-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
scampolo84 #7224 üzenetére
ezt a b@romságot hol olvastad?
az pontosan hogy a CPU VID-t jelzi, semmi köze a valós(tényleges) cpu feszültséghez.
az alaplap szenzoránál kell nézni a vCore értéket, vagy ha van a lapnak VRM monitorozási lehetősége akkor a VRM Vcore Voltage (VOUT) sort is lehet nézni az a valós fesz amit a CPU kap a VRM-től!
-
bombibmw
veterán
válasz
scampolo84 #7210 üzenetére
Szia!
Én is 7700-ról váltottam 9700X-re, de még nem nagyon feszegettem, csak belőttem az Expo-t és CO-38-at.
Mennyi ilyen beállítással a Vcore nálad CB alatt?A 9070XT-vel amúgy egy jó páros, nekem is az lesz mellette hamarosan.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Grat, üdv itt!
Ha bencselni akarsz alaplapi limitekkel még egy ezres van benne CB23-ban. -
válasz
Gratula!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
scampolo84 #7164 üzenetére
ha win11 -ed van, nézd meg, bekapcsolta-e a bitlockert ; az ujabbak sajna csinálják ; es ha be van kapcsolva, jo esellyel a procival egyutt a feloldokulcsot is kiveszed a rendszerbol.
( nem kritikus; a regi procit visszateve el fog indulni, csak egy csomo elba*.* idot sporolsz meg ) de amugy bios default utan procicsere aztan hajra. -
válasz
scampolo84 #7167 üzenetére
Default windows installnál nem lesz bitlockered, de akinél esetleg van, az ne veszítse el azt a nyavalyás 32 betűs jelszót, mert procicserénél fixen kérni fogja
9700X procival amikor 22000-23000 pont körüli cinebench R23 eredményt látsz, akkor ott már nem lesz sehol sem visszafogva a procid. Némi RAM tuning utána, ha van kedved hozzá
-
válasz
scampolo84 #7164 üzenetére
Cserénél a bios szerintem be fogja magát defaultolni az új proci miatt, emiatt ne aggódj
Ha ott van valami állítgatás, amit nem szeretnél majd kézileg visszaállítgatni, mint. pl. a ventiprofil azt mentsd le meg ilyesmik.
Ha esetleg van bitlocker, akkor a jelszót/kódot írd le, mert az okozhat kellemetlen perceket.
-
Zsohi
őstag
válasz
scampolo84 #6654 üzenetére
Őszintén én ezt nem tudom értelmezni. A beragadt feszültség még is mit jelent, meg az a csapos hasonlat? Kikapcsolt állapotban feszültség alatt marad az SOC ág? Vagy fix feszültségen üzemel az SOC? Amit meg azért nem tudok értelmezni, mert automata és fixen beállított értéken is "fix" feszültségen megy. A másik, hogy a VCORE és az SOC külön áramkörön van bekötve és a vezérlés is független egymástól, így hogyan lenne már hatással a magokra amik még ráadásul másik chipleten is helyezkednek el?
Az meg a másik, hogy ha 1.2V kinyírná a procikat akkor ennél sokkal-sokkal több döglött egységről hallanánk, főleg annak a tudatában, hogy a legtöbb alaplap +6400-es EXPO/XMP profilt betöltve küldi is fel az SOC-t 1.3V-ra.
-
válasz
scampolo84 #6640 üzenetére
Csak találkoztam olyan észrevétellel itt, hogy a fixált SOC fesz "kifingathatja" a 9000-es CPU-kat, ez mennyire valid?
Kizártnak tartom,Nagyon meglepődnék, mert a Zen4 és Zen5 esetén ugyanolyan az IOD.
Tehát akkor a Zen4 "Raphael" prociknak is hasonló szinten kellene hullania...Elvi szinten talán az lehetne, hogy a Granite Ridge CCD-je érzékenyebb, mint a Raphael CCD-je, de ezt nem tartom túl valószínűnek, hiszen a VSoC tápellátásának mi köze lenne a CCD-hez (külön pin-eken kapja a tápot például a CCD)?
-
válasz
scampolo84 #6640 üzenetére
Nálam ez valamennyire sötétben tapogatózás az Asus részéről, értelmes magyarázat semelyik gyártótól még nem jött arra a kérdésre, miért lenne baj a fix 1.2V VSOC.
A bios fix elvileg engedi a fixált érték alatti dinamikus vsocot.
-
válasz
scampolo84 #6634 üzenetére
Az Auto értéket ajánlom elsőre, minden másra ott a bolti garancia.
Fix értéknél 1.2V és lehet lefelé menni
EXPO és ram timinggal nyugodtan játszadozhatsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged