- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
itouchfan #2570 üzenetére
Hajra, ezeknel a gepeknel a tomitest a hatso ajto korul erdemes ellenorizni. Nem kell feltetlenul cserelni meg akkor se ha xarul nez ki, lenyeg hogy ne eresszen es ne morzsalodjon.
Azt is lehet hogy lecsukas utan korberagasztod szigszalaggal.Uj gepet ugy szoktam tesztelni, hogy valami olcso es erzekeny ff filmbol ellovok par kockat (meg kicsit kirakom a napra a gepet es korbeforgatom az esetleges fenyszivargas miatt) es azt a par kockat elohivom. Pl foma/forte 400, r09-ben elohivva, 4-5 kocka.
Igy egy teki tobb tesztre is eleg, nem utolag derul ki hogy kuka az egesz (plusz hivas).
Annyi a trukk, hogy van olyan tankom amiben lehet ilyen keveset is hivni, de sztem r09 olyan kiados, hogy egy normal tanknyi lotty se nagy buko. Ugyis a film es a belefeccolt melo/ido az igazan draga, azt igy megsporolod. -
rednifegnar
senior tag
válasz
itouchfan #2567 üzenetére
Keves olyan tavmeros kompakt van ahol mindent tudsz allitan (fokusz,iso,zar,rekesz).
70-es evek tavmeros kompaktjai valamennyire tudjak korlatozasokkal.
A rollei 35 nem tavmeros, semmi se automata de mindent be tudsz allitani. Fenymeres is van, persze eleg egyszeruke.A ricoh 500, canonet ql, olympus 35 sorozat, esetleg xa, az mind olyan hogy valamit nem tud. Legtobbje felautomata, altalaban rekesz (esetleg zar) prioritasos. Magyarul vagy egyiket vagy masikat allithatod, a parjat o allitja automatan.
Persze van amelyikben van teljes manualis lehetoseg is, de, hogy ne legyen nagy az orom, olyankor nincs fenymeres...Van amelyik ezt is tudja pl yashica tavmerosok, de az eloben akkora boszmr mint egy rendes cserelheto obis gep.
A kesobbi 80-90-es evek kompaktjai meg leginkabb arrol szoltak hogy minden automatizalt lett, legtobbnel meg beleszolasod sincs, csak az expo gombot nyomogasd, ne gondolkozz. Vannak persze kivetelek, de baromi dragak es meg azokbol is nehezen kiiktathatok az automatikus funkciok.
Raadasul a legtobb gepnel az automata => lassu, lassan reagal, mindent elfelejt, nem tudni mit csinal (pl 1 led mutatja a fokuszt de, hogy hova az mar keteselyes). -
rednifegnar
senior tag
válasz
itouchfan #2564 üzenetére
ezek nem rangefinder gepek, csak sima atnezeti keresojuk van. a tavolsagott saccolnod kell. 40mm-es obinal nem is annyira szerencses megoldas.
nekem minden tipusbol volt, ne vegyel LED es B verziot, ezek altalaban olcsok es mind rosszak. fenymerore kerdes, hogy szukseged van e (egyreszt ff-re konnyu saccolni, vagy ott a telo egy appal). persze ha van benne az jo, foleg ha mukodik es pontos.
a higany elemre megoldas az iso tekeres (ahogy irtak itt vala), de lehet venni adaptert is.
nekem boven eleg volt az iso tekeres, meg keszitettem egy lr44 adaptert amivel a 625 helyere bement (persze feszultseget nem modositott szoval iso tekeros).ha van penzd ra akkor S vagy SE verziot vegyel, nem is igazan az obi jobb hanem az egesz gep minosege, masszivabb es jobban egyben vannak mint az egyszerubbek. ugy tapasztaltam ahogy mesz a jobbak fele ugy javul a gep minosege minden szempontbol, egy se vagy classic titan mar nagyon jo minosegu a tobbihez kepest (nincs titanbol az csak bevonat).
-
Ottó58
senior tag
válasz
itouchfan #2562 üzenetére
Szia!
Nekm is van Praktica MTL5, Chinon CE-3, Nikon F75, de volt a Smena sorozat (8; 8M; Symbol) ezek elnyűhetetlenek, sajnos régebben megváltam tőlük, amit már sajnálok. Ezeket szerettem a másik három mellett, most is lehet bizonyos oldalakon szinte fillérekért licitálni.-ha használt is megteszi és bőrtokkal vannak.
Távmérősök is voltak, pl FED, de Te elég kompaktabbat keresel. -
itouchfan
senior tag
válasz
itouchfan #2360 üzenetére
Esetleg valaki tudna segíteni?
Közben arra rajöttem, hogy ez a Ricoh tud fényt mérni maual módban is, illetve hogy a Canon Canonet viszont nem tud full manuált, úgyhogy az kiesett, viszont képbe került még egy Oly RC35. Az elem kérdésben viszont még nem jutottam előrébb, okozhat problémát az a feszültség különbség?
-
Laby
őstag
válasz
itouchfan #1765 üzenetére
Egyszerűen csak feelinges képeket szeretnék készíteni régi köntösbe öltöztetve.
Tehát mai dolgokat lefotózni régi gépekkel, illetve mindenféle különleges képet csinálni vele, majd kirakosgatni otthon a falra.
A hosszú expo-val meg lehet látványos dolgokat csinálni ami tetszene. -
törölt tag
válasz
itouchfan #1726 üzenetére
sztem a 650 es az alapzoom 35-70 kb 10-15e, ha minden okes (lcd hattervilagitas okes?, zar nem szmotyis?), de ennyiert is valoszinuleg arulni kell egy jo darabig. en mondjuk karacsony elott hetekkel feltettem volna. egyik sem egy ritkasag, itthon is van gyakran. a stigmat nem ismerem, sztem az se sokat er, raadasul egybe meg nehezebb eladni.
-
halagabor
tag
válasz
itouchfan #1699 üzenetére
A film totál friss, ISO-ban sem hazudtam a gépnek, a 400-as érték volt beállítva és a fénymérő által javasolt záridőkkel dolgoztam vagy azoknak nagyon a közelében. És pont ez a szemcsézettség a bajom, mert nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez a film saját szemcsézettsége. Attól tartok, hogy a béna szkennelés miatt van és ami szemcsézettségnek tűnik az igazából pixelek halmaza. Ezt elvileg egy Noritsu előhívó belső szkennerével csinálták. Síkszkennerek ennél jobb eredményt tudnak produkálni?
-
törölt tag
válasz
itouchfan #1696 üzenetére
a 650-hez lehet vezetekes kioldot hasznalni, de ki kell cserelni a normal grip-et gr-20-asra, azon van aljzat. nem olyan draga egy ilyen grip, inkabb szallitassal egyut aranytalan az ara. ebyaon szokott lenni.
persze a grip nem eleg magaban, kell hozza egy bele passzolo tavvezerlo. legjobb egyben venni a kettot ugy a legolcsobb.nikonhoz nem ertek.
-
Warton
őstag
-
j.bravo
addikt
válasz
itouchfan #1641 üzenetére
Mivel a Nikon bázistávolsága nagyobb, sajnos vsz. fordítva lehet megoldani, azaz a Nikon objektívet lehet adapterrel (annak is van ugye vastagsága) rátenni a Canon vázra.
Ilyen adaptert tuti kapható.A Canon obit a Nikon vázon a bajonett mögé, a filmhez közelebb kéne tenned, hogy jó helyre rajzolja a képet.
A legszerencsésebb esetben adapterrel a közeli tartományban lehetne élesre állítani, de nem lenne végtelened.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest