- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Bargab #16558 üzenetére
Ha nincsenek meg a megfelelő lehetőségek az írányításra, akkor kínlódássá válik az Android használata. A gyári Launcher nagyon vacak. De, a KIII -on hiába tettem alapértelmezetté az Apexet, minden indulásnál rákérdezett, hogy melyiket indítsa. Le kellett tiltanom a gyárit, hogy a rendszernek ne legyen választási lehetősége. Multitask nélkül nem lehet több alkalmazást kezelni. A navbar ikonjai is nagyon hiányoznak. Pl. hogyan állítasz egérrel gyorsan hangerőt, ha nincsenek rá ikonok a navibaron? A navbar egérrel eltűntethető/előhívható kéne legyen. A KIII -on nem az. A képernyő és a fizikai billentyűzet közti váltás is zűrös, ha nincs értesítési sáv, mert ott kéne legyen a parancsikonja. Sorolhatnám még, de a lényeg az, hogy más kezelőfelületet, és funkciókat igényel egy médialejátszó, mint egy Androidos miniPC.
Ha nem vagy különösebben árérzékeny, és elegendő az 1.4 -es HDMI, akkor ilyen vegyes üzemre inkább egy X86 -os gépet ajánlok. Én egy Vorke V1 -et vettem, kuponkóddal jóárasítva. RemixOS -t telepítettem rá, amihez képest az ARM boxok kezelhetőségben sehol sincsenek. YT Videó. De, a Remix mellett még telepítettem egy Linuxot (ehelyett lehetne egy önálló Kodi is), és megmaradt a gyári, legális Win10 is. USB3, plusz 2,5 -ös HDD/SSD hely, natív SATA porton. Ezek sincsenek az S9XX -ekben. Vegyes üzemmódra sokkal alkalmasabb, mint egy ARM box. -
bostone
addikt
válasz
Bargab #16510 üzenetére
Mielőtt belevágsz, talán érdemes próbát tenni a nagyszülőkkel. Nekem az a tapasztalatom, hogy a kodi nem mindenkinek jön be (kortól függetlenül). A kodi nagy előnye, hogy számtalan platformra fejleszt és számtalan eszközön hajlamos a futásra.
Droidon létezik néhány értelmes lehetőség: bsplayer, mxplayer, vlc, archos. Nem nyújtják azt, amit a le, viszont egyszerűek, könnyen kezelhetőek.
-
interstate76
addikt
válasz
Bargab #16506 üzenetére
Ha nem szeretnék újraindítgatni sem, amikor épp filmet néznének, akkor én a Mini MXIII-at javaslom, minixes firmware-rel. Egyrészt azért, mert nekem is ez van és hazabeszélek
, másrészt pedig azért, mert legjobb tudomásom szerint ez a legolcsóbb, jó minőségű médialejátszást és gördülékenyen használható droidot biztosító kombináció. Mini MX-re is van minixes fw, de az 1 GB RAM kevés lehet jól optimalizált rendszer esetén is.
-
interstate76
addikt
válasz
Bargab #16499 üzenetére
Minden felhasználófüggő. Ha valaki sd felbontású .avi-kat néz és nem zavarja, ha néha meg- megdöccen a kép, akkor jó lehet a droidra telepített Kodi is. De még ilyenkor is van előnye az SD kártyás LE-nek: gyorsabb és még a vasat is kíméli, mert alig használja az erőforrásokat.
Én egy olyan, sok éves, 8 GB-osra tettem az LE-t, amit éppen üresen találtam itthon és hosszú hónapok óta kifogástalanul működik. Persze biztos lehetne gyorsítani rajta egy kicsit, de én magát a rendszert sem frissítgetem: az elvárásaimnak maximálisan megfelelve működik a 005-ös verzió egy 7-8 MB/s-os sebességgel írható micro SD kártyán. A hdmi-cec nem működött egy darabig, de mióta TV-t cseréltünk, ez a funkció is hibátlan. Most is néz rajta vmit az asszony, miközben én a másik Mini MXIII-asunkról pötyögök. De csak addig, amíg neki nem állok rajta flipperezni! A fene sem gondolta volna pár éve, hogy 10-12 ezer Ft-os eszközökön élvezhető szinten lehet majd játszani valaha is - nagyon bírom ezeket a kis kütyüket!
-
interstate76
addikt
válasz
Bargab #16493 üzenetére
Ha veszel egy S905-ös mini pécét, amit filmnézésre is használsz, és fontos a minőség (ami az én olvasatomban kb. annyit jelent, hogy gond nélkül vigye a magas bitrátájú filmeket is, ha lehet, akkor kadenciahelyesen), akkor vagy portolt minixes fw-t kell pakolni a masinára, vagy meg kell csinálni dual bootosra (LE/android). Vagy mindkettő, azaz SD kártyára LE, belső memóriára pedig minixes fw. Azt gondolom, ebben a témában kb. teljes az egyetértés a topikban.
-
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Opel topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest