Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz gidalight #12699 üzenetére
Keress rá a Milyen RAM-ot vegyek? és a RAM topik-ban. Van pár ellenpélda.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
gidalight
tag
válasz fudi2002 #12700 üzenetére
Miért ne lennék legalább annyira biztos, mint abban, hogy minden 3200-as Ballastix mennyi fog 3600-on? Láttál 3600-al és ryzen 3xxx-el bárkit szívni itt a topikban? Sokunknál (kb. 7-8 ember) semmi gond, 1 embernél 4 modullal volt bonyodalom, illetve 1 felhasználónál user error (ráadásul 3600 fölött, oda meg ugye kérdéses az IF, és azt én sem javasoltam). Szóval nem látom hogy miért ne javasolhatnám 3600-ig a vipert, ha valaki nem akar tuningolni, csak belkökni az XMP-t.
-
-
-
-
Archttila
veterán
válasz turistakolbi #12703 üzenetére
Nekem csak egy profil van benne, a 3733 de néztem 3733CL16 is megy szépen csak még nem teszteltem ki.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
koko52
nagyúr
-
-
r3v0Lut10n
senior tag
Hetvegen megjott az uj rendszer es egy kis tesztelesre volt idom ma reggel.
Lehetseges az hogy Ryzen 5 3600 (nem X) CPU stabil lenne Ryzen Master overclock-kal 1.3V-n all core 4350 Mhz-en?
Cinebench 68C max, AIDA64 stability teszt max 73C.
Mindket teszt alatt figyeltem es minden core (6) 4350 Mhe-en volt fixen.
Idle meg rendesen lemegy sleep-be majd mindegyik core es feszkok is lemennek ahogy illik.Ultra szerencses lennek vagy valamit elneztem?
be quiet! Silent Base 801 - Asus X570-Plus TUF Gaming - AMD Ryzen 5 5600X - be quiet! Dark Rock 4 Pro - Corsair LPX Vengeance 4x8 Gb 3200 CL16 RAM - PowerColor Hellhound 7900XT - Sabrent Rocket 1TB NvME - 2x 6TB Storage
-
Pro!Petya
addikt
válasz r3v0Lut10n #12712 üzenetére
"Lehetseges az hogy Ryzen 5 3600 (nem X) CPU stabil lenne Ryzen Master overclock-kal 1.3V-n all core 4350 Mhz-en?"
Elhiszed ha azt mondom hogy még 1,45v-el sem tudnád stabilizálni all core 4350?
(Esetleg feltéve ha bírná a lapkád és ha combos a hűtésed és ha cherry picked)
Adj neki egy Y-crunchert aztán majd elválik a vér a víztől[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz r3v0Lut10n #12712 üzenetére
Nekem is sima 3600 van, 1.306V-on 4150MHz all cort tudtam kihozni belőle.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Comes
tag
Sziasztok!
Lehetőségem adódott arra, hogy egy új konfigot állítsak össze. Alapvetően munkára (3D modellezés -főleg eü vonatkozásában-) és 2k/4k játékra használom a jelenlegit.
A konfig:
- Alaplap: Asus ROG Strix X-470F Gaming
- CPU: Ryzen 7 2700X
- RAM: 2*8GB Kingston HyperX Predator CL15 3000Mhz DDR4
- GPU: MSI Armor RX 570 8GB OC
- PSU: FPS Hyper M 700W
- Monitor: Samsung U28E590D 28" UHD Freesync LED MonitorAz alaplaphoz nem nagyon szeretnék nyúlni, és a GPU-t is majd a későbbiekben cserélném.
Érdemes szerintetek beinvesztálnom (kizárólag hosszú távra) egy Ryzen 9 3900X-re, illetve/vagy +16Gb RAM-ra (mindezen alkatrészeket kedvezményesebben kapnám meg)?
Mennyi “plusszra” számíthatok ? (Cikkeket olvasva “kizàrólag” a programoknál -3D- tennék szert nagyobb teljesítményre, viszont a játékoknál a különbség nem annyira szignnifikáns -főleg 4k-ban-. De alapvetően az Én videókártyám a FHD-ra belőve)
A konfig frissítés célja az lenne, hogy egy jó darabig kiszolgálhasson, a különböző és egyben magasabb forrásigényű szoftverek/játékok tekintetében.
(Ezzel a konfiggal semmi bajom nincs, kizárólag a kedvezmény miatti csere értelmében kérdezem ).
Segítségeteket köszönöm!
ASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz Pro!Petya #12713 üzenetére
Rendes hutes az adott, megnezhetem Y-crunchert ha hazaertem, de nem latom ertelmet (akarcsak Prime95-el tesztelesnek - marming homersekleti plafon miatt) mivel gyakorlatban jatekra lesz, nem pedig video encode vagy ilyesmi.
Mondjuk reggel ropke teszt volt 10 perc alatt de majd hazaerek vmelyik este megizzasztom alaposabban
be quiet! Silent Base 801 - Asus X570-Plus TUF Gaming - AMD Ryzen 5 5600X - be quiet! Dark Rock 4 Pro - Corsair LPX Vengeance 4x8 Gb 3200 CL16 RAM - PowerColor Hellhound 7900XT - Sabrent Rocket 1TB NvME - 2x 6TB Storage
-
updog
őstag
Sziasztok!
Csatlakoztam a "családhoz" egy TUF GAMING X570-PLUS-ba csüccsentett R7 3800X-szel, egy 32 GB-os adag G.Skill Trident Z Neo 3600Mhz CL16 kit társaságában (bakker hogy mint a '80-as években, majdnem két hét volt mire sikerült 32GB@3600 RAM-ot szerezni)
Egyelőre PBO enable és D.O.C.P. 3600 ON, UCLK-FCLK-t elvileg Auto-n matcheli 1800-ra (Ryzen Master szerint is működik, csekkoltam), mást nem állítgattam (nem is nagyon tervezek TBH).
A gép hasít mint állat, és az R5 1600X után most az Adobe Lightroom is végre elért a "döcög mint a ****" szintről az "alig akad néha" szintre Ezen mondjuk remélem még tudok finomítani, mert egyelőre szívesen baltát vágnék a gépbe hogy "ennyiért???", de valószínűleg inkább az Adobe fejlesztőibe kéne beleállítanom....
Pedig már elvileg elmúlt az az idő, hogy adobénak csaka zintel[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Pro!Petya
addikt
válasz r3v0Lut10n #12716 üzenetére
Én azt értem hogy játékra kell , de oda is egy minimum stabilitás azért hiányzik.
PL annyi lenne a minimum hogy a p95 small fft maxon ne offoljon ki legalább az első 10 percben vagy az Y cruncher fusson le.... ha ezek nem mennek akkor gyakorlatilag bármikor freezelhet játék közben is. -
Comes
tag
válasz viperabácsi #12717 üzenetére
Köszönöm CPU terén ? Megéri akár a Ryzen 7 3800X-re vagy inkább a Ryzen 9 3900X?
ASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB
-
nagyúr
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz Pro!Petya #12720 üzenetére
Ez igaz, lesz idom leprobalok mindent aztan kiderul mi lesz stabil
-
Paxker315
addikt
Miért is? Nem 2017 van, nem első genes procik ősi protobiosos lapokkal.
Mire fel javasolsz páros időzítésű ramot?
legyen üres
-
koko52
nagyúr
Gear down off és mehet a páratlan. (auto mod is működhet)
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Comes
tag
válasz FollowTheORI #12723 üzenetére
Köszönöm
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az van, hogy próbálgattam ezt a Ryzen Dram calculator-t, de ha az azzal konfigolt beállítást állítom be, nem indul a vas, a vicces, hogy még xmp órajelen, esetemben 3000 MHz-n sem.
Kiexportáltam thaipoon-nal amit kell, betöltve, ryzen + gen-re állítva, a lapot B450-re állítva csinálom. Mindig a rec. beállításokat állítom be, azok közül amit tud a lap, de ha megcsinálok mindent, még a safe sem megy. Oké, hogy 3400G, de akkor is. Én csinálok valamit rosszul?
Ha csak az időzítéseket állítom, semmi mást sem, akkor eltudok menni akár 3533-ig is, bár ott már vannak hibák.
HX430C15PB3K2/16 szettről lenne szó.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-FreaK-
veterán
válasz Kovbob #12734 üzenetére
+ (#12733)hackeeeee
Vannak ott ám min./max. illetve alternatív értékek is az egyes beállításoknál (nem csak az időzítéseket kell beállítani btw), azokat is próbáltátok?
Valamint linkeltem korábban egy(vagyis két) kis guide-ot is, hogy hogy érdemes beállítani/stabilizálni, azt olvastátok? (ha kell, este megkeresem)Egyébként nekem sem ment olyan simán, nekem a memória fesz.-t kellett megemelnem, hogy elinduljon és stabil legyen.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz -FreaK- #12739 üzenetére
Mint írtam, én a recommended beállításokkal próbálkoztam mindennél. Mivel azt nem tudom, hogy mit, és hogyan érdemes kombinálni, mert nem tudom, hogy melyik értékkel van baj.
Vagyis, mindennél, amint a B450-es lap beállít.
Ha megcsinálom a recommended beállítást, beállítok úgy mindent, 1.45/1.1V-n sem indul el, még 3GHz-n sem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-FreaK-
veterán
válasz hackeeeee #12740 üzenetére
A max. és alt. értékekkel is érdemes próbálkozni. Azt senki nem tudja ilyenkor sajna, hogy mivel lehet a baj, csak a próba cseresznye módszer működik. Van egy pár kombináció azért..
A ProcODT-re pl. a Corsair guide azt írja, hogy 40-60 között a jó, a dram calc ennél jóval alacsonyabbat dob.
Megkeresem majd, talán három helyen is találtam leírást, hogy mit-hogy érdemes.Illetve egy balga kérdés, de pont a múlt héten volt ez a megoldás: a ramok tuti a jó slot-ban vannak?
-
Steven
addikt
válasz hackeeeee #12740 üzenetére
Nekem micron -d die -os ramom van .... nekem a ryzen calculator semmire nem jó ... saját magam tapasztaltam ki .... állíts be magas értéteket és szépen vedd vissza az időzítéseket....
KB erre jutottam ... Amúgy micron -d die ra csak 3400 ig van benne ajánlás....
TRC pl nálam tök magas 68.... de legalább stabil és megy...
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Steven
addikt
válasz hackeeeee #12744 üzenetére
hát Samsungnak szinte mindent bírnia kéne nem vágom ... próbáld meg 3600 16-20-20-20-40 és auton másodlagos időzítéseket utána ,ha stabil próbáld meg szűkíteni az időzítéseket ...
remélem xmp ki van kapcsolva...
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- MárkaLánc
- Asszociációs játék. :)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Magisk
- További aktív témák...
- Intel i5-11600k Garanciával!
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 3 3200G // 4C/4T // 4GHz // AMD RX Vega 8 (4K RDY) // AM4+Box // -25 ezer újonnan jelenleg
- Intel Core I7 5820K
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest