-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
Éjféltől 60k alatt lesz a Huawei Mediapad T5 a Mediamarktban.
Lesz valami áfa elengedős akciójuk, ami május 3-an kezdődik. -
cidalain
veterán
válasz
papafater197 #79722 üzenetére
T580 elég régi vas, van vagy 3 éves konstrukció, csak 2GB ram van benne.
ha már 60k körül részánsz, akkor inkább a Huawei T5, szigorúan a több ramot figyelembe véve. Nem rossz a T580, sőt vannak előnyei is a Huawei-jel szemben, pl a kijelző fényerő, kamerák, akku.
A samunak is felfrissíthető Android 8-ra, ha minden igaz. Ha 3 GB ram lenne abban is ugyanannyi pénzért, akkor egyértelműen a Samut mondanám. (van belőle egyébként olyan verzió is, de azt nem árulják itthon)
A Samu utódja a T590 meg jelentősen drágább 75-80 körül lehet megkapni, bár most a T5 sem elérhető hiperszuper 60k körüli áron.Összegezve inkább Samu T590, de pontosan akkor látszik melyik lenne jó, ha leírod melyiket mennyiért láttad. Az Biztos, hogy T5-öt nem vennék 65k fölött (volt már 60 alatt is), és most inkább 70k körül van. Attól meg már alig több a T590.
-
cidalain
veterán
válasz
Atos23 #79716 üzenetére
64 eves anyukam siman elvan 7"-os tablettal.
Ha az ujsagot, konyvet el tudja olvasni, akkor a tabletet is. Attol hogy nagyobb meg nem lesz konnyebben olvashato a szoveg. Ellenben 2x olyan nehez, nehez tartani, stb. Nem feltétlenül hulyeseg 8-asat venni idosebbeknek sem. De persze embere valogatja, te tudsz legjobban donteni. -
cidalain
veterán
válasz
Laslow #79711 üzenetére
minden microSD kártyának van ott egy kiemelkedő része, kizártnak tartom hogy ez lenne a gond.
a szokásos tálcába viszont nem mindegy hogy teszed bele. az irány általában oké, mert a kártya sarkában a levágás miatt egyértelmű. de hogy a tálcába alulról, vagy felülről kell e beletenni az már nem mindegy. -
cidalain
veterán
válasz
Fredo78 #79706 üzenetére
szét kell szedni, meg kell nézni mi melegszik, mennyi hely van körülötte. van egy gyári hőelvezetés, ha igen, miért nem működik (leesett, hővezető paszta kimaradt, mittudomén). ha nincs gyári hőelvezetés, akkor lehet e kendácsolni bele valamit: ha pl fém a hátlap akkor azt valami módon hűtésre használni...
egyedi megoldás kell, szét kell szedni mindenképpen.
vagy rászigszalagozol valami laptophűtést a hátuljára, esetleg eladod valami alaszkai tagnak: tablet beépített kézmelegítővel -
cidalain
veterán
válasz
Aprósólyom #79698 üzenetére
Jo dolog kezdesnek. Az email fiok jelszava sehol mashol ne legyen, ez fontos. Ha az email fiokba be tudnak lepni. Akkor sok helyen a jelszo emlekeztetovel lehet resetelni, es igy hozzafernek a linkhez.
Celszeru azert weboldalaknal is mast hasznalni, pl j31sz0-phsz78, ahol az eleje egyertelmu, konnyen jegyezheto, kotojel utan ph=prohardver, sz78 mondjuk a szuletesi ev. Masik oldalon mondjuk a ph helyett mm=mediamarkt, if=index forum, mittudomen.
Multkor kollegam egy kamu eon level linkre rakattintott, hogy befizesse a szamlat. Szo nelkul beirta az emailhjelszo parost, utana jott ra hogy gebasz van, szerencsere nem fizetett. Kerdezte mi van ilyenkor. Mondom semmi gond jelszot valtoztasd meg az eon oldalon. Es mindenhol mashop ahol ugyanehhez az emailhez ugyanez a jelszo van. Erre mondta hogy mindenhol ezt a jelszot hasznalja. Gratulaltam, hogy kinyirta a jelszavát, es csinalt maganak egy par oras jelszovaltoztatast vagy 30-40-50 weboldalon. -
cidalain
veterán
Még egy dolog lehet de csak lezárásra jó. Egy régi tabom tudta az előlapi kamerán keresztüli arcfelismerést, így olvasás közben nem zárta le a kepernyőt a beállított 1 perc után, és ez tök jó volt. Persze vaksotetben nem ment jól. Ehhez annál nem kellett külön app, menüből tudtam bekapcsolni ezt
-
cidalain
veterán
válasz
kezman #79693 üzenetére
Igen ez egy jo otlet.
Cegnel mi is keepass-t hasznalunk. Pont mostanaban jutottam elnaddig, hogy itthonra is alkalmaznom kell ilyet, mert mar sok a megjegyezni valo.
Mondjuk en szisztematikusan generalt jelszavakat hasznalok, igy jól megjegyezhetők, csak lassan azt felejtem el hogy hova is vagyok regisztralva tulajdonkeppen. -
cidalain
veterán
Tul van huzva az ij.
Ne hagyd el a kulcsot, ne felejtsd el a jelszót stb. Ennyi ami elvaras a felhasznalon fele. Google acc eseten lehet megadni teloszamot es altetnativ email cimet is amik segitsegevel hozzajuthatsz az elfelejtett jelszohoz.
Az emberek meg mindig nem veszik eleg komolyan az informatikai temat. Ismetek olyat, akinek azert van 5 email cime, mert elfelejtette a jelszot az elozoekhez. De basszis azota se irja fel, be van allitva a teloban, de amikor telot fog cserelni csinalni fogja a következőt... -
cidalain
veterán
válasz
csudri #79684 üzenetére
Akkor vegyuk azt az esetet, hogy veletlenul bezartad az autoba a kulcsot, de elfelejtetted hol a potkulcs (vagy tudod hol van, csak a lakaskulcsod is bezartad. Vagy masik varosban vagy)
Az ilyen vedelmeket pont azert talaltak ki, hogy egy tablet vagy telo ellopasa eseten a tulaj adatait vedjek, illetve a tolvajnak ne legyen konnyu dolga az unlockkal.(Regebbi droidos telefon eseten siman eleg volt a factory reset, es kiszedte a beviteli minta jelszót, es az eredeti google account sem kellett hozza. De az android 4.0 volt.)
-
cidalain
veterán
Ha van benne kozelseg erzekelo, akkor azt ra lehet venni, hogy vezerelje a kijelzo kikapcsolast. Vagy beallitod auto kikapcsolasra 1 perc utan, es akkor nem kell nyomkodni. (Bar bekapcshoz kelleni fog. Duplakoppos ebresztest ha tudja akkor tudsz ott is nyomast sporolni)
(Itt jegyzem meg, hogy a Mi Pad 4 tudja a duplakoppos ebresztest, teloiknal mindig ezt hozzak fel (vagy hoztak fel regebben) nagy negativumkent. De a tabletnel megy szepen eu romnal)
-
cidalain
veterán
Bar most utananeztem, letezik hozza gyartott magnetic flip cover (ebayen, amazonon lattam), szoval lehet megis van benne.
Francot, meglestem a termekvideot. A tok zarodik magnesesen (a tokba van a vas es a magnes is), de a kijelzot nem vezerli. Szoval eselyes hogy ezt nem tudja
-
cidalain
veterán
válasz
csudri #79669 üzenetére
Samsunggal sikerult ezt ilyen korulmenyek kozott megopdania a kollegamnak.
Az a megoldas csak Samu kompatibilis volt, de lehet hogy van megopdas a Huaweire is, de nem 2-3 kattintasos 1 perces lesz, az biztos.
Ha megvan a szamlaja, ilyenek (= tudjatok bizonyitani hogy az a tietek), akkor a hivatalos szerviz is lehet hogy tud segíteni (persze nyilvan nem ingyen) -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
Ha okos es wifis a TV akkor a vezeték nélküli megoldasok altalaban remekül működnek, bár atvitel8 hiba röcögés soman benne van a pakliban.
Ha mindenkepp vezetekes kell akkor MHL tamogatas kell a tabban. Ilyen nem sokban van. Samu csucsgepeiben talan, de fejbol nem tudom. -
cidalain
veterán
válasz
zserrbo #79634 üzenetére
Ez egy ilyen sport. A 2 eves szoftvertamogatas nem azt jelenti hogy ket evig folyamatosan kapsz frissitest. Ha felfedeznek valami nagy bugot, akkor ezt befoltozzak. Ha letelt a 2 ev, akkor ugy jartal.
Vehetsz felsőkategóriás Samut. Vagy csucs Huaweit is, ott allitolag megy a folyamatos frissites. Vagy veszel Xiaomit, es tolod fel magadnak a xiaomi.eu romokat rendszeresen. Vagy olyan készüléket veszel, amire van rendszeresen frissített custom rom.Erdekelne hogy melyik lett volna az az olcsobb cucc, ami kevesbe ismert gyarto termeke, es rendszeres frissitest kap automatikusan... En ilyenrol nem tudok.
Ezt a kérdéskört itt mar kitargyatuk korabban. Akinek a havi google biztonsagi szint fontos, akkor tudunk ugy is ajanlani, de tudnunk kell rola. Amugy viszont ha nem kolbaszolsz a sotet weben, nem kiserted a sorsot, akkor gyakorlatilag tokmindegy milyen a biztonsagi szinted, nem vagy nagy veszelyben.
-
cidalain
veterán
Jo lenne most, mert azert korrekt darab. De csak 2 GB ram van benne. Ami korlátozó tényező lesz majd...
T5 jo aron van, de az LTE verzio 70 felett van mar, a sima wifi van 62 korul. Ebben 3 GB ram van, jobb felbontasu kijelzo. Hosszabb tavon jobb valasztas lehet.gzongz01
Huawei Mediapad M5 10 Lite? Ez mar nagy meret? Elonye hogy van hozza aktiv toll, igy kezirassal is tudnal jegyzetelni.
-
cidalain
veterán
válasz
martin66789 #79601 üzenetére
nem igazán.
az ELINK 101i a típus azt gondolom. Ez erősíti hogy az Archos 101 amit írtam korábban talán ugyanez. Találtam ez alapján egy Bravis NB105 típust is, ami még nagyon hasonló.
Ezért írtam korábban, hogy ez a típusú probléma egy noname tablet esetében gyakorlatilag megoldhatatlan, egyenlő a gazdasági totalkárral. lehet hogy x óra guglizás után találsz valami romot, ami lehet hogy működik, de 100% biztos soem lehetsz benne, és abban sem, hogy az a rom nem machinált rom.
ha ez idő alatt inkább pár szomszédnak levágod a füvet egy kis zsozsóért, akkor annyit kereshetsz amivel vadiúj garis tabot kapsz -
cidalain
veterán
válasz
fausto #79592 üzenetére
Azért már kell a 2 GB ram manapság. Tudom miről beszélsz, hogy jó volt az LG 1 GB rammal is, nekem is van egy csak 7"-osban. Viszont ez ritka jól sikerült SW terén, és ezért olyan használható ma is közel 5 évesen.
Bármit is veszel ma 1 GB rammal az rosszabb lesz.Itthon 40-nél kezdődik a 8" 2 GB ram. Kínából viszont ilyesmi egyszerűbb gépet (8", 4 magos MTK soc, 2 GB ram) 100 USD körül vagy akcióval még alatta is tudsz beszerezni. Chuwi, és Teclast modelleket nézegess, (Gearbest, Banggood webshopokban, mert ott van olyan szállítási mód, amivel itthon nem kell plusz költségeket fizetni)
Pl Teclast P80 Pro amiben már 3 GB ram van, 106 USD
-
cidalain
veterán
dehogynincs, de tényleg kevés van. Mi Pad 4, most kaptam meg 1 hete, 8"-os és 1-1 centivel nagyobb csak mint a régi 7"-os tabletem. Még pont belefér a kicsit nagyobb méret, így határeset, de megszokható lesz.
De tény, hogy itthon nem nagyon kapható 8-as csúcs tablet. Egyedüli kivétel talán a Huawei Mediapad M5 8.4 -
cidalain
veterán
válasz
martin66789 #79574 üzenetére
nem lelakva, hanem belakva
clean master, battery optimizer, energy saver, ilyesmi programok az elveimmel ellentételesek sosem használnékaz a baj ezekkel a cuccokkal, hogy ez valamelyik kínai gyár terméke, amire rászitázták, hogy Navon. A navon nem tud tabletet gyártani, nem ért hozzá. SW-t sem tud fejleszteni, ahhoz sem értenek. kompletten megveszik kínából a cuccot. így a Navon <típusnév>-re rákeresve semmi értelmeset nem fogsz találni.
azt gondolom ez csontugyanaz a tablet Mint az Archos 101b Xenon. Ehhez már dob értelmesnek tűnő romot a Google, de az életemet nem tenném rá, hogy tényleg full ekvivalens a két gép, így a rom is csak feltételesen lehet jó (=ha a két gép tényleg egyforma hardweresen, akkor a rom jó lesz. ha mégsem, akkor kukásíthatod a tabletedet - bár mivel kb most is az, így nagy vesztenivaló nincs)
-
cidalain
veterán
válasz
martin66789 #79572 üzenetére
Ha garis még, akkor vissza a feladónak.
Nem egy népszerű/kozkedvet típus, igy nem igazan van ra nyilt rom. Meg lehet kerdezni a navon-t de azt gondolom nem fogsz sikerrel jarni.
Nem egy erogep 1 GB ram, siman lehet hogy ez ilyen, es az elejen azert tunt gyorsabbnak, mert akkor meg nem volt belakva. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #79568 üzenetére
Nagyon szeretem az új tabletemet.
Tök jó rajta netezni facebookozni.
Munkára sajnos teljesen alkalmatlan.
-Kovács Géza (54) bányász(#79569) Ádyka
nem értem, a hirdetés feladásához, ki kell tölteni pár űrlapmezőt, és csatolni kell pár fotót, azt sanyi. mi az ami erre a célra ennél jobb élményt biztosít?
(max a telefont tudom elfogadni válaszként, de csak azért mert jobb a kamerája, és szebb termékfotót lehet lőni vele) -
cidalain
veterán
-
-
cidalain
veterán
Más. Kapásból 110 alatt nem kapod meg szerintem. A kijelző szebb, jobb felbontású. Ha apple telód van akkor elgondolkodtató, de ha eddig nem voltál almás, akkor nem most kezdeném, lehet csalódás lenne (több ismerősöm is van aki androidrol ment iphone-ra, nem divatbuzik, így alig várták hogy leteljen a hűség, már adtak is el)
Még kérdés mi a feladat, amit a tabbal akarsz elvégezni.
-
cidalain
veterán
A kérdés, hogy mennyi pénzért. Huawei T5 a legolcsóbb. Hardveresen alapjaiban véve megegyezik az M5 lite-tal, csak nincsenek rajta a felesleges sallangok (gyengébb kamerák, akku kisebb, ujjlenyomat nincs ilyesmi). Samu az Samu, idén kihozták ezt, így már utolérte a konkurenciát, bár talán kicsit gyengébb a bele. Lenovo M10 nekem még új, mondjuk amúgy is, a paraméterek biztatóak, az eddigi Lenovo a tapasztalatok jók, így ez is vállalható lehet.
(#79544) BogyóBP
Ha a Vodafone tab 2 GB ramja kevés, akkor én 3GB ram és 8 magos social irányba indulnek el. Ez nem jó hír, mert újonnan 50-ert itthonról nincs ilyen. Kína ha opció, akkor 130-180 dollár között már kaphatók jó tabok (Xiaomi Mi Pad 4, Lenovo Xiaoxin, Chuwi Hi9 Pro például, a teljesség igénye nélkül) -
cidalain
veterán
A héten megjött a Mi Pad 4 tabom. Ma este volt időm rátenni a xiaomi.eu romot, eddig csak módjával nyomkodtam, főleg offline...
Elég jó kis cucc, méretben kb 1-1 centivel nagyobb csak, mint a 7"-os tabom amit váltani fog, ami nagyon jó. Iszonyú vékony, fura fogni. Már rendeltem TPU hátlapi covert, remélem javul a fogása.
Még be kell lakni, de az már látszik, hogy számomra ez egy jó döntés volt. Az ára pont ingerküszöbnél volt. 3/32-eset vettem nekem elég ez is, nem játszom. Ha a régi tabot eladom, akkor még azért valami visszajön az árból (bár ezt még nem döntöttem el véglegesen, maradhat a családban is) -
cidalain
veterán
Semmin nincs ma rendes USB port, kiveve az ipari gepeken (de az mas szint, legfokeppen arban)
Minden mai tab viszont OTG csatis akat microUSB, akar Type-C csati van rajta. Igy egy kb 500 forintos atalakitoval ott is lesz neki az USB csatlakozo. Perzse 2 teras kulso winyo meghajtasahoz eleg energia nem fog kijonni belole. Ezert is fontos, ahogy a kollega is kerdezte, hogy mit akar radugni -
cidalain
veterán
Itthonrol bestbuy ilyesmi celra a Huawei Mediapad T5 10. 3 gb ram, fullhd kijelzo.
Egy hatranya van, hogy 62-65 korul van az ara.
Szigoruan veve ez alatti arsavban csak 2 gb ram es hd kijelzofelbontas jar. Ami azert kevesbe optimalis az adott feladatra.Vagy marad kina, ott vannak jo 8-10" gepek 3-4 GB rammal 150-200 USD kozott.
-
cidalain
veterán
Nekem a heten jott egy tablet. GLS hozta, a tracking szam csak szamokbol allt.
Azert megerdeklodnem a BG-t hogy mi a pek van, mert korabban nem ilyen volt a TN.Afa biztositast kotottel ra? (Nekem alapbol be volt pipalva EU priority Line-nal, es 0 usd ar volt melleirva) ha van rajta akkor ha fizetni is kell pluszban, a BG vissza fogja teriteni
-
cidalain
veterán
válasz
Laslow #79523 üzenetére
Chuwi hi9 pro Banggood 126.99 ezzel a kuponnal: bghi9pro
En inkabb ezt vennem, vagy a Teclast P80 Prot. Ha nem Mi Padet vettem volna, akkor en a Chuwit vettem volna. Nekem van itthon regebbrol egy Chuwi mar, nyilvan azert is huzok arra.
De a P80 proban csak 4 magos a proci, a chuwi sokkal modetnebb 10 magos. (Alldocube is, de abban fordult mar elo gyari kemprogram - igaz nem ebben a tipusban) -
cidalain
veterán
Valahol olvastam hogy a PDM nem 100%, arra ra kell kotni a vambiztositast, ha megis megfognak, akkor a Banggood kifizeti a pluszt. A Priority Line 100%-os, a vambiztositas automatikusan jar hozza felar nelkul (nyilvan azert mert tudja a BG hogy nem lesz gond)
En a PL postaval rendeltem a Mi Pad 4-et, meg is jott gond nelkul tegnap. Raadasul a feladastol szamitva 2 heten belul. -
cidalain
veterán
válasz
Laslow #79517 üzenetére
Item location: Hong Kong. így kell fizetni rá 27% áfát, és a vámkezelési díjat. Ez durván plusz még 10000 Ft összesen.
Viszont ez elérhető pl Gearbesten is, most akcióban 92 dollárért. Ott van Priority Line szállítás, ahol előbb behozzák az EU-ba saját költségen, és neked innen adják fel. Így nem jön rá járulékos költség, áfa, miegymás. Paypallel ott is lehet fizetni. Erről a postázási módról bővebben a Gearbest topicban olvashatsz.
Banggoodon is érdemes megnézni, nekik is van ilyen okosított posta szolgáltatásuk. -
cidalain
veterán
válasz
BogyóBP #79515 üzenetére
ha a rendszer működése önmagában lassúcska, akadozós, akkor az nem soc probléma (cpu+vga egyben), hanem inkább memória gond. 2 gb ram manapság normális rendszerüzemelésre elég, játékra több ajánlott. bár nem ismerem az adott játékot, így a konkrét gépigényét sem, de elég részletgazdag grafikásnak tűnik, folyamatosan mozgó animációkkal. így nyilván egy erősebb soc sem lenne hátrány.
-
cidalain
veterán
válasz
Laslow #79513 üzenetére
azért a rendszer zavartalan működéséhez kell a 2 GB ram.
ezek közül itthon a legolcsóbb a Lenovo tab4 8, vagy a Huawei Mediapad T3 8. mindkettő csak 8"-os, viszont már 40 körül megvehetőek. kb ugyanazt tudják, nincs lényeges hardveres különbség. mindkettőbe tehető microSD kártya, amire mehetnek a mesefilmek.
kicsit drágábban 50 körül ugyanezek 10"-os verziója is kaható már.
bestbuy a Huawei Mediapad T5 10, amiben már 3 GB ram is van, erősebb is cserébe 62-65 körül van.ebből válogatnék, ezek alá árban nem igazán lehet menni, szóval ha minimumon akarsz kihozni valami értelmeset, akkor is 40-et be kell áldozni.
Kínából persze akadnak olcsóbban használható gépek: Teclast, és Chuwi modelleket kell nézegetni, szintén 2-3 GB rammal 100-130 dollár körül vannak 8-9" környéki gépek már.
-
cidalain
veterán
válasz
troll81 #79486 üzenetére
T5 olcsobb 62-65 kozott megcsipheto. Kijelzo ugyanaz, ram 3 GB szinten, viszont a soc gyengebb. Ez egy jo kozepkategoria, az M5 Lite inkabb a kozepkategoria teteje.
Az M5 lite kezeli az aktiv M-Pen tollat, igy keziras bevitel is lehet.
Az emlitett feladatokra eleg a T5 is. Alap jatekokhoz is (szokereso, memoriajatekok pl), komolyabb grafikas cuccokhoz jobb az M5 lite. Nagyon komoly 3D jatekokhoz meg erosebb kellene. De a jatek nem volt szempont nalatok.
Ha van keret az M5 liteyra, akkor nyugodtan mehet, jobb mint a T5. Ha jo lenne az arkulonbseget megsporolni, akkor a T5 is tokeletes.
-
cidalain
veterán
Wiki kapacitív kijelző részlet:
A kapacitív technológia esetén már egy kemény, átlátszó védőfelület van (üveg vagy műanyag), ami alatt egy elektromostér-érzékeny háló vagy -felület helyezkedik el (anyaga legtöbbször indium-trioxid és óndioxid). Így az átlátszó felület felett elektromos mező jön létre. Ha ujjunkkal közelítünk a felülethez, akkor zavart okozunk ebben a mezőben, mert ujjunkkal töltést vezetünk el, így a képernyő sarkaiban elhelyezkedő mérők meghatározhatják a változás helyét. Mivel ez a megoldás nem nyomásérzékelésre épül, hanem az érintésre, így nem reagál bármilyen behatásra. Ha nem az ujjunkat használjuk az érintésre, akkor speciális konduktív – töltés felhalmozására alkalmas – eszközre van szükség. A kapacitív technológia drágább, mint a rezisztív, de alkalmasabb a többszörös érintés (multitouch) érzékelésére. Ezt a megoldást használják a legtöbb modern táblagépben és okostelefonban. Fényáteresztő képessége jó, a fénynek 90%-át átengedi. Természetesen az alapelv-felhasználásra számtalan megoldás született, így többféleképpen hasznosítják ma már a kapacitív technológiát (pl.: mutual-, self kapacitív).
Úgy gondolom az elektromos mező változtatásához megfelelően nagy passzív felület szükséges (ujjhegy, vagy a hagyományos passzív stylusok 5-7 mm-es feje), de ha elektronikával megtámogatod, akkor ez a felület csökkenthető. És ezt csinálja meg ez a toll.
Jó lenne egyet beszerezni, megvizsgálni, szétszedni. De ahhoz nekem drága ez a 20 dollár fölötti ár... Ráméregetnék multiméterrel pár helyen
-
cidalain
veterán
válasz
maestro87 #79475 üzenetére
kapacitív elven működik (pont mint az ujjunk), de hogy mi a franctól aktív, miért van benne akksi, az nem derült ki a leírásból. arra tudok tippelni, hogy elég kicsi az érintkezőfelület a hagyományos kapacitív tollakhoz képest, és emiatt van benne az elektronika, hogy megtámogassa azt a hátrányt, amit az érintkező felület kicsinyítésével elbukott.
de tulajdonképpen ez egy okosított passzív toll, vékonyabb heggyel. nyomáserősséget nem tud úgy mint egy igazi aktív toll pl.
szóval ez működik minden tabbal. az a lényeg hogy ha kapacitív kijelzővel kompatibilis, akkor lehet venni. hogy milyen lesz nem tudom, de ha veszel egyet, visszajöhetnél beszámolni
update. az előbb nem figyeltem a linket, azért csak általános volt az előző hozzászólás.
-
cidalain
veterán
válasz
maestro87 #79473 üzenetére
Nagyon egyszerű a válasz: nem tudunk aktív tollat ajánlani hozzá, ugyanis tudomásom szerint nem kezel aktív tollat a kijelzője.
Az aktív toll működéséhez kell egy speciális réteg a kijelzőn, ami érzékeli az toll jelét. Ez nem minden tabletben van benne, sőt inkább nincs bennük ilyen.
Hirtelen 3 db tabot tudok mondani ami biztosan vezérelhető tollal:
Samu Tab S3, Tab S4, Huawei Mediapad M5 Lite 10. Ezekhez az aktív toll tartozékként jár is tudtommal, és akármivel ezek sem működnek, csak a sajátjukkal. A Samu az S-Pen a Huawei az M-Pen tollal működik (ezek a gyártó fantázianevei, lövésem sincs a pontos technológiai megvalósításról) -
cidalain
veterán
válasz
Hópihe5 #79469 üzenetére
várj! egy tablet kb 2-3 éven belül elavul. és ez a tablet eleve alsó középkategóriás. 2 év gari van rá, addig tervezhetsz vele. ha tovább megy és normális sebességgel, akkor az már ajándék.
ez a tablet nem olyan lesz, hogy ez most az évszázad üzlete 40-ért, és akkor 10 évig le van tudva a tablet téma. persze el fog futni a skype, de a 2 GB ram már manapság a szükséges minimum, ez 2 év múlva más kevéske is lehet. szoftverfirssítések nincsenek ebben a kategóriában, tehát ott is avul a gép.
ha 3-4 évre vagy tovább tervezel akkor nem a legolcsóbb még vállalható gépet kell megvenned (bár garancia ott sem lesz a normális működésre).
a tablet egy rövid üzem. pont mint a telefon. tökéletesen lehet telefonálni mindegyikkel, de az emberek nagy része mégis 1-2 évente cserélgeti, mert lassul, már nem menő ilyenek. -
cidalain
veterán
válasz
kbyte1024 #79464 üzenetére
egy rakás... ...mi?
...kisebb rakás, mint egy hasonló MTK, vagy rockchip vagy alwinner.
(én snapi 410-zel csinálom jelenleg a netezgetést, így a 425-ös is tudni fogja)ha a kerete 40 pénz, és itthoni gari kell, akkor nincs jobb választása, hiába nem mai az a snapi soc.
(#79463) Hópihe5
alkalmas. ha a kereted ennyi, akkor ez egy jó választás itthonról. nyilván vannak jobb, erősebb tabok is, de drágábban. másik opció hasonló áron a huawei mediapad t3 8". -
cidalain
veterán
válasz
mokus18 #79455 üzenetére
Ha a T5 kerete a max, akkor hogy merult fel az M5 tegnap dupla penzert?
Idosebbeknek netezni, kapcsolattartasra a T5 idealis. Nem tul draga, de azert a hardver sem csapnivalo, szoftver friss. LTE verzio tudja a B20-at gond nelkul, ami a vilag vegen levo nyaraloban idealis.A Teclast M20-at nem vennem meg itthon gari nelkul. Kintrol olcsobb sokkal, es van ra gari is (igaz, annyira nem egyszeruen ervenyesitheto)
-
cidalain
veterán
válasz
mokus18 #79448 üzenetére
Mire kell?
FacebookozniProhardver fórumot olvasni mindkettőn tökéletesen lehet. Az M5 majdnem dupla annyiba kerül. Nyilvan jobb es erosebb is, de ha jatek nem lesz, akkor folosleges annyi penzt elverni altalanos felhasznalasra a T5 is eleg a 3 GB ramjaval. De persze ha penz nem szamit, akkor mehet az M5 is nyilvan.
Amigy mindketto ajanlott a maga arkategoriajaban. -
cidalain
veterán
válasz
Shocker #79442 üzenetére
Nem feltetlenul, mert eu-n kivulrol rendelve az elado sokszor megoldja, hogy behozza eu-ba, levamolja sajat koltsegen, es neked eu-n belulrol adja fel, igy nincs utolagos extra koltseged.
A 22 euro sem annyi, hanem a gyakorlatban tobb, mert ugyan kellene ra fizetni, de ha az fizetendo osszeg kisebb mint 10 euro akkor nem kell megfizetni. Most fejbol nem megy de valami 37 euroig fel lehet menni buntetlenul. -
cidalain
veterán
válasz
Shocker #79437 üzenetére
Pont a Mediapad T5-öt javasoltam volna a piacról, igaz 62-65 körül van a wifi only verziója.
Van belőle 3Gb ramos verzió is meg 2 GB-os is, ha minden igaz, ha a Telenornál 3GB-os van, akkor az jó, és ugye az kapásból LTE verziós is (bár nyilván drágább, mint megvenni a boltba, de ebben az összegben benne van a kártya havidíja is) -
cidalain
veterán
válasz
Dragon3000 #79430 üzenetére
sajnos nincs most a piacon olyan tab ami víz és porálló lenne, így nem tudok legalább ugyanolyat ajánlani, kivéve a Sony Z 10.1 használtan
ugyanakkor elég jó ár-érték aránya van a Huawei Mediapad T5 10-nek, ami 62-65 között szokott lenni akcióban mostanában. a felbontás is olyan, mint a régin, a ram több (ami előremutató, sőt ajánlottabbnak is mondanám), az android jóval frissebb.
mondhatnám hogy jobb, mint ami volt, de ha a régin pont szempont volt a porállóság, akkor persze rosszabb. ha anyukád esetleg mégsem a homokvihar közepén használja, és saccperkb totál általános dolgokat csinál vele, úgymint facebookozás, netezgetés, olvasgatás, videónézés, videócsetelés, akkor tök jó lesz neki ez is, sőt sokkal jobb. (és a két említett lenovohoz képest is sokkal jobb a huawei)
de ha eleve az igényekhez kell tabot ajánlani akkor sokkal könnyebb dolgunk van, mintha a régi tabhoz hasonlítunk, mert nem tudjuk hogy az a tablet megfelelt e az igényeknek, vagy sem, mert azokat nem ismerjük.
-
cidalain
veterán
válasz
Dragon3000 #79424 üzenetére
5 forintból szeretnéd megúszni, vagy 200000 is teljesen rendben van? 7-8-9-10" ?
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
venom8888 #79394 üzenetére
Persze hogy tudok, jobbat, kerdes mennyi a kereted. Ebben a meretben mostanaban a Huawei Mediapad T5 10 a jo vetel 62-65 korul (ha olcsobban latod akkor meg jobb vetel, 65 folott nem erdemes megvenni, mindig van valahol akcioban)
3gb ram 32 gb hattertar, fullhd kijelzo, uj (az a samu mar 3 eves, ok abbol is van uj, de az mar kozelebb van a 100-hoz arban) -
cidalain
veterán
válasz
csabyka666 #79389 üzenetére
Igen, ez ilyen. Valoban erosen kompromisszumos, de nem mindenkinek van 80k-ja egy 3 GB ramos tabletre adott esetben.
Factory reset ha megvolt, es ugy is gyenge, akkor csak a Navont lehet szidni, mert csak gyorsba ratettek az androidot azt jolvan, optimalizalni minek.
En is egy Snapi soc-os 1/8 tabbal tolom gond nelkul lassan 5 eve. A programinditast ki kell varni, ez a nyitja. Es nem hasonlitgatjuk egy csucs telohoz, mert nincs ertelme. Ultem mar jo sportkocsiban, de az 1,3-as automtol nem azt varom, hanem azt hogy elvigyen a munkaba reggel 6 km-re, delutan meg haza. Tojok ra hogy oreg, 310k km van benne, es nyekereg a belter. Amikor mas kell, atulok a masikba (mondjuk az se sportkocsi, de abba befer a csalad a fel gyerekszobaval egyutt)
Itt booster, appkiller, battery saver programokra soha nem fogsz ajanlast kapni. Tudjuk hogy semmire sem jok, meg parasztot vakitani sem.
-
cidalain
veterán
válasz
zsoltzsolt #79382 üzenetére
Lehet. De ez az olcsobb telokra is ugyanugy igaz. A dragabb tableteken meg van rendszeres frissites.
-
cidalain
veterán
válasz
venom8888 #79379 üzenetére
Nem a gyprsasag kivansag hatarozza meg, hogy mit ajanlunk, hanem hogy mennyi penzert akarsz venni. Meg mekkorat, meg ilyenek.
Ha semmi sem szamit, csak a gyorsasag, meg hogy legyen normalis termektamogatas (frissites), akkor Samsung Galaxy tab S4. Ha ez arban nem oke, akkor pontositsd mit szeretnel. Facere, videora nem kell erogep...
Az utolso mondat hulyeseg, nem tudom hol olvastad... -
cidalain
veterán
válasz
#35104512 #79370 üzenetére
8" uj
Lenovo tab4 8
Huawei Mediapad T3 8Használt:
Ugyanezek, nyilvan olcsobban 30-33 kornyeken, vagy ugyanezek 10"-os verzioi 38-40 korul. 2 GB ram, csak HD felbontas, wifi only, semmi extra, alap gep netezgetesre emailezgetesre jo.(#79360) peto.istvan
Jaj ne! Ez egy borzaszto regi tablet, 512 rammal, android 3-mal. Az erinto, es a munkadij arabol kapsz egy hasznalt, jo allapotu, de ketszer jobb tabot (4 mag soc, 1GB ram). Erre mondjak autos nyelven, hogy GTK (gazdadagi totalkar). A forgalmi erteke kb 3000 ft egy ilyennek (ha lenne ember aki megvenne, de nincs), igy ennel tobbet rakolteni total ertelmetlen. Saccra 10 korulre szamolom a javitast, ha hivatalos szervizbe viszed, nem a szomszed pistikehez. -
cidalain
veterán
válasz
oliwwer #79353 üzenetére
Kar, hogy oda szol a kuponod.
A Mediapad T5 10 mashol 62-65 korul megkaphato, sajna a MM-ban 75. De lehet hogy lesz ott is akcioban. Ha nem sos a vetel, akkor varnek 1-2 hetet hatha lesz. Azert az megiscsak jobb mint a T3. T5-ben erosebb soc, 3 gb ram, jobb felbontasu kijelzoEgyebkent marad a T3 vagy a Lenovo tab4 10. Ezek majdnem tokegyformak hardverben, igy donthet a szemelyes benyomas egy megtapizas utan.
-
cidalain
veterán
válasz
fordjee #79348 üzenetére
a hangerőről nem tudok nyilatkozni.
Huawei Mediapad T5 10 - 60 körül van de már 3 GB ram, és fullHD screen.
Egyébkén T3 10, ami csak 2 GB ram, és HD felbontású, vagy Lenovo tab4 8.Külföldről Chuwi Hi9 Pro 140-150 dollár körül. Van a fórumon akinek ilyen van, hangerőről tud szerintem nyilatkozni.
-
cidalain
veterán
én hosszabb távra tervezek, így a minél újabb droid alapfeltétel volt kb, és a 32 GB belső memória is jó.
a mostani tabom is 4,5 éves, így a hw-sw vonalon ezt bírni kellene. 6-os droiddal már nem biztos, hogy menne, illetve a 16GB ramot is kinőném szerintem. (ok, mostaniban csak 8 van, de már sakkozgatnom kell, hogy mi legyen felrakva, mi ne)jelenleg a lenovot 160 körül látom, ahhoz képes a 15 dollár felár nem sok, sőt, semmi. fénykorában átlag 130 körül lehetett venni, de az 1 éve volt. ahhoz képest azért bő 10000 plusz a xiaomi. de annyival jobb is.
ha lenne Huawei T5 8"-ban hasonlóan agresszív árazással, mint a 10-es itthon, akkor azt vettem volna.
chuwin gondolkoztam még, de a 9-es nagy, a 8"-ban meg csak 2GB ram van. -
cidalain
veterán
mert a xiaomi.eu rom, vagy telóknál a miui.hu rom közösségi fejlesztések nem a gyáré.
pl telómon is xiaomi global rom van (ami gyári), és működik rendesen, azon egy ideig volt frissítés, de már nincs ott sem, ez teljesen rendben van.itt a gyár csinált egy global romot, de nem tervezi ennek a toszogatását.
ha ez oké, akkor használd egészséggel, mondja ő. ha nem, akkor válts alternatívra, cserébe nyitva a bootloader, nem kell a nyitásra várni heteket, mint a CN verziónál.majd meglátjuk, mert hw szinten tetszik, annak ellenére, hogy én a 3GB-os wifi verziót rendeltem. oké nekem 99%-ban otthoni felhasználás wifi kapcsolatról. GPS nem kell otthonra, minek. Felhasználás csak netezés, emailezés, youtube, max kártyajáték, amihez bőven elég a 3GB ram.
-
cidalain
veterán
Xiaomi Mi Pad 4 3/32 wifi only GLOBAL verzió 174.99 USD most a Banggood-on a f2b4e2 kuponnal (black és gold verzióra is jó). Ez elég jó ár érte, még nem láttam ilyen olcsón. Az okosított postával, és biztosítással épp becsúszik kicsit 50 fölé.
Én most rászántam magam. Remélhetőleg hasonlóak lesznek a tapasztalataim mint a Xiaomi telókkal amikkel dolgom van/volt.
-
cidalain
veterán
válasz
adam1400 #79335 üzenetére
Akkor en is beallok a sorba
Mi szürke (inaktív)?
Az hogy egy tab 4g vagy 3g az hardverfuggo, nem allitgathato. Ha isten hata mogott vagy akkor azonban lehetseges hogy egyik-masik nem elerheto csak mondjuk Edge. Ez sem szoftveres kerdes, ezen sem lehet allitani. Szoval szerintem nem lehetseges, de lehet hogy rosszul ertelmeztem a kerdest.
Persze, gyakran elofordul nalam is hogy csak ugy felteszek kerdeseket aminek se fule-se farka. -
cidalain
veterán
válasz
regener #79327 üzenetére
Szerintem az regi mar.
Az ajanloban is szereplo Lenovo tab4 8, vagy Huawei Mediapad T8 ujonnan 40 korul van most is, hasznaltan szerintem realis cel 30 korul fogni egyet. Amin meg gyari gari is lehet, mert mindegyiket 2 evvel adjak.(#79326) Skillet
Az 1 gigasok kozul a Lenovo a legjobb. De sokkal-sokkal-sokkal jobban jarsz 2 GB rammal. Valahogy lepj tul rajta, hogy a 8"-os kb 2 centivel nagyobb. Jobban megeri hasznalati elmenyben. Ha az uj ara sok, akkor neked is ajanlom esetleg 30 kornyeken hasznaltan beszerezni. -
cidalain
veterán
válasz
Tomessz85 #79318 üzenetére
Nekem be van állítva hogy 1 perc tétlenség után kapcsolja ki a kijelzőt a tablet, aztán csókolom.
Viszont az enyémben (másfajta tablet) van egy olyan feature, hogy az előlapi kamera x másodpercenként bekapcsol, és nézi, hogy nézem e a tabot, ha igen, akkor nem kapcsolja ki a kijelzőt. oké sötétben nem megy megfelelően, de nappal, vagy lámpafénynél simán olvasgatok, és nem kell tapogatnom a kijelzőt, hogy ne menjen aludni. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
felsatan #79276 üzenetére
informatikus úgy gondolkodik, hogy órabér átlag 5000 Ft.
... ha alkalmassá tudom tenni 10k-ból ... ha nem akkor veszek másikat ...
ez feltételezi, hogy két óra alatt megoldom. ha nem sikerül, akkor buktam 10k-t az új tablet árából, mert csinálhattam volna olyan melót is 5000/óra áron, ami valós bevételt teremt. de adott esetben ha 2-3 órákat fórumozok a halott linkek megtalálásával, vagy helyette 3 órát keresgetem és hívogatom a szervizeket (akik folyamatosan nem vállalják), akkor ugyanott vagyok, mint ahonnan elindultam, csak elvertem 5 órát a semmire.
ha ehelyett dolgozok, akkor 25-öt keresek. jééé pont egy új tablet ára.persze kicsit kisarkítva van ez, ha otthon magamnak szarakodom valamivel délután/este pl, akkor ahelyett most biztos nem végeznék pénztermelő melót, hanem mondjuk pihennék, gyerekekkel játszanék (mostanság ez többet jelent mint a plusz pénz, mert pénzt tudok keresni később is, de 10 év múlva nem tudok játszani az apró gyerekeimmel). de ez nem volt mindig így, volt amikor hajnalig fejlesztettem, mert úgy esett jól...
de egyébként lassan már mindenben így gondolkodok. pl szobafestés. nekem 3-4 nap. persze szabadság. eszközeim nem olyan jók. gyakorlatom sem olyan jó mint egy szakinak. sokallom e ha egy szobát 35-ért ken ki? igen. meg tudom csinálni olcsóbban? ha csak az anyagárat nézem igen, de nem lesz olyan szép, de vállalható. okés, megcsinálom? nem. mert közben a szabi meg bevételkiesést okoz, ami viszont összemérhető a szobafestő bérével. a végeredmény az, hogy szakit hívok. persze azért néha nem, á csak kis előszoba, megoldom. és a végén az jön ki, hogy elfáradtam, látom, hogy lehetett volna szebben, és úgy anyagilag sem jártam jobban -> szakit kellett volna hívni
-
cidalain
veterán
válasz
felsatan #79266 üzenetére
Gyarilag 4.0.4-ig frissitheto fel. Ha ez nem eleg, Cyanogen OS van 4.4.4 alapon. Az alabbi linkeiden is szerintem az van, de inkabb hivatalosabb formabol toltenem le, xda-rol mondjuk. Vagy a cyanogen utodja a Lineage, lehet hogy az o oldalukon is fent van.
Altalaban ertelmesen leirjak a frissites menetet.Ez egy 8 eves konstrukcio, 8 eves hardverrel. Egy szerviz sem fogja bevallalni a frissitest, vagy ha igen akkor nem fog megallni 10 alatt, nem egy gyakori tipus, nincs meg 2 perc alatt rutinbol az ugy. En azt ajanlom keress ismerost, aki 3 sörert bevallja, vagy allj neki te.
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #79258 üzenetére
Azt nem tudom. Kerdezzuk meg
(#79252) tvamos
Pontosan mi idegesit a jelenlegi tabodon? Lassu, akad, vagy rossz a kepe, rossz olvasni?
Itthon a logolcsobb ertelmes 10-es tab. Lenovo tab4 10". Viszont csak HD kijelzo van benne nem fullHD. Ha kell a fullHD akkor Huawei Mediapad T5 a legolcsobb ujonnan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Samsung Galaxy S9 Ultra 5G eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest