-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
válasz
blakey #77472 üzenetére
Z906 és kb fél éve minden tökéletes volt DTS és minden ment.
most meg akármit állítok csak a HDMI-n megy át a hang a TV felé.ha a hangkimenet eszközét spdif-re állítom, akkor is a HDMI-n megy csak a hang.
ki is húzhatom a boxot és a logi hangfalat közvetlenül összekötő optikai kábelt.samsung Q6FN
logitech z906
X96 max X2az android még rajta van érintetlenül, ott tudom tesztelni h működik e rajta az optika ?
-
kress
aktív tag
válasz
blakey #77464 üzenetére
dehogy mukodik, 20 ujrainditas kellett mire idaig eljutottam, folyton lehal minden, ujraindul, elsotetul es nem reagal semmire, dobalja a xyz app keep stopping ablakokat, elinditom a play storet vagy a settings appot es visszaugrik a fooldalra, vagy csak egyszeruen sotet oldal es semmi, vagy epp az egyik crash dialog fagy be ott hal meg az egesz...
-
Gabesz87
veterán
válasz
blakey #77456 üzenetére
Úristen, sikerült! A hiba egyszerűbb volt, mint gondoltam. Az OAuth consent screen lépésnél egyszerűen nem mentem végig a folyamaton, mert kicsit változtattak a menetén, és ez a leírásokban, videókban nincs benne. Végig kell kattintgatni vagy 3 lépésen keresztül a Save-et (Scope meg mit tudom én mi). És eddig én ezt nem tettem meg, a Project name és az email címek megadása, és Save után visszaléptem a Credentials lapra. AZ email címem nem volt hozzárendelve így, vagy valami ilyesmi lehet a gond. Na mindegy, lényeg, hogy 2 napi szenvedés után csak sikerült. Figyelmetlen voltam.
-
kress
aktív tag
-
kress
aktív tag
válasz
blakey #77409 üzenetére
Probaltam monitoron, kb hasonlo a helyzet, de most a tv-n ahol eddig probaltam megmarad az andoid de mintha folyton kifagyna es ujtaindulna felulet.
Belepe a beallitasokba, elsotetul es ujra tolti a kezdo kepernyot, kozben jonnek a keep stopping ablakok (play services, bt, leanback launcer stb.)lehet valahonnan valami stock androidot ravarazsilni a xar helyett amit factory resetnel allit vissza? (legalabbis remelem hogy csak szoftveres a gondja, es nem a hardver miatt hal le minden ossze vissza)
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #77411 üzenetére
Minden tiszteletem a Tiéd, de én még a büdös életben nem találkoztam olyan HDR anyaggal, ami az egyik eszközről az, a másikról meg nem. Lehet, hogy csak szerencsém volt, de szerintem az az eszköz ami HDR képes ki kell, hogy adja a jelet. Inkább talán kódolás, bár ehhez abszolut nem értek, bekötés, kábel...
-
Technoman
őstag
válasz
blakey #77340 üzenetére
Írtad/írtátok, hogy jobban jártam volna egy újabb SOC lejátszóval, mint a Minix U9-el és megemlítettél egy típust.
Erre gondoltál? (nem innen venném, csak beazonosítás miatt linkeltem be) Pld a 64GB-st innen?
Kezdek megőrülni ettől a HDD le nem kapcsolástól.Thx
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #77380 üzenetére
A munkalyemről hoztam és igazából alumagnézium lemez 2mm vastag. Én vágtam méretre 5.5x5.5 cm-re de befér oda kicsit nagyobb is (majd lehet rakok is nagyobbat) . Az én boxom x96 max plus s905x3 rev c . Az enyém sajnos hűtőborda csere előtt tartotta a 75 fokot és inkább csak még feljebb ment. Ha tétlen volt a box akkor egy idő után lement 66 fokra de lassan. Ezzel az alumínium lemezzel sokkal jobb!
-
ginola
addikt
válasz
blakey #77371 üzenetére
Köszi! Túl sok mindent lehet beállítani a Kodin
Akkor a hanglejàtszás eszköze HDMI, csatorna 2.0 marad.
(Viszont ezzel a beállítással nincs mintavételezési opció 48, 192 kHz stb. lehetőség, csak ha SPDIF a hanglejátszás eszköze.)
A hangtoáíbbítás SPDIF természetesen.
Tehát gyakorlatilag mindegy, hogy SPDIF vagy HDMI hanglejàtszás eszköze, ebből ez jött le.Amúgy az jó pont, hogy a tv is szól és az erősítőre kötött hangrendszer is egyszerre. Valamelyik régebbi CE alatt ez nem működött jól, ha jól emlékszem.
-
Technoman
őstag
válasz
blakey #77334 üzenetére
Srácok. köszi a gyors visszajelzést.
Beni2360
Egy WD My Book 12TB van rákötve. (3,5") Mindkettőn uaz a CE van (9.2.5) uaz a beállítással. Az U1 leálltja, a másik (U9) nem. Egyébként találtam egy HDD parking beállítást, de nem jött össze a csoda. Mindegy, azért köszi meglátogatom az oldalt.blakey
Tudom, beszélgettünk erről már, de szembejött egy U9, szinte ingyen és nem volt szívem otthagyni. Régóta Minix-et használok (LE/CE) eddig mindig megbízható márka volt, az U1-nél nem volt ilyen problémám. Megoldható a dolog, de macerás. (Érdekes, ha először az U9-áramtalanítom és csak utána kapcsolom le az elosztón a WD-t, szépen leáll)
Tudod, vennék egy új TV-t (Sony/Panasonic) Gondoltam ha úgy is már 4K lesz, akkor már legyen meg egyúttal a Multi HDR támogatás is. Az a kevés DV, a Tv-ről menne, a HDR10 meg a lejátszóról (csak ezért vettem) -
DougButabi
tag
-
Zebu
addikt
válasz
blakey #77205 üzenetére
Na igen a PLEX, nekem is az volt a terv, hogy hanyagolom a kodit és a plex klienst használom ami az LG WEBOS-en is fut. elméletben jó minden amig nem jutok egy atmos hangsávig. Ott azonnal transzkódolni kezd
Pedig erősítő is tudja, eARC minden rendben van. KODI-val megy szépen. Aztán a PLEX csoportban felhomályosítottak, hogy a TV kliensen nem fog menni, mert valami API tiltás miatt, vagy nemtommi miatt... Fene
Pedig de jó lenne...
-
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #77197 üzenetére
Embyvel kapcsolatban kérdezem:
Azt jól gondolom, hogy ha az egyik boxra, amin CE van, a kiegészítők között lévő emby szervert telepítem repóból, akkor az a box használható lesz teljes értékű emby szerverként?
És egy másik boxról, amin szintén CE van, az embycon vagy az emby for kodi-val elérhetem és a kodival lejátszhatom a tartalmakat? -
kokokka
addikt
válasz
blakey #77047 üzenetére
Ezt miért nekem írod? Azt mondta, a TV nem tud DV-t, ezt ovosolná a boxal. De ezt nem tudja orvosolni. Amit írsz az igaz, HDR-ben jelenítheti meg a DV-t, de ettől nem lesz DV-s a TV-je! Ergo semmit sem orvosol egy boxal még akkor sem, ha az tudja a DV-t. Nem értem ezt minek írtad.....
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
blakey #77060 üzenetére
Értelek, köszönöm a válaszaidat!
Annyit még meg tudnál mondani, hogy ha DTS nélküli samsungot venném, akkor ugye a soundbart a boxba kéne dugni, amennyiben az tud dts-t? Vagy mivel az játsszable, ezért jó, ha a TV-re dugom? Igazából nem tudom egyáltalán lehet-e a boxba.Illetve még kérdeztem a kodi programot, ha aztbletoltom az androidos boxra, akkor az jó lesz nem?
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
blakey #77053 üzenetére
Miért kell minden TV-hez a box? Csak az játssza le kadenciahelyesen a filmeket? Eddig az LG-men filmeztem, az kb minden formátumot visz, nem is tudtam ilyenről, ezért nem tudom mennyire fontos ez. :D
A 2 tv-ről meg akkor annyi, hogy talan jobb, ha legalább Hdr10+-ot tudja az egyik, mintha csak egy bénább dolbyt kapnék. Ncoreon úgyis van hdrben az ami dolbyban. Tudnál ajánlani egy boxot 10-20 ezer között esetleg?
Ezer köszönet! -
zsolee73
tag
válasz
blakey #76898 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a távval kapcsolatos tippeket. Mivel semmi nem vált be, gondoltam megpróbálom egy szűz 9.2.5-tel. A régi mentéseket eldobtam, és újra beállítgattam mindent. Hát sokkal-de sokkal gyorsabb lett...
Nagyon ritkán előfordul, hogy duplán kell rányomni, de ez már bőven az elviselhető kategória.
Egyébként az X96 Max Plus-t milyen eszközként érdemes a Harmony-ra felprogramozni? Az elődöt "OTT TV X96" -ként vettem fel, de ha jól tudom sokan mást használnak (pl. Mecool Kiii PRO).
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #77017 üzenetére
Na felraktam az ext4 rendszert (CoreELEC-Amlogic.arm-ext4-9.2.0-Generic.img) megszívatott nem akart települni mivel volt egy légegérnek a stikje a boxban. Na ezt kihúzva már települt is. Mindent beállítottam amit tanácsoltatok, eltiltva a frissítés, stb. És utána kiadtam a parancsot a "installtoext4" meg is csinálta majd újra indítás után már a Háttértárolóknál - de/nmcblk1p2-13.9 G. Akkor fent is van a belső záron. Kikapcs után kivettem az SD kártyát de csak a logóig jut nem bootol be.
.
Mit rontottam el. -
djpundro
aktív tag
válasz
blakey #76936 üzenetére
Meg irtam a Nokianak hogy a lan 1000 es vagy csak 100 as ,mert az is fontos tenyezö lenne .Mondjuk az Atmost is megkerdeztem ,engem nem erdekel ,de masokat igen .Irtam nekik hogy az Nvidianal lenyegeben az Userek csinaltak egy appot hogy kadenciahelyesen lejatsza es hogy ök esetleg egy olyant tudnanak e ?
Kivancsi vagyok a valaszra .
-
cof
veterán
válasz
blakey #76923 üzenetére
Nem sokat ér, hogy van rajta LAN bár nem merik leírni a specifikációknál de biztosan csak 100 Mbit-es a 2 GB RAM-ból kiindulva. Azt meg az 5GHz Wifi simán veri. Az alkatrészek minőségével vannak fenntartásaim ennyi pénzért, azért írtam amit.
@Beni2360 A CE biztosan felejtős ha Netflix támogatást is kapott. Külön topikban elmegy, itt nem nagyon van helye.
-
zsolee73
tag
válasz
blakey #76903 üzenetére
Valószínűleg.
Megpróbáltam egy másik X96 Max plus-t is a családból, infrával az is ugyanilyen rossz, ők is a CEC-es TV távját használják hozzá.A kistestvérnél (X96 S905X) alkalmazott meson IR megoldást is kipróbáltam, de azzal is ugyanez a gond van, ráadásul a bekapcsolás nem működik.
Ahhoz kell a remote.conf.Na mindegy, akkor így nekem visszalépés lett a váltás.
-
zsolee73
tag
válasz
blakey #76451 üzenetére
Szia,
még mindig az X96 Max plus:
A remote.conf bemásolás után a KI-BE kapcsolás működik, de a távra való érzékenység és sebesség továbbra is elég vacak.
Van, hogy egész jó, de van, hogy 3x kell rányomnom, mire történik vmi. (mintha merülne a távban az elem)
Lehet ezen még valamit mókolni, vagy bel kell törődni, hogy ilyen?A sima S905X-es X96-on ehhez képest tök jó
-
1stVikman
senior tag
válasz
blakey #76870 üzenetére
Félre értesz!
Engem egy dolog érdekelt, az pedig a Google fiók és annak jelszava. Jelenleg még ugyanazt a jelszót használom mióta megcsináltam a fiókot, a szinkronizáláshoz összetett jelszót meg 6 éve állítottam be. Változtatni, fiókot elveszíteni nem szeretnék. Ha beléphetek velük a boxon az jó. Ha nem, akkor csinálok egy "eldobhatót".
A kérdés az volt, hogy biztonságos - e a box, kinek mi a tapasztalata vele? -
stigma
addikt
válasz
blakey #76861 üzenetére
Hi, köszi.
hát a kábelek amikkel teszteltünk olyan 15-30-100ezer környéke volt darabja, viszont a végeredményebn arra jutottunk ha jól emlékszem akkor AUDIOQUEST CHOCOLATE-t vettem , vagyis egyik ismerösöm olcsóbban beszerezte.
Akkor úgy szokták írni, megint spróroltam, mert nem vettem semmit.
-
kokokka
addikt
-
Elemental
addikt
válasz
blakey #76739 üzenetére
Basszus, valami nem okés, elugrottam kölcsön légegérért, és a wired kapcsolat engedélyezve van, be is van dugva a box, de nincs kapcsolat. Mindjárt ránézek a dtb file-ra.
Az eszköz tuti nem rossz, mert már akkor is be volt dugva, amikor még az android volt a boxén, és akkor online volt.4g/32g
sm1_s905x3_4g ez kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- CNC topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest