Hirdetés
-
Nem maradt sok titka a kétféle Galaxy A16-nak
ma A decemberi premiertipp közelgő startot és Android 14-es indítást vetít előre
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
180 Hz-es testvérpár született a Philips monitorokkal foglalkozó divíziójában
ph A hófehér köntösbe öltözött, 1440p-s kijelzőknek jó kontrasztja van, és ez hatványozottan igaz a 68,58 cm-es képátlójú példányra.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
-
tepenzed
őstag
válasz fudi2002 #11106 üzenetére
köszi, ez a pstate0 nem sokat mond nekem, de majd megnézem.
Lehet a chipsetekkel is van valami kavarodás, mert először az alaplap oldaláról szedtem le, ez felrakott dolgokat, de pl hiányoztak a ryzen energiagazdálkodási lehetőségek. Így aztán leszedtem az AMD oldaláról a b450 chipsetet is, az felrakta azt is.
Valahogy le kéne pucolni teljesen a chipseteket.. -
fudi2002
veterán
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Néztem ebben, és a Ryzen 2000 széria topikban is, hogy ki mit hozott ki a ramokból.
Egy dolog feltűnt és nem értem, bár lehet le van írva, de én nem találtam...
Miért van az, hogy egy Ryzen 2600 esetén a RAM írási sebessége 45.000-50.000 MB/s körül van, míg egy Ryzen 3600 rendre 25.000-29.000 MB/s körüli értékeket produkál a topiklakók megosztott képei alapján. Ellenben az olvasási és a másoliási sebességben nincs a két generáció között nagy eltérés.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Qtya123 #11109 üzenetére
Le volt, a busz-szélesség irasra fele az olvasásinak. Lényegében ez csak vizuális problémát okoz az arra érzékenyeknek.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
koko52
nagyúr
A CPU felépítése miatt csak felezett írással tud dolgozni. Nem befolyásol semmit csak a bench programokat.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
[link] Itt szépen le van írva, hogy miért van. A Google fordító egész jól fordítja ha kell.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kocsiska15
tag
Srácok, ránéznétek ezekre a hőmérsékletekre please?
Ryzen 5 3600-am van (aktiváltam az a-XMP profilt, így 3000Mhz-n vannak a RAM-ok ha ez számít), de nem igazán tudom mi a normál, vagy be kell-e állítani valamit.MSI Afterburnerrel néztem, remélem jó:
simán asztalon (csak a rivatuner fut, monitor 60Hz): [kép]
játék közben (Apex Legends az Origin alkalmazással, rivatuner-60fps, monitor 60Hz): [kép]egy "ARCTIC FREEZER 34 ESPORTS -120mm ventillátor, 200-2100 RPM (PWM)" procihűtőm van
Nem állítottam semmit, nem is igazán tudom hogyan kell Szerintetek így rendben van?
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok egyébként, köszi! -
Picco
addikt
válasz kocsiska15 #11115 üzenetére
tesvi'rem, ugye tudod hogy ez a program a grafikus kartyadat monitorozza es nem a procidat?
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
nagyúr
válasz abridabri #11118 üzenetére
Nem mondom, hogy nem lehet benne igazság, de azért vannak itt a fórumban jó néhányan (magam is) akiknek szépen megy a 3000-es RyZen az X370-es lapokban... (sőt, még van akinél B350-ben is. ), pl. Asus CH VI Hero/Extreme és Strix-F Gaming.
Ami biztos: Asrock B450 Pro 4-ben nem ment ennyire jól az R5 3600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-fi-be meg semmivel nem ment jobban mint a CH VI Extreme-ben jelenleg.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Qtya123
őstag
Köszi a válaszokat mindenkinek. Így már érthető!
Be fogok jelentkezni egy 3600x procival, mert sikerült 3600 árában hozzájutni, így emellett döntöttem. Összedobom a cuccot és ráeresztem a Ballistix Sport ramokra a 3600 Mhz CL16-ot, szerintem bírni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz fudi2002 #11117 üzenetére
&kocsiska15
kiskezicsokolomenkerekelnezestigazatokvan
latszik hogy reg piszkaltam mar a GPU-mat, de az a kovetkezo1.25-1.3v mellett mennyier eselyes 4.3-at elerni jo hutessel? (3600nonX)
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Qtya123
őstag
Eddig úgy néz ki bírja hiba nélkül a 3600x mellett a 3200 CL16 Ballistix RAM a 3600 CL16-ot:
Kalkulátor értékeinek beírása után a 3600 Mhz:
Ezek így megfelelőnek mondható értékek?
Egy az egyben ezt állítottam be, DRAM Voltage és SOC voltage esetében a minimum értékeket adtam meg, azonban a VDDG és VDDP Voltage értékeket auto-n hagytam.
FCLK-t beállítottam 1800-ra. Azt hagyhatnám auton egyébként?[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
-
tepenzed
őstag
válasz fudi2002 #11108 üzenetére
rosszabb lett
Új novemberi biost felraktam, alapra visszaraktam mindent.
Aztán PBO Enabled, AMD Cnq enabled és global c states bekapcsol. Végül a-xmp bekapcsolása. Game boost offon van, mint minden más gyárin.
Ha a terhelésem 1% akkor lemegy 2,2-3,2 körül ugrál összevissza. Ha már 10% terhelést kap, mint az őrült boostol fel, a voltage is elég durva. Ryzen balanced power pla, minimális proci 99%-on volt, levettem 15%, ugyanaz[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz tepenzed #11128 üzenetére
"2,2-3,2 körül ugrál összevissza. Ha már 10% terhelést kap, mint az őrült boostol fel, a voltage is elég durva."
Háde várjá, ezekszerint megszakértettük azt ami jól műxik?
Ez így normális. Vagy csak én siklottam át a hozzászólásod részletén. Ezek szerint nyugiban visszaveszi, az a lényeg.(#11129) RECSKA
Te meg mit hekkeltél, hogy az összes mag 4601 max?[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz tepenzed #11132 üzenetére
Mivel felboostol nagy frekire, oda pedig kakaó kell, így igen. A jó hír, amit itt a rutinos kollégák már leírtak csomószor, hogy amit te látsz időintervallumot az nem a teljes valóság, a valóságban annak töredéke alatt tudja változtatni ezt. Mondjuk egy előző Kolléga általi javaslat szerint jó lenne egy hwinfo-s kép is, de sztem ez így okés lesz.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz tepenzed #11132 üzenetére
Normalis, hiszen a leheto legrovidebb ido alatt el szeretné végezni a feladatot.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Szinyák
őstag
válasz perfegor17 #11136 üzenetére
nem a viper .-ramok nagyon jók , G.-skill meg ezek amit vennék én is. De jó nekem a jelenlegi tridet.-z is megy szépen ..
Szinyák
-
kocsiska15
tag
válasz kocsiska15 #11115 üzenetére
Szóval akkor esetleg valaki aki ért hozzá és van pár felesleges perce? (nem nagyon tudok mihez viszonyítani, azért szeretném tudni, hogy jók-e ezek a hőfokok)
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz kocsiska15 #11139 üzenetére
Lehet csak én nem értem... Ez a Ryzen 3000 CPU topik., mit akarsz pontosan a GPU hőfokkal?
-
palfitom
félisten
válasz kocsiska15 #11139 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Qtya123
őstag
Na úgy néz ki megvan a végleges konfigom optimálisnak vélt beállítása.
A Ballistx ramokkal kapcsolatos #11123 hozzászólásomban bemutatott kalkulátor értékeket annyiban módosítottam, hogy a tRFC értéket levittem 530-ra, illetve egy kicsit a ram feszültségből is vettem le, 1.38-ra. Így a BIOS 1.404-et ad neki. 4 kör memtest és további tesztek után teljesen stabil és nem is szándékozom tovább kísérletezni. Ez a vége:
A 3600x procit pedig alulfeszeltem 0.075 V-al, illetve PBO enabled, C-State Enabled és C&Q Enabled--> Pstate0 Máshoz nem nyúltam.
Battlefield 5 alatt mind a 6 mag 4250 Mhz-re boostol fel és tartja is. Közben HW monitor ezeket a max értékeket mutatja:
Az előző tulaj vízzel hűtötte, neki 4300 Mhz volt a Bf-ben a plafon, ha jól emlékszem egy CH VI alaplap társaságában. Nekem B450-A PRO MAX van és egy Brocken 3 hűti.
A fenti értékeket nézve nem tervezem a további finomhangolást.
[ Szerkesztve ]
-
-
kocsiska15
tag
-
-
palfitom
félisten
válasz kocsiska15 #11145 üzenetére
Igen, teljesen normális.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Qtya123
őstag
válasz Pro!Petya #11146 üzenetére
Akkor az az 50-100 Mhz különbség abból adódhat, hogy a léghűtéssel ez már 60 fok fölött van.
Ezért biztos nem veszek vizet, szerintem így jó lesz nekem, főleg amilyen jó áron a Brocken 3-at vettem.
Bár a Bf5 nagyon jól fut, mégis csak teszt jelleggel indítottam, játszani nem tudok vele normálisan, mert sosem akar a boltokba befutni az LG 27GL850...
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója)
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! AMD FX-8350 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- Beszámítás! Intel Core i7 3770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD RYZEN 2XXX-től 5XXX-ig processzor felvásárlás!!!
- AMD FX-8320, 8 mag, 8 szál AM3+ processzor
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen