- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lumpen_stex #1663 üzenetére
aztán felléphetek vele a csillag születikben .....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lumpen_stex #1656 üzenetére
Nincs normális pákám itthon, csak pillanatforrasztó....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lumpen_stex #1654 üzenetére
Hátha legyártja valaki ezekkel a kimenetekkel....
Vótmán? -
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
upszilon #1563 üzenetére
Alapvetően az Android nem telefon, hanem inkább mobil oprendszernek nevezhető, sőt szvsz inkább amolyan "pack" amit tetszés szerint lehet variálni, minden készülékre naponta készül száz verzió, a népszerűbbekre több is akár..
/ha az egyes fölrakott appokat is figyelembe vesszük.../ -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lumpen_stex #1560 üzenetére
Nekem is nagyjából PDA utódnak kellene, ezért a 7" a preferált méret, de akinek még nincs pl. netbookja, annak a 10" jó lehet mindkét célra.....
Webhez azért állandóra jobb a nagyobb méret/felbontás, hogy ne kelljen görgetni az oldalakat.... Arra sokszor a netbook is kicsi, a böngészőben futó nagyobb videóknál például, vagy a videó, vagy a menüsor látszik...
YouTube-ra a teló is elég általában, az meg ráadásul olcsóbb is....
A Galaxy Tab nekem megfelelne, de egyelőre roppant drága, azonban remélem, hogy mire letelik a rabszolgaságom tavasszal a T-nél a netre, addigra csak-csak esik az ára, vagy jelenik meg alternatív készülék olcsóbban a kínálatukban.... -
philoxenia
MODERÁTOR
Persze, csak van akinek választania kell, mert nem telik mindenre....
Igazából pedig amit nem használ ki az ember, az felesleges lehet akkor is, ha telik rá egyébként.....
Nálam most a laptop áll, a legtöbbet, mert az asztalin jelenleg kényelmesebb netezni. A netbookot pedig itthon alig használom.... Két másik mellett csak azért kapcsolom be legtöbbször, hogy a vírusirtó frissítsen.
Most még egy negyedik cuccos tök fölöslegesnek tűnik, de van amire ez lenne a legjobb. Persze akkor a PDA-t már végképp nem használnám, már most is alig... -
philoxenia
MODERÁTOR
Másra való a netbook, a legjobb, ha mindkettőd lehet....
Ha van állandó wi-fi, akkor tab, ha csak mobilnet, akkor mégis inkább netbook....
A netbook lassabban éled fel, ellenben pl. a ZTE Blademmel kontra, jobb az akkuideje...
intenzív használat esetén...
Ha asztal előtt ülsz, jobb a netbook, buszon vonaton a tab...
Lehetne még sok pro és kontra érvet felhozni, nincs egyértelmű győztes szvsz.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lumpen_stex #1476 üzenetére
Nem a Google veszít így többet, hanem a programok tulajdonosai, de itt nyilván üzleti szempontok dominálnak, megéri-e kiépíteni a modellt, a várható kereslet függvényében....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Mobil hotspot legfeljebb reklámként elegánsabb egy modemnél....
Nem szándékszok venni.... Egyébként pont a stick olyan, mintha beépítve lenne a 3g, hiszen az, hogy milyen távolságra van, mondjuk a processzormagtól a modem, az felépítés kérdése, az, hogy milyen módon, milyen busszal csatlakozik hozzá, szintén.....
ahhoz képest, hogy elsősorban telefonhoz készült az android, most milyen topikban is beszélgetünk?
Létezik egyébként egyáltalán olyan androidos eszköz, ami kapható Magyarországon és tud 21Mb/s-ot? Nekem a modemem ennyit tud, szemben a beépített megoldásokkal és eleve több gépen tudom használni, tehát sokkal takarékosabb mind anyagi, mind gyártástechnikai oldalról nézve. Legfeljebb bizonyos szempontokból kényelmetlenebb....
Most nem a market eszközoldaláról beszéljünk, hanem a felhasználóiról, nincs olyan kommunikáció, ami a felhasználási feltételekben megjelenne, mint feltétel, hogy milyen eszköz birtoklása jogosít fel a market használatára. sőt maguk a programok sem market ezkluzívek tudtommal zömmel, hanem csak ott is elérhetőek....
Fizetős rész jelenleg Mo-on hivatalosan nincs, az nyilván nem legális, bár érdekes az, hogy ha a júzer kimegy Mondjuk Németországba és ott tölt a marketről, az innen vitt készülékével, akkor mi a különbség....
Peat; ) Pont az a lényeg, hogy a mobilnetemet ne egy eszközzel használjam , de a simet se kelljen rakosgatnom.... Gondold el, van három hardvered, amiben használnád a mobilnetet, három előfizetés elég borsos, ugyanazt a simet rakosgatni meg a mai hardverek esetében nem igazán gyere be...../szétszedegetni, a belsejébe rakni akár naponta többször..../ -
philoxenia
MODERÁTOR
Akkor fogalmazzunk úgy, hogy a market lehetősége, tudtommal nem eszközre szól a market
licensze...
Legalábbis a Google keresőjével sem angol sem magyar nyelven nem találtam ilyet?
wi-fi van rajta, miért kellene stick a mobilitáshoz? én nem adnék olyanra marketet ennyi erővel, amihez konkrét hálózat kell...../T-Mobilos, Telenoros stb..../ ennyi erővel....
Nincs korlátlan mobilitás legálisan legalábbis.... -
philoxenia
MODERÁTOR
Ez milyen procival lehet vajon:[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
upszilon #1253 üzenetére
A felbontást állítod és nem a betűnagyságot?
Tudtommal az ARM-nél inkább társprocesszor a másik mag, de nem akarok hülyeséget írni.....
A x86 -nál a többszálú futásról van szó, itt úgy gondolom nem, a HT és egyebek azért tudtak teljesítménynövekedést hozni, megfelelő programokkal... -
philoxenia
MODERÁTOR
A legkisebb ugrifüles:[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Gondolom itt nem alapvetően a többszálú programfeldolgozáshoz kell a két mag?
[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Miért ilyen drága egy elvileg európai termék Európában? Reexportálni kellene a 199$-os Amerikába kivitt darabokat?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Töröltem az offokat, zárjuk le a személyeskedő megjegyzéseket ! Maradjon mindenki a topik témájánál! A többi témát beszéljétek meg privátban.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ne veszekedjetek. felesleges. Mobilról öreg szemmel is tudtam OperaMinivel netezni, állítottam a betűnagyságon, de gyakorlatilag csak hírolvasásnak volt értelme... Fórumozni próbáltam, de kínszenvedés volt /OperaMinivel/, moderálni meg egyszerűen nem mertem....
Igazából még a netbook sem tökéletes netezni, de relatíve jó kompromisszum a hordozhatóság és a használhatóság között. Otthonra csak annak érdemes szvsz MID-et vennie, aki kifejezetten ágyban akar netezni, másképp nem éri meg. Ellenben útközben egy MID + egy telefon szvsz sokkal jobb megoldás lenne, mint egy drága okostelefon és valószínűleg olcsóbb is..Meg nem kell hozzá föltennem a szemügét.... -
philoxenia
MODERÁTOR
Most a BluePanther az hová sorolható? Kínai vacak, vagy nem, méretileg nekem nagyobb nem kéne, sőt egy 5"-os is elég lehet , a felbontás meg szintén nem érdekes, mivel elsősorban eBook olvasás céljára kellene, csak jól jön a saját fény, nem kell égetnem a villanyt az olvasáshoz... Azonkívül színes stb.
GJ70: Alapból itt X.29.-et írnak dátumként...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Asus 1005H-m van, volt, hogy nem volt áram a melóhelyen és interneteztem mobilnettel legalább 6 órát és még mindig legalább 30-40% körül maradt benne töltés.....
szerk: tehát nyilván nem az Atom eszi az energiát ezeknél, hanem az érintőképernyő lehet esetleg nagyobb fogyasztó....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Állandóan használok asztali PC-t, notebookot és netbookot is. Netezni legjobb a PC full HD monitorral, utána a notebook, az is külső 20"-os monitorral, ez kevesebbet fogyaszt, viszont már lassabb az asztalinál, hiába van benne 3GB memória és 320 HDD, a netbook még lassabb. Sokkal. Ellenben a notebookot sem tudom mindenhová elvinni, a netbookot már majdnem, de kézben tartva nem lenne nagy élmény netezni vele...
tehát általában kell hozzá egy asztal... Ágyban nem igazán szeretem, mert nem szellőzik jól ölben tartva...Buszon, vonaton, kocsiban sem a legideálisabb megoldás, pláne, az aránylag hosszú bootolási idő miatt nem olyan, hogy csak előkapom. Neteztem telefonnal is, de az legföljebb híreket olvasni jó szvsz. Olvasáshoz sem elég nagy a telefon kijelzője, hiába nagy esetleg a felbontás, ha nem vagyok sas... Tehát szvsz ez az eszköz a telefon és a netbook közé sorolható használatát tekintve. Azzal nem vagyok tisztában, hogy működik-e ez az eszköz úgy mint a PDA-k, hogy azonnal menetkész bekapcsolás után, mert ha perceket kell rá várni, mint a netbookra, akkor nem igazán lenne jó nekem....
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#16820480 #371 üzenetére
Nekem iGom van csak még a régi verzió, anno 20k volt csak Mo.szág.....
Karma: sokat olvasok, kis megszokás után, még a PDA is jobb mint a papír, /mobipockettel/ , mert nálam lehet sok könyv, nem a legérdekesebb résznél fogy el a nálam lévő kötetszám stb. Regényeknél rendben is lenne a mobipocket, de más jellegű kiadványoknál sajnos nem. Keresni benne nem jó, ábrák, képek nemigen játszanak... Sok olyan könyv van, ami már papíralapon nem is hozzáférhető, nincs újabb kiadás belőle, nem hordhatok magammal húsz kiló könyvet, ilyesmik....
Az iPad ellenben azért nekem drága lenne olvasónak, az epapírosok meg nem mutatnak színeket, holott sokszor az is lényeges lenne..... -
philoxenia
MODERÁTOR
Persze azt értem, de mi hajtja?
Már írtam valahol, hogy Galaxy S-en láttam könyvet és borzalmasan lassú volt a betöltés és a lapozás.... A sebesség lenne az egyik lényeg.... Főleg a PDF tudja megfogni könnyen a nem tökéletesen optimalizált fájlok miatt a legtöbb gépet....harry: Androidos reader progira gondolt szvsz....
-
philoxenia
MODERÁTOR
" Nettáblák Android operációs rendszerrel /MID Apad stb. / "
-
philoxenia
MODERÁTOR
Innen becsatlakoztatva a topik, a címben ezt jeleztem, de várok a gyors megoldásomnál frappánsabb elnevezéseket....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem netbookom is van, laptopom is /régebbi, két éves, de jó/, asztali gép is van, tehát kifejezetten az olcsóbb, de használható megoldások érdekelnek majd, nem a netbookkiváltó készülékek....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ggf8600gts #174 üzenetére
Alkalmankénti netezésre, főleg olvasásra, megfelelő formába konvertált filmek megtekintésére teljesen jónak tűnik.
Kisebb és könnyebben használható a netbooknál, tehát még mobilabb. Ez az előnye elsősorban. Ráadásul akár fele áron is beszerezhető. Lényegében egy telefon árán....
szerintem nemsokára megjelenik a szolgáltatók kínálatában is. -
philoxenia
MODERÁTOR
Ismeri ezt valaki? Bluepanther Thunder.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Hobby elektronika
- BlueGift @ Logout.hu
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen TV-t vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 3
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest