- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mayday00
őstag
válasz
blakey #15923 üzenetére
Szia blakey. Kérdésem lenne hozzád. Minix u1 andriod menüben van a playback settings menüpont. Azon belül van 3 almenü. Azok pontosan mit jelentenek?
HDMI self-adaption: ez gyárilag level 2-ön van. Érdemes ezen hagyni, vagy kapcsoljam ki?
audio letency
output video from osd player.
Köszi előre is
-
Technoman
őstag
válasz
blakey #15880 üzenetére
blakey:
A Minix-el kapcsolatban (pénteken megyek érte, megjött!) olyan kérdésem lenne, hogy ha jól értelmezem az írásaidat, akkor az U1 gyári lejátszója egy KODI fork (XBMC for Minix?)
Na már most, ha nem szeretném újra mókolni a Minix lejátszási részét (pld. újra lőni a JukeBoxot, vagy a felületet ugyan úgy testre szabni) és csinálok a jelenlegi LE alatt (7.0.2.009 használok) egy biztonsági másolatot az egyik vinyóra és azt backup-ba visszatenném a Minix-re.
Ez müxik, vagy a fork ily' tekintetben már nem kompatibilis.
Thx -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
blakey #15843 üzenetére
Régebben nekem is azonnal megjelent Win10-en a hálózatban a LE, amikor bekapcsoltam a sambát, most csak homokórázik, és semmi. IP cím alapján persze megy azonnal. Mondjuk azóta variáltam otthon a hálózaton, sok eszközön fix IP-t állítottam be, bekerült egy új router AP-nek (ez nem hiszem, hogy bármit is kavart volna, minden eszköz vezetékesen kapcsolódik). A LE box ugyanúgy DHCP-n van, csak más helyre került. Van valahol egy vbs scriptem elmentve find master browser néven, majd előkeresem, hátha attól okosabb leszek, mi is történik a hálózaton.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
blakey #15843 üzenetére
Hát lehet, túlspiráztam:-)
De nekem nem jelent meg a tallózható hostok között, ezért a kavarás. Minden legyen szépen a helyén.
Vagy talán azt kéne mindig ajánlani itt, hogy \\LE_IP_CÍM szerint tallózzák be a népek, mert az egyértelmű minden OS-nek, akkor nem áll neki keresgélni név szerint a helyi hálón, hanem rögtön megszólítja. -
Kapanyél
őstag
válasz
blakey #15697 üzenetére
Majdnem OFF-ba tettem, de hát nem is az...
mi értelme van megvenni egy ilyet 36-38eFt-ért, mint rendelni $45-ért Aliról vagy akárhonnan egy AML 905 SoC gépsárkányt?
Komolyan kérdezem, nem piszkálni akarok senkit!
Aki idáig eljut (topic), az simán felpattintja az LE-t bármire, tehát az out of the box nem annyira releváns.
Ha csak 13eFt-ba kerül, máris nem érdekel a jótállás sem annyira. Annyival minőségibb? Tudnak valamit, amit egy KIII pl. nem? -
Oldman2
nagyúr
válasz
blakey #15369 üzenetére
Pillanatnyilag nem a legjobb, hanem a leggyorsabban beszerezhető, használható megoldást keresem.
A Tronsmart Vega S95 Spain Stockból elég érdekes, mert a 70$ -os árhoz hozzácsapnának még 35$ szállítást. Így már kicsit húzós a vége.
Vagy rendelek kínából egy megfelelő típust és várok 30-40 napot, vagy az áramos boltban van a Venz V10-es 3 év garival azonnal.
-
blakey
titán
válasz
blakey #15367 üzenetére
Egy dolog viszont van, valahogy bémelyik tesztvideó fps-től függetlenül enyhén röcög, de folyamatosan, a tesztvideókat hasonlítottam össze Krypton és Jarvis alatt, Jarvis alatt szép folyamatos, Krypton alatt döcögös, nem olyan mintha nem lenne fps váltás, mert az van, de olyan darabosra sikerül a mozgás. Ezeket csak a "pálcikás" tesztvideókban lehetett érzékelni, máshol nem vettem észre, pedig ma kifejezetten erre koncentráltam a képminőség mellett. Most épp streamet nézek és nincs gond, jól működik, nem értem.
Az biztos, hogy még így is tetszik. -
junkpod
veterán
válasz
blakey #15328 üzenetére
Most töltöm a Jarvis 12h verziót és ha valamivel gondom lesz, ezentúl csinálok egy összehasonlítást, hogy kizárjam a helyi problémákat.
Tegnap este volt egy érdekes issue (nem hiba), a NAS-om úgy van beállítva, hogy 1:00-kor leálljon, és a film amit néztünk nem ért véget 1:00 előtt (nem tudom, hogy kéne beállítani a NAS-t, hogy aktív hozzáférés esetén ne legyen leállás) és fil közben leállt a szerver. Ezt a Jarvis úgy szokta lereagálni, hogy megáll a lejátszás és kilép főmenübe. Krypton esetén megállt a kép/hang, közben a felirat lejátszás ment tovább és leállíthatatlan lett. Tudom, hogy ez user error, de akkor is...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
blakey #15328 üzenetére
Semmi nincs telepítve LE alatt pluszban, semmi kiegészítő, semmi.
Nem tudom. Ha jól emlékszem ismerősömnek sem csinálta meg, amikor feltettük neki az LE-t, mert mondtam is neki, hogy lehet, hogy kézzel kell majd médiatárt frissítenie.
Nekem most 009 van, mert megnéztem az alatt is, de ott sem.. De, cserébe megy a windows hálózat tallózás zökkenőmentesen.
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #15313 üzenetére
Buffereles gigabit nfs lanon keresztül? Amíg nem csalom elő a PlayerProcessInfo ablakot addig nem tudom.
Most akartam nézni egy régi filmet és nagyon darabos volt , megnéztem mediainfoval is azt írta variable framerate... Megpróbálom át muxolni de ilyet még nem tapasztaltam... -
MADAND51
csendes tag
válasz
blakey #15273 üzenetére
Engem is meglepetésként ért, ez konkrétan egy Daniel Steel film aviban. Más avit rendesen lejátszik. Ahol még észrevettem, a Youtube-n néztem régi Popey filmet és volt ahol szintén nem volt hang. A droidos kodi 17 mindet rendesen vitte. Természetesen a megfelelő device tree-t használom. Egyébként eddig semmilyen különbséget nem tapasztaltam a droidos és az Le között minőségben, lejátszásban, most azt használom.
-
Technoman
őstag
válasz
blakey #15266 üzenetére
Akkor O.k.
Csak mert a hsz-edből, azt szűrtem le, hogy valami gond lenne a gyári op-pal és ezért tipródsz a két op között. Amit leírtál (hang 7.1 LPCM) engem nem nagyon érint. Egyébként, tisztában vagyok avval, hogy teszteled az LE-t (napi szinten követem a topikot, meg a másik MP-s topicot is)hackeeeee (#15264)
Nem igazán értem a válaszodat.Blakey-nek írtam, mert olyan cuccosa van, amilyet hamarosan szeretnék venni.
Amit írtál, azzal tisztában vagyok. Sajna ez a "B" "C" kategóriás készülékek hátrányai, ezért használunk "mindannyian" az ilyen eszközökre LE-t.kmarci25 Ebben igazad van, de valamit valamiért.
-
Technoman
őstag
válasz
blakey #15255 üzenetére
Na várjunk csak, most valamit nagyon nem értek! (előre is bocs, ha vmi oltári nagy baromságot kérdezek)
Nem az van itt (is) mantrázva, hogy az "A" kategóriás készülékeken nem igazán kell LE-t használni.
Az eddigi Minix Neo U1-el kapcsolatos írásaidat böngészve, én azt olvastam ki, hogy ez már tényleg egy frankón összetett "Out of Box" , s uazt tudja a gyári, Droidos KODI A/V-ban, mint az LE, vagy rosszul értettem?
Miért vagy ennyire rákattanva az LE-re?
Sajna a KII-asom Németország és Mo. között immáron 34 napja elveszett. Hétfőn elküldöm őket a ..., ők meg cserébe visszaküldik a lét.
Vennem kell egy új masinát és fontos lenne a jó célhardver. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
blakey #15261 üzenetére
Marad is. Kap majd egy gyors kártyát, mert a 64-es pendrive kicsit luxus neki.
Én is majd elindítom az android-ot. Összességében csak TV-n van a box, szal még lehet, hogy az is elég.
Ugye főként azért kellett valami, mert elég fapados a Samsung új lejátszoja, eléggé zavar, hogy pl. folytatni nem tud.
-
törölt tag
válasz
blakey #15163 üzenetére
Az is egy lehetőség, de sztem wifin kisebb lenne a késés. Bár, így belegondolva, sztem egy telóban levő BT modul audió protokollja csak küldő üzemmódban tudna működni, A2DP perifériaként nem lehetne csatlakoztatni a boxhoz. Nyomoztam egy kicsit, mert úgy gondoltam, hogy biztos nem vagyok egyedül ezzel az igénnyel. Találtam is egy nyomot, de nem látom a végkifejletet. A "hozzáadva" azt jelenti, hogy a funkció bele lett fejlesztve a Yatse -be?
-
blakey
titán
válasz
blakey #14903 üzenetére
Egy dolog mégis van, mégpedig 23,976 fps esetén néha van egy apró röccenés, de tényleg elég ritkán, először azt hittem, hogy képzelődöm, aztán az LE fórumán mások is írták így már biztos, hogy jelen van, nem zavaró, mert napróság és 2 óra alatt néhány alkalom volt csak, de mégis ott van.
-
mayday00
őstag
válasz
blakey #14583 üzenetére
Köszi
Ahogy olvasom visszafele nem rég vetted a készüléket, és meg vagy vele elégedve.
Én is szemezgetek egy ilyen masinával..
Pár mondatban már írtál róla. Ha kérhetem egy picivel bővebben írnál róla, hogy milyen a készülék?
Mert te már sok készüléket teszteltél, összetudod őket hasonlítani.
Gyári droid milyen rajta? LE nem is használod olyan jó a gyári droid?
Képminősége? Gyári droid alatt is van kadenciahelyes lejátszás, automata frekiváltás? Mennyire vagy vele megelégedve?
Köszi előre is
-
dethroner
veterán
válasz
blakey #14319 üzenetére
És valóban, ezzel az app-al, a telóról indított youtube tudja a FHD-t
Egy kérdés volna ehhez. Ennél, és akár a gyárilag telepített yt app-nál miért van a képernyő felső sávjában fekete csík, benne az # és két simkártya jellel, másik oldalon pedig az idő kijelzés? Hogy lehet ezt eltüntetni? -
szabi__memo
nagyúr
válasz
blakey #13998 üzenetére
Nyilvan ennek is van elonye, foleg ha csak megveszed, osszedugod es mukodik. A masiknal telepitgetni kell, stb. Csak kerdeztem, hatha nem latok valamit.. De jogos, az inkabb htpc.
Amugy nem lenne rossz vegre egy olyan androidos box (proci) amik a rendes android apikkal megy kodi alatt es nem a box-gyarto baszakodik a javitgatasokkal, workaroundokkal. Kivancsi leszek iden lepnek-e, hogy a kodi 17esnel ez elvart mukodes es kiszedtek pl az aml specifikus dolgokat. Ideje lenne. Vagy marad a sok fork.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nintendo Switch
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Dune: Awakening
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- További aktív témák...
- Mac mini (2023 with M2)
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged