- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Fotók, videók mobillal
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
A Mi Pad 4 szériánál választotta szét a Xiaomi a dolgot.
A Wifi only volt az alapgép. Az LTE-be volt minden, GPS, izébizé szenzorok pluszban.
Aztán persze a 6-osból meg már nincs mobilnetes verzió, így GPS-es sem. De lenne létjogosultsága? Eleve nem értem a tabletes navigálást: hova jó ez, minek 11" navigálni, mi tartja a kocsiban, hova teszem hogy ne takarja ki a fél szélvédőt, és ne lefele kelljen nézni az ölembe? Persze ez lehet, hogy inkább az én hibám -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
shut-u #93002 üzenetére
itt van egy hasonló hiba megoldása, igaz ez MemoPad 7, de a lényeg átültethető a tiédre is, mert megvan az ahhoz való romod, úgy vettem le.
aztán persze lehetséges hardverhiba is, ha a memóriachip meghal/ vagy a rendszerpartíció összekuszálódik vagy olvashatatlan lesz valami hardverhiba miatt, akkor olyannak tűnik mintha törölte volna a user a rendszert, persze nyilván nem (nem is tud ilyet véletlenül). ebben az esetben ha a fejünk tetejére is állunk, ebből már nem lesz jó tablet.
-
cidalain
veterán
válasz
shut-u #92998 üzenetére
Ez egy kb10 éves tablet, a gyári ROM-ot kellene hozzá megtalálni. Többféle verzió volt ebből a tabletből az emlékeim szerint, kellene a pontos típuskódja. Az alapján az ASUS oldalán sikerrel járhatsz, a Google is segít.
Itt pl van egy, de ellenőrinzni kell a típuskódot
Mivel nagyon régi a cucc, ezért nagyon régi rajta a rendszer, Android 5. Gyárilag ezek Android 4.4-gyel jöttek ki, az semmiképpen nem javasolt, már nem támogatott, A5-re azért még letölthető pár fontosabb app, ha kell.
Azonban sok energiát ne öljetek bele, inkább lépjetek pl egy Alldocube iPlay 50 Mini Pro irányba, ami olyan 45000 körül beszerezhető EU raktárból. Esetleg ennek 4GB verziója az iPlay 50 Mini ami 40 alatt is megcsíphető. (de semmiképpen sem a iPlay 50 Mini Lite) -
-
cidalain
veterán
A legtöbb ember letojja a frissítést, köszönhetően annak, hogy nagy százalékban az a felhasználói élmény romlásához vezet. Android verzió upgrade esetén célszerű előtte és utána is factory resetet csinálni, így van a legkevesebb gixer a használt appoknál. Na ezt sok ember nem csinálja meg, emiatt magasabb százalékban fordulhatnak elő problémák. Sokan meg azért nem csinálják meg, mert a franc akar két napig frissítgetni, meg appokat telepíteni (amivel rendszerint az appok is friss verziósak lesznek, ami megintcsak szívás a megváltoztatott funkciók, egyebek miatt)
A felhasználók egy része úgy van vele, ha most tökéletes minden, akkor hozzá se nyúlok inkább. Kit érdekelnek az új funkciók, eddig sem volt, ezután sem kell.A Samu update plan alapján 2 main OS verzióváltás és 4 support év szokott lenni. Így ez csak A15 és 2027, de persze az eladási statisztikák függvényében ezt kitolhatják.
-
cidalain
veterán
válasz
aprokaroka87 #92906 üzenetére
hány évente vesz az ember új telefont? pont 2-3
a tapasztalat szerint az ember ennyi idő alatt ugyanúgy lecseréli a 100k-s telefonját, és az 500k-sat is. tökmindegy. az egyik elvolt 2-3 évet örömmel a szuper telójával, a másik meg spórólt 400k-t
tabletre szerintem hasonlóan rá lehet ezt húzni. csak ott mondjuk a 2-3 helyett 3-4 év van. -
cidalain
veterán
Véleményposzt, nem vitaindító:
Nem kevés a 4 GB ram általános felhasználásra. Nem kell kukába dobni 1 év múlva a 4 GB ramos androidos készüléket. Azért mert prémium árban van 8-12 GB ramos androidos telefon, az attól még nem alapelvárása az operációs rendszernek.
Aki annyira noob, hogy egy taskváltásnál elvárás a 458 msec, és a 2100 msec már ótvar lassú, az persze vegyen 8 GB ramos androidos eszközt videonézésre, és netezgetésre.
Hardcore felhasználásra persze ajánlott az erősebb, több giga ramos készülék, egyébként általános felhasználásra overkill, rohadtul felesleges pénzkidobás.
Persze tudom, a mai világban facebookozni is csak S43 Flip Pro Max-szal lehet, 750k-ért, minden más az alatt ipari hulladék. Jól működik a marketing egyébként, mert a gyári melós is megveszi részletre a havi netto 230k fizujával.
-
cidalain
veterán
válasz
Peat76 #92878 üzenetére
Az apk fájl az android exe fájlja. Tökmindegy hova másolod az androidos eszközön (én a downloads-ba szoktam), majd odamész androidból aztán ráböksz, és telepíted (ha a külső forrásból származó cuccok engedélyezettre vannak állítva az adott gépen)
Hogy a másik cucc, a könyvtár mire való, azt csak sejtem, így nem válaszolhatok. Nyilván le van írva ott, ahonnan származik. -
-
cidalain
veterán
válasz
aprokaroka87 #92814 üzenetére
olyat kell venni, ahol össze van drótozva a két oldal.
(így egyszerre hagyod el, nemcsak az egyik felét)
-
cidalain
veterán
válasz
aprokaroka87 #92796 üzenetére
Most azt mondod, hogy a fullHD-ben megjelenített kép szebb, ha a downscale-t helyben oldod meg, mintha a távoli szerver oldaná meg.
Cserébe vállalod, hogy nagyobb adatforgalmat bonyolítasz, és nagy erőforrásokat áldozol be kliens oldalon a downscale miatt.
Megéri? Annyival szebb a kép, hogy csak emiatt egy erősebb vas kelljen? -
cidalain
veterán
válasz
aprokaroka87 #92794 üzenetére
De youtube-nál ez pont tökmindegy, nem 2K/4K-ban fogja neked letolni a videót, ha csak FHD felbontásod van. A downscale-t megoldja a YT.
-
cidalain
veterán
válasz
snooze #92784 üzenetére
Egy régebbi "félipari" Samsung Galaxy Tab Active 2 tableten. Ez is S-Pen cerkás, mint az S szériák
iPlay: az NFE az újabb, ez elvileg rendelkezik certificate-tel a HD stream lejátszáshoz (de ezt fenntartásokkal kell kezelni, mert a Netflix oldalán nem listázzák még a gépet)
-
cidalain
veterán
válasz
MacEdm #92780 üzenetére
igen, az M11 és a P11 jó lehet jegyzetelni. nem tudom milyen a késleltetése, de íráshoz nem gáz, ha egy hangyányival lassabb.
most kipróbáltam a Samu-t hogy hogy is van ez: a kezemmel elmaszatolom az írást, vagy sem. Ha a tollhegy megfelelően közel van a kijelzőhöz (kb 2 centi), akkor kikapcsolja a kapacitív érintést a tablet, így nem maszatol a kézfejem, ha hozzáér.
Viszont ha hatótávon kívül van a cerka, akkor könyörtelenül húzogatja a vonalakat a kézfejem. oké a Samsung notes alkalmazásban van külön menüpont hogy kikapcsoljam ezt, és csak a tollas érzékelés menjen.
Azt gondolom ez a minimum, és a többi gyártónak is kell hogy legyen hasonló megoldása.(és ebből látszik az is, miért nem jó a sima tablet, sima bumszli tollal való íráshoz - mert nem megkülönböztethető a kezedtől - hisz ugyanazt a technológiát használja - így azzal csak akkor lehet írni ha a levegőben van a csukód, úgy meg szerintem nem lehet írni)
-
cidalain
veterán
válasz
MacEdm #92772 üzenetére
Samsung A széria, Redmi Pad egyik verziója sem tud spéci tollat kezelni.
Erre nagyon kell figyelni, mert hiába gondolná az ember, hogy majd veszek külön tollat, de azt csak olyan tablethez lehet, ami eleve támogatja. Ehhez speciális érzékelő kell a tabletben, és az ilyen tollak sem kompatibilisek a márkák között (sőt még adott gyártón belül is lehetnek különbségek a régebbi és az újabbak között - tipikusan a Lenovonál múltkor néztem, van vagy 5 féle Precision Pen variáns) -
cidalain
veterán
válasz
Nikaré #92750 üzenetére
nem kell szemétre dobnod.
egy android verziót kb 4 évig támogatnak security update-ekkel (persze hogy ezt a gyártó továbbadja egy frissítés formájában, az kérdéses)
de legtöbb app terén még a A7 simán támogatott, ami 8 éves rendszer. Tehát ma egy Android 7-et futtató eszköz ugyan szoftveresen elavult, de még bőven használható lenne (face, gmail, böngészők simán telepíthetők rá play áruházból)
Mostanában egyedül A4.4 Kitkat esetén futottam bele olyanba, hogy nem tudtam rá friss appot tenni Play áruházból, de ugyanezen app korábbi verzióját apkmirrorról igen, tehát tulajdonképpen használható. Ez a gép több, mint 10 éves!
de ne gondoljuk hogy egy konzumer táblagép vagy telefon el fog menni ennyit. nem fog elromlik előtte, vagy csak elhasználódik az akkuja, és nem lesz érdemes megcsináltatni, mert olcsóbban fogsz tudni venni újat, ami ráadásul hardveresen is jobb. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
Pedig jó cucc. Lockdown alatt a lányom kb lenyúlta a céges Samu Tab Active-ot, állandóan rajzolgatott, színezett vele, pedig akkor még csak 5 éves volt. Egy művészi vénájú 11 éves ezzel már alkotni is tud.
Persze egy átlag ember, aki azt gondolja, hogy könnyebb felfirkantani a bevásárlólistát cerkával, az tényleg 1 hét után fogja mellőzni a tollat. -
cidalain
veterán
válasz
wéercé #92659 üzenetére
Első körben lesd meg apkmirror-on a kívánt IP kamera korábbi verzióját, van-e, elérhető-e olyan verzió ami kompatibilis az android 4.2.2-vel. Ha nincs, akkor tökmindegy, kukázd a tabot.
Ha van, akkor lépj ki google fiókból, majd factory reset.
Amikor kész, akkor ne is adj meg neki google accountot.
Lépj fejlesztői módba, usb hibakeresés bekapcs, majd ADB-vel próbáld kigyepálni a sok felesleges appot ha vannak rajta ilyenek.
Eztán tedd fel az apkmirrorról letöltött progit, telepítsd, állítsd be.
(Ez itt kb 1 óra meló, guglizással, mindennel együtt, elrontani nem nagyon lehet, ha mégis, nem kár azért a tabletért)Ha működik rendesen akkor örülsz, és csak erre használod a tabot, semmi másra, különben befonod a szemöldököd, mert alapvetően tényleg harmatgyenge régi cucc.
@apszi:
A sima Minihez én eleve rossz töltőt kaptam, reklamálnom kellett Banggoodnál. Szerencsére anyukámnak volt elfekvőben valami minőségibb Xiaomi töltője, azzal használta. Azóta megjött a cseretöltő, de betettük a dobozba, ott van a legjobb helyen. A rosszat szétszedtük melóhelyen, megnézte a műszerész srác, nem egy atomerőmű. Öngyulladni nem valószínű hogy fog, de elég alsó polcos tápegység.
A masinát nem tudja elfüstölni, előbb füstöli el saját magát. -
cidalain
veterán
válasz
Bferibörs #92651 üzenetére
Tapasztalatom alapján a folyamatos app upgrade-ek nyírják ki az appokban (és az eszközben) a smooth működést.
Egy ilyen idős gépnél csodát tehetsz egy factory resettel, szükséges appok friss telepítésével. Aztán appok auto frissítése kikapcsolva a Play áruházban.
Múltkor elővettem anyu régi tabletjét. Lenovo A3500 FL. 4 mag, 1 GB ram android 4.4 - fb lite, böngészés, szókirakós gépre megcsinálva elég jó lett. Ok a kitkat miatt az appokat már nem a play-ről szedtem le. -
cidalain
veterán
válasz
rothfb #92650 üzenetére
Én sem most vettem, hanem 4 éve, viszont nem sikerült kinőnöm, így minek vegyek újat, csak azért mert abban több az akármi. Azért írtam hogy nem vitázni akarok, de ha valaki általános feladatokra keres, és nem áll rendelkezére akármennyi zseton, akkor nem kell ragaszkodni a 4+ GB ramhoz.
A win más, a ramkezelése is más. Az 4 GB-tal tényleg egy fos, minden lassú. Bár munkahelyemen a gyártásban levő gépek i5 4GB ram win10-zel pörögnek mint az állat (oké csak helyi háló van, néhány spéci program, nincs frissítéssel szétverve a win). Szóval felhasználásfüggő. Mint ahogy az android is. Filmezős tabnak nem szükséges 4 gb ram. Mint ahogy hétvégi bevásárlós kocsinak sem kell 200+ LE. -
cidalain
veterán
válasz
Reynaldo #92621 üzenetére
Nemrég vettem egy Motion+ speakert, ha hangélmény kell, ez megadja. Na de van, hogy elég lenne egy kis belefülelés.
Ok ehhez akár elég is lenne egy speaker, de ennél a pont legszerencsétlenebb helyre tették:
álló módban bal alul, jobbkezesként, ballal tartom a tabot, pont ott. Ha fekve van, akkor jobb oldalra kerül, és ha nyomogatsz jobbal akkor meg a kezed a speaker előtt matat épp. Ha két kézzel fogod fektetve akkor a jobb kéz fogja le.
Ok, persze ezen túl lehet lendülni.
Mondjuk úgy, hogy írjátok itt többen, hogy mehet rá Lineage, egyre jobban érdekel a cuccpláne ha ezen tényleg megy majd a HD stream.
-
-
cidalain
veterán
válasz
Pandimakaay #92593 üzenetére
HBO Max-nál nekem a tévé is csinálja néha, hogy szétcsúszik a kép meg a hang. Önmagában a TV hangszórón, semmi BT hangeszközzel. Restart és/vagy nem használt futó alkalmazások kishiftelése meg szokta oldani, de gyanítom van benne HBO MAX gond is.
-
cidalain
veterán
Nem lehet, csak a készülékhez valót rátenni. Vannak alternatív romok, de szerintem a Doogee nem olyan márka, amihez lenne.
Egy gyereknek szánt tablet, amin amúgy is A13 van, bőven jó lesz 6 év múlva is így ahogy van, frissítések nélkül (előbb cseréled a vasat, minthogy ne legyen támogatott a SW)
A biztonsági frissítés túl van misztifikálva. Legyen uptodate a SW, játék amit a gyerek használ, Play store-ból szerezzétek be, aztán kb ennyi elég is. -
cidalain
veterán
-
-
cidalain
veterán
válasz
Tibicsucsu #92407 üzenetére
Lenovo P11 2nd gen folding case?
Aztán kiválasztod azt, amelyik szimpi. Ugyanerre tempred glass. De ha a gyerekek nem hurcibálják, akkor elég lehet egy fólia a karcok ellen (ez érintőcerkás ugye? Azt nem tudom hogy viselkedik a kijelzővédő üvegre)Ilyen autós tartóban nincs tapasztalatom. Viszont a visszahajthatós védő és az utós tartó egyszerre szerintem nem fog menni, kocsi használat előtt lehet ki kéne venni a tokból.
Ebből ilyesmi kéne neked -
cidalain
veterán
válasz
Tibicsucsu #92405 üzenetére
Ha nem SOS, sokkal jobban jársz Ali rendeléssel, mert töredék áron kapod ugyanazt a tokot, fóliát, üveget mint itthon. A választék is talán nagyobb.
Autó és mesenézés: ti már próbáltátok korábban? Ha nem akkor készülj hányós zacsival, lehetnek meglepetések -
cidalain
veterán
Átrakod a kártyáját ideiglenesen egy okostelóba?
Esetleg itt kérdezd -
cidalain
veterán
válasz
janpier #92341 üzenetére
Az Active pen 3 egy sima aktív kapacitív stylus, mindennel menni fog.
A spéci nyomásérzékeny Lenovo toll, amit a P széria egyes gépeihez adnak, az a Lenovo Precision Pen.De persze a Lenovo elnevezésfetisizmusa nem áll meg a tableteknél, a gyökereknek van van 6 féle stylusa is, döntsd el mi mihez jó, melyiknek mi a speckója (Lenovo Active Pen 2 és 3, Lenovo Precision Pen 2, Lenovo Real Pen, Lenovo Pen Pro, Lenovo Digital Pen amit így hirtelen találtam). Csak gratulálni tudok ismét az átlátható termékpalettához
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #92338 üzenetére
Ja és fontos infó még:
Kapacitív stylussal csak úgy írhatsz, hogy nem érsz hozzá a kijelzőhöz a csuklóddal, hisz azt is érzékeli a tablet.
Tehát vagy a levegőben tartod a kezedet, vagy csak a tablet szélétől max 5 centire tudsz írni. Egyik sem tűnik jó megoldának szerintem. -
cidalain
veterán
válasz
janpier #92336 üzenetére
Jaja, pont annyit tudsz a tollal, mint az ujjaddal.
Vannak vékonyabb hegyű passzív kapacitív tollak, de drágábbak is, illetve van nagyon vékony hegyű is, de annak van egy átlátszó műanyag kerek talpa a hegy körül. Ez is párezer forint.
Vagy aktívot kell venni, de abba meg elem kell (vagy van tölthető akksis, de többet az sem tud majd, mint az ujjad max kényelmesebb vele kézírni) -
cidalain
veterán
válasz
Nikaré #92313 üzenetére
Nem nagyon vannak ékezetes BT billek egyébként. Csak azért kérdeztem mivel csinálod, mert bill nélkül szerintem neki se álljon az ember, hosszabb szöveget írni képernyőn szerintem halál
(mondjuk nekem egy ilyen komment bepötyögése tableten kb kétszer annyi idő, mint bill-en, mert vissza is kell nézni, tele van gépelési hibával)
ha meg utána még szerkesztenék is, pl mondat kivág, kicsit később beilleszt, nálam szintén halál, hogy érintőkijelzőn nem lehet olyan gyorsan és pontosan kijelölni, mint egérrel (persze lehet, hogy ez az én hibám, mert béna vagyok). -
cidalain
veterán
válasz
Nikaré #92310 üzenetére
Hosszú SW támogatás = Samsung, ezen belül is inkább az S széria.
Az ársávodba leginkább a Samsung S6 Lite fér bele.
Hogy mi lesz tavasszal a piacon, és mennyibe fog kerülni az kérdéses
Szövegszerkesztést milyen androidos progival végeznél? Billentyűd van-e, vagy tokos bill kéne, vagy különálló BT bill is oké? -
cidalain
veterán
válasz
racskobalazs #92303 üzenetére
hát így, hogy gyárilag ad megfizethető áron a Samu, akkor tényleg ez a legtutibb megoldás.
-
cidalain
veterán
válasz
racskobalazs #92296 üzenetére
természetesen a Samsung toll olyanokat tud, pl nyomásérzékenység, amit egy sima kapacitív toll nem. Nem ismerem a Samsung S-Pen utángyártott témát, de elvileg jó lehet (hacsak nem egy sima aktív kapacitív tollra hazudják rá, hogy S-Pen clone)
Lehet S-Pen hegyet cserélni, legalábbis egy régebbi Samu Tab Active-hoz kaptam gyárilag 3 hegyet. Na ebben viszont nincs semmi truváj, szerintem lehet venni utángyártott hegyet. (S-Pen stylus nib a kulcsszó Aliexpressen) -
cidalain
veterán
válasz
blueye #92239 üzenetére
belépő Samu tableten nem feltétlen van olyan támogatás mint a csúcs S szérián. Abban sem lennék biztos, hogy az A14-et megkapja majd. évi 1-2 security pacth, meg nem támogatás.
amúgy Samu A9 kijelzője csak 800*1340px, ami elég gyengus. Ugyanakkor létezik belőle 8/256GB-os változat is. stereo speaker, és jack aljzat van!Októberi release, vélhetően nemsokára értelmesebb boltokban is lehet majd kapni gyári garival, mondjuk a Samu árazását ismerve kb 80-ért. Ha lesz a 8GB-os, akkor azt meg inkább 100 körül. Ez így nem éri meg.
-
cidalain
veterán
válasz
knoxhu #92228 üzenetére
tablet súlya?
nekem is gondot okoz hosszabb ideig kézben tartani még a 8-ast is.
sok gyereknél látom, sajátomnál is, nyilván, hogy az ölében a tablet/telefon (hogy ne kelljen tartani), és teljesen lenyaklott fejjel nézi. ez nem tesz jót se a nyaknak, se a gerincnek. saját gyereknek mondom is, hogy ne így csinálja, emelje a telefont a szeme elé, és a nyakát rendesen tartsa. na ilyenkor nem mindegy, hogy 250g-ot tartasz, vagy fél kilót. -
cidalain
veterán
válasz
rothfb #92224 üzenetére
ez így van, ne várj android verzióupgrade-et.
valamit valamiért. olcsó-jó hw-hosszú támogatás egyszerre nem megy.
Mivel egy ilyen készüléket kb 3-4 évre tervezel be, bőven jó az A12 akkor is@knoxhu
Alldocube iPlay 50 mini Pro EU raktárból.
esetleg ha csökkentenél még egy kicsit a költségeken, akkor erre a feladatra a kevésbé bika iPlay 50 mini is elegendő, és ez 100 USD körül már megvan. (viszont a Lite verzió nem javallott)
M10 jó lehet amúgy itthonról, de nem tudom mekkora a gyerek, de ez 10"-os, ami nagy és nehéz. -
cidalain
veterán
pedig ott van a címében, hogy 3rd gen, azaz a harmadik generációs
(Lenovo Tab M10 (3. Gen) Tablet | 10,1" WUXGA Touch Display | OctaCore | 4GB RAM | 64GB SSD | Android 12 | grau)
Szóval ez az -
cidalain
veterán
válasz
Helga0203 #92175 üzenetére
Bármelyik mehet amelyik szimpi. Ha tudnak menjenek el egy elektronikai nagy boltba, taperásszák meg melyiket jobb fogni, melyiknek jobb a user élmény.
Redmi vs Redmi SE -> SE second edition, tehát ez újabb 2023-mas, kicsit nagyobb (SE javasoltabb)
P11 vs P11 Plus -> a plus komolyabb hardver, mint a sima. De figyelem, van P11-ből első széria, és második is. Elsőből van sima, Plus, Pro is erősségi sorrendben. A második szériában csak sima meg Pro van. Az első széria 2021-es azok már inkább nem. A második generáció 2022-es (viszont az újabbak nem állnak meg 100-ban, régit meg nem vennék már)Tehát Redmi SE, vagy Samu szerintem
Samuhoz van gyárilag toll!@kotipas
Yoga tab 11 2021-es gép.
Lásd feljebb. Redmi SE nem tudom tudja-e a Netflix HD szabványt, de majd jönnek hozzáértők, akik megmondják. A Samu tudja. -
cidalain
veterán
válasz
racskobalazs #92158 üzenetére
Próbáld ki rajzra
Olcsóbban nincs jobb egyébként, a drágább meg eleve nem összeegyeztethető a kerettel.
Esetleg Lenovo P széria jöhet még szóba.Művészeti suliba elsősorban kézi cuccokat fognak kérni szerintem az elején. Ha kell digitálisan rajzolni, akkor úgyis kapnak ajánlást gépre szerintem.
-
cidalain
veterán
válasz
Dani82 #92142 üzenetére
EU plug, CZ raktár
És próbáld ezt a kupont checkoutkor 89.99 USD-re: BGDBI141
shipping insurance-t érdemes. Cseh raktárból 2 hét alatt itt van.
Megbízható bolt, sokan rendeltünk már onnan. Saját topicja is van itt prohardveren. -
cidalain
veterán
ha esetleg valaki az Emagon talál valamit, és azt írja nincs készleten, akkor néha nézzen rá és frissítse az oldalt. Az Emag ma nem egybe dobja fel a teljes készletet akciós áron, hanem úgy csöpögteti be a kínálatba darabonként. Ami reggel 8-kor már "nincs raktáron" volt, azt 9:30 körül meg tudtam már venni akciós áron, majd újra elfogyott (nem tablet volt). Elképzelhető, hogy más céges is csinálják, hogy ne legyenek támadhatók, ha túl hamar elfogy az akciós készlet.
-
cidalain
veterán
válasz
DaVE-1 #92108 üzenetére
De most miért eredeti Xioami. Mint annak idején a Dubmil táska. Csak a hülyék hitték, hogy az Budmil. Vagy a 4 csíkos Adibas susogós.
Múltkor láttam 4TB pendrive-ot is. Az volt a márkajelzés hogy Pendrive 4TB. Kapacitás kb 16GB. Ali-n nagyon el kell olvasni a leírásokat. Ami túl szép, hogy igaz legyen, az nem igaz. -
cidalain
veterán
válasz
maestro87 #92086 üzenetére
Mi pad 4, 3 GB, Havoc OS, Edge
1.5 GB szabad (fut: banki app, emag app. Facebook app, edge 3 lappal + 2 inkognitó lap)Az opera ezek szerint akkor nem memóriában tartja a lapokat, ezért nem kér sokat. De akkor mi zabája fel a 4 GB ramodat?
Nem azt mondom, hogy nem jó ha nincs sok, de nem átalános.
Ráadásul a memória azért van, pláne androidon, hogy tele legyen. Ha kell neki, akkor kishiftel valamit, ami rég nem kellett már (persze majd ha kell újra beteszi. 2 másodperc alatt. Oké, valaki ettől érzi hogy nem fluid...)
-
cidalain
veterán
Mivel egyszerre egy böngészőoldalt tudunk csak nézni, így tulajdonképpen elegendő annyi memória, amennyi 1 lap betöltéséhez elegendő
Persze ekkor böngészőtab váltáskor be kell tölteni a tartalmat. Ami a rohadtgyors netelérések idejében kb pár másodperc.
Persze ha valaki türelmetlen, akkor felőlem megfizetheti a világ összes ramjával szerelt tabletjét, és akkor pl 30 fül között random váltogatva azonnal ott a tartalom
De szerintem nem ez az általános. 4 GB ramon bővel el lehet lenni egy általános használatú tabon/telón. -
cidalain
veterán
A héten jött meg Emagról a Baseus 30W töltő kb 4200 Ft (olcsóbb mint Alin). 1x USB-C, 2x USB-A. Mindegyik tudja a gyorstöltést (bár C-n gyorsabb kicsit), de csak külön külön, ha több eszközt töltök akkor csak 5V/2A körül van. De ez nekem elfogadható kompromisszum volt ennyi pénzért.
-
cidalain
veterán
Banggoodon 11.11 akcióban már most vehető az akciós áron.
Iplay 50 mini 95 USD
Iplay 50 mini Pro 140 USD
50 darabos ez az akciós készlet, utána emelik az árat. Még kb 30-30 elérhető
A sima mini ezen az áron nagyon oké, ha valakinek low budget gép kell. Gyereknek is oké hardcore játékot kivéve. -
cidalain
veterán
válasz
Krisztián980 #92001 üzenetére
A belerajzolás a szűk keresztmetszet.
Ezt nem lehet akármivel jól megcsinálni, csak tollas tablettel. Sima tablet bumszli végű 500 forintos cerkával erre alkalmatlan szerintem. És mivel terep, ezért jó fényerejű esetleg különböző védettséggel rendelkező tablet lenne ideális, de már a spéci toll sincs 100k alatti kategóriában.A legjobb egy Samsung Galaxy Tab Active lenne, de ebből a 3-mas széria kicsi 8"-os mérete is 150k. A 2-es széria régi, és kis felbontású, így rajzok megjelenítésére nem ideális, nagyítgatni kell. Egyébként jó cucc, néha én is nyomogatok ilyet melóban. Passz létezik e használtan eladó, szerintem nem nagyon.
Ha a védelmeket lehagyjuk, de cserébe 10"+, akkor Samu S6 Lite (2022), ami már 120k körül megvan. Ennél olcsóbban erre a célra új gépet nem fogsz találni.
Hasznátan szóba jöhet az S6 Lite korábbi kiadása pl, de a keretet ehhez is meg kell kicsit toldani majd. -
cidalain
veterán
inkább banggood, vagy geekbuying.
Banggoodon most elvileg 149.99 USD a BG1cfe2f kuponkóddal. Vásárláskor kosárba tesz, majd checkout, és fizetés előtt a coupon/promo code mezőbe bemásol, majd Apply gomb.
geekbuyinghoz nem tudok kódot, csak a 2% new user kedvezményt, amivel kicsit többre jön ki. Mindkét helyen van EU raktáron, így semmi extra költség nincs a termék árán, esetleges postaköltségen felül. Shipping insurancét érdemes kötni rá 1-2 dolcsiért. -
cidalain
veterán
válasz
Bizsu1st #91936 üzenetére
Legyen bepipálva az insurance, megéri azt az 1-2 dolcsit.
Ne azonnal jelezd, ha megérkezik, nyomkodd teszteld pár napig.
Ha egyből DOA (dead on arrival) garit kell kérni az "egyszerűbb".
Bár nem kapkodják el, nekem 1 hónapja húzódik a tablet töltőadapterének újraküldése (és még mindig csak processingnél járunk), ha ezt tudom, akkor pénzt kérek inkább vissza... -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
creatin #91889 üzenetére
Persze nem mindegy mennyit kell így mutogatni, de ha asztalra leteszed a papírt felállsz, tablet kézben, a hátsó kamera veszi a lapot, a kijelzőt meg pont látod. De ha sokat kell, akkor ez tényleg macera.
A külső kamerával az a kérdés, hogy natívan képes-e támogatni a tablet. Én már használtam madzagos OTG endoszkópkamerát, madzagos és wifis tolatókamerát is teszteltem, de ezek csak a saját androidos appjukban voltak hajlandóak képet adni, a fényképező appban nem. És ez ogy neked nem lenne OK, mert akkor a Skype sem fogja látni. -
cidalain
veterán
válasz
domjeno75 #91859 üzenetére
8 éves gép, 4 magos soc, 1.5 GB ram.
Tényleg hülyeséget javasoltak, tök felesleges pazarolni rá a zsírt.
Ha nem idegen, akkor kb 2-3 óra alatt vadászol rá újabb custom romot (van), majd felfrissíted. Aztán vagy használható lesz ez az őshardver az újabb droiddal, vagy nem.
Ha nem értesz hozzá, az baj. Fizetni másnak ezért nem éri meg, inkább rakd bele egy új tablet árába. Vagy ha mégis képbe akarnál kerülni akkor leguglizod mit hogyan kellene, és megcsinálod. Ez mondjuk elvisz 10 órádat. Helyette inkább túlórázz 10 órát, és az így megkeresett zsetonból vegyél egy új tabletet.
Szóval a vége az, hogy hacsak nem bütykölésnek fogod fel a frissítést, akkor nem éri meg nekiállni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Magisk
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Quadro FX 570 eladó
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest