mostani nagy akciókban kell körülnézni, hátha elcsíphető jobb áron. Kintről sem kapni jó gépet olcsóbban, igaz hasonló áron már 4-6 GB ramosat kapni. Viszont cserébe a gari problémás.Update: már időközben utolérte ezt is az infláció, rohadtul nem 60k, hanem jóval felette van
-
cidalain
veterán
válasz
csibor #89139 üzenetére
Nézd, ez a tablet 655 gramm. Ez még egy felnőttnek is borzasztó nehéz, nemhogy egy gyereknek. Kérdés a használat módja. Ha letámasztva csak mesenézés lesz, akkor nem gond, de ha kézben/ölben tartaná, és nyomkodni is kéne neki (tanulós appok, játék), akkor majdhogynem esélytelen. Ilyen kis gyereknek nem vennék ilyen hatalmas cuccot (és ilyen drágát sem)
Lányom most elsős, 7 éves. Ő a korábbi 5" telómat kapta meg "szórakozni" (Sim nélkül, az én egyik google fiókommal, közösségi appok nélkül, általam felügyelt szoftverekkel). Ő legfőképpen a jegyzet appot használja, betűket és szavakat írogat, meg emojikat. Ezenkívül fotózgat, meg videózgat, hangfelvesz (énekelget bele, meg mesét mond). A videóhoz elsősorban a szefli kamerát használja. Mesét nem ott néz, nem hülye, igényli hogy tévén nézze kényelmesen ülve, nagyban. Játszani 1-2 egyszerűbb cuccal játszik (farmos, állatos). Nem foglalkozik vele sokat 2-3 naponta 10-15 percet. Ez így, hogy szokja a eszközkezelést, teljesen rendben van, de ehhez szerintem nem kell egy batár, drága cucc, totál felesleges.
-
cidalain
veterán
A frissítési gondokra tökéletes megoldás, ha nem frissítesz
És egy átlag felhasználónak semmi problémát nem okoz, ha 2 évvel ezelőtti sw verziót használ...
Oké lehet a belfoltozott sw bugukról szónokolni, de ez sokszor azzal jár, hogy valami megjavul, míg más meg elromlik (xiaominál ezt csúcsra tolják).
Szóval, ha egy eszközön totál elégedett vagy a sw-rel, akkor az a legjobb, ha még véletlenül sem update-eled. Szerintem. -
cidalain
veterán
válasz
®abstract® #89024 üzenetére
Ha egy új droid 2 GB ramot megeszik, akkor pont 2 GB marad szabadon egy 4 gigás eszközben, ami úgy 10-15 Chrome tabra elegendő, plusz a sallangok (email, face, msg)
Persze vehetünk nagyobbat több pénzért, ami sok embert tényleg megnyugtat, hogyha 3 év múlva úgy alakulnak a felhasználói szokásai, hogy videót renderelne androidos tableten, akkor arra is jó lesz, ha addig meg nem pusztul az akkuja, kijelzője, stb.
De én azon a véleményen vagyok, hogy csak annyit költsünk, ami a jelenlegi igényeinket kielégíti. Minden plusz elköltött forint ezen felül pénzkidobás (szerintem). Ha később változik az igény akkor el lehet adni a mostanit, lehet venni erősebbet.
-
cidalain
veterán
válasz
®abstract® #89017 üzenetére
Más @#$&-val könnyű verni a csalánt
(*pénztárcájával)
Netezés, filmezés, pdf olvasásra overkill a 8Gb ram szerintem. Bekerülési költségben meg mondjuk duplája lenne.Realme 6 Gb-os 100 körül van, de nem amoled (és az amoled olvasásra pont jobb). Mi Pad 5 meg 150-ből már nem jön ki.
S5e meg használtan (újonnan nmár nem kapni), 1 éves megkímélt állapotban szerintem megvan 80-ból. Annyit simán megérhet -
cidalain
veterán
válasz
milkabrams #89014 üzenetére
Tabomban SD660, telómban SD665 van. Nekem elég. Nem játszom.
Kérdés mi lenne a fő felhasználás -
cidalain
veterán
Régi LG tabletem tudta az infrát, de az mai szemmel nézve elég ósdi hardver (4 magos soc, 1 GB ram).
Xiaomi telókban szokott lenni infra, még egy olcsó Redmiben is van, de hogy tanítható-e, az kérdés. Mivel már egy teló is simán 6.5" felett van, smart-home rendszerhez, távirányítónak simán jó lehet. -
cidalain
veterán
válasz
bostone #88930 üzenetére
Sőt, manapság már az értelmes 8-ast is nagyítóval kell keresni, szóval ilyen kis méretben tényleg marad a teló. Jobban is járnak, egy belépős 3GB ramos Redmi 9C 60 rugó, egy 4GB-os 10C 70k normálisabb boltban. Ezért értelmes, hasonló hardveres tabot meg sem mutatnak egy boltban.
(Még olcsóbban 2 GB ramosat nem vennék) -
cidalain
veterán
válasz
dbocskai #88900 üzenetére
Nem hullik el az Android 2 év után.
Az A7 sose volt csúcstablet, pláne a 3 GB rammal. (Telóról nem tudok nyilatkozni, sose volt Samu mobilom.) Azért ennek a tabnak egy böngészőt ma is el kéne vinnie szaggatásmentesen. Toljál neki egy factory resetet, aztán ha utána jó lesz, akkor nyertél újabb 1-2 évet, és 150-200 ropit...
Egy a lényeg: ne pakolgassátok tele semmire sem jó appokkal. A "gyereknek játékra" ne az legyen, hogy napi 3-4 új frincfrancot letölt a storeból kipróbálni -
-
cidalain
veterán
Nem próbáltam. Ahogy utánanéztem root-tól elkezdve minden anyámkínja kellett volna ahhoz, hogy elinduljak az úton, aminek a végén az eredmény továbbra is kétséges.
Xiaomi Jegyzetek appal jártam így, de nem volt felhőbe szinkron. Ha lett volna akkor van ilyen esetre megoldása a Xiaominak.
Azóta áttértem a Google Keep-re, és szinkronizálom a felhőbe, és két helyen localban is tárolom (teló, tab). De emellett továbbra is használom a Xiaomi Jegyzetek appját, amit már szinkronizálok a Mi fiókba. -
cidalain
veterán
válasz
chris0000 #88853 üzenetére
Tabletes felhasználásnál szerintem nem jön ki annyira a TFT hátránya az IPS-sel szemben, mint mondjuk monitornál vagy TV-nél.
(Kérdezné az ember, hogy miért ilyet tettek bele, és nem IPS-et legalább? Ez jó eséllyel a chiphiány/elektronikai alkatrészek irreális árnövekedése miatt van. Ez volt gyorsan, megfizethető áron és mennyiségben azonnalra elérhető a Samunak. A jobbfajta paneleket a drágább készülékeikbe teszik.) -
-
cidalain
veterán
válasz
Dreadloord #88791 üzenetére
Dettó, mint Somatom.
Van Netflix, HboGo és online újságelőfizetésem is, de azért tartalmat kapok. Itt meg nem...
Elvi kérdés, és ahhoz képest drágább havonta mint a fentebb felsoroltak. A gyerekek is ügyesen megtanulták a tévén átugrani a reklámokat a mesékben (már ha lehet), PC-n dolgozom, nem yt-ozok, telón elviselem, tableten meg az alternatív rom gyárilag kiszedi.
De mondom, egy csökkentett árú, csak hírdetésmentesített premium light-ért hajlandó lennék fizetni. Vagy ennyi pénzért minden google szolgáltatásból gyepálja ki az összes reklámot (a gmailtől, google keresésből, miegymásból)
Lassan rá kellene jönni, hogy nem attól fogok vásárolni, mert belecseszik a képembe a reklámot. Akkor adjon fel releváns találatokat, amikor rákeresek. És ne azt a találatot adja fel, aki fizet érte, hanem azt, ami számomra a legmegfelelőbb...
-
cidalain
veterán
válasz
Dreadloord #88788 üzenetére
Azért havi 1790 nem nonszensz kategória szerintem. Diákként, az 1090, pláne ha érdekel a yt music is, akkor az oké.
Családi lenne érdekes nekem ami 2690/hó, de nekem csak az adfree érdekes, music nem érdekel.
Ennyiért más tartalomszolgáltatók havi előfizetési díja is olcsóbb, ahol saját tartalom gyártás van, nem feltétlenül random feltöltők tv rippelt anyaga.
Szóval persze nem sok, egy doboz cigi ára havonta, de összehasonlítva mással, annyira már nem jó deal.
Havi 1500-ért, music nélkül csak ad-free családi csomagra viszont azonnal vevő lennék.Szerencsére a nyarat, amikor sokat dekkolnak otthon a gyerekek 2x 2 hónapos próbaidőszakkal kibekkeltem.
-
cidalain
veterán
válasz
#73820095 #88718 üzenetére
Velem diskuráltál erről.
Simán lehet hogy meghalt ez az akku. Ezt a bill alaplapja tölti, otthoni eszközökkel külön nem tudod tölteni (ha ez egy 3.7V li cella, akkor ezt max 4.2V feszültséggel kellene tölteni, minimál árammal, 5V telótöltő nem jó, túlmelegszik, robbanhat, miegymás)
Ha púpos az akku akkor kuka. Ha van multimétered és rámérsz a két pólusra, ha 3.2V alatt van akkor szintén kuka.
Kell venni egy bármilyen más Li cellát, ugyanolyan feszültségűt mint ami erre van írva, a mAh mindegy, lehet nagyobb is (az többet bír), csak arra kell figyelni, hogy fizikailag beleférjen a bill-be (ránézésre egy háromszor ekkora is belemenne, ha az hosszúkás forma lenne)(Ha kuka, akkor tényleg gyűjtőhelyen kéne kidobni)
-
cidalain
veterán
válasz
5leteseN #88675 üzenetére
"A Google Play Store alatt vannak +MHz-eket ígérő root igényes programok."
Ezek úgy adnak plusz MHz-eket, mint a racing csíkok a 900-as Suzuki Swifthez lóerőt.Adott egy hw, ami eleve gyengus. Ha fejre állsz, ez akkor is fix. Max a szoftverrel lehet bűvészkedni, ha létezik hozzá alternatív rom, akkor az jó eséllyel kihozza a hw-ből a maximumot, amit csak lehet.
-
cidalain
veterán
válasz
yojoba #88673 üzenetére
Most 159.9 usd az alapára Banggoodon EU raktárról.
Ennél csak egyszer volt jobb ára 5 dolcsival kevesebb volt akkor. Az 2000 Ft. Szóval most nagyon jó ára van kupon nélkül is. Ezért most nincs is rá külön kupon. Legalábbis én nem láttam. (Én csak Banggoodra tudok kupont nézni) -
cidalain
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #88663 üzenetére
Realme pad
Csak olvasgatásra a 3GB ramos verzió is elég, de általánosabb felhasználásra inkább a 4GB-ost vedd. A 6GB-os szerintem felesleges ha nincs játszogatás -
cidalain
veterán
válasz
Luissimo #88617 üzenetére
Ilyesmi vezeték nélküli töltőt belekendácsolni esetleg?
Vagy hasonló módon megoldani mint pl a mi band töltése. Kihozni két külön pontra a plusz-minuszt, aztán ahhoz érinteni töltéshez. Pl két kis csavart betenni gumialátéttel, a csavar belső felére meg rákötni a vezetéket
-
cidalain
veterán
válasz
Luissimo #88614 üzenetére
Csak a töltés miatt kell, vagy adatátvitel is a microUSB-n keresztül megy? MicroUSB csatit elég nehéz cserélni apró lábai vannak, többféle tokozás, pont ugyanolyan csati kellene.
Ha csak töltés megy rajta akkor kókányolnék rá egy jack aljzatot, és inkább csinálnék hozzá egy USB A-jack kábelt töltésre.
Persze én ezt nem tudom megcsinálni, és a műszerész kollégámat szoktam boldogítani az ilyen nyűgjeimmel. (Pl a céges külső winyó microUSB csatiját sem tudtuk megoldani, inkább vettünk egy másik winyó házat, egyszerűbb volt és gyorsabb) -
cidalain
veterán
válasz
piruka #88605 üzenetére
Erre az univerzálisabb felhasználás miatt használt prémium üzlet gépet vennék. Ennyiért már simán van itt aprón Dell Latitude 14" környéke core i5 7xxx, vagy akár 8xxx procival 8 GB ram, SSD, felújított külsővel, magyar billel, adott esetben vadiúj akkuval, origi win10, vagy win11 (i5 8xxx -től). Ehhez veszel még 5k-ért egy reuse office kódot, és minden legális. Meg még egy egér, ha a touch nem áll kézre. Ez bőven benne van 200-ban.
Privátban tudok megbízható eladót ajánlani, 4 lapost vettem már tőle az elmúlt 2 évben, rokonságba, ismerősnek, saját részre.
-
-
cidalain
veterán
Itt azt írják, hogy a ph cikkben is említett firmware egyenlőre csak a német, és hongkongi régiókódos tabetekre jött ki.
Ezen felül amit hirtelen gugliztam taivan, panama, vietnam. Szóval magyar régiókódos A12 még nem jelent meg, és a németen kívül semmilyen más EU-s sem. Szóval a ph cikk félrevezető. Nincs még, de lesz. Valamikor. -
cidalain
veterán
válasz
Technoman #88578 üzenetére
A Samu szerint előbb-utóbb az összes régiós megkapja a frissítést.
Megkeresed a modellkódot a dobozon, vagy a Beállítások menüben ahol a táblagép alapvető infói vannak. Valami ilyesmit kell keresni, a 225 utáni részből lehet megállapítani, hogy milyen régiós. Abban a Google fog segíteni.
SM-T225NZAAEUH -
cidalain
veterán
válasz
pècsimunkás #88565 üzenetére
Szerintem 8" ideális kézben tartós böngészéshez. Nem olyan nehéz mint a 10", könnyen átéred gépeléskor két hüvelykujjal (miközben tartod)
-
-
cidalain
veterán
válasz
andronymus #88520 üzenetére
Nincsmit.
Ugye olvastad itt körülöttünk, hogy a kuponnal 100 alatt megvehető a P613? -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
andronymus #88487 üzenetére
"egyetemi /munka jegyzetelés,rajzolás
PDF/PPT olvasgatás
böngészés
Jaték ritkán és nem AAA game"erre szerintem elég a P613. Semmi olyan nincs benne amire extra erő kéne, és 4-nél több giga ram. 2-3 évre teljesen oké, addig van is rajta támogatás, főverzió upgrade is lesz. 2 év gari.
Persze a drágább jobb, de minek? Főleg ha a megtakarított zsetont máshová is el tudod képzelni.
Szerintem. -
cidalain
veterán
válasz
bostone #88483 üzenetére
Overkill, overkill, de azt írta hogy annyi a keret, amennyi.
Az nem derült ki, hogy ezt maxra ki akarja e futtatni, hogy adott pénzért a legjobb hardvert vegye, vagypedig a feladatra tökéletesen alkamas olcsóbb (általa is nézett S6 Lite) lenne a jobb, a maradék zseton meg megy az őszi félév bulikeretébe, vagy egy bejárós villanyrollerre.
(Én a B verziót választanám ennyi pénzért: S6 Lite + minőségi BT bill + roller) -
cidalain
veterán
válasz
andronymus #88479 üzenetére
Hát a S6 Lite a töredéke a rászánt összegnek bruttó 130-ból már megvan. Bár kb elég is arra, amire akarod. Bill nincs hozzá gyárilag, így valami jóféle BT billt kéne venned hozzá.
Samu vonalon feljebb S7, S8 és variánsai amik jobbak minden téren, és még bele is fér a keretedbe. Ezekhez lehet venni gyári bill-es tokot is. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Yszapos #88462 üzenetére
BT/vezetékes egér és bill nagyjából mindenen megy. BT irányba mennék el, mert a vezetékes csatlakozás esetén nem fogsz tudni tölteni. Vannak OTG USB hubok amikkel ez is megoldható, de vagy működnek a géppel, vagy nem. Általában inkább nem, vagy nem úgy.
Monitorra kirakni képet csak madzaggal lehetne, de nem igazán van a mai tabokban kábeles videokimenet. Vezeték nélkül megoldható lenne, de akkor ahhoz olyan monitor kéne (pl okostévénél lazán megy a tabletről kép kiküldés vezeték nélkül)
Egy használható tabra is ma már rá kell szánni 70k körül, és akkor kábeles monitorkimeneted még nincs is.
-
cidalain
veterán
válasz
Jarod1 #88459 üzenetére
Nem ismerem jól a gyári samu rendszert, hogy van-e erőből ilyen lehetőség (bár ha lenne, szerintem megtaláltad volna)
Szerintem szoftveres megoldás lesz, de tippem nincs.
Itt érdeklődnék -
cidalain
veterán
válasz
superTibcsi #88456 üzenetére
Én megpróbálnám a touch kábelt megigazgatni a csatiban, esetleg konkaktsprézni.
Ez elvileg nem nagy művészet (bár a konkrét tabot nem ismerem belülről), youtube-on biztosan van szétszedős videó, azt követve gyerekjáték szétkapni egy tabot/telót. -
cidalain
veterán
válasz
Janoo_07 #88429 üzenetére
A 2021 az inkább 2020-ban megjelent verzió (amit lehet hogy 2021-ben vásároltak). Van hozzá S-pen érintőceruza, ha ez érdekes lehet.
De azt kell mondanom hogy egy használt tabért nem adnék több pénzt, mint egy ugyanannyira használható újért, amihez gari is van (80-ért 4GB-os új Realme van garival értelmes boltból)
A leírt felhasználásra nem ad többet a régebbi S6 Lite, mint a Realme. Egyedül a cerka miatt érné meg, de csak azért hogy legyen, felesleges feature. -
cidalain
veterán
válasz
Baga19830701 #88421 üzenetére
BGa7be8e vagy BGa14ee3 vagy BGa5cc47 vagy BGbfe592
Elvileg mind EU raktárasra vonatkozik, és 159.99 USD lesz az ár. Nem próbáltam hogy mindegyik működik-e: az első kettő friss (mai), a második kettő 3 nappal korábban megjelent kupon. -
cidalain
veterán
válasz
78zolika #88381 üzenetére
A Samu 3 évet biztosan támogatja a tabot, de inkább többet.
Főverzió upgrade-ek is szoktak lenni, de security patch-ek biztosan.*Update:
Most rágugliztam, a hivatalos álláspont szerint A12-vel jött ki, és "at least 2 major Android OS upgrade" lesz. Tehát A14-ig biztosan támogatják, és addig is folyamatosan jönnek security patchek, és még utána is egy darabig. -
cidalain
veterán
válasz
Zoli-bácsi #88377 üzenetére
160 USD kuponnal, EU raktárból.
Ez durván 60k, +posta +biztosítás
(*update: van ingyen posta opció) -
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #88369 üzenetére
Értem én, hogy az Alldocube nem egy erőgép, de egy csak, és kizárólag mesenézős gépnek milyen használhatóságnak, és sebességnek kellene megfelelnie?
Szaggat a menüben lépkedve? lassan indul el a videolejátszó app? Egyszer kell elindítani a mesét, ami lehet hogy az esetlensége miatt 24 másodperccel tovább tart, de aztán? vagy a mese lejátszás közben is laggol? vagy akkor már oké, csak egyéb helyeken rossz?
Ki tudnád fejteni a tapasztalatodat, csak hogy mérlegelni lehessen a tabot? -
cidalain
veterán
válasz
sisi22 #88363 üzenetére
- legyen SIM kartya, mert vasarlasnal SMS-ben jonnek a biztonsagi kodok, ezeket kell tudni fogadni (kuldeni nem kell es telefonalni se kell);
Általában egy tabletbe csak mobilnet kártyát szoktak tenni, ami nem képes SMS-t fogadni. Ehhez neked egy teljes komplett (hang+adat) előfizetéses kártyát kéne beletenni, aminek magasabb a havidíja. Nem mellesleg a bank az elsődleges kontakt telszámra küld SMS-t, de ha nem cél a beszéd, akkor nem lehet ez az elsődleges kontakt telszámod, mert akkor a telefonos ügyintézésnek lőttek. Egyébként az SMS megerősítés a legtöbb banknál kiváltható a hivatalos App használatával, és appon belül kell megerősíteni a vásárlást.- lehessen vele szep kepeket es rovid videokat kesziteni kirandulaskor;
kizártnak tartom hogy egy szép nagy képernyős (ami igényed volt szintén, tehát 10-11") tabletet fogsz kirándulásra vinni, és azt előszedegetni fényképezéshez. ráadásul a tabletekben csak mutatóban van fényképezőgép, a sima 50 ezer forintos telóba is 63-szor jobb kamera van. minőségi fotó készítésére szerintem alkalmatlan egy tablet.Ahogy nézem a legfontosabb a kép/videokészítés lenne. Amire pont a legkevésbé alkalmas egy ilyen készülék. Nem tudom mennyibe kerül most használtan egy Tab S7+ billel és ceruzával, de 200 fölöttre tippelem. Egy olcsóbb tablet + egy jól fotózós teló kombó szerintem lehet jobb kombináció lenne.
-
cidalain
veterán
a memória azért van, hogy használjuk. ergó ha az eszköz használata során végig a memóriából 1-2 Gigányi szabad van, akkor feleslegesen költöttél extra memóriára. mivel átlagember nem használ olyan speciális programot, ami kapásból 2-3 GB-nyi anyagot cuccolna egyszerre a memóriába, ezért nem is szükséges extra nagy memóriás gépet venni. attól nem lesz gyorsabb az eszköz, ha 16 GB-nyi cucc, futó app, miegymás aktuális dolgait ott tároljuk. azt kell jól megoldani hogy a készülék operációs rendszere jól kezelje azt, hogy mit, mikor shiftel ki, és amikor szükség van akkor gyorsan töltse bele - nem az a jó megoldás a pikkpakk app indulásra, hogy 16GB-os eszközt veszünk és hetekig érleljük az appokat a memóriában, hogyha majd egyszer kell, akkor szempillantás alatt induljon, és ne 2 másodperc alatt.
tehát, ha a 3 GB memóriából általában 0,5-1 GB mindig szabad, akkor az bőven jó -
cidalain
veterán
válasz
seusopelso #88335 üzenetére
Szia. Ez már egy veszett régi gép, ha minden igaz, akkor Android 4.1 van rajta, ami már nem támogatott. Most az ezen lévő progik vagy mennek, vagy nem. Simán lehet, hogy az a Google kereső app is olyan régi, ami már nem használható.
Próbáld a gyári beépített böngészőt, az még hátha működik -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
tibor2010 #88261 üzenetére
De pont ebből látszik, hogy a % csak egy névleges érték, és a valós akkutöltöttséghez semmi köze. Honnan tudjuk, hogy X készüléknél gyárilag a 100% eleve nem az akku tényleges töltöttségének 80%-ánál van-e?
Itt is százalékokról beszélünk, de persze valójában nem arról van szó. Ahhoz hogy egy random akkut meg tudjunk mérni töltöttségileg az elég problémás. Tudjuk a névleges kapacitását (mert rá van írva hogy 5000 mAh), de hogy egy adott pillanatban hány százalékosan van töltve azt nem tudjuk. Feltölthetjük maxra, miközben mérjük, hogy mennyit raktunk bele. Ekkor megmondhatjuk, hogy a névleges értékhez képest mennyi volt benne akkor mikor elkezdtük tölteni. De ha feltöltöttük, nem tudjuk biztosan, hogy valóban 5000 mAh van e benne.
Ennek pontos meghatározásához először ki kellene szedni az összes kraftot, majd maxra tölteni, majd újra kiszedni az összes energiát miközben mérem a kiszedett áram mennyiségét. Ennek a végén kapjuk meg a valós kapacitását az akkunak, ami biztosan kevesebb mint a névleges (használtaknál, az újak tudják a névleges szintet). Ahhoz hogy pontos százalékokról beszéljünk ezt a értéket először meg kell határozni, nem egyszer, hanem bizonyos időközönként mindig. Ha ezt nem tesszük meg a százalék érték egy relatív, tájékoztató jellegű adat.egy 3,7V lítium akku normál üzemben 4,2V-ig tölthető fel gond nélkül, és 3,2-3,0 V-ig meríthető le. Amikor töltünk a BMS az 5V-ból csak 4,2-t enged rá az akkura, mert annyival szabad tölteni. ha kímélni akarom az akkut akkor 4,1-gyel kéne töltenem, de látszik, hogy ez nem a felhasználón múlik. Kisütésnél dettó, mondhatom hogy 3,3 alá nem hagyom merülni, csak ez egy komplett készüléknél user által nem menedzselhető. (amikor egy ilyen HP féle akcióról beszélünk, ott nem azzal trükköznek, hogy az utolsó 20%-ot nem töltik, mert ez értelmetlen, hanem 4,2 helyett csak mondjuk 4,0-4,1 V-ig töltik a cellákat.)
Következésképpen egy akku élettartama a használattól, és a töltésvezérlő milyenségétől függ. Ha keveset használod, akkor kevésbé megy tönkre. Ha szar a töltésvezérlő konstrukció mellette, akkor tökmindegy milyen szisztéma szerint töltögeted a kütyüdet, úgy is kinyíródik előbb-utóbb.
-
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #88257 üzenetére
a folyton be van dugva nem egyenlő azzal hogy fullra töltöd.
azt kell megérteni, hogy a töltést nem mi menedzseljük. Mi csak beduguk a töltöt, aztán kész. rádugod az 5V 2A-es töltőre jó madzaggal, aztán hogy mennyi a töltőáram, az már nem rajtunk múlik. sosem lesz a töltőfej maximuma. 1-1.5A max amit töltéskor felvesz a gép, de millió dolgon múlik, az aktuális töltöttségi állapottól, az akku melegedésétől. van amikor ugyanaz az eszköz csak 500 mA-t vesz fel.
És mikor van a fullra töltés állapota? nem akkor amikor a kijelzőn 100% van, hanem amikor az akkucella már nem tud töltést felvenni. A töltőáram leesik nullára, vagy nagyon kicsire, pl 50-100 mA-re. De ezt a töltőáramkör menedzseli, nem te.
Szóval lehet dugdozgatni összevissza, a kijelző százalékos értékéhez nézve, de hogy ezzel nem nagyon befolyásolod az élettartamot, az biztos.
Lehet persze gagyi töltőáramkör az akku mellett, ami élettartam szempontjából szar ügy, de mivel nem ismerjük ezért nem jelenthetjük ki hogy a gagyi áramkör mikor okozza a legnagyobb problémát:
-a töltés közepén, amikor túl sok áramot enged az akku felé, és túlmelegíti
-a töltés végén, amikor illene lekapcsolni, de cserébe csepptölti tök feleslegesen
-a kisütési folyamatnál, amikor engedi hogy túl sok kakaót kivegyünk a cellábólmindezekből tényleg inkább az következik, hogy ha tölteni kell az eszközt, akkor ráteszed töltőre. ha feltöltött, akkor meg leveszed róla. ez százalékokra lefordítva kb 1%-100% lenne, de persze rugalmasan kezelendő, nem kőbe vésett dogma. ha el akarok menni otthonról 1 óra múlva, és a telóm csak 32%-on van simán felteszem, és persze le is fogom venni 85%-nál.
persze van olyan akinek 1 év alatt szétmegy az akku a telóban, de lényeges a felhasználási mód. Van kollégám, aki a 8 órás munkaidőt végigzenézi, napi kétszer tölti a telóját, de én meg keveset használom a sajátom, 2 naponta töltöm. Látszik, hogy a kolléga akkuja egységnyi idő alatt 4x annyit merül-töltődik mint az enyém, így várhatóan az én akkum 4x annyi ideig lesz használható. az övé elszáll pil 1 év alatt, az enyém 4 évig is oké lesz.
nem a töltés technikája, hanem az igénybevétel határozza meg az élettartamot. nem szabad túlmisztifikálni a töltés dolgot.
-
cidalain
veterán
válasz
Oldman2 #88250 üzenetére
Úgy gondolom a gép van értem, így úgy kell tölteni a készüléket, ahogy nekem jó. Nem befolyásolja annyira az akku kondícióját hogy az tönkremenjen azelőtt, hogy cserélném a készüléket.
A mai modern lítium akkuknál az élettartamot a gyártó töltési ciklusokban méri. Ebből következik, hogy szerintük az a jó, minél kevesebbszer töltöd. Amiből az következik, hogy célszerű hagyni merülni, majd ha már egyszer töltöm, akkor töltsem fel teljesen.
Minden modern lítium akkuban, vagy mellette van BMS töltésvezérlő. Ez valóban elintéz mindent. Nem engedi kisütni a cellát, és nem engedi túltölteni sem. És ez nem azon múlik, hogy eközben a telefon kijezőn a százalék mennyit mutat. A kijelzőn az 1%-os akkuszint nem jelenti azt hogy a cellában már nem maradt töltés.
Szóval a legjobb tanács az, hogy töltsd úgy, ahogy neked a legjobb. Ha délelőtt 10-kor 35%-on van, akkor töltsél rá nyugodtan, hogy bírja végig a napot. Ha este töltőre teszed, akkor ne kelj fel hajnal háromkor, hogy lehúzd mert 100%-ra ment. stbstb.
Egy készüléket 2-4 évente eleve lecserél az ember, annyi idő alatt nem lehet kinyírni az akkut normál használat mellett. (ha napi 15 óra kijelzőidőt produkálsz, és ezért naponta 2x kell fullra tölteni a gépet, az nem normál használat -> lásd feljebb akku élettartam = töltési ciklusok száma)
-
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #88203 üzenetére
Esetleg itthonról vadiúj bontatlan Realme Pad apróról vagy Marketplace-ről 50 környékén. Igaz, ez 10"-os, de sokkal erősebb hw, mint az említett Alldocube. (Valami Realme telefon mellé adták ingyen, és sokan túl is adnak rajta kapásból bontatlanul, ezért lehet jó áron megszerezni, boltban ugyanez a 3GB ramos verzió 70 körül mozog)
-
cidalain
veterán
válasz
#73820095 #88150 üzenetére
Ebben 4800 mAh akku van. Újkorában ennyit tud. Ha 24 óra alatt töltődik fel nulláról maxra, akkor átlag 200 mA-rel töltődne.
De ez már használt akku, nem tud ennyit. Szóval jó, ha 0.1 A-rel töltődik.
Ez lehet madzag hiba is, de lehet az elhasználódott akku is. Alapvetően a töltőáramkor határozza meg a töltési áram erősséget, így akarhatna jobban tölteni, ha a töltő és a madzag is bírja, akkor menni is fog. De a régi akku töltése is lehet problémás: jobban melegszik, ami miatt az áramkör visszaveszi a töltőáramot.Közelebb nem vagyunk. Teszteld a madzagot mással. Ha azt is lassan tölti, akkor a madzag rossz. Ha azt gyorsan, akkor az akku lesz a probléma fő oka. (Persze egy USB teszteres mérés lenne tuti)
-
cidalain
veterán
válasz
#73820095 #88142 üzenetére
bill egyszerűbb eset, az hasznos lehet máshová is, azzal érdemes kísérletezni.
általában ezeket alulról szét lehet szedni, 10-15 db pici csavar van (ha van rá ragasztva textilszerű cucc, akkor a széleken kb 1 centit kell megbontani, ott lesznek a csavarok, nem kell az egészet letépni)
Van benne egy kicsi lapos 2-400 mAh Lítium akku. Kínából kb pár száz forintért tudsz olyat venni, vagy itthon elektronikai boltból 1-2000. 2 forrasztással megoldható a cseréje. -
cidalain
veterán
válasz
#73820095 #88140 üzenetére
elsőként egy normális töltőadapter, 5V legalább 1-2A közötti, de inkább 2-2,4A
másodsorban egy normális töltőkábel. a szar kábelek jó ha 500 mA-t átvisznek, de egy jó kábellel 1-1,5A töltés is elérhető microUSB csatin. (persze ez az eszköztől is függ)Billentyűzet: ki kéne deríteni, hogy ez akkus-e vagy OTG madzagos.
Ha akkus, akkor fel kellene tölteni, és valami bekapcsoló gombnak és LED-nek is kéne rajta lennie. Ha akkus, akkor BT-os. de csak akkor láthatja a gép, ha be van kapcsolva. Párosítani kell a BT menüben.
Ha madzagos, akkor tápot a tabletről kap, és csak a tablethez dugva működik, nem kell párosítani, madzagon megy a jel is. Ekkor vagy tablet töltés van, vagy billentyűzés, egyszerre a kettő nem megy.Régi, már nem korszerű tablet. Pénzt ebbe belerakni (pl akkucsere) totál felesleges, meg se forduljon a fejedben.
-
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #88000 üzenetére
Általános felhasználásra, netezés, social media, videózás bőven elég a 3 GB ram. Ettől függetlenül persze ha megoldható rakjon bele az ember +10k-t és vegye meg a 4/64-es Realme-t. De ha nem tud 70-nél többet fizetni érte, akkor se gáz a kisebb általános feladatokra.
(Nekem is 3 GB ramos gépem van, ugyanilyen felhasználás mellett általában 1-1.5 GB szabad ram van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged