- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
-
törölt tag
az a minolta 45 f2 egy nagyon jo kis obi. de tok ertelmetlen ef-re alakitani mivel siman nem adapterezheto (bar meg egy adapter is dragabb lenne mint az az obi). en konkretan 3e ft-ert vettem es nagyon jo kis cucc.
ha valaki 40-es koruli ef-re vagyik akkor sokkal ertelmesebb egy palacsinta 40-es stm-et venni, az marha kicsi, talan a legkisebb nativ ef obi es ~30e-ert meg lehet venni hasznaltan.
ezek az atalakitasok addig jok amig ajalngatja a valaki. ajalngatni en is tudok bar mit, mas farkaval a csalant esete. de utana szet kell ganyolni, esztergalni, decenteres lesz, nem lesz jo a skala mert elcsuszik vagy ferden all, nem megy a fenymeres mert nem minden vazzal megy stb, visszatenni se lehet az eredetire, szoval tok ertelmetlen az egesz. abban az esetben meg elmegy ha valaki maga meg tudja csinalni, van hozza gepe szerszama hozzaertese, no meg egy csomo ideje (mert sztem az a legdragabb, plane az ilyen par tiz e-es obik kategoriajaban). -
itouchfan
senior tag
köszi szépen a kimerítő választ.
közben a nikon f401-nél fellépett egy probléma, vagy csak én vagyok béna, de: berakom a filmet, utána a gép az első exponálásnál automatikusan betekeri, addig, amíg ugye a film nem kapott fényt. Utána viszont nem tudok ellőni képet. A keresőben megjelenik a piros + - jel, meg a zöld pötty villog, de nem tudom ellőni a képet,se manuális fókusszal, se autófokusszal (ott megnyomom az exponáló gombot, fókuszál, de ott sem tudom ellőni a képet.) Tegnap egyet sikerült csinálni, de utána megint nem sikerült sokáig...nem értem mi lehet a gond.
-
törölt tag
hat sztem mivel ez egy c41es film, igy nem is lesz olyan kontraszja mint egy ezust alapunak, amolyan fabol vaskarika, szinesnek hivando ff film (chromogenetic). az optikai papirnagyitashoz amugy se jo a nagy nega kontraszt. szkennelesnel meg ugy allitod be ahogy akarod, legsotetebb pontra rateszed a feketet es kontraszos lesz (persze szemcses is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest