- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
blakey #98110 üzenetére
Most már kezdem érteni. Akkor a fehér Homaticsra tudsz linkelni egy Nexust amin megy a frissített Dolby Vision? Köszi.
ui.: most néztem meg, az Android verzióm még a régi 180-as kerneles. Viszont nem találtam Android alatt a menüben, hogy hol tudom kikapcsolni az automatikus frissítést, persze csak ha szükséges.
-
gyűrű
addikt
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #98093 üzenetére
Sajnos elég kaotikus most a CE helyzet a sei boxoknál.. Javíts majd ki ha valami nem oké..
Szóval akinek homatics van fekete homatics boxa van, a v5310-es fw-vagy újabbal és CE21-et akar DV-vel annak innen a 07.28-i utolsó nightlyt kell felrakni.
(az újabb CE21 ne nightlyk már nem támogatottak.??)
Aki új telepítést csinál, és nexusba visszaportolt DV-t akar annak a CE 20 downgrade kell innen.
Akinek viszont nokia boxa van, vagy homatics, rocktek és 5310-nél régebbi verziójú fw ami nem frissült, annak csakis a régi CE 21 utolsó régi kerneles nightly a jó. -
-
interstate76
addikt
válasz
blakey #98028 üzenetére
Furcsa, nálam atomfixen lefagy kikapcsolásnál (de csak akkor, ha fent van a PKC), pedig nem szinkronizáltattam vele a zenéimet (utóbbiakat a telefonomon sem Kodiban, hanem a plex vagy a plexamp applikációban hallgatom). Na mindegy, nem fontos - azt az évenkénti 2 kikapcsolást majd megejtem ssh-n keresztül!
Közben meglett, hogy a poweroff és a reboot parancsok a barátaim, ha kikapcsolásra vagy újraindításra lenne szükség.
-
interstate76
addikt
válasz
blakey #85894 üzenetére
Régi téma, de nemrég észrevettem, hogy Nexuson is ugyanez a helyzet. Nem szoktam ki- bekapcsolgatni a boxokat, de azért ez furcsa, hogy azóta sem sikerült megoldani - vagy csak nálam nem lehet kikapcsolni, ha fent van a PKC?
SSH-n keresztül amúgy hogy kell kikapcsolni? poweroff vagy shutdown?
-
Csabi1984
addikt
válasz
blakey #97968 üzenetére
Szerintem nem okozok azzal kavarást ha valamihez szeretnék hasonlítást alkalmazni. Mert aki nem használt plexkodiconnectet nem érti a kérdést
Az egyik automatikus másik csak részben. Az volt a kérdés lényege, hogy van-e olyan kiegészítő a Kodihoz amivel ugyan azt érem el, ebbe mi a félrevezető?
-
tomp
félisten
válasz
blakey #97918 üzenetére
Na ezaz, hogy nálam a Philips TV nem a saját EDID infóját szolgáltatja a box felé hanem a bekötött soundbarét. Gyakorlatilag Passtrough EDID van. A box nem azt látja, hogy a TV mire képes hanem, hogy a soundbar mit tud.
Vajon a Shielden hogyan lehet rávenni a Kodit, hogy e szerint normálisan küldje a hangot? Kodiban ha az audio kimenet Kodira van állítva akkor DDP-t akar küldeni a Disney+ addon amitől lefagy a teljes box.
Ha android audio kimenetre állítom akkor megy de időnként elkezd szaggatni.
A korábbi TCL a saját EDID infóját adta így minden Dolby-t átküldött neki minden box aztán a TV leboxolta a soundbarral, hogy mi a helyzet. Gyakorlatilag mindig volt Dolby hang.
Vicces, hogy még erre sincs egységes alkalmazás. -
tomp
félisten
válasz
blakey #97909 üzenetére
Auto módban nálam azért nincs mert a TV-re kötött soundbar nem Atmos képes így a TV nem is fogadja.
De ha a TV-n a hangot átállítom passtrough-ról TV általi feldolgozásra akkor már fogadja de csak akkor ha a box is Passtrough módban van.
Viszont ha az Apple TV app-ban megy akkor a Netflixben miért nem? -
tomp
félisten
válasz
blakey #97784 üzenetére
5310-es fw-ben javították az Audio Passtrough módot?
Átállítottam és valóban át is állt a box és nem megy vissza Auto módra.
Változás:
Tidal: Atmost indítva közli, hogy nem lesz itt semmiféle Atmos hallgatás.
Netflix: Nincs Atmos a hangsávok között.
Apple TV app: Tökéletesen átmegy az Atmos! kép -
unown
csendes tag
válasz
blakey #97899 üzenetére
Köszönöm a linket. Az a helyzet, hogy most ismerkedek ezzel a rendszerrel, és alapvető dolgokat sem tudok. Például nem tudom, hogy hol találom meg a
/storage/.config
mappát, és azt sem tudom, hogy mivel tudok a készüléken mappák között másolgatni.
Az SD kártyán nincs ilyen mappa, nem tudom a PC-n simán átmásolni ezt a fájlt.Bocs, ha idegesítő, hogy ennyire nem vagyok képben.
-
LLKobe
veterán
válasz
blakey #97814 üzenetére
Engem a foscsi Youtube és Twitch plugin zavar CE alatt.
Asszonynak van egy tv box egy okosított androiddal a nappaliba, teljesen frankó.
Van benne frekvenciaváltás, működik is, és bármilyen app megy a store-ból.Ha egyszer túl sok pénzem lesz átalakítom a saját médialejátszós setupomat is.
-
tomp
félisten
válasz
blakey #97811 üzenetére
Én ott tartok, hogy a streaming appokhoz veszek egy Apple TV 4K-t.
Shield egy f0s halmaz lett és úgy tűnik az Nvidia már le..rja a boxot.
Homatics jó lesz majd az R 4K Plus 2-re mindent meg is csinálnak rajta.
Apple TV 4K-n van rendszerszintű AFR a fontos streaming appokhoz(Netflix, Disney+, AppleTV app, HBO Max), az érkező TV OS 17-el pedig lesz DV P8.1. -
tomp
félisten
válasz
blakey #97784 üzenetére
Homaticsról töröltem a Tidalt és újra telepítettem.
Most már van Atmos!
Viszont fw update továbbra sincs.
Tegnap nagyon darabos volt a lejátszás. Minden streaming appban szaggatott a kép. Érdekes, hogy Vimu, Plex hibátlan volt. De Disney+, Netflix, Play Movies akadt mint a bolond. -
tomp
félisten
válasz
blakey #97784 üzenetére
Én arra gondolnék, hogy a TV EDID infójában nincs benne az Atmos mint támogatott hang ezért se küldi át neki se a Shield se a Homatics a streaming appokból.
De akkor vajon Shielden a Tidal appból miként megy?
Nekem ez magas. Bár elég nekem a sima DD is. Zenét meg amúgy se hallgatok Atmosban. -
tomp
félisten
válasz
blakey #97777 üzenetére
Jaaa akkor oké.
Érdekes, hogy a Homatics menüben nem tudom a hangot manuálisra állítani. Hiába választom ki, visszaáll automatikusra.
Auto módban nincs semmilyen Atmos. Streaming appokban se. Ezt betudom a TV-nek mert Shieldről sincs Atmos a streaming appokban.(ott manuálisra állítva a hangot és Atmost engedélyezve szimplán nincs hang ilyenkor)
Viszont érdekes, hogy Shielden a Tidal appban mutatja az Atmost és ha elindítom azt fogadja a TV és megjelenik az Atmos felirat és hang is van.
De Netflixből, AppleTV appból és HBO Maxból nincs Atmos se Homaticson se Shielden. Ki érti ezt.
Homatics-on a Tidalt megnyitva ha be van rakva egy Atmos album a kedvencekbe akkor azt szimplán Masterben vagy HiFi-ben indítja. -
tomp
félisten
válasz
blakey #97742 üzenetére
Disney+ hangsáv nálam hibátlan.
Vajon az a fw verziót mikor adják ki? Jelenleg is azt mondja a box, hogy nincs frissítés.
Shield utódját keresem és eddig úgy néz ki AppleTV 4K lesz.
A HD hangsávok nem érdekelnek mert 2.1-es soundbarom van. Viszont a normális streaming appok igen.
Jó lesz ez a Homatics majd ha helyrepofozzák. Talán a következő modell. -
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #97739 üzenetére
Épp a HBO és a Disney komoly átalakuláson esik/esett át mostanában.
Nem véletlen, hogy gondok vannak. [link]De biztos vagyok benne, hogy mindkét cég esetében hamarosan rendet tesznek, különben nézőket/előfizetőket fognak veszíteni. Ez pedig már a zsebükre megy.
(A Disney+ szerintem már javították is.)
-
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #97736 üzenetére
Ha a tucatnyi szolgáltató közül 1-2 esetében nem működik egyik vagy másik hangsáv, vagy HDR formátum, az nem feltétlen az android hibája. Sokkal inkább a szolgáltatókon múlik, hogy nem helyeznek elég hangsúlyt (értsd: pénzt) a minőség javítására.
Ugyanez a helyzet az AFR estében is. A tv-gyártók legtöbbje is szereti lepasszolni a fejlesztési költségeket másnak. Oldja meg valaki helyettük, csak ne az profitjuk terhére lehetőleg.
Vannak persze gyártók, akik odafigyelnek és próbálnak javítani a kép- és hangminőségen és nem csak a nagyívű, de semmitmondó műszaki hablattyal akarják eladni a tv-jüket, vagy épp a médialejátszójukat.
A választék elég nagy és mindenki döntse el mire költi a pénzét.
Nekem ez a Nokia 8010-es tetszik és nem okozott csalódást.
-
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #97728 üzenetére
Szerintem, ha egy boxon hibátlanul megy a Disney+, Netflix, YouTube, Kodi, akkor az egy jó médialejátszó
Az általad említett rengeteg hibából 5 nap alatt egyet sem vettem észre. Zavaró jelenséggel sem találkoztam.
És bocsi, de inkább hiszek a saját szememnek.A droid fejlesztői szemmel láthatóan nagyon rágyúrtak a streaming-szekcióra és a médialejátszásra. Ami nem is csoda az elmúlt 1-2 évben tapasztalt streaming-szolgáltatók előretörése után.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #97661 üzenetére
Szolgáltatói router most nem jut eszembe a márkája. Noip ami ingyenes a listában mert amúgy még kettőt kezel.
Ha itt regisztrálok ahogy írtad például duckdns-t akkor honnan tudja mire változott az IP ha nincs a routerben és a boxon se ddns updater? Ez nem tiszta most nekem. -
Imi1981
veterán
válasz
blakey #97658 üzenetére
Ezt hogy telepítsem libreelec vagy coreelecre? Nincs PC ahol lenne használva és a router meg csak noip -t tudja amit havonta meg kell erősíteni . Nekem nem lenne gond de akinek csinálom nem ért ehhez meg elfelejti. Azért kéne mert vnc viewer- el itthonról ránéznék a boxra ha valami nem működik jól.
-
tomp
félisten
válasz
blakey #97564 üzenetére
Vajon a TV-ken lévő Android TV rendszerek tudnak AFR-t gyártói megoldással?
Az új Philips tv nálam nagyon gyanús! Gyári lejátszó. 23,976p-s filmet indítok, kikapcsolt Motion opcióval és hibátlan a kép. Ugyan azt kapom mintha a Shieldről/Ugossról menne. Homaticsen elindítva ami fix 60Hz-en megy na ott aztán borzalmas. -
tomp
félisten
válasz
blakey #97526 üzenetére
Az AFR hiánya nem tragédia de azért elvárható lenne.
Most van nálam egy Homatics próbának. Nem rossz cucc. Ha be van kapcsolva a TV "jósága" akkor nagyon szépen megoldja az AFR hiányát. Azért van olyan tartalom Netflixen (ahol 50Hz kellene) ahol a legalapabb(manuális Motion 10-es skálán 1-re állítva) Motion beállítás kevés. Oda kell a magasabb 3-4-es érték.
Érdekesség, hogy a TV gyári Netflix appjában ugyan az a tartalom 1-es Motion állásban is jó. -
junkpod
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #97431 üzenetére
Igazából fent volt a nightly20230628 ugye ez volt az utolsó ami jó a régi fw-vel. Ebben az állapotban kikapcsoltam a CE automatikus frissítést, így nem is frissült. Ma mikor felment az új android fw. Elindítottam a CE-t és bekapcsoltam az automatikus frissítés. Ez után megtalálta és automatikusan frissült nightly20230705-ra. Nem ment a DV.
Semmit nem piszkáltam az USB-n amiről a CE indul. A kézi downgrade-t úgy csináltam, hogy az Update könyvtárba másoltam a szükséges fájlt. Újra indítás után vissza is állt a régi verzió de így se volt DV. Majd újra az automatikus frissítés engedélyezésével ment fel az aktuális nightly.
Előbb írttakon kívül semmi mást nem csináltam. Lehet kihagytam valami lépést?Nem kétlem hogy Valamit elcsesztem. Csak az a kérdés mit.
#97432 @gyűrű
Igen erre gondoltam én is, így ellenőriztem, de engedélyezve volt illetve most is engedélyezve van és android alatt Netflix-en és Kodi-ban is szépen megy a DV csak CE-n nem.Remélem nem az a probléma hogy nekem a DuneHD változat van és ott van valami gikszer
-
interstate76
addikt
válasz
blakey #97441 üzenetére
Sztem fejreállítom és a hővezető szilikon helyett kap egy alumínium bordát a SOC és a doboz belső felén lévő fémlap közé, fúrkálni biztosan nem fogom: 5-10°C-ot biztosan nyerek vele, az meg bőven elég.
Amúgy én is azt mondom, hogy 75°C-ig nincs gond, ez inkább afféle élettartam-hosszabbítás.
(#97444) WhiteWalker Van X4-esem is. Ha CE-vel akarod használni, médialejátszásra, akkor szuper az S905X3. Én retro játékkonzolként is használom az X4-est, arra azért jobb (az EmuELEC meg még jobb, de nem szeretek újrabootolgatni és néha jól jön a droid). De úgy tudom, már X4-esekre is van CE és/vagy LE (nem vagyok naprakész, nincs rá annyi időm, mint régebben).
-
Indiant
addikt
válasz
blakey #97406 üzenetére
Nem is értem. Használom, be vagyok jelentkezve. (tegnap telón beléptem - működött)
Ma kijelentkeztem CE alatt és be , de ugyanúgy nem játszik le semmit, azt írja license server hiba. (no keys)Korábban valaki javasolta, de nem találom: LOG Viewer for Kodi addon a hibanapló megnézéséhez. Kodi repó/Program
-
Elemental
addikt
válasz
blakey #97372 üzenetére
Valószínűleg azért ugrottam át ezeket a hsz-eket, mert az enyémen az androidot csak egyszer indítottam el, azóta csak a CE fut. Mi a helyes akkor? Frissítsen rajta az androidot, majd tegyem fel a legfrissebb CE -t? A régi androiddal nem fognak jól futni a legfrissebb CE -k?
-
zazenke
őstag
válasz
blakey #97349 üzenetére
az biztos hogy az áramszünetet valamiért a homatics nem komálja . én úgy szoktam elmenni dolgozni hogy áramtalanítom a multimédiás részt számítógép tv mediabox hifi stb egy rádiofrekis konnektorba vannak bedugva az eszközök és ezt kapcsolom le. amikor újra bekapcsolom a homatics kifagyva kapcsol be mert nem szereti ha a tv később tölt be (gondolom én ). az ugoos nál nincs ilyen baj mert nem akar elindulni egyből azután hogy áramot kap csak standbyba áll vissza. Ez egyedi dolog . viszont ismerősömnél van egy érdekes hiba a dune CE rendszerrel. Ő lg g2 tv-vel használja közte egy erősítő hdmi-je van összekötve a tv-vel és az erősítőbe megy be az összes eszköz. Ő ha kikapcsolja a tv-t és az CEC funkcióval lekapcsol minden eszközt standby-ba akkor a homatics kifagyással indul vissza a következő használatkor még pl a régi gt king box ott folytatja neki ahol abbahagyta. na ez mitől lehet ?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #97324 üzenetére
Jobban belegondolva nem értem, hogy miért nem szedik ki egyszerűen az 5.4.180-as kernelből a szükséges videó firmware-t, kernel modulokat és rakják be a CE-be. Hacsak nem eszközönként különböznek, bár a kernel modul esetén nehéz ezt elképzelni.
A kernel kötöttséget nem patch, hanem major, vagy minor verzió váltásra gondoltam. Azaz, így nem tudnak pl. 6-os kernelre váltani. -
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #97322 üzenetére
Akkor igazából mindkettőnknek igaza volt. A video firmware-t tölti be az emmc-ről, illetve gondolom a dovi.ko zárt, így azt kénytelen valóban az Android kernelből betölteni, ami viszont már nagyjából meg is határozza a CE kernel verzióját... Így sajna kernelben nem tudnak majd soha feljebb lépni a gyári android alatt lévő kerneltől.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #97310 üzenetére
Ezt értem, de ahogy írtad: "az Android bootloader indul". Ezt írtam én is, hogy a bootloader az tiszta sor. Viszont a kernel nem hiszem, hogy betöltődne, mert akkor semmi nem indítaná a CE kernelt és egyebeket. Én továbbra is inkább azt mondanám, hogy a 5.4.210-es kernellel együtt frissült a bootloader és mondjuk valamilyen firmware (itt hardware eszköz firmware-jára gondolok), ami nem kompatibilis a CE kernelével.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #97306 üzenetére
Ez azért fura, mert van egy (illetve 2) teljesen emmc halott S905-öm, ami tisztán SD kártyáról megy és csak az u-boot-ra volt szükség hozzá... Vagy teljesen máshogy működik a rendszer a Homatics-on (amit kétlek), vagy az van, amit írtam, hogy bizonyos hardware firmware-t az emmc-ről olvas be és az nem kerek a CE-s kernellel...
-
vargalex
Topikgazda
-
Elemental
addikt
válasz
blakey #96816 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de pár napja, mióta ezt megcsináltam, nincs jelen a sötét képernyővel induló DV film problémám.
#homatics coreelec ce dolby vision
-
Joshi
titán
válasz
blakey #97256 üzenetére
Az a baj, hogy te már nem emlékszel arra amivel bevonzottad a Homatics boxokra a usereket. Te azt állítottad, hogy a Ugoos az egy elavult SoC-os box és inkább a Homatics a nyerő, mert mostantól erre lesz igazán új fejlesztés CoreElec fronton. Ha erre nem emlékszel az nagyon szomorú. Ha te magad nem találod ezeket a hozzászólásaidat, akkor írj rám és megkeresem.
Egyébként köszönöm az infókat, de én nem szeretek bohóckodni Linux-al. Ezt meghagyom nektek. Én csak arra kérlek benneteket, hogy ne várjátok el egyetlen laikustól se hogy még csak alap szinten is értsen hozzá.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #97253 üzenetére
+(#97254) Janaboy
"Jól írtam, ne kötekedj."
Ettől köpni nyelni nem tudtam. What?Ki kötekedik? Én? Kérdezek, mert lövésem sincs miről hadováltok. Olvassak vissza? Mit? És még hogy tök egyértelmű a CE? Ne már gyerekek, ezt nem gondoljátok komolyan.
Tényleg nem tudtam hogy a CE kernele teljesen külön utakat jár, de akkor nálam miért jó?
Én automatikus frissítést használom CE alatt, már ha ez számít.
Linux verzióra nekem mindig az Ubuntu, Debian stb ugrik be, de akkor ezek szerint ez ugyan az mint a Kernel. Ok, én ezt nem tudtam. Amúgy is utálom a Linuxot és a Linuxosokat is.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #97251 üzenetére
Ha a Linux verzió akar lenni a Kernel verzió, akkor itt valami nagyon nem kerek. Csak azért, mert nekem Android alatt teljesen mást mutat.
Ugye te azt írtad, hogy 210-es Kernel verziótól nincs h265, DoVi stb. Na most nekem van minden, nincs semmi gond, de ugye az Android nem is 210-es Kernelt ír. Most akkor mi van?
Már teljesen elvesztettem a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged