- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
this is life #89512 üzenetére
Nekem a Teclast M40-re, másfél év alatt kb. 4-5 db, 50-70 MB-os frissítés érkezett. Az Alldocube iPlay20 prora csak 1 darab.
Csak próbálok informálódni, hogy melyik cégtől várható több és hosszabb távú frissítés. -
zolko74
tag
Nemsokára jön az Alldocube iPlay 50 Pro is.
MediaTek Helio G99 SoC, 8GB RAM/128GB, Android 12. -
Thomas19
tag
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8" vagy 10" vagy nagyobb? 10"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? inkább újat, félek, hogy a használtnak megadja magát az aksija, aztán úgy mindjárt nem éri meg, ha cseréltetni kell
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció? bármi lehet
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, böngészés, stb.) leginkább filmnézés, esetenként világos környezetben, böngészés, kis játék
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj). maximum 50kJelenleg Huawei MediaPad M2-m van 16 GB tárhellyel, 8" kijelzővel. Valószínűleg az aksija ment gallyra, mert elkezdett random kikapcsolgatni, először még csak játékok közben, most már filmnézés közben is, akár töltés után 10 perccel is megadja magát. De nagyon klassz kis tablet volt, minden igényemnek megfelelt a mai napig, egy dolgot leszámítva. A 16 GB tárhely sajnos a mai igényeknek már nem megfelelő, évről-évre kevesebb alkalmazás fért el rajta, ahogy nőtt a méretük, most már kb. csak 1 nagyobb játék és a legszükségesebb dolgok.
Amiket nézegettem:
Huawei MediaPad T5: Egyértelmű, mivel ez áll talán a legközelebb hozzá, kivéve hogy ennek nem hinném, hogy Harman/Kardon hangszórója lenne, amit imádtam az M2-ben, még zenét is simán lehetett róla hallgatni. Viszont ebből ami 50k-ból megoldható, az a 2 GB RAM-os modell, ami semmi előrelépés nem lenne a sok éveshez képest. A 32 GB tárhely és a 10" kijelző persze sokat számítana, de a 8-as Android meg már most elavult, és a tárhely sem biztos, hogy sokáig elég lesz, és azért én nem 2 évre szeretek műszaki cikkeket venni. Viszont ebben elvileg még van Google Play, igaz? Tehát újabb Huaweiekben nem igazán gondolkodom emiatt.Alldocube iPlay 30 Pro: Olvastam, hogy itt többen is ajánlják, és nagyon tetszik most ez a 43 ezres ára is a Bangoodon, szóval ez talán az első számú kiszemeltem jelenleg. Tesztekből amit megtudtam, hogy nagyon jó a fényereje, ami fontos szempont, ha a kivilágított vonaton akarok valamit nézni rajta, és hogy nagyon szép képe van a kijelzőjének, szóval ideális filmnézésre. Viszont nyilván a hangszórói ennek is gyengébbek lesznek a régivel összehasonlítva, ráadásul egy oldalon vannak, ami nem tudom, hogy mekkora kompromisszum lenne cserébe a nagy tárhelyért és a több RAM-ért cserébe. Az iPlay 20 Prót is néztem, de az elvileg gyengébb, és nem is olcsóbb.
Lenovo TAB M10 Plus: Ezt igazán a tesóm ajánlotta, hogy ma akciós az Amazonon, és ennek legalább kétoldalt vannak a hangszórói, de attól még lutri, hogy jobban szól-e. Kevesebb tárhely és RAM és drágább. Gyanítom, hogy akkor már az Alldocube X Neo jobb választás lenne ezekkel a paraméterekkel, de az meg már kívül van a keretemen.
Igazából ezekben gondolkodom elsősorban, de mondjátok, ha van még valami érdemleges ebben az árkategóriában. És természetesen az utolsó opció a régiben aksit cseréltetni, ami gondolom szintén lenne legalább 15k, és akkor továbbra is csak 8" kijelzőm és szűkös tárhelyem lenne, de talán pár évet még kihúzhatnék vele, és addig élvezhetném a klassz hangszóróit, mert igazán sebességgondom nem volt vele, amíg működött normálisan.
Előre is köszönöm!
-
válasz
Mannster #85439 üzenetére
Notebookchecken a review-kban tesztelik a kijelző "fényességét".
Ez alapján az S6 Lite jobb 10%-kal.
Brightness middle S6 Lite: 503 P11: 454
Brightness S6 Lite: 477 P11: 422
Kínaiak közül az Alldocube iPlay 30 Pro-nak van nagyon fényes kijelzője, sajnos ezen az oldalon nem tesztelték, hogy számszerűleg össze lehessen hasonlítani. -
válasz
Wolfy999 #85277 üzenetére
Erre a célra szinte bármelyik tablet jó, az összefoglalóban találsz jó néhányat 50 ezer környékén. Esetleg érdemes olyat, ami könnyebb, 10" esetén inkább az 500 g közeli számít könnyűnek.
Az Iplay 30 Pro pedig átlagon feletti fényességet tud, ami direkt napsütésben jól jöhet. -
válasz
dragon1993 #84882 üzenetére
Az iPlay 20 és 40 között az iPlay 30 van, aminek egyébként a legfényesebb a kijelzője, ha fontos a nappali fényben láthatóság. (Kb. 500 cd/m2 a többi átlagos 400 nitjével szemben.)
-
norbinator
csendes tag
Sziasztok!
Tabletet vennék, de elakadtam a nagy nézelődésben. Úgy néz ki android lenne belőle, pedig a windows vonal szimpibb lenne, de elég kihalt világ lett. Gyakorlatilag a Chuwi hi 10 xr lenne az egyetlen, ami szóba jöhetne, de valahogy ódzkodom tőle. Igazából van egy 6 éves 2/64-es Acer iconiam a legújabb win 10-el, még mindig tök jól fut ezért fázom az androidtól, de úgy néz ki belevágok.
Szóval megnéztem mindent 50-90K között és mindegyik kiesett valami nyűg miatt. Kettő gép maradt fenn a rostán. Az iplay 40 és az új Lenovo P11, ami kínában valami hülye néven megy. Csakhogy az utóbbira kb egy beszerzési helyet találtam ami vámmentes lenne és az se volt túl szimpi, itthon meg drága. Szóval még egyszer megnéztem ezt az iplay 40-et és igazából csak egy bajom van vele a 6000Mah akksi (a lenovo-ban 7700Mah-s van) Van valakinek konkrét tapasztalata a géppel, hogy mennyit bír az akku és minőségben kb hogyan viszonyulhat a Lenovo-hoz? Szimpibb lenne a lenovo, de 120 ezret nem adnék érte, amennyiért itthon vesztegetik. Banggood-on lenne 80-ért, annyiért inkább azt venném, de nincs eu-s raktárban ráadásul a specifikációban sem stimmel minden ami oda van írva, szóval vannak fenntartásaim. Annyira nem sürgős mondjuk, és ez elég új cucc, szerintetek érdemes lehet várni a lenovo-ra 1-2 hónapot hátha normálisabb forrás is feltűnik? -
cidalain
veterán
válasz
Forraszto #84261 üzenetére
Igen, ebből a keretből nagyjából ezek közül választhatsz.
A következő ugrás 50000 forint környékén lenne az alldocube iplay 30, vagy iplay 40, teclast m30 személyében.Mindkét általad kinézett cucc teljesíti azt, amire szeretnéd. Amelyik szimpibb, olcsóbb, könnyebben beszerezhető, ez alapján döntenék
-
Matyasmadar
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvastam rengeteg előző kommentet, de még nem sikerült döntenem vásárlás ügyben, így szívesen fogadnék további tanácsot.■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
10"+
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. eMAG, Amazon, kínai webshopok stb.) is opció?
Külföldi beszerzés is opció.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Alapvetően szülők számára keresek, játékon kívül mindenes célra.
Internezetés, közösségi média, chatprogramok, film, online videóközvetítések, videochat, fotózás.
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj).
50-70e Ft.
A külföldi beszerzési lehetőség tetszett a leírtak alapján (banggood), de a magyar nyelvű rendszer elérhetősége fontos lenne. Ennek elérhetőségét az egyes modelleknél tudom valahogy ellenőrizni vagy ezek a termékek (Alldocube, Teclast, Chuwi) kiesnek emiatt?A videochat/fotók miatt jobb felbontású kameráknak is örülnék, de ahogy láttam ez néhány itt ajánlott modellnél sem túl erős (pl. iPlay 20 Pro -> 2&3 MP).
Elsőre ezeket néztem:
Chuwi HiPad X [link]
Alldocube X MT8176 [link] 8.1 Android
Teclast T30 MTK [link] 9.0 AndroidA fentiek alapján mennyire jók a linkelt modellek vagy van esetleg más javaslatotok?
Köszi!
-
CCester
csendes tag
Sziasztok!
Előre bocsájtom, hogy teljesen kívülálló vagyok tablet téren. Karácsonyra szeretnék tabletet ajándékozni. (nem tragedia, ha nem ér ide addig.)
Lényegében netezésre lenne használva, yt, Netflix leginkabb. Jó lenne, ha Netflix menne HD-ben.
A keret 50 ezer forint korul van es nem ragaszkodok hozzá, hogy itthonról szerezzem be.
Itthonrol neztem a Lenovo TAB M10-et, de a 2 giga memoria annyira nem szimpi.
A topicot olvasva megtetszett a Alldocube iPlay 30, viszont nem tiszta számomra, hogy HD-ben tud-e majd rajta streamet nézni.
Szóval a kérdésem. A iplay30 a fenti kriteriumoknak megfelel? Amennyiben nem, tudtok nekem ajanlani hasonló kategóriában egy masik tabletet?
Előre is koszi. -
cidalain
veterán
-
siege5
aktív tag
Sziasztok
Láttam fentebb volt róla sz, hogy megjelent az Alldocube iPlay 30, teclast készülékei vannak még ebben a 50-60e ft-os árkategóriában.
Sajnos csak külföldi de EU-s raktáros rendeléssel (Banggood).
Abban kérhetnék segítséget, hogy melyik típus lenne a legmegfelelőbb (procikat nem igazán ismerem amiket ezekbe raknak és félő, hogy ezeket vágták meg bennük az ár miatt) kifejezetten csak játékra.
A teljesség igénye nélkül, M40, T30, M16, M18 kicsit olcsóbban a P20HD.
Köszönöm, ha esetleg van valakinek ezekről infója.Ui.: Van ettől jobb ár/érték arányú márka hasonló viszonylatban? Hoznak ezek akkora teljesítménybeli különbözetet, hosszabb távú használhatóságot, hogy megérje mondjuk egy Huawei T5 4gb-os (70-80e ft) verzió helyett ezeket venni? (természetesen ezt magyar viszonylatban)
A jelenlegi készülékem egy Asus Z300 szériás készülék, ami még mindig kiszolgál, de érezhetően lassult az idő folyamán, és az akkuja sem a régi, így ő az irányadó.Köszi
-
Az Alldocube iPlay 30 három hét múlva jelenik meg, de már lehet előrendelést leadni.
Nekem minden paramétere megfelelő. Egyedül a gyártó elismertségének hiánya tart vissza attól, hogy megrendeljem. Szerintetek jó vétel lehet 50K-ért ? -
CortezX
aktív tag
Üdv! Cube iPlay 8-al van valakinek tapasztalata? Szinte kizárólag olvasgatásra használnám. Most 50$ a GearBesten és elgondolkodtatott.
-
cidalain
veterán
válasz
Kukkéro #74456 üzenetére
Vamkezeles az, amikor egy import arurol megmondjak hogy kell e ra valamit fizetni vagy sem. Vamkezelesi eljaras kereteben allapitjak meg az afa, es a vam fizetesi kotelezettseget is. Es amennyiben barmelyiket is kell fizetni, akkor ki kell fizetni a vamkezelesi koltseget is, ami magyar postanal 3000 forint, futarcegnel 6000 forint koruli osszeg. Tehat, mivel afat kell fizetned, ezert kezelesi koltseg is lesz.
Az iPlay 10 tablet 30 kornyeken is jo vetel. Itthon 50-60 korul van 10" tablet 2 giga rammal, de az meg csak nem is fullhd.
-
cidalain
veterán
válasz
spileraaa #74395 üzenetére
Lenovo p8 72 dollár
Vagy iplay8 meg 50 dollar
Kuponok itt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- PlayStation 5
- Cyberpunk 2077
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro (2020) 11" 128GB WiFi - Csomagolás bontott, akku 100% (0 ciklus), akár beszámítással
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- iPad Pro 2018 11" 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 86%/p4410
- szinte új Apple Pencil C (USB C) garancia
- Apple iPad mini 7 2024 128GB a17 PRO Tablet!
- HP 440 G9 /I3-1215U/4GB/ Esztétikai hibás és kijelző hibás
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest