- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
umfrider
senior tag
Igazság, az hogy sajnos ez a valóság. Ugyan úgy, mint a Nokia, vagy a Samsung és a megannyi gyártó, szarja a telefonokat, míg az Apple 2-3 évente csinál egyet és pont.
Ugyan ez a téma a Tablet PC-nél is. Lesz sok fajta, de minőségi csak 1-2 db.
Nekem természetesen nem ér ennyit, nem is adnék rá ennyi pénz, az már más kérdés, hogy van 1 a családbanAz olcsó kínait sem venném meg, természetesen megtetszett, mert "vonzó" az ára és jó a design. Véleményem az, hogy nem sok értelem van ezen táblagépeknek... Főként azoknak, amik nem Win vagy Mac oprendszeresek. Jó csodálni ezeket a kütyüket, de szerintem többre megy az ember egy érintős netbookkal, vagy laptoppal. De ha még sima, az se baj. Sőt.
Ez a hátránya az iPad-nak is, hogy se USB, se hálózati kártya csatlakozó. Sem office, se semmi. Internet + apps + eBook.
de ettől eltekintve tetszik (: Van ilyen is -
umfrider
senior tag
Hogy őszinte legyek én nem vagyok elájulva az iPad-től.
Furcsa számomra az is, hogy nincs rajta sem USB, sem HDMI csatoló. De még GPS sincs benne. A privát véleményem, hogy nem éri meg az árát.Ellenben ez a kínai "szerzemény" kő kemény 30e forinttal szerintem jobban megéri azt, amit tud. Természetesen beszélek itt az Androidról, a csatlakozóiról. nyilván nem minőség. Nem fogom megvásárolni, csak tapogatózom.
Az én tetszésemet nagyon elnyerte az android, az már egy dolog, hogy a Legendem szoftverfrissítésére is hónapok óta várok, mert valamiért nem jön a 2.2, de ez mellékes.Én úgy gondolom, hogy az Apple cuccok azoknak valók, akik tényleg villogni akarnak velük, illetve nem tudják, hogy mit vesznek, vagy pedig annyi pénzük van, hogy... nekem is adhatnák. Természetesen tisztelet a kivételnek.
-
harry
veterán
Van esetleg másik ilyen összehasonlító kép is? Gondolok itt arra, hogy szépen sorban, vagy egymás alatt, ugyanolyan tartalommal (megnyitott dokumentummal), esetleg mellette egy a4-es, vagy másmilyen nyomtatott doksival lenne?
Vagyis ténylegesen az érdekelne, hogy egy-egy doksi mekkora élőben, és ehhez képest milyen egy 10 vagy 7"-os megjelenítőn.
De lehet majd egyszerűen kinyomtatom adott méretű szövegdobozban, és akkor össze tudom hasonlítani. -
umfrider
senior tag
Természetesen ezt értem, nem is szeretnék vitázni ezen ténnyel.
Tehát, esetlegesen vélemény?
Kb 2 hete találtam erről egy tesztet, de sajnos már nem tudom, hogy melyik oldalon
Google barátom sem tud túl sokat segíteni, úgy sem találom.
És természetesen én, hülye, elfelejtettem elmenteni... -
umfrider
senior tag
-
Peat;)
veterán
A vám írás részed hibás állítás, másrészt az áfát igen megfizeted, de nem akkor amikor bejön az országba. Az adott eu-s ország árusítója fizeti meg, te meg neki az összeget. A vám-ra reagáltam és azért raktam oda az áfát, mert az a nagy tétel. 3% a vám kb, most az tényleg tétel...szerintem nem és az áfára gondoltál pl ha amcsiktól fogják meg akkor totál szívás az egész. De ez esetben nincs áfa+vám kombó, még csak vám se. Rendelsz valamit pl a britektől vagy a németektől egy dolgot kell megfizetni pluszba a netes áron kívül: a szállítást. Tökre más szűrődik ki a hozzászólásodból és az utánad lévő egyén rád is bólintott, magyarul meg is volt egy áldozat, ezért írtam, nem kötekedésnek ment.
Archosokról semmi hír? Miért csúsznak? Én totál kiábrándultam ezekből a tabletekből jelenleg, csúsznak és drágák..android 3-at várják, már csak erre tudok gondolni. De 1-2 kivételtől eltekintve szinte meg sem említik, mint ha nem is létezne, miközben decemberben dobják ki a nagyobb gyártók a 2.2-es készülékeiket, amikor már a 3-as droid is kezd kopogtatni...pedig a frissíthetőség elég központi téma tablet szempontból, gyakorlatilag arról nem nyilatkoznak hogy a valóban tabletre is való android elérhető lesz-e vagy sem. Nekem ez átlépi a határt a mennyire nézzük le a fogyasztót dologban...
-
Peat;)
veterán
"A készülék első lépcsőben kizárólag az Európát, Afrikát és a Közel-Keletet magában foglaló ún. EMEA-régióban kerül piacra, ott viszont még az idén"
Az említett gép EU-ban lesz elérhető, ahol természetesen nincs vám (ami csak pár% egyébként) és áfa se(ez a sok %). Ahol még debütál az meg nem nyugati cég lesz.
-
upszilon
őstag
Ha azt nézzük, új ára még jobb, mint a telefonnak.
Hát pontosan ez-az, amiért engem is érdekel. Telefonálásra még mindig a jó-öreg Nokia lcd-s kijelzősömet használom. Telefonálásra az a tökéletes. GPS-re WayteQ x950. Az is tökéletes. Most már csak egy utazásra jól használható tablet kellene. Talán éppen ez lesz az?
-
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Szia!
Engem még csak most kezdett elérdekelni ez a tábla pc-s lehetőség. Azt mondtad Debrecenben meglehetne nézni nálad? Dobsz egy üzit, hogy merre vagy elérhető, vagy h még csak most kapcsolódtam be ide a fórumba nekem még nem lehet ?
Én Itt Tanulok Debrecenben így időm nagy részét itt töltöm , szivesen megtapogatnám őket
Üdv: Zsolti
-
lumpen_stex
aktív tag
1. ha ezt magyarázni kell... de gondolom azért mert nincs mid-d. nekem meg van. én is sokat vártam, de fél év alatt rá kellett jönnöm, hogy nem ilyen lovat akartam.
2. hát ezaz...
3. nem utazom vonaton, csak autóval ott meg én vezetek, nem hinném, hogy sokan örulnének ha filmeznék közben. a gyereknek meg vettem a150-et, abban nem 2GB flash van. gyak nem csak pár film fér rá. de egyébként is, ha megy valahova az ember ahol nem járt vagy nem jár gyakran akkor nem egy filmet néz egérmozin hanem a tájat, látnivalókat. legalábbis nálunk.
4. hát persze...
5. aki filmet néz buszon 10"-o mid-n, az mindere képes.
na mindegy ez meddő vita, majd te is rájösz.
-
timeline
tag
szvsz jó példák - még egy az életből, a hétvégén nagyszülő látogatás volt, fényképeket vittünk megmutatni a pillekönnyű ZT-180-on, bizony más ezen nézegetni 10"-on, mint fényképező gépen vagy telón - oda-vissza úton pedig akár film is nézhető nagyon szép minőségben (gondolom a kedves lumpen_stex 106-os plazmáját elég nehéz lehet egy kocsiba illeszteni
)
-
lumpen_stex
aktív tag
hát....
excell, egy netbook alkalmasabb. már csak a copy paste miatt is...
mail, olvasni igen, de irni.... de egy telefon meg egy mid között legalább egy nagyságrendi különbség van. ahol elfér a a81e ami 7"-os ott elfér egy netbook is. a 10"-nál meg pláne.
film... hát ha neked megfelel... mellesleg jobb minőségű filmet is lejátszik... én maradok 106-os plazmámnál.
mellesleg valamelyik bt headset megy vele van amelyik meg nem. de pl dugj rá egy 3g modemet usb-vel - > nem fog menni, vagy dvb-t vevőt, vagy nyomtatót. vagy próbálj meg bluetooth-on át kitárcsázni, az se megy. ez egy céleszköz, rugalmatlan. a netbook meg egy pc. talán a 3-as andorid más lesz mert azt tablet-re hegyzik.
érdekelne milyen androidos tablet-et használsz.
-
upszilon
őstag
Egyre inkább úgy gondolom, hogy a táblagépek árai nem lehetnek magasabbak mint a konkurens netbookoké. Mivel kb. 80e bruttó Forintér egy valóban jól használható netbookot vehetünk, addig nem fogunk 100e Ft-ot kiadni egy táblagépre. Nyilván lesznek kivételek, de a tömegek nálunk szerintem ennek megfelelően fognak ehhez a kérdéshez hozzáállni.
-
Peat;)
veterán
A linkelt oldalon az Elocity A7-en megakadt a szemem, aztán rákerestem a várható árra ami 370 dodó...annyiért inkább archos.
Tegra2 nem lett olyan meggyőző mint hangoztatták. Archos 70 meg kíváncsi vagyok mennyivel lesz 100 alatt, pl 90-ért kell a francnak.
Az viszont komoly, hogy ez a kínai zt180 vagy milyen cucc már amazonon is kapható! Enyhe kereslet van ezek a cuccok iránt. Pedig tényleg jobb egy netbook. Hülyék vagyunk na
-
Torry
addikt
Elsősorban arra gondoltam.
Az Archos 101 tetszetős és ugye 300dollár most posta gondolom 30-50 dollár körül van. Nincs esély arra, hogy nagyon egymás alá mennének az árakkal?
Nagyon sokféle lesz ahogy látom.
A 7" az kevéske ugye? Mert igazából laptopot akarom kilőni, túl nehéz és amire használom arra jó lenne egy tablet(főleg a hangtalanság ami iszonyat bejön meg nem kell figyelni hova pakolászom ne takarjam el a ventit ilyesmi), asztalit meg kicsit upgrade-elném kb 20e-ből meglenne. -
Drótszamár
őstag
A ZT-180 az elvileg v6-os procis, amin nem megy majd a flash. (külföldi fórumon olvastam, de passz, hogy melyiken)
Az A81-en elvileg fut a 2.2 és a flash.
Mondjuk nekem flash csak a met.hu-s csapadékradarhoz kéne, de ha nincs más írok hozzá app-ot, ami leszedi a képeket, és dekódolja őket. Legalább tanulok egy kis "mobil" programozást.
-
tts
addikt
nekem biaz kéne ingyé akár a Suzi is, a lányaim örülnének - meg egy-egy Almának is
szvsz nincs dupla - ez tényleg régi és jó 2 hónapja más a szolgáltatóm, emilem, etc... sajnos, azért csináltam újat
ja és még annyi:
- nincs semmi baj a rezivel sem
- azt hiszem az 1G proci teljességgel normális ebben a kategóriában - ez tapasztalat
- 1 év múlva két kézzel kenhető a hajra -
tts
addikt
így azért kis túlzásnak tűnik a "nekem megér ..." - ha ingyen kapnám nekem is megérne minden pénzt és nagyon nagyra tartanám a céget
más, talán tudsz segíteni - a "timeline" reggel nem tudok belépni, de a pár évvel ezelőtti "tts"-el gond nélkül, mi lehet a hiba? - előre is kösz
-
timeline
tag
az androidban? - asszem az van mert a gép alapvetően magyarul megy
ja és egy kis felhasználói tapasztalat - gondolom nem árt a topicban
a kis gép remekül működik
- körbe forgatható
- filmek gyönyörűek, szerkeszthető felírattal
- korrekt sokfunkciós szövegszerkesztő és táblázatkezelő
- korrekt sok funkciós Dolphin Browser
- Slide SM Market (semmiféle hiányát nem láttam a hivatalos Supermarketnek )
- Ghost Commander
- Mail, MSN, Facebook, WIFI widgetről indulés tud valamit amit az amerikai(kínai) csoda nem tudom, hogy tud-e - kezel USB hubot, egyszerre van rajta bill+egér+pendrive - csaknem teljes noti ill. asztali gép funkcionalitás
-
GJ70
tag
Üdv.
Én itt találtam valamit a prociról :
Marvell_PXA166Egyébként nekem is filmnézésre (avi,mkv stb..) és e-book (pdf,prc,doc stb..) olvasásra kellene legfőképp.
Érdekes a linuxot is támogatja.......talán egy ubuntut rá lehetne heggeszteni.
-
Peat;)
veterán
Igen, eddig magasan a legjobb választás a bluepanther illetve az archosok. Archosra vagyok pipa, szigorúan személyes vélemény, de sacc per kb 7"-ban, 1024*600-al gps+3g-vel is alatta lennének még a viewsonic árnak pl, így kicsit gondolkodva. Úgy meg simán érdekelne már..
-
SShadow
aktív tag
Meg tudnád mondani hogy a Thunder procia kb. milyen teljesítményre képest viszonyítva mondjuk egy Cortex A8-hoz??Mivel én semmi használható infót nem találtam róla
Viszont a GPS-részét használják sima PNA-kba úgyhogy az nem lehet rossz főleg hogy 42csatornásHa a Thunder-en van normális Flash lejátszó ami elboldogul a Youtube-os videókkal és nem kell 20szor kapcsolódnom az otthoni Wifi-re hogy megtalálja akkor asszem beruházok egyre.
Még egy kérdés az Igo térképek kompatibilisek lehetnek a PNA-ámba valóval mert akkor csak a progit kell megvennem a térképeket meg átmásolom??
-
-
törölt tag
igen, nekem is egyszer-kétszer elmagyarázták, hogy mennyi járulékos költségnek kell rákerülnie ilyen termékekre, mire a boltok polcain viszont láthatjuk. sajnos ez van
én mondjuk majd megyek világgá, talán idén, de legkésőbb jövőre szeretnék. de nem az árak miatt, amúgy is tervebe volt véve. -
harry
veterán
Mivel még nem láttam, ezért csak megkérdem: mi lehet olyan érdekes egy e-könyvolvasásban
Jó, biztos meg lehet csinálni cifrára, de nekem egy könnyen nagyítható / görgethető / lapozható, egyszerűen megjelenített fehér pdf alap is megfelelne... bár tudom, ha valaki tényleg papírkönyvet akar kiváltani, ahhoz ennél több kell.
-
törölt tag
azért van miért fanyalogni. mindig ezzel jövök, de ott van a meizu, ahol megcsinálják szinte ugyanazt a hardver (kicsit erősebb gpu-val), mint a szifon4, csak 70 ezres végfelhasználói áron, rendes garanciával, függetlenül, szerződés nélkül és még hasznuk is van rajta, akkor kcisit kinyílik a bicska a zsebemben, hogy errefelé már a 120-130ezres SGS jó árnak számít, és még ennél is egy 40-50-nel többet elkérnek egy i4-ért...
philoxenia: nekem androidra az ndrive tetszik navigációs megoldásnak. egyszerű kis program, semmi cifra, viszont itthon elvileg az igo által is használt tértképpel megy, európában meg azzal, amivel a sygic. a progi marketről ingyen leszedhető, a térképért kell fizetni, de egyes országok egy hetes próbaidővel tesztelhetők (sajnos Mo. nem).
-
philoxenia
MODERÁTOR
Persze azt értem, de mi hajtja?
Már írtam valahol, hogy Galaxy S-en láttam könyvet és borzalmasan lassú volt a betöltés és a lapozás.... A sebesség lenne az egyik lényeg.... Főleg a PDF tudja megfogni könnyen a nem tökéletesen optimalizált fájlok miatt a legtöbb gépet....harry: Androidos reader progira gondolt szvsz....
-
harry
veterán
Hát, semmi sem tökéletes. Az árra tipikusan azért gondoltam, mert ez egy igen új termékvonal, és mint amúgy minden, megjelenéskor a kezdőár magasabb szokott lenni, mint akár pár hónap múlva. Ráadásul pár hónap, és nagyban itt a karácsonyi szezon, vagyis vélhetően jön még pár cucc a boltokba, ami ismét kedvezhet az árversenynek. Szóval én nem tartom kizártnak a csökkenést. És mivel eddig is megvoltam nélküle, azért nem akarok egyből lecsapni rá. Ha pedig veszek valamit, azt szeretem megbecsülni, és nem eladni pár hónap után, mert már van jobb. Az anyagiakról nem is beszélve.
-
harry
veterán
Sorry, közben megleltem.
TetszetősKíváncsi lennék, mennyi idő kell, míg csökken az ára, mondjuk 50-re, azért az barátibb lenne (+kéne memkártya, tok is, ugyebár).
Van ezekre (úgy általában tabletekre) tok, vagy ha ad a gyártó akkor igen, különben nem...? Gyanítom ezekre is egyre nagyobb lesz a kereslet, csak kéne, hogy legyen valami megoldás. Nem tudom amúgy, a 7" mennyire kényelmes jegyzetolvasáshoz, lehet már kicsit, és 10"nál kéne maradni... -
harry
veterán
És ez mennyibe fog kerülni? Elérhető a market, garis, frissíthető, stb?
Amúgy ez szimpatikus, a kínaiak közül: Zenithink ZT-180 Android Tablet PC
Logouton van is róla cikk. Csak hát nem rajongok a szállításért, illetve ki tudja, mit kapok, és ha minden rendben is van, akkor is ott a gari kérdése... -
A nyelvtantanárod nem egészen volt képben, én már elég sok lebaszást kaptam ezek miatt, úgyhogy tudom a helyes verziót. Nincs "illem" a nyelvtanban, melléknévben kisbetű. A kötőjel meg akkor kell csak, ha az utolsó hangot nem ejtjük.
-
z0d1AK
nagyúr
És csak az eladó hozzáértését tükrözi az, hogy szerinte a 600mhz-s proci és az 500mhz-s kisegítő chip már azt jelenti, hogy 1,1ghz.
De ami földhöz vágott:
Szia! Market elérhető róla? - Darkaman 2010/09/24 13:16:22
Tisztelt Darkaman! Szia! Bocsi de nem tudom mit jelent az hogy "Market" Üdv. - androidbazar 2010/09/24 13:18:28 -
törölt tag
lenne rá egy csomó alklamazás, ami rosszul futna (képarány, kezelés, stb), szerintem ez nem olyan jó ötlet. amúgy meg ott a chrome webshop vagy minek hívják, ami eredetileg csak a chrome iegészítős oldala lett volna, és ez fog átmenni app store-ba, ami egy elég jó húzás, csak meg kéne mozgatni a fejlesztőket is kicsit.
-
törölt tag
hát, nem tudom mennyire lenne szükség chrome os alá apk támogatás (mondjuk ha megoldják, akkor egy sima chrome-ban is szerintem működne, ami érdekes lenne). egy kicsit más koncepcióra épül a dolog szerintem. mondjuk így látatlanaban elég nehéz elképzeljem a chrome os-t, de ha jól megcsinálják, akkor én vevő leszek rá.
-
Peat;)
veterán
Szerintem érdemes, pl wits a81-nek ha lenne utódja az jó lenne. (milyen korrekt már a tartozék: [link], szimpatikus gyártó, honlapjuk is van kínai létük ellenére =) ) Illetve egy archos70-es is jó lenne gps-el, 3g-vel. De archosnál azt nem értem, hogy a 43-as modellbe nagyobb felbontás került, mint a 70-esbe. Kicsit elszúrták ezt a 70-est...
Na mindegy, karácsony előtt majd körülnézek.
-
Peat;)
veterán
Rosszul fogalmaztam
. Mondjuk úgy, hogy ezen modellek nem érintenek meg. Remélem viszont, hogy akkor lesz még sok ilyen modell. Meg kicsit kevés az info a kijelzőkről, tabletbe nagyon nem mindegy milyen minőségű paneleket raknak, lehet pl ez egy döntő ok miért olyan drága pl. a samsung.
-
törölt tag
nem biztos, hogy olyan bukóval kell eladni. ha csk keveset használtad, akkor eladhatod akár újként is jóformán. itthon azért egész tűrhető a használtpiac, nem bukik annyira vészesen sokat a dolgokon az ember.
mumk: hát, csak nem így tolják már... ez elég gáz lenne. de még így is beszerezhető azért. például a Nexus-t is meg lehetett volna rendelni, csak egy angol/amerikai/hong kongi/szingapúri proxy kell hozzá, meg bankkártya, és kész. ki is szállítják ide elvileg (nem próbáltam, de számlázási és szállítási címenk is meg lehetett adni magyart).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Célegyenesben a Yettel TV
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Házimozi belépő szinten
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged