-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Megnyomkodtam ma a Toshiba Folio 100-at. Hát...
-
z0d1AK
nagyúr
Kipróbálnám én. Adsz egyet?
Eddig sem zárkóztam el semmilyen készüléktől, bárki, bármilyen eszközt ide ad 2-4 napra, szívesen beveszem a nettábla körképembe, aminek egyre nagyobb az olvasótábora.
-
z0d1AK
nagyúr
A német remek a Smartbook Surfer volt, róla itt olvashatsz. Amúgy egy webshopban az is megvásárolható 45K-ért.
A SmartPad nem kapható itthon hivatalos forgalmazótól. Most tesztelem, érdekes cikk lesz. Arra amire használni szeretnéd, tökéletesen megfelel véleményem szerint. Az Archos 7-et rögtön veri, már azzal, hogy 2.1 van rajta, nem 1.5, na meg a másik, hogy van rajta Market (de pszt, mert annak nem szabadna rajta lenni.)
-
z0d1AK
nagyúr
A tulaja 60 ezerért hirdeti, talán jó kis alkuval lebeszélhető 50-re. A teszt készül, valamikor a jövő héten, vagy azután jelenhet meg, ha minden jól megy. Ha szeretnéd, közvetítek.
-
z0d1AK
nagyúr
Ha csak olvasgatnál, akkor akár a jelenlegi tesztalanyom is jó volna neked, sőt, túlteljesíteni a vágyaid.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1063 üzenetére
Kicsit megragadsz az autónál, pedig már rég nem csak ott használják. Gyalogos navigáció is létezik, még létjogosultsága is van, pl számomra is jól jön majd jövő hónapban Bécsben.
Autóban pedig megfelelően rögzíthető gyári autós kittel. A Samsung Galaxy Tabhoz vásárolható ilyen kit, de hogy olcsót is mondjak, a Bluepanther Thunderhez elvileg a gyári tartozékok között is lesz autós kit.
Hogyan kapna áramot? Úgy, hogy az adatkábelt beledugom az 500 forintos szivargyújtós USB adapterbe. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1058 üzenetére
Az nem a te tapasztalatod, hanem a te igényed, mivel te mást használsz rá. Viszont van olyan, aki szeretné azt, hogy GPS is legyen benne. Ezért van az, hogy a világon van minden termékkategóriából kismillió variáció, hogy mindenki megtalálja a magának valót.
Az Archos azt mondta a héten, hogy december legelején érkezik az 101, az ára 90-120K között mozog majd.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1051 üzenetére
Attól még nem ugyan az. A Samsung Galaxy Tabban Hummingbird van, ami ARM Cortex A8 architektúra alapú.
(#1050) Torry: úgy tűnik, hogy kapok majd ha minden jól megy több kínai eszközt is, meglátjuk, hogy milyenek is érkeznek majd.
(#1052) maláj: nem szoktam olyat csinálni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1045 üzenetére
Nah, ez hülyeség, mert nem ugyan az a hardvere. Azért, mert 1GHz-n jár, még egyáltalán nem ugyan az a proci van benne.
-
z0d1AK
nagyúr
A tévében is ott a buzi logó, az ellen senki sem tüntet.
(#1042) Torry: elég szar a konfigja. Tabletbe véleményem szerint továbbra is legyen 512MB RAM, és a 600MHZ-s procitól sem vágom hanyatt magam. Viszont a kijelzőben ne keresd a multi-touch-ot, oda van írva, hogy rezisztív.
-
z0d1AK
nagyúr
Az Archos tett rá egy AppsLib nevű alkalmazást, amiből tudsz programokat letölteni. Emellett, ha te közvetlenül letöltöd az apk fájlt a számítógépen, és felteszed a gépre, onnan is lehet telepíteni. Egy másik dolog meg az, hogy a tesztpéldányon is van Market, a tulaj már feltette rá.
-
z0d1AK
nagyúr
Nah, az Archos 70 tesztje nagyjából kész, reggel fotózkodás, videózás, élsimítás, és mehet is a formázóba.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #1025 üzenetére
Ott a datum, h 2010 11 30. Szal bottom sincs meg.
-
z0d1AK
nagyúr
Péntekig van nálam a cucc, szóval a megjelenés valamikor a jövőhéten várható, elsősorban Racecam dátumozásától függően.
Az üzletek polcaira hogy mikor érkezik, az nagyon jó kérdés. Az Archos honlapján november második fele van feltüntetve, míg maga az Archos decembert mondott. Érdekes, hogy úgy hivatalosan még nem igazán került forgalomba, mégis 1-1 darab megjelenik némely külföldi üzletben, vagy az Amazonon. Ez is egy müncheni üzletből jött, ott is csak két darab volt, és kész.
Remélem december elejére tényleg a polcokra kerül, mert ez valóban karácsonyi slágertermék lehet.Emellett várható lesz utána egy újabb kínai szerkezet tesztje is, azt is ma kaptam meg. Neve nem igazán van, annyi van ráírva, hogy SmartPad, semmi más. Nagyon komoly iPad koppintás, meglepő lehet majd az írás.
-
z0d1AK
nagyúr
És igen, itt van a kezemben.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Nah, pár óra múlva itt van nálam az Archos 70, ha minden igaz, tesztre.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Igen, akár ezt is mondhattam volna. Ez 54K, és bárhol megtudod osztani bármilyen wifi képes eszközzel az internetet.
Készült volna egy teszt is róla,amin egy Huawei-vel hasonlítom össze, de nem került befejezésre. -
z0d1AK
nagyúr
USB Sticket már szolgáltatótól is vehetsz, az nem drága annyira, kérdés, hogy mely modellek kompatibilisek vele. Mi Novatel modemeket forgalmazunk világszerte, amik függetlenek. A régi modell most fogyott el, az 15K körül volt, ami véleményem szerint még elég baráti ár. Az új modell már spéci, az 46 ezret kóstál. Viszont ezeket nem is igazán a magyar piacra szánták.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #992 üzenetére
A Qualcomm MSM8260 és MSM8660-at mobil eszközökbe szánják eredetileg is, többek közt HTC is készül vele.
(#993) philoxenia: Jó kérdés, ismerősöm is 250€-ért vette Németországban a 70-est.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #982 üzenetére
Ha nem volna értelme, nem fejlesztenék.
-
-
z0d1AK
nagyúr
Őszintén szólva, a Milestone-om proci/ram szempontjából gyengébb volna, mint a Tattoo, ami az elődje volt. Ennek ellenére, 550MHz-vel és 256MB RAM-mal, orrba szájba veri a régi kis telóm, de meglepő módon, sok másikat is. Így nagyon nem is érdekel, hogy megvan-e már a quad magos gép, amíg tudom használni rendesen a telót/tabletet arra, amire akarom.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #976 üzenetére
Ez ebben a formában nem állja meg a helyét. Ha nem volna értelme Android-nál a két magnak, akkor nem volna ilyen eszköz. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nem ugrik be a pontos típus, de tudom, hogy van már ilyen.
-
z0d1AK
nagyúr
Jövőhéten várhatóan kerül hozzám egy újabb olcsó nettábla amiről lesz teszt.:
-
z0d1AK
nagyúr
A Smartbook Surfer tesztje már olvasható.
-
-
z0d1AK
nagyúr
Nah, kis változás, mégiscsak a Smartbok Surfer tesztje jelenik meg előbb, még ma, és majd utána a Galaxy Tab.
-
z0d1AK
nagyúr
A nettábla tesztjeimet egyben, sorozatként neveztem a legjobb sorozat díjra. Ha valakinek tetszettek, akkor megköszönöm a szavazatokat rá.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
#16820480 #922 üzenetére
A Chrome OS várhatóan már ebben a hónapban megjelenik, és a Nexus One sikereit meglovagolva, notebook is lesz a goggle neve alatt Chrome OS-szel. Emellett készül a Acer és a HP is géppel rá. De ezek csak a Digitimes értesülései, mi nem feltétlenül szokott pontos is lenni.
-
z0d1AK
nagyúr
Ha jól tudom, akkor a 2.2-es Android portolásával van a gond, ezért csúsznak még mindig a kiadással, amit amúgy eredetileg szeptemberre ígértek.
A régi Archos tabletekkel én már nem foglalkoznék, ha jól tudom, még az is rezisztív kijelzős. Az Archos 5 kijelzője nem egy álom éppenséggel.Viszont jó hír, hogy a héten már olvashatjátok a Galaxy Tab tesztjét.
-
z0d1AK
nagyúr
Nem lesz jelentősebb áresés még jó ideig. És miért? Mert melyik gyártó lesz olyan hülye, hogy szarért, hugyért adja, csak hogy olcsó legyen? Nem a magyar pénztárcára szabják őket, mégis megélnek kényelmesen. Ezért nem fogják magyarosítani az árakat még jó ideig.
Azt meg nem mondtam, hogy mennyivel lesz 170 alatt.
-
z0d1AK
nagyúr
A Galaxy Tab teszt várható, még a héten publikálni akarom (emiatt késik majd a Surfer tesztje is, előbb ez akkor már). Magyarországon már megvásárolható, függetlenül, rablánc nélkül. Délután csináltam képet róluk.
Rakal: Steve Chipy-vel jó kapcsolatot ápolunk, több cuccot is kapott már tőlünk tesztre.
-
z0d1AK
nagyúr
A Galaxy Tab itt van nálam.
-
z0d1AK
nagyúr
Creative is érkezne finomságokkal.
-
z0d1AK
nagyúr
Nem olyan új versenyző, jó ideje olvasni róla, hogy fejlesztik, és hogy éppen hogy állnak vele.
A cikk no comment. Azt írja, bármikor frissíthető lesz a tablet 3.0-ra. Kérdés, hogy miképpen, ha még a 2.3 jön, és csak tervben van az új verzió... Kicsit le van maradva az írója. -
z0d1AK
nagyúr
Hol gondoltam a ZT-180-ra?
2.2 esetén érhető el az, hogy memóriakártyára telepítsd az alkalmazásokat, és ne a készülék ROM-jára. 2.1, és korábbi verziónál ez nem érhető el alapból, csak az App2SD programmal, amihez viszont root kell. A kínai csodákat viszont általában nem igazán lehet, ha csak nem fejlesztettek rá arra is.
-
z0d1AK
nagyúr
A Multitouch érdekességével szerintem ki is lőve a kapacitív kijelző, bár ahogy látom, van, ahol még használható is valamennyire.
2.2 igazából felesleges rá. Flash tartalommal a proci nem hiszem, hogy nagyon megbíikózik majd.
Így meg akkor annyi előnye marad, hogy tudsz 2.2-vel memória kártyára is telepíteni, 2.1-el meg nem. Ennyi. -
z0d1AK
nagyúr
Amúgy meg azt egyszerű megtudni, hogy milyen verzió van rajta.
Settings->About Phone->Firmware version -
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #832 üzenetére
Akkor az egész telefonszolgáltatás árukapcsolás? Csak mert mind a három szolgáltató telefonkészülékeket kínál, melyet nem vehetsz meg szolgáltatás nélkül. Akkor most zárjanak be ezért?
Akkor ezen az alapon a zenekiadók is bezárhatnak, mert egy albumon van 2 jó szám, meg 18 pocsék. Az is árukapcsolás, mert külön nem igazán árulják.
Van olyan árukapcsolás, ami legális.
-
z0d1AK
nagyúr
A Galaxy Tab a T-mobile-nál, de akkor inkább független.
-
z0d1AK
nagyúr
Hogy legyen ON is:
Sajnos a Dell elhalasztotta a piacra dobásokat egészen a következő üzleti negyedévig.
Így a 7"-os tablet sem érkezik a beígért október-novemberre az üzletekbe.Viszont feltoltunk egy bemutató videót a youtube-ra a forgatható kijelzős netbook/tablet szerkezetről (mely Winodw-os lesz), de azt nov. 18 előtt nem publikálhatjuk. Annyit elárulhatok, hogy nagyon zsír kütyü.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #817 üzenetére
EU-n belül és kívül is bonyolítunk csomagforgalmat ki és befele is. Ezáltal a logisztika miatt nem árt tudni, hogy milyen vámjogszabályok vannak.
Amennyiben hiányosságok miatt nem vámkezelik le a Kínából érkezett csomagod, és rá két héttel esetleg felszólítanának, hogy igazold a származását, akkor mit teszel? Számlád nincs róla, vámpapírod megint nem. Nem sok esetben fordul elő, de bármikor megtörténhet.
(#820) Peat
: magáncélra is ugyan úgy kell fizetned érte. Egy ismerős Macbook-ot hozott be, Amerikából valami ismerősének. Repülőtéren ráböktek, hogy mi az. Azt mondta, hogy a sajátja és már kifele menet is nála volt. Kicsomagoltatták, és bekapcsoltatták. ekkor elindult a telepítő, a vám meg azt mondta, hogy akkor fizess.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
timeline #813 üzenetére
Naponta megy csomag külföldre, a világ minden tájára, EU-n kívül is. Most kérdeztem a kollégám, azt mondta, hogy minden ilyen cucc vámköteles, és ha nincs kifizetve rá a vám, akkor illegálisnak számít.
Érdekesség, hogy a modemekre nincs vám. Teszem azt, ha modemként van bejelentve a csomag, akkor nem kötelezi vám.A vámosok meg nem fogja azt mondani, hogy te nem van bűnös, mert lusta volt a Pista a 7-es állomáson, és nem világította fel.
Emellett mint mondtam, ritka az, hogy megfogják őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Apple Ipad 10.generáció
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest