- Mobil flották
- Magisk
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Aktív témák
-
Turmoil
senior tag
Első nekifutásra szorzót visszaveszed annyira, hogy akár 200-as FSB-vel se menjen az eredeti fölé a mag órajele (FSB*szorzó). Így kitapasztalhatod, hogy mennyit bír az alaplap (ügyelni kell az AGP és a PCI frekvenciára is!) Ha kitapasztaltad a maximális stabil FSB-t, akkor jegyezd meg, vedd vissza 133-ra, és jöhet, hogy az adott hűtéssel mit bír a mag. Az eredeti, vagy kicsivel nagyobb szorzó mellett ismét FSB-növelés, amíg nem kezd nagyon melegedni a proci. Ha az adott szorzóval könnyedén eléred a FSB-korlátot, akkor FSB vissza, és nagyobb szorzóval újra. Ha bírja, akkor minimális feszültségemelés is adhat pár MHz-t.
Minden lépés után tesztelni kell sokat (memóriatest, proci melegedés 100% terheléssel, stabilitás különféle alkalmazásokkal).
Ennyit tudok elméletből, amit innen szedtem össze, de ha hüjeséget írtam, akkor majd úgyis kijavítanak:)
Szóval a lényeg a kis lépésenkénti növelés és sok-sok tesztelés! -
bdav
őstag
A lap epox EP-8KTA+ és biosból csak az FSB-t tudom változtatni, a szorzót csak jumperrel. Namost az FSB állítással együtt frekvenciát is állít, ha jól emléxem +0.5V-al próbáltam 133mhz-re. A következő történt: beizzítom a cuccot monitor be se kapcsol, de érdekes módon csipog a cucc. BIOS törlés után simán megy... Olvastam már valahol valami olyasmit, hogy az adott steppinges processzorok nem tudnak akármekkora órajelen menni (nem csak a hűtés miatt, amugy se) elképzelhető-e hogy az 1. kiadású Duronom nem viszi az 1066 Mhz-t? (szeretnék megmaradni a szabvány órajeleknél...) A másik tippem lenne hogy a vidikártyám egy full noname gef2mx400 és elég szar szemeteli néha a képet, nem stabil minden driverrel (most a 30.82-vel megy, a többinél órajel-visszaállítás után volt csak stabil). Az lehet-e hogy az FSBemelés miatt az AGP sebessége is megváltozott (ez ugy van ugye?) és a graf.kártya egyszerüen leállt tőle? AGP 4X-ről 2X-re csökkentése segíthet?
-
Drizzt
nagyúr
Lehet egyáltalán a szorzót a PROCESSZORODON állítani? Mert az egy dolog, hogy az alaplapon lehet... Nálam egyébként 150*10,5 eddig a leghatásosabb páros. Ha tudod, akkor úgy érj el minnél nagyobb frekit, hogy az fsb-t a lehető legmagasabb fokig emeled, a szorzót csökkented.
-
Jym
tag
A szorzót csak akkor tudod állítani, ha a prockón kinyitottad a szorzózórat!!!
FSB állítás pontosan tökéletes, a proci bírja, probléma a RAM-modulokkal lehet. Kezdetben állítsd bátran 150-re, azt majdnem biztos, hogy elbírja a rendszered, és mindjárt egy 2100+ procid van. Ha stabilan bebootol a Win, futtass le nehány tesztet (3Dmark2001, PCmark, stb), és ha nem fagy, próbáld feljebb. Esetleg egy kis feszkóemelés megoldás lehet, ha a proci nyűgös, de erre kicsi az esély.
Ha eddig jó, próbáld feljebb. Ha stabilan bírja a 160-as FSB-t, az már gyorsabb, mint egy 2200+!!!
Nálam (1600+) ment a 160-as FSB +0,05 volttal, de a RAM nyűglődött, ezért 1900+ -on hajtom, -0,1 volttal, így alapban 39 fokos, terhelve max 45!
Igaz, 3 ventivel szellőztetett Codegen6061-es házban :P
No, sok sikert! -
bdav
őstag
1 gyors kérdés: 1. steppinges 800mhz-s Duronnak lehet-e állítani a fsb-jét 133-ra anélkül, hogy a szorzót állítani kéne (semmi hangulatom leszedni a hűtőt :DDD)
-
karib
addikt
A lehető legnagyobb FSB-t használd, ezáltal az alaplapot tudod a maxra járatni - de ennek elérése sokmindentől függ. Aztán a szorzóval is lehet játszani, azzal a procit tudod a maxra hajtani. Olvasd el a tuning alapozót, plusz majd a héten kikerülő, AMD-k tuningolásáról szóló cikket.
-
Thx1138Hu
tag
Sziasztok! AMD 1800+ -os alaplapom van, és ahogy itt olvasgattam lehetne kicsit tuningolni! A biosba álltihatom az FSB-t is meg a szorzót is ! Mi a különbség ha az egyiket vagy a másikat állitom? Melyik az előnyösebb?
Most 11,5 -es szorzóval 133 Mhz FSB-n megy alapban! Léci segitsetek
Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest