-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #69088 üzenetére
kényes téma.
volt kétféle olcsóbb tartóm, de semmit nem értek, a 7"-os tabletet sem bírta el a tappancs (2-3 perc után leestek a szélvédőről). az egyik M-Tech márkájú volt, a másik nem tudom. mindkettő 5000 Ft alatti tartó volt, de nem váltak be. többet meg nem szántam a projektre. ha mindenképpen ez a terved, akkor a drágább kategória felé nézelődj, ott talán vannak használhatóbb darabok is. -
cidalain
veterán
válasz
scott_free #69084 üzenetére
Szerencsere ehhez nem kell atomeromu
Itthonrol:
Lenovo A7-10F (andy lite) kb 23-25 korul
Huawei Mediapad T1 8" kb 35-40 korul
Alcatel OneTouch Pixi 3 10" kb 35-40 korul
Mindegyikben 1 gb ram van csak 4 magos processzor, 8 gb hattertar. Ezek az adott meret legolcsobb, de korrekt darabjai. Ezalatt nem erdemes keresgetni.Kulfoldrol jellemzoen 80-100 dollar kozott 2 gb ramos dual os 8" gepecskeket lehet venni. Peldaul Chuwi hi8 pro, Teclast x80 pro
-
cidalain
veterán
válasz
drur420 #69080 üzenetére
Itt a specifikacio, valassz androidot.
Tegra soc problemas, ahogy a power vr gpu is.Vegyel olyan tabletet amiben Mediatek, Snapdragon vagy Intel belso van.
Nem feltetlenul az Intel a legjobb valasztas (sot). Also arkategoriaban jellemzoen Mediatek van csak.
Jo lenne 2 GB ram is, de akkor az itthonrol veve 60 korul kezdodik.
Kulfoldrol remek kinai gepek veheto 30e kornyeken 8" 2GB ram, dual OS, intel belsovel. (Minden hatranyukkal egyutt ajanlhatoak)Update:
Ez mondjuk eleg jo 53-ert, ha nem gond hogy refurbished -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
scott_free #69074 üzenetére
Foleg milyen jellegu jatekokhoz?
Nem mindegy hogy szokereso, egyszeru kartyajatek, vagy komoly 3D lovoldozos, szimulator, ilyesmi.
Elso esetben van olcso tablet, utobbiban melyebben kell zsebbe nyulni.Meretben mekkorara gondoltal?
-
cidalain
veterán
Teljesen vilagos. Ez a te nezopontod. De akinek 30k van ra es csak netezni akar, annak nincs mas valasztasa. Es annak ez egy boven jo valasztas. Most mit mondjak neki? Hagyd a faxba, ne vegyel tabot, inkabb idd el? Vagy azt hogy ocsem a csoro mindenedet, a kovetkezo havi fizudat meg rakd hozza, aztan vegyel valami csucskategoriasat?
Tudod lehet ezt meg ragozni, hogy a Porsche egy fasza auto, de a tecsoba a 20 eves Suzuki is elvisz.
-
cidalain
veterán
válasz
KubanitoS #69062 üzenetére
Felreertesz, szerintem is ugy van ahogy irod.
De azert egy tab s2, vagy egy mediapad m2 premium a 8 magos procival es a 3 gb rammal meg hasznalhato lesz 2 ev mulva. Ellentetben az 1 GB-os cuccokkal (amik a fetisisztak szerint egyebkent mar most sem hasznalhatoak...)
De ha a hasznalhatosagot (ami net es face only), es az arat egybe nezzuk, akkor tenyleg az van, hogy 2 evente meg kell venni a legolcsobb ertelmes gepet, es kesz. -
-
cidalain
veterán
válasz
Gabesz1019 #69032 üzenetére
A felbontassal nem lesz bajod, nem fog pixelesnek tunni. (Bar vannak olyan emberek akik szerint 10" csak 4k vagy efelett nem pixeles _ az nem baj hogy ilyen meg nincs, o marpedig addig akkor inkabb nem vesz semmit)
(#69033) Arlekim
Inkabb a 30-hoz kozel keresgelj, 15-20 kozott 7" hasznaltak vannak, 20 korultol kezdodnek a 8"-osok. Ha szerencsed van 30 korul talalsz 10-est, de lehet hogy le kell menned 8"-ra. -
cidalain
veterán
válasz
Gabesz1019 #69030 üzenetére
Tokmindegy, ne hosszu tavra tervezz:
A-t 2 ev mulva fogod cserelni (kinoni), S2-t mondjuk 3-4 ev. Ezt mondjuk az ara is tukrozi, de fene tudja milyen fejlodes varhato.A-ban fHD kijelzo es 2 giga ram van, ami mar elegendo arra amire szeretned. Nem tudom hogy a Samu android 6.0-ja mennyire memoriazabalora sikerult, de azert gondolom atlagos hasznalathoz azert jo a gep.
Nem tudom mennyire vagy Samu parti, de Asus Z300M azert jelentosen olcsobb, hasonlo parameterekkel. A kijelzofelbontas ugyan csak HD, de ez meg hozhat pozitivumot teljesitmenyben, es akkuidoben. A celjaidnak pl ez is teljesen megfelelne (facebook, youtube, netezgetes)
-
cidalain
veterán
válasz
SzinaCat #69009 üzenetére
ha a normális office, és bill a legfontosabb feltétel, akkor mindenképpen Windows vonalon nézelődj.
(én még nem találtam olyan normális android appot ami 100%-ban kezelte volna az office fájlokat. olvasásra van pár, de hogy szerkeszteni is tudjam korrekten az még álom)
Acer, Lenovo kínálatában vannak ilyen 2in1 gyári billentyűs termékek 60-120e Ft között különböző kiépítésben. Ezek kemény billentyűsek, összerakva mármár laptop érzése van az embernek. -
cidalain
veterán
válasz
zadir1 #69005 üzenetére
felejtsd el az ütésállóságot. azok amit ezt gyárilag tudják ipari kivitelűek, és nem 20, de még 200e Ft is kevés rájuk. szóval olcsót vegyél, és rá ebayről valami szilikon tokot. de ha képernyővel pont az asztal sarkára esik, akkor a szilikon tok sem fogja megvédeni. esetleg még tempered glass fólia a szilikon tok mellé.
Lenovo A7-10F 23 környéke, ez alatt már csak gagyik vannak.
Szilikon tok kb 1500, tempered glass kb 1500 szintén (ebayről, kínából)(#69006) SzinaCat
Office, Excel munka célra nem biztos hogy az android a jó megoldás. A Wpower billes tokkal van tapasztalatom, arra jó hogy anyukám emailt írjon vele, de munkára alkalmatlan szerintem.
Mekkora keretösszeg van a projektre?
Ez a belépő szintű Win-es tablet pl nagyon túllőne a célon? -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
KaiotEch #68978 üzenetére
Következő szint 7"-ban (szerintem) 2 GB ram + 4G:
Lenovo PHAB Plus 75-értÁrban a kettő közöttieknél nincs 2 GB ram...
(#68977) phoenix64
Bocs ezalatt mire gondolsz, mert ilyen nem létezik: Samsung galaxy tab 62016
És 30-ért amúgy is kizárt, mert semmilyen Samsung nincs 30-ért újonnan. -
cidalain
veterán
válasz
Aflamin #68973 üzenetére
úgy néz ki, hogy kapsz itthon is. bár az ára nem olyan kedvező.
(#68972) Prien
Nem feltétlenül általános megállapítás. Anyukám 60-as, és rohadtul nem zavarja a 7"-os kijelző, viszont szereti, hogy be tudja tenni a retikülbe is, és el tudja vinni barinőkhöz unokaképeket mutogatni. -
cidalain
veterán
válasz
Jimy83 #68893 üzenetére
10"-ban igen, csak gagyik vannak ennyiért, ha vannak egyáltalán.
16-18-ért most aprón van Lenovo (A7-10F, vagy más néven TAB3 7 Essential), esetleg Asus ME176CX hasonló árban. Ennél lejjebb nem érdemes menni használtban sem. Újonnan a már említett Lenovo van 23 környékén.
10"-os használható tab 35 körül kezdődik újan, használtan 25 alatt nincs értelmes szerintem.Minimális elvárás legyen 10" esetén: 4 magos proci, 1 GB ram, 8 GB háttér, 1280×800 felbontású képernyő (7" esetén még okés a 1024×600 is). ezek alapján keresgess használtakat.
-
cidalain
veterán
konkurens Samu 1,5 gigája nagyjából pont annyival több, hogy többnek tűnjön. Marketing. A touchwiz elvisz annyival többet. (nagyságrendileg kb tehát annyi szabad van rajta mint egy 1 GB-oson. Samu fanoknak: nem flamenek szánom, nem akarok ezen nekiállni vitatkozni, meg byte-onként szabad memóriáról vitatkozni)
viszont az még pofátlanabbul van árazva, ez is tény.3G-s Lenovo viszont már van 30-ért is.
Nem ad az előfizu mellé valamit a Telenor normális áron?(#68884) TIT
Lenovo A7-10F
Emagnál is van, számíttasd be a vacakot egy ilyenbe. -
cidalain
veterán
válasz
Siffredi #68880 üzenetére
Ennyire nem vészes. Lehet probléma, de nagyon sokan használják teljes megelégedéssel. Itt a magyar fórumon is sok embernek van Chuwi tabja, és elvétve akadtak gondok. Van aki gariztatta GearBesttel, tehát ez sem lehetetlen.
Összességében elmondható, hogy a kínai tabletek esetében az olcsó ár mellé kicsit nagyobb a selejtarányuk, és problémásabb a garanciáztatás. De ha jó gépet fogsz ki, akkor azonos árért magasabb műszaki tartalmat kapsz (direkt nem színvonalat írtam, mert azért az összeszerelés minősége elmarad egy A brand terméktől, bár van aki ezt nyilván letojja) -
cidalain
veterán
válasz
Den Hadnagy #68872 üzenetére
Szerencséd van, ezért a pénzért elég jó cuccokat lehet venni itthonról is, A brandeket, nem kell kínaiakkal vacakolni (ahol a 4G ráadásul még nem is annyira elérhető, inkább csak 3G van)
Huawei MediaPad M2 Premium 8.0 (3/32GB fullHD 8")
Huawei MediaPad M2 10 (2/16GB, fullHD 10")
Samsung Galaxy Tab S2 VE 8.0 (SM-T719) (3/32GB, 2048x1536px 8")
esetleg Apple is beleférhet a keretbe...(#68873) jonnyjoker01
annyiért best buy, amúgy is jó, még 100$ körül is. (ne felejts el áfával kalkulálni, ha kínából jön, de akkor is 30 alatt marad)(#68874) TIT
gondolom van más lehetőség is postai csekk, vagy barátnő/anyuka bankszámlája, stb.(#68876) bobik
sajnos nem általános az USB csati megléte a tableten. amik esetleg rendelkeznek gyári dokkolós billentyűzettel, ott a billen van teljes méretű USB csatlakozó, de az kicsit drágább kategória.
ebből a keretből itthonról leginkább ez a két típus jöhetne szóba
Asus ZenPad Z300C
Asus ZenPad Z300M
Viszont megéri az M-es a kis felárat, mert a proci jobb benne. Az olcsóbbik Inteles alapja nem a legjobb választás játékra. (Jó, az M-es sem csúcskategória tablet, de szerintem teljesen korrekt 10"-os 2 GB rammal) -
cidalain
veterán
Ha az OTG microUSB nem eleg, es teljes erteku USB kell akkor hirtelen csak 1 lehetoseg jut eszembe: Chuwi Hi 10 (viazont itt ketto is van, sot az egyik 3-as)
Update tipus helyett krikszkrakszot irtam, javitva.
Update2: nem kifejezetten jatekos gep, komoly jatekokat nem tudom hogy visz -
cidalain
veterán
válasz
alias_bobo #68820 üzenetére
Root kell hozza mindenkeppen. Ez garanciavesztest okoz.
Nem a tab hibaja, hanem ez az Android rendszer sajatossaga 4.4 verziotol. A legtobb tab ilyen, telepiteni nem lehet az SD-re. -
cidalain
veterán
nem azért, a 2in1 sosem a dual bootot jelenti.
arra utal a kínaiaknál, hogy van hozzá gyárilag hard dock billentyű, és azzal laptop formájúvá lehet alakítani. a 2 in 1 tulajdonképpen a laptop és tablet egyben jelentése. (megjegyzendő hogy minden ilyen esetben - amit eddig láttam - a billentyűt külön kellett megvenni hozzá)
(#68811) Fortian
pont előtte írtam én is, amiben még 3 lehetőség ott van. -
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
plau85 #68786 üzenetére
sose hallottam erről a márkáról.
a kijelző nem fullhd. ki az isten csinál egy fullos(-nak tűnő) hardveres tabot ilyen felbontású kijelzővel?akárhol nézem az se derült ki nekem, hogy milyen soc van benne. 8 mag azt csók, ennyi legyen elég, ne foglalkozzak vele mi a típusa?
akku: High Capacity Battery (5000 mAh or More) ez vicc? most akkor mennyi? 5000 vagy több?szerintem ez komolytalan gép. abba sem vagyok biztos hogy tudja azt, amit sejtenénk a leírás alapján hogy tudnia kellene. én nem venném meg.
-
cidalain
veterán
Akkor vedd a teclastot, egykutya.
Gearbest Eu raktarnal, ha veszel par olcso vacakot a tablet melle, akkor mar nem kell postakoltseget fizetni.
Szoval pl tablet melle beteszel 3-4 db 1 dollaros led egot, akkor a full csomag ingyen fog jonni. Itt lehet sporolni 5-7 dolcsit a postakoltseghez kepest. -
cidalain
veterán
a gyenge wifi/képernyő az nem általános ezeknél a márkáknál szerintem, bár nem vagyok tesztelő.
a gyenge wifi elsősorban a fém hátlaposok gyengesége, és érinthet más gyártót is.
chuwi tabom van otthon nem problámás nálam a kijelző.csak androidos kevés van ezekből, mert rájöttek hogy a dual boot nagy előny lehet, és ki is használják ezt a kínaiak. ha nem kell a win akkor nem használod.
-
cidalain
veterán
Chuwi hi 10. Chuwi vi 10. Es van meg egy 10 es egy 11,6-osuk is (tipusjel nem jut eszembe)
Teclast x98-nak van vagy 3 verzioja legalabb, 8500-as procival is van.
Meg az onda.
10. Lehet szemezni melyik van EU raktarba. Ha kell holnap reggel kigyujtom az osszes tipuskodot, de ma mar nem az biztos, lepek aludni -
cidalain
veterán
Dehogynem.
Gearbesten leszurod a talalatokat, van mas Teclast is, Chuwik is vannak, esetleg meg Onda veheto. Ezeknek osszesen vagy 10 modellje is megfelelne neked.
Mondjuk inkabb az Intel z8300-as procival szerelteket vennem mar.(#68676) béke
Pontosan melyik memopad? ME173, ME176? Vagy mas? Ezek vehetok, Lenovo a legujabb ezek kozul, de a Nexus meg megiscsak nexus, de mar 4 eves (teljesitmenyben abszolut partiban van a tobbivel, sot, csak mar eselyes hogy 2x annyit ment)
Samsungot kizarnam.
Asus ha a fennti ketto kozul valamelyik akkor ez vagy Nexus.
Ha mas Asus, akkor Lenovo vagy Nexus. -
cidalain
veterán
válasz
echterion #68677 üzenetére
Ha annak a gepnek letezik gyarilag dual os verzioja, vagy csak androidos verzioja akkor talan. Ha meg tudod szerezni hozza a cuccost.
Esetleg ha van ra hekkelt android (cyanogen, miui stb)
Androidban a driverek a telepito csomagba vannak epitve, szoval vagy van egy hozzavalo, vagy te csinalsz egyet, de ahhoz erteni kell hozza.
Szoval nem egyszeru a helyzet -
cidalain
veterán
válasz
Varesz_86 #68650 üzenetére
gyakorlatilag bármi megfelelhet neked, a legelső értelmes választás az általad is említett Lenovo.
a kérdés az, hogy miképpen szeretnéd ezt a műszerfaladba integrálni. inkább az a gyenge láncszem a projektben. sima tablet befaragva egy műszerfalba nem biztos hogy jó ötlet GPS vételi szempontbólvannak kifejezetten 1-2DIN -es kocsiba való tabletek, bár itthon nem nagyon lehet hozzájukjutni. típusspecifikusak is vannak, amit csak bepattintasz a gyári helyére. ezek előnye, hogy nem csak egy audio jack, és egy microUSB csati van rajtuk, hanem szabványos ISO csatlakozási pontjuk van, rádióantenna, GPS antenna bekötési lehetőség, stb. ebayen tudsz keresgélni. (ezek viszont hogy milyen androiddal vannak szerelve, az mennyire stabil, a hardver mennyire összerakott, az mind kérdéses)
-
cidalain
veterán
válasz
Milka 78 #68642 üzenetére
A 2 gb sem altalanos elorelepes, kovetkezo 2 gb-os tab a 80 folott a huawei mediapad m2. Tehat ugyanott vagyunk mint ketto eve.
Tenyleg jobban jarnal a z300m tipussal, az az intel sofia eleg gyengusra sikerult, legalabb atomot tettek volna bele. De az meg tavalyi modell, az MTK-s idei. Szerintem megeri azt az 5-6 rugo felarat. -
cidalain
veterán
válasz
akkójóva #68630 üzenetére
én rendeltem már innen, tabletet is. eddig minden megjött.
van EU raktáruk is, ha onnan rendelsz akkor nincs extra költség (bár onnan szokott lenni 10$ körüli postadíj)
ha viszont kínából tudod csak megrendelni, akkor a 27% áfa rámegy, meg valamennyi vámeljárási kezelési költség is kb 2000 Ft értékben.lehet rendelni kínai tabot, sokkal többet kapsz a pénzedért (adott árért több ram, nagyobb háttértár, jobb/nagyobb kijelző), viszont hátrány is van: ha netán gariztatni kellene akkor kínába kell visszaküldeni (az EU raktárból beszerzett darabot is), és ez macerás, meg hosszú idő.
(#68632) keszo
nem lehet megrendelni. ilyenkor várni kell hátha lesz EU raktárban, és akkor lecsapni rá.
viszont azt nem tudni lesz e egyáltalán EU raktárban az a cucc. nem minden van/lesz EU raktáron. bár a népszerűbb termékekből szokott -
cidalain
veterán
válasz
akkójóva #68628 üzenetére
pont ez a legrosszabb ársáv:
ez az 1 GB memóriával szereltek ársávjának teteje, de értelmes 2 GB-os meg még nincs ennyiért.Igazából csak netezni bármi jó lehet, Lenovo, Acer is van 8" és 10" méretben is 50 alatt, de csak 1 GB rammal.
2 GB rammal Asus Zenpad 8"-os (Z380C) 57-ért, Zernpad 10" (Z300C) 60-ért, de olyan intel belsősök ezek, amik nem a legerősebbek (de netezni persze elég). Van a 10"-osból másik procis is (Z300M), de az meg már 65 rugó. -
-
cidalain
veterán
cél, hogy utána össze is tudd rakni?
(#68594) sebixxx
igazából bármi megteszi ami az összefoglalóban van, még az is ami újabb, és nincs benne még.
ebben az árkategóriában csak 1GB ram van, 8 vagy 16GB háttértár, és 1024×600, vagy 1280×800 képpontos felbontás. érdemesebb nevesebb gyártótól választani Lenovo, Acer, Asus ezekre általában 2 év garancia van. nem feltétlenül kell kimaxolnod a 40-es keretet, ha a 7"-os 25000 forintos Lenovo szimpi nyugodtan megveheted azt is, ebben a kategóriában nincs számottevő különbség, és nem feltétlenül igaz, hogy ami többe kerül az sokkal jobb. -
cidalain
veterán
válasz
NoMagix #68568 üzenetére
Valami spanyol belpiacos cucc lehet. 200 euro koruli arral.
A parameterei kecsegtetoek, de nem egyertelmuek.
Termektamogatas nem valoszinu, nemzetkozi support/forum nem valoszinu, helyi support/segitseg/tapasztalat nulla. Gari nem lesz.Ha szemelyesen veszed, es ki tudod probalni, akkor bevallalhato kis alkuval szerintem. Hasonlo csak kinabol lenne, de kicsit az is dragabbra jon ki.
-
cidalain
veterán
válasz
Dendytv #68546 üzenetére
Az alkalmazasoknak van olyan adata ami athelyeztetheto az androiddal a memoriakartyara. De ez alkalmazasfuggo. Van olyan aminek csak egy nagyon kis resze rakhato at, pl user beallitasok, de a nagy resze marad a tab tarhelyen. De akad forditottja is.
Szoval ez kenyes tema, es nem lehet ra jo valaszt adni. -
cidalain
veterán
Sinceritytrading eladotol ebay-rol jo aron lehet eredeti memoriakartyakat venni.
Samsung, sandisk, kingston.
Meretet te tudod, mennyi mindent szeretnel rajta tartogatni (megjegyzendo, hogy jatekokat memokartyara telepiteni nem lehet kozvetlenul trukkozesek nelkul. Root jog kell, ami altalaban garanciavesztessel is jar)
Nekem 16-os van a tabomban, de csak kb 2-3 giganyi cucc van csak rajta, zommel kepek. Csak netezesre hasznalom. -
-
cidalain
veterán
válasz
Biluxzsolt #68538 üzenetére
szerintem az akkucella feszültségét kell beírni a kalkulátorba, nem a töltő felszültségét.
az ilyen akkuk általában meg 3.6V-os cellákból vannak összepakolva. így számolva 5000 mAh az akku teljesítménye. -
cidalain
veterán
válasz
Biluxzsolt #68536 üzenetére
tekintsük ezeket mérvadónak:
Asus
Mediatekszóval: Mali-T720 MP2 van benne
Wayteq: nem gondolnám hogy alaplaphiba, inkább elfogy az 1 GB ram.
akku. Wh és mAh között lehet számolgatni. itt a segítség
-
cidalain
veterán
válasz
Mr.Csizmás #68489 üzenetére
X10 lenyegesen szarabb mint a Hi8pro pl.
-
cidalain
veterán
válasz
Ranger^41 #68473 üzenetére
szerintem mindegy.
ezek a kínaiak egy szinten vannak, mindegyik ajánlott gyártó, így a termékeik is vehetők.azt halkan megjegyzem, hogy a chuwi hi10-ben van 2 db teljes értékű USB port, ráadásul az egyik USB3-as. a másik kettőben emlékeim szerint nincs (de az emlékeim néha kihagynak)
-
cidalain
veterán
válasz
Dendytv #68442 üzenetére
X5 a legujabb atom. Eleg jo cucc lett.
Chuwi hi8 pro jo gep, jobb mint a prestigio. Kb osszemerheto az aruk, sot Chuwi olcsobb (nemtom nalatok az afa, vam hogy alakul)
Chuwibol van hi10 is, ami 10" es ooyan a hw mint a 8-ban. Igaz ez mar kicsit dragabb lenne mint a prestigio. -
cidalain
veterán
válasz
Dendytv #68432 üzenetére
nem egy mai darab, de a Prestigio általában vállalható.
szükséges a 3G támogatás?
jól váltottam hogy ez olyan 35000 Ft körüli pénzbe kerül?
ebben az összegben 3G támogatással nincs más lehetőséged ekkora méretben (sem magyarországon, sem kínából). hogy UA-ban mi még esetleg van azt nem ismerem -
cidalain
veterán
válasz
SziberTomi #68427 üzenetére
ez a másik kettő lényegesen jobb gép ám.
a samu s2 szériája prémium termék 2 giga rammal, és 32 giga háttértárral (ami 4× akkora mint a kis 7-esben).
az ipad meg másik kategória, mert ugye nem android, de lényegesen jobb mint a kis 7"-os samsung.igaz hogy ezek drágábbak, de annyival jobbak is. ha a T280-ban 2 GB ram lenne, már esetleg mondanám hogy meg lehet venni ennyiért, de az 1,5 karcsú. mert a rendszer elviszi a nagyrészét. mint a kevésbé memóriaigényes rendszer az 1 GB-osnak. kb ugyanaz.
ASUS-ban lehet venni 50-60 körül 2 GB-os memóriás gépet 7 vagy 8 "-ban, de itt is figyelnék arra hogy inkább a MTK soc-os verziót, mint az Intel Sofia alapút. Az Inteles nem olyan jó.
-
cidalain
veterán
válasz
Rodzser Mór #68424 üzenetére
konkrét tapasztalat nincs.
"Leírás alapján nem tűnik rossznak."
Ez azért nagyon nem helytálló kijelentés
Az ára az ami nem tűnik rossznak. A hardver az egy jó pár éves hardverszínvonal, akkoriban valóban nem tűnt volna rossznak. Ez manapság erősen belépőszint kategória.Wink tabletekről vegyes információk vannak: vannak jól sikerültebb darabok is, és volt ritkaszar konstrukció is ettől a gyártótól. Ha kell a 3G is, akkor nem nagyon van más ultraolcsó választási lehetőséged.
Egy próbát megérhet, de számolni kell a visszaküldés lehetőségével is.
-
cidalain
veterán
válasz
SziberTomi #68419 üzenetére
szóval a titok nyitja:
a hazai webshopok adatbázisát gépelni tudó emberek viszik fel, akik nem értenek ahhoz amit felvisznek, leszarják, meg különben is elgépelnek, stb. ha lehet kopipésztelnek. tehát egy műszaki cikk pontos specifikációját sohasem a webshop leírásából kell megnézni. annyira hiteles, mint a Marika Néni News.az SM-T280 az mindenhol ugyanazt a terméket fogja jelenteni, ugyanazzal a tartalommal (függetlenül a bolti leírástól)
(saját vélemény: 54-ért erősen túlárazott a kütyü. 49-ért is az. 43-ért az emagban meg külföldön érvényesíthető garanciát kapsz. 1,5 giga ram és 8GB háttértár már eléggé lájtos ezen a szinten szerintem, 3 éve ugyanezzel a hardverrel nyomulnak, max a procit cserélték kicsit frissebbre.)
-
cidalain
veterán
válasz
#65388800 #68395 üzenetére
Muszaj volt lecsapnom a labdat, bocs.
Korabban sem beszelt ott senki ilyesmirol?
Itt se nagyon szoktak ilyesmit keresni, aki meg talal esetleg jot, nem linkeli utolag. Nekem csak rossz tapasztalatom van: ne birja el a tabot a tapadokorong, tul gyenge a kar es hosszu, ezert veszettul remeg, stb. -
cidalain
veterán
válasz
Rambovits #68383 üzenetére
Ja ez kamu lesz. Jo ha a felet tudja, mint ami az adatlapon van. Kevsebb ram, kevesebb mag, szarabb felbontas (bar mondjuk az a specko szerint is inkabb beleposzint ebben a meretben)
Ezt skippeld.Ebben az arszegmensben 100 dollar kornyeken 8" veheto 2 gb ram 32 gb hatter, z8300 atom soc, fullhd, dualboot.
Pl: teclast x80 pro, chuwi hi8 pro (a teljesseg igenye nelkul) -
cidalain
veterán
válasz
Rambovits #68381 üzenetére
Azert kivancsi lennek a 100 dollaros 8 magos 4 gb ramos tabokra.
En ilyenrol nem nagyon tudok 175-200 dollar alatt, meg akcioval sem!
Vigyazz, ne ess a kamukinai tablet csapdaba!Valogass Teclast, Chuwi, Onda, Pipo markakbol, ezek a nevesebbek koze tartoznak.
(#68380) S. Szabi
Ilyesmi nem nagyon jellemzo. (Femhazasoknal lehet ilyen gond, de magyar kinalatban, foleg alacsony penz eseten ilyen nincs.) -
cidalain
veterán
válasz
Rruuer #68378 üzenetére
még mindig rossz a kérdés.
fogalmunk sincs mi a baja, nem is lesz
valami elromlott, szoftveresen összeomlott, meghalt, akármi.a jó kérdés, hogy mit kellene vele kezdeni?
minden felhasználói adat el fog veszni róla
ha van rajta hangerő gomb akkor:
kikapcsolt állapotban hangerő fel + bekapcs egyszerre hosszan -> majd factory reset
ha ezután megjavul, akkor örül.ha nem akkor újra kellene telepíteni:
rom beszerzése valahonnan. de mivel ez eléggé noname, ez elég nagy nehézségekbe fog ütközni.a tablet kb 5000 Ft-os értéket képviselhet működőképesen, így 1-2 óránál többet nem érdemes belefeccölni a javításába. ha csak nem a buherálgatás a hobbid.
-
cidalain
veterán
válasz
Truman #68330 üzenetére
1. vidd vissza gariba*
2. a tisztító, gyorsító programok minő meglepő lassítják, és szemetelik a gépet. használatuk nem ajánlott. helyettük tökéletes a gyári beépített megoldások használata: felesleges appok törlése, gyorsítótár ürítés stb.*a linkeden azt írták 2015 szeptemberében jelent meg, ami szerint ez nincs 1 éves gép. tehát ha te vetted valahol itthon akkor még garisnak kell lennie
-
cidalain
veterán
válasz
McSzaby #68328 üzenetére
ott a 39999-es szerintem nem 4G-s.
az árukereső leírásában szerepel 4G, és több boltot is jelöl ahol van (köztük emag), de a konkrét boltlinkeket végignézve már sehol sem említik a 4G opciót.
mindenképpen alaposan járd körbe rendelés előtt a témát, szükség esetén egyeztess a boltokkal. -
cidalain
veterán
válasz
BenJoe80 #68317 üzenetére
dehogyis nincsen kiforrva.
csak ha rá akarod kötni a monitorra, ahhoz nincs kimenet. ha pendrive is kellene, akkor ahhoz külön kábel is kell. billentyűből egérből csak a BT-os jöhet (vagy valami microUSB-re köthető aktív USB hub). ha néha nyomtatnának is, akkor a vezetékes nyomtatót eléggé macerás összekötni tablettel... ha esetleg adóbevallanának, az abev java cucc is problémás androidonszóval ezért írtam amit írtam. és ezeket a funkciókat egy alap tabletből nem lehet jól kihozni, és nem 100 pénzt kell belefektetni.
szóval, szerintem vegyél egy üzleti kategóriás pc-t használtan, meg egy alap tabletet. mondjuk ez a kettő is kijön 100-ból, és akkor a gép is jó lesz, meg tablet is lesz. (mondjuk én most épp egy dell optiplex 790-en dolgozom. 3-4 éves. small form factor, szóval kicsi gépház. core i5 8gb ram. ilyeneket már 40-50-ért hozzádvágnak. a maradék 50-60-ból veszel egy alapnál kicsit jobb tabletet 2 GB rammal, és akkor a szülők egyszerre is gépezhetnek. egyik a géppel, másik a tablettel)
-
cidalain
veterán
válasz
BenJoe80 #68315 üzenetére
használható, de 100-ból nem fogsz itthon kapni 10"-os win tabletet kemény billentyűzettel.
csak kínából kínait.
és akkor a monitorra kötés még nem biztos hogy megoldott.univerzális feladatokra szerintem nem elegendő otthonra csak egy tablet. kell mellé gép vagy laptop. az esetek 90%-ában tabletezek, de van az a feladat, amihez be kell kapcsolnom a gépet/laptopot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged