- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #10424 üzenetére
Nagyon kösz! Ezzel jó a hang! És lejátszás közben se csúszik a hang akárhova belepörgetek vagy lépek ! Ja és működik a gyári távon a vissza nyíl (008-on nem működött). Nem tudom múltkor mit ronthattam el.
Már csak azt nem tudom miért üresek a mappák ha gépen megnyitom a LibreELEC-et. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
blakey #10450 üzenetére
Tök igaz. Én is örültem a multibootnak. (Örülök most is, de azt vettem észre, hogy nem használom csak szinte kizárólag LE-n.) Pedig azt hittem, hogy az áruházból majd rakok fel egy-két progit, de minek? Azokat nem TV-n akarom használni és a legtöbbje egérre van optimalizálva, én meg TV-n nem
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #10452 üzenetére
Ebből a himedia-t ismerem és hát az nem olcsó. Akkor inkább jó így. Igazából csak annyi kenyelmetlensége van hogy mikor filmet nézek akkor újra kell indítani, hogy a LibreELEC induljon el. Amúgy nagyon elégedett vagyok vele. Ma rakom fel azt a 009-et és dtb.img amit tegnap linkeltél. Remélem ezzel lesz hang, ha nem akkor marad a 008.
-
törölt tag
válasz
blakey #10446 üzenetére
Igen, az ilyesmin kár vitatkozni, mert mindenkinek mások az igényei. Nekem is elég, amit az Android tud, viszont néhány alkalmazást (pl. MyTV, Gmail) sztem jobb Androidos kliensben kezelni. LE -t még nem próbáltam, de ha jól tudom, akkor a böngészőhasználat is gyengébb, mint Androidon. Játékok se nagyon mennek.Stb., stb.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #10443 üzenetére
Hát én mostanáig kínlódtam a MINI MX-G - LE alatt a BT beüzemelésével, de az éjjel újból neki indultam de nem lát semmi eszköz fogadott mint eddig. Mire rá jöttem, hogy be kellene kapcsolni a fülest. Erre nagy nehezen de végre megtalálta ás vígan 3.5m-ről működik. Tehát saját hiba volt.Egy kicsit nekem szűkszavú volt a LE-ben az utasítás, meg a tőletek kapott - mindent bepipáltál - kérdezés. Na de a jó pap is holtig tanul.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #10417 üzenetére
Mini mx-re te tetted fel a LibreELEC-et? És ha igen a 009-et? Ha igen adnál pontos linket a 009-hez és a hozzá tartozó dtb.img-hoz hogy biztos jó verziót próbáljak felrakni. Tudom múltkor már segítettél de akkor nem sikerült a 009-en hangot varázsolni és 008-al meg egyből volt és van is hang.
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #10361 üzenetére
96kHz/24bit teszt zene
próbáltam pc-n a vlc player lejátszotta, csak a kodinak nincs hangja. menet közben codec info is kírja, hogy megy a lejátszás
másik fájlt ami szintén flac, de 44kHz/16bit, azt szépen lejátssza a kodi. -
norbinator
csendes tag
válasz
blakey #10330 üzenetére
köszi mindenkinek. Végülis ezzel elindult a wifi is:
gxbb_p200_2G_1Gbit_OTG_Port.dtb
de akkor gondolom megy realtek-essel is.
Próbáltam visszaolvasni, de ezek szerint valamiért sikerült átugranom a megoldást.
Amúgy jó kis cucc ez nagyon, paramétereit tekintve. Szóval megéri a bütykölést. WDTV-m volt korábban, azzal is volt szívás és még bele se lehetett nyúlni. -
norbinator
csendes tag
válasz
blakey #10324 üzenetére
szia!
Igazából néztem, de konkrétan nem láttam KIII-as img-t csak KIII Plus-ost. Gondoltam az áll legközelebb ehhez, ezért azt töltöttem. Na majd kinyerem a box-ból milyen típusú wifi van benne.
Ettől függetlenül ez a cucc elvileg arra van főként, hogy hálózaton keresztül lejátszon tartalmakat (a két kiálló antennából legalábbis erre következtettem). Szóval szerintem gáz, hogy alapból nem megy az nfs. Pláne, hogy általában a nas-ok Linux-osak. Szóval elég alap lenne. Igazából nekem mindegy én eljátszok az ilyenekkel, engem nem zavar, szeretem magam szivatni. A NAS-om is linuxos, a routerem openwrt-s. Jó a tudat, hogy ha valami nem megy, akkor tuti én basztam el -
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #10279 üzenetére
Esetleg az aarch64 verzió.
-
Shane83
csendes tag
válasz
blakey #10180 üzenetére
Köszi szépen! Egyébként Beelink box-on minden funkciója tökéletesen működik? Most olvastam egy cikkben, hogy a G-Sensor csak Mele TV Box-al működik. Ez igaz? Valamint azt írták még róla, hogy a QWERTY nem valami jó hosszabb szöveg írására (pl. chat-elni), mert, hogy nem érezhető a gombok nyomáspontja. Erről mi a véleményed?
-
Shane83
csendes tag
válasz
blakey #10178 üzenetére
Értem. Mihez használod? M18? Esetleg a többi típusról hallottál vagy olvastál valamit? Egyébként szerintem a Rikomagic MK705 és a Rii i25 ugyanaz a táv, csak más néven kiadva. Szóval ha esetleg az i25-ről van tapasztalat, az is segítene nekem.
-
Petyka3
aktív tag
válasz
blakey #10099 üzenetére
Mindegyiknél, talán egy 2 sávossal próbáltam, de a többcsatornásoknál lenne lényeg. Mondjuk a rendszerbeállítások/hangkimeneteknél inaktív a hangtovábbítás eszköze, gondolom ez itt a hiba. Erre valami ötlet? A hanglejátszás eszköze természetesen BT audióra van állítva. 009-es a Libreelec.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #10050 üzenetére
Nálam miért ilyen lassú? Ezt milyen alkalmazással másoltad? Én már direkt kábellel kötöttem össze a gépet és a mini mx-et a routerral de így is csak 4 MB/s. A router wifin keresztül tud 300 megabitet, kábelen meg minimum ugyan ennyit gondolom.
Én egy 2.5 Toshiba(usb 2.0) 500GB - os vinyoról masolnék gépre hálón keresztül. A vinyó maga usb-n keresztül 26 MB/s másol ha rákötöm a gépre. Hálón keresztül a felével is elégedett lennék.
-
Csicsóka
őstag
Nálam az friss telepítés után az mxq pro+ full HD, a T95M pedig 720-on indul. Először én is néztem nagyot amikor a T95M-en elindítottam egy filmet, és le volt csúszva az egész kép az alsó harmadba. Szóval ez vas függő is. A TV mindkét esetben ugyan az a full HD LG volt.
-
zetecR
addikt
Ezt én is pont most vettem észre, hogy az KODI UI felbontása LE alatt 1280x720 és nem is lehet állítani.
Ettől függetlenül a filmek a saját felbontásukban kerülnek lejátszásra, de fura volt, hogy miért nem lehet a UI-t skálázni.Másik kérdés:
mekkora SD kártya kell az LE+KODI kombónak? Elég egy gyors 8GB, vagy ha sok a film/zene, fénykép, akkor kihasználja a nagyobb tárhelyet? Mondjuk indexelésnek, mittudomén. -
Kerio
őstag
Így volt beállítva "gyárilag." a KODI-ban. Én nem nyúltam semmihez. 1280x720p-n volt.
Közben meglett. a kép beállítások/nézet mód volt elállítva. Még a felbontás beállítása előtt nyomkodhattam el. Most beállítottam normálra és így jó a nagy felbontással.Köszönöm mindenkinek!
-
Kerio
őstag
-
Technoman
őstag
Köszi blakey a kimerítő válaszodat
Átgondolom ezt a Lan dolgot.
Bár a Mede8er is 1 GB-es és mégis csak 12-15MB/s-el dolgozik ha másolom a laptopról az anyagot. Vagy lehet, hogy nekem kéne vmit átkapcsolni a routeren? (hoppá, lehet, hogy a lapitopim csak gagyi 10/100-ast tud?)
Egyébként van benne vmi amit írtál, hogy a Mede8er-t kicsit hanyagolni fogom. Nagyon tetszik ez a Droidos csoda. -
Senki sem állította, hogy hazudsz, de kevesen állíthatják magukról, hogy tévedhetetlenek, vagy hogy az emlékezetük végtelen. Ha te mégis ezen csoportba tartozol, akkor bocs, hogy halandónak gondoltalak
Én memóriám legalábbis erősen korlátozott. Szóval nem kell megsértődni.
Másolást valami tömöríthette, esetleg, de ez 99%-ban valószínűtlen, sokkal valószínűbb, hogy rosszul emlékszel. -
Technoman
őstag
Szia Blakey!
Vigyázz, a Cédrus ebből több típust is forgalmaz. Szám szerint hármat
Mivel nem játszom és csak filmnézésre veszem, nekem bőven elegendő a legkisebb V10 is, ami cca 16 e környékén van.
Tudom, hogy van ennél sokkal olcsóbb is (ali, gearbest, stb)
De: ez itt van,
vásárlás előtt kipróbálhatom,
nevesített márka disztribútorral,
úgy látom, hogy jobban össze van rakva, mint a 19.99€ társai,
sőt több garancia van rá, mint egy 4K-s TV-re!
+ magyar support, s
Nekem ezek fontosak. Ennél az árszintnél, az ember talán már megengedhet magának egy akár 30-40%-os felárat is, ha többletet kap érte.Ui: a Gigabit LAN nekem nem fontos, mivel a filmjeim vinyón vannak.
Ne nevess ki, de a Gigabites LANT nem csak úgy lehet kihasználni, ha a routerem is GB-s? Mert nekem sajna nem ilyenem, hanem szolgáltatós (UPC) van. Az pedig tudtommal nem az. -
Stehe
aktív tag
Neeeee, és igazad van...
Letöltöttem a HIFI használati utasítását, és ott "CD Digital Out"-nak írják... Most már képzavarban vagyok: Akkor ez a kimenet arra jó, hogy az MD lejátszót rá lehetett kötni a HIFI-re, és azon keresztül hallgatni? Ha igen, akkor Beelinkkel összeköötve gondolom felejtős...
Akkor ezek szerint marad a DAC, mint utolsó megoldás... Miután vettem egy jobb unizerzális adaptert is, lassan ott járok, hogy a Ziddo X8 mégis jobban megérte volna, figyelmetlen voltam. Vagy inkább túl izgatott... :-)
-
Cold5
senior tag
68,99 EUR fizettem, nem tudom Neked az az összeg, hogy jött ki....
Valamint, sehol nem volt elérhető az EU raktárban (pl.: gearbest), EU plug-gal a cucc, szóval igen, inkább innen vettem meg.
Az elmúlt 2 hónapban 2 pendriveot sem kaptam meg (courtesytrading), amivel eddig semmi bajom sem volt...
-
azbest
félisten
Lehet azzal kezdeni, hogy egyáltalán valóban ugyanaz a box változatotok van-e. Ugyanaz az android verzió fut -e rajta. Ugyanolyan távirányítót kaptatok -e hozzá.
Az LE az androidból másolja le a remote.conf-ot. Valószínűleg a te kártyád boot particiójára is átmásolta első induláskor, esetleg oszd meg vele azt, hogy azt egy tiszta kártyára másolva működik-e neki vele.
Cold5 meg a saját remote.conf-ját megoszthatá, hogy lássuk ugyanaz van-e neki. A már elindított kártya boot particiójának gyökerében kell lennie. Meg mondjuk screenshozot csinálni az android about menüjéről.
-
-
Imi1981
veterán
Már felraktam azzal amit írtam. frankón megy csak hang nincs. Pedig örültem magamnak hogy elsőre sikerült minden de azt mégsem.
A két dtb.img fájl között amit te írtál és amit én ott a wifi a különbség? Most kezdjem elölről azzal a dtb.img-el amit te írtál?
Amúgy a mozgás tényleg egyértelműen jobb mint droidon! Már megérte felrakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged