- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Tsebacsi #5404 üzenetére
Igazából ahogy hallottam, a Gorilla Glass karcállósága attól is függ, hogy milyen vastag az adott üveglap, bár nem tudom, ez mennyire valós. Nekem a Milestone bő 1,5 éves, én több mint egy hónapja használom és semmi baja nincs, egy karcot nem találni rajta. Pedig nem mondhatom, hogy pátyolgatom.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Igen. Pontos időpont egyelőre nincs.
(#5363) Luissimo: Maga a MeeGo nem versenyképes nálam, viszont érdekes a felülete. A másik, ami miatt kíváncsi vagyok, az az, hogy 105 ezerért milyen lehet vajon egy ekkora, óriási tablet. Mondjuk negatívum az Atom processzor, mert az hűtést igényel és ezzel együtt zajt termel.
(#5365) leeann: nem sima felületű a borítása, hanem apró mintákkal van érdesítve. Kicsit kopogós az Acerhez képest de úgy tűnik hogy nem hajlamos annyira karcolódni. A kijelző GorillaGlass, nálam jól bírja, bár egy ismerősömnél meglehetősen könnyen megkarcolódott.
-
z0d1AK
nagyúr
"Leszámítva, hogy egy nagyobbra nőtt telefonnak találtam "
Az összes 2.× tablet annak tekinthető. Ezért is döntöttem a Honeycomb mellett. Itt már azért jelentős a változás.MOD: közben az ASUS Transformer tesztje meg is íródott. Holnap még képeket vágok hozzá. Utána jöhet majd a WayteQ xPad-70 kivesézése.
-
z0d1AK
nagyúr
Ennél számomra érdekesebb a WeTab, amely MeeGo-t futtat és az ára sem rossz. Igaz, az már végképpen nem hordozásra lett kitalálva, lévén 11,6"-os kijelzője van.
(#5353) leeann: A honeycomb romoknak kínja lehet azonban minden esetben a Streaken, hogy nem éppen ilyen kicsi felbontásra készült a rendszer, bár nem tudom, miképpen viszonyulna egy gyári megoldáshoz ilyen esetben. Legközelebb ismereteim szerint a Streak 7 állna a 3.0 update-hez, bár ha meg is kapja, akkor is kérdéses, hogy mikor.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Kérdés, mit is tud.
Leírás több helyen is ellent mond magának:
"Display: 7 inch TFT resisitive touch screen 1024*600"
"LCD displayer 7inch TFT display, 800x 480""Battery: 3000mAh"
"Battery 2400mAH, 7.4V lithium battery"Célszerűbb lehet olyan keresni, ami támogatja a Flasht, illetve 512MB RAM van benne.
Azt nem mondom, hogy a specifikáció mindig helyt áll majd az oldalon, kedvencem az 1GMHz-s processzor. -
z0d1AK
nagyúr
#&@|$ł -> Ezt vedd egy olyan, téged szapuló monológnak, amiért ki kellene tiltanom magam.
Sajnálom, hogy nem tudod elgörgetni a képet. Ha eltudod, és így sem tudod feldolgozni a látottakat, amely ez esetben az ékezetes karakter, akkor mindegy is. úgy jársz, mint az előző két nicked...
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Bekapcsoltam az xPadot. Hát, jobban hasonlít a rendszer frissen bekapcsolva is diavetítésre, mint gördülékeny sebességre.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Alex123 #5202 üzenetére
Én azért a MediaPadban sem bízok egyelőre, figyelembe véve, hogy olyan Android verziót kezdtek el lengetni (3.2), amiről még a Google sem igazán nyilatkozott. Kérdés, hogy bátorság, vagy hülyeség azt állítani, hogy egy kínai eszköz lesz az első, amely megkapja a jelenleg még nem létező frissítést, hamarabb, mint a referencia modell...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
I.T.E.M #5203 üzenetére
Ez nem feltétlenül igaz. Az Acer anyaghasználata például kifejezetten minőségi, így összehasonlítva sokkal jobb, mint az ASUS megoldása, pedig ott is került (igaz kevesebb) fém felhasználásra.
Annak ellenére, hogy a gyártók a maguk utaikat járják, nem feltétlenül figyelve a felhasználókra, mi megyünk utánuk. Erre a legjobb példa a tablet. 1,5 éve a kőkemény apple fanokon kívül mindenki köpködte az iPadet, mint nagyra nőtt ipod touchot. Most meg miről szól ez a topic?
-
z0d1AK
nagyúr
Skype van Androidra, éppen csak a videóhívás nem működik. Pontosabban a Transformeren és számos más készüléken, azonban a Skype 2.0 már támogatja ezt a funkciót is, de egyelőre csak 4 készüléken, a többi később kapja meg a frissítést hozzá.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
charles.hu #5156 üzenetére
Én nem azt kaptam amit kértem. Hiába levelezgettem velük is, meg a PayPallal...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
charles.hu #5153 üzenetére
Én is rendeltem párszor, levélként jött minden, eddig okés volt.
De a garit nem fizetik tudtommal. -
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Elsősorban a felület a legfontosabb, mert így jobban kihasználható az egész rendszer.
Sebesség terén is rendben van. Amúgy a mobilarénás bemutató eléggé összefoglalja, hogy mi változott.Teszt mindenképpen lesz az xPad-ról, csak még ami jött, az nem a teszt darab, az holnapra érkezik.
-
z0d1AK
nagyúr
Ööö, xPad 70. Megjött egy ma. Hát, be se volt még kapcsolva, de így azt mondom, hogy ne...
A 4:3 miatt iszonyat kicsi a kijelzője, ránézésre is jóval kisebbnek tűnik a mérete egy galaxy tabhoz, vagy archoshoz képest, főleg hogy tényleg csúnya, vastag a keret.A kollégám még a következőt jegyezte meg vele kapcsolatban: "olyan kifejezetten büdös kínai műanyag szaga van"
A tegnapi nemtetszésem már bekapcsolás nélkül is meg tudom erősíteni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Beowulf #5123 üzenetére
Inkább az A500. A Honeycomb böngészője egy az egyben megegyezik a Google Chome-mal. elég zsír.
Filmezni jobb a nagyobb képernyő, valamint micro HDMI-vel, vagy DLNA-val át tudod tolni a képet tévére is, én is most készülök kábelt venni ehhez.Chaser: Elég sokban. Teljesen új felület, ez már nagy képernyőre van kitalálva. Új böngésző, új menü, új market, minden új, elég f.sza, nézz róla videót youtube-on.
-
z0d1AK
nagyúr
Igen, a Wits egyik gépét sem teszteltem, ennek az volt az oka, hogy egyszerűen nem jutott el hozzám. Magyar forgalmazása nincs, fórumtárs meg még nem írt rám, hogy akarom-e tesztelni. Pedig nem egy tesztkészülékem így érkezett, szimpla felajánlásból magánszemélyektől. Ha lenne, akkor tesztelném azt is.
Igazából engem már hidegen hagy a 2.2 és 2.3 közötti nagy különbség, Honeycomb után nálam átlépett alsó kategóriába a 2.×, mert annyira el van találva a 3.0. Igaz, ez nem is belépő szint egyelőre, 2 havi fizumat tettem le érte.
Igazad van, a ZTE valóban tetszett, pedig kínai. Rezisztív kijelzős, kicsi Qualcomm proci volt benne, de nagyon szerettem. Azt arra használtam, amire ki lett találva. Reggelente a buszon neteztem, olvastam rajta. Az egy pozitív csalódás volt. Igaz, csak szolgáltatónál érhető el.
De hogy elejét vegyem minden olyannak, hogy engem fizetnek, hogy szidjam a kínait, szívesen tesztelek objektíven és függetlenül bármilyen készüléket, éppen csak fel kell ajánlani.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Lehet, ha elkészíted. Igazából egész Magyarországon egy emberről tudok, aki ilyet csinál, az sem feltétlenül olcsó, minimum egy 20-as. Ezzel a ROM fordítása történik meg, viszont hogy használni tudd, cserélni is kell a ROM-ot, ami garvesztéssel jár. Szóval mondjuk úgy, hogy "nem megoldható".
-
z0d1AK
nagyúr
Az idő sokat jó árasít. Tegnap kérdezte a haverom, hogy ennyire jó az Iconia hogy megvettem ennyiért? Mondom igen. És mennyit fog érni 3 év múlva? Válasz: semmit.
Őszre talán már itthon is lesz Galaxy Tab 10.1, illetve jön még néhány jövevény, meg ugye szeptember elején IFA, ahol újabb friss szerzemények kerülnek bemutatásra.
-
z0d1AK
nagyúr
Amit használtam navit, azok sem kifejezetten vannak ott minőségben, mint mondjuk egy Becker, holott szoftverrel félelmetesen nagy különbség nincs a kettő között.
Az xPad 70-re vonatkoztatva a következők nem tetszenek látatlanban:
- ismeretlen processzor
- 4:3-as kijelző
- kis felbontás
- 2.×
- illetőleg maga a dizájn sem adja, főleg a vastag keretMOD:
Plusz a nagy kedvenced, nincs GorillaGlass. -
z0d1AK
nagyúr
Abszolút érthető, így is van. Egyik kiskereskedővel konzultáltam nemrég, aki Kínából honosít különböző tableteket, és hasonló szerkezeteket. Ő éppen azt mondta, hogy a "jobbakból" alig hoz, mert drága, inkább az olcsó sz.rt hozza, mert azt keresik. Ez alatt 30 ezer forintért árult VIA procis 7"-os tavalyi modellt kell érteni. Igen, itt jön az, hogy "Hé, ez szar és már fele ennyiért is meg lehet kapni Kínából". Ez szintén helyt álló, csak emberünk 3 hó azonnali csere-, illetve további 9 hónap szerviz garanciát biztosít.
Hiába közel használhatatlan a 30 ezres kis szutyok, viszik, mint a cukrot.
Az első eszköznek próbára meg megint kérdéses véleményem szerint, hogy érdemes-e venni egy drágábbat Kínából.
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Luissimo #5092 üzenetére
Amiért nem árulok, az az, hogy egyrészt nincs időm foglalkozni vele, másrészt, hogy a supporttal is jól jöjjek ki, annyi hasznot kéne rátenni, amiért már olcsóbb készülék van itthon is disztribútortól.
A stílusom őszintén szólva nem zaklat, lévén ez egy fórum, én egy fórumozó vagyok. Aki vásárolni szeretne, az info@..., vagy 0640...Eddig nem volt még profit orientált tesztem, lévén senki sem fizetett még egy forintot azért, mert tesztet írtam. A munkahelyem szempontjából meg mindegy, hogy 5, vagy 6 tabletet adok el, mert egyik sem mérvadó.
Látod, GPS-hez speciel kevésbé értek, így azokat nem is tesztelem, mert abszolút laikusként tudnék írni róla, az viszont nem teszt. Pedig a lehetőség adott volna.
MOD:
A két ok, amiért nem vagyok jó véleménnyel a kínai cuccokkal szemben: eddig nem találtam olyat, amely olyan szinten használható lett volna, hogy azt mondjam, megéri ezt megvenni és nem egy hasonló kategóriájú márkás eszközt, a másik, hogy én használatra veszem az eszközeim, és nem arra, hogy ha meghibásodik, akkor nem kevés pénzért hetekig, hónapokig lebegtessem Magyarország és Kína között. Nálam csak hazai gari játszik, abból is lehetőleg minél több.
-
z0d1AK
nagyúr
Most szamoltam, elvileg 15 tablet tesztet irtam mar, es most is ktt van a nyakamon meg vagy harom. Azt nem tudom megmondani, ezen kivul mennyi jart meg nalam, mib rnnyi, ha nem tobb.
-
z0d1AK
nagyúr
Alap esetben benne sincs a készülékekben. Elvileg a 8.9-cel lehet majd telefonálni.
-
z0d1AK
nagyúr
Ennyi is bőven elég, így már átlátható. Igen, így a kettő között nagyjából 50 ezer van, bár havi bontásban nem olyan feltűnő az az ezres különbség. Ha nem vág földhöz plusz még ezer, akkor jobb lehet a flyer, bár hosszú távon egyik sem a legjobb.
Hozzáteszem, nem árt előtte kipróbálni mind a kettőt. Nekem a Galaxy Tab tavaly még nagyon tetszett, már most Honeycomb userként mást mondanék szerintem. A Flyert mikor még béta állapotban próbáltam, nem adta be annyira.
-
z0d1AK
nagyúr
Figyelembe véve, hogy mind a kettő már most lemaradásban van operációs rendszert nézve, nagyon jó kérdés.
2.3 után nem tudom, hogy érkezik-e újabb verzió. Elviekben a Honeycombot egyik sem fogja megkapni, a telefonokat és tableteket összefogó rendszer pedig az év végén érkezik, Ice cream sandwich néven. Kérdéses, hogy ezt megkapja-e bármelyik is. A Samsungnak nincs sok esélye, lévén, mire kijön az új verzió, közel 1,5 éves lesz, illetve a z IFA-n jó eséllyel bemutathatják majd az utódját szeptemberben. A HTC alapból szeret b.zulni a frissítéssel, lásd a Desire mizériáját az elmúlt hetekben. Szóval a támogatottság mind a két oldalról kérdéses.Az általad választott csomaggal arany kártyásan milyen áron kapnád meg a két készüléket?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #5033 üzenetére
Csomag igénytől függ, ezért is írtam, hogy figyelembe véve azt, hogy ő milyen konstrukcióban tudja megvásárolni.
Mert csomagtól függően lehet, hogy éppen olyan kedvezményei lehetnek a T-nél, ahol mind a kettő kedvező áron megkapható, de ezt elsősorban ő tudhatja. -
z0d1AK
nagyúr
Rögtön megjelenéskor közzétette az Archos a várható ajánlott árát.
"Amíg Amerikában a legtöbb csúcskészülék alsóbb modelljei is 499 dollárba kerülnek, addig az Archos jelentősen kedvezőbb áron tervezi piacra dobni a készülékeit. Az Archos 80 G9 ára 279 dollárról (~ 53 ezer forint), a 101 G9 pedig 349 dollárról (~ 67 ezer forint) indul, melyek 16 Gbájt beépített flash memóriát tartalmaznak." -
z0d1AK
nagyúr
A 10 colos még habokban sincs, ez a 7-es is elég nehézkesen akar megjelenni. Talán már a jövő héten kaphatóvá válik, de még még nincs infó egyelőre róla.
Az Archos jól bevált TI OMAP processzort használ, míg a Wayteq egy új procit, amit kínai szerkezeteken kívül nem hiszem, hogy máshol láthatunk majd.
Saját véleményem szerint Androidon a 4:3-as képarány csak akkor nyerő, ha ebooknak akarják használni, egyéb esetekben nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest