Hirdetés
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
S.T.A.L.K.E.R. 2 - Már nézhető a játék fejlesztéséről szóló dokumentumfilm
gp A másfél órás anyaghoz magyar feliratozás is készült, érdemes lehet megnézni a videót.
-
Új konfig 14 év után
lo Utoljára 2012-ben vettem pc-t. Aztán az utóbbi 8 évben fizikailag nem volt hely neki, laptopot használtam kényszerből,...
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz surgyi #11449 üzenetére
hofok? Tokeletes. Ahol ulok, 1mre a geptol, mar elviselheto melegseg dereng a gep felol
viccet felreteve, teljesen mindegy hany fokos. Nekem tokeletesen mindegy, hogy az 1000W feletti hot elvezetni kepes vizhutes volt rajta, vagy a gyari rettenet... ugyanugy elszall a hofok a masodperc tortresze alatt...
az, hogy jatek alatt hany fokos, jatekfuggo :
- borderland3 : 4175-4300 30-50W max 60fok
- cod, pubg: 4175-4250 40-60W max 65fok
- breakout : 4150-4200 50-70W max 70fok
- y crouncher : 4000 105W max nap maghomerseklete XDNézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
wwenigma
Jómunkásember
-
koko52
nagyúr
válasz Create. #11453 üzenetére
Egyszerűen nem számít hogy melegebb, inkább a tutira mennek és adnak neki kraftot. Ha rinyál az user hogy meleg, akkor rakjon nagyobb hűtőt.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
veterán
válasz Create. #11455 üzenetére
Öregszik a chip, több vcore kell azonos teljesítményhez. Nem tudom, mennyire szántam viccnek, kicsit komolyan is gondolom. Ha automatán van minden, nyilván ez nem (olyan nagy) gond. Ellenben, ha alsó határra van belőve a vcore, már el tudom képzelni, hogy instabil lesz. Nyilván ezek új chipek, de valamikor, valahol, egy messzi-messzi okfejtésben olvastam, hogy az Intel chipek is egyre több vcore-t igényelnek a működésükhöz az évek előrehaladtával. Talán nem is olyan régen került ez ismét elő, Atom chip-ek kapcsán, ha jól rémlik.
[ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
válasz Create. #11455 üzenetére
Szia!
Pontosan ezért nincs értelme all core húzásnak ennél a generációnál.Ezt a szériát a mérnökök maxra járatták ,és talán egy -egy emberke el ér mégis vele sikereket all core tuning mellett ,de én biztos vagyok benne azoknak is vannak vagy lesznek ilyen anomáliák mint nálad.5 hónapja alap beállításon használom ,egy kicsi ofset van vcore és soc fesznél semmi próbléma vele ,nincsenek le állások újra indulások .Memória 3600-n megy menne feljebb de minek így totál stabil nincs az hogy 2 hét útán nem indul vagy egyéb próbléma és nem melegszik túl a rendszer egy játék víz mellett .Nálam meg vannak még a régi genek is 1xxx,2xxx ,van belőle bőven azoknak volt értelme all corral játszani .Szóval a lényeg a lényegben semmi értelme az all core tuningnak,inkább egy jól beállított ofsetnek látom az értelmét ha már sokallod a feszt.
-
addikt
válasz apa111 #11459 üzenetére
A kicsi offset az mennyit jelent nálad? Amúgy nem zavar a 70fok se, meg az se ha nem megy 4.2ghz-n, csak érdekesnek találtam ezt így. Amúgy az 1.35V is belefér simán nekem, max beállítom azt és megnézem úgy mit csinál 4.2ghz mellett.
Igazából nekem az nem tiszta még, hogy a vid-et lehet nem 1.1v-on kellett volna hagyni, hanem fentebb rakni 1.25v-ra és onnan +offsetelni, hogy a vcore megkapja a 1.3v-ot.
-
koko52
nagyúr
Elektron migrációhoz évek kellenek és extrém fesz. Volt ez téma ddr2-nél amikor 1.8v helyett 2.5-2.8v-ot toltak a ramoknak.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-FreaK-
veterán
válasz apa111 #11459 üzenetére
Nem csak ezért nincs értelme: all-core nem tudod tartani azt az órajelet, amit a PBO egy magon el tud érni, így kevés/egy szálas teljesítményél (és a játékok többnyire ilyenek) jobban jössz ki ha automatán hagyod. Erősen több szálas munkánál vélhetőleg jobban jössz ki az all core OC-val.
Bár én megnéznék egy tesztet azért 1% és 0.1% eredményeknél, hogy mit jelent a minden auton PBO vs. all core OC.[ Szerkesztve ]
-
tomsolo
őstag
válasz Create. #11460 üzenetére
imho a bios is belejátszhat
én azt vettem észre, hogy stabilabb a gép az újabb bios-szal, viszont cserébe magasabbak a hőfokok és néha több feszkó kell neki a stabil oc működéshez.
pl a 3.40 -s bios-szal simán ment 4.2 all core 1.125 vcore-ral. Most kell neki min. 1.275.
Persze ez a cpura igaz főleg, mert a ramok javultak az előzőhöz képest.
éne egyébként inkább az alulfeszelésben és az órajel csökkentésben hiszek - eredmény halkabb, hűvösebb gép + kevesebb fogyasztás.
szóval nálam inkább megy 3.6-on all core 1.1125 + a ram 3.6 cl16 mint hogy tornázgassak
így Dirt Rally 2 cirka 50-54 fok, Tekken 7 alatt meg 44.[ Szerkesztve ]
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
addikt
válasz -FreaK- #11462 üzenetére
sokkal több pontot kaptam cb20-ban az all core 4.2ghz-val, mint a pbo+auto tuning-al és 10fokkal hüvösebb is lett. Van értelme az all core tuningnak. Az a baj, hogy 1 magos terhelés már nem igazán van, így a 4.2-öt kb sose látni játékban.
tomsolo: bios frissítés csak a hiba után történt.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz Create. #11464 üzenetére
A cb20 teljesen irreleváns a jelen kérdésben.
Munkára lehetséges, hogy jobb az all core OC.
Játékban szerintem nem jobb, szerinted meg igen.
Ne az órajeleket nézzük, csinálj egy tesztet, vagy keressünk a neten, ha jól rémlik, valahol volt mérve all core oc is. Mondjuk egy BFV meg cs:go kellene, az egyik inkább több szálas, a másik meg inkább egy szálas terhelés. Kellene mérni, 0.1% 1% es átlag fps-t, minden mérést háromszor lefuttatni, ez 6 mérést jelent összesen. -
addikt
válasz -FreaK- #11465 üzenetére
de ha alapból 4-4.1ghz-ra boostol csak és mellé fűt, akkor nehogy már ne legyen jobb a 4.2 allcore minden esetben. Amit te mondasz az csak akkor igaz, ha eléri a 4.2ghz-t sok esetben a pbo+auto oc-val is, de nálam ilyen nincs.
Annyiban pontosítok, hogy az új 2.20-as bios lehet jobb lesz ilyen téren, az 1.90 nem volt jó. Egyik játékkal se játszok a fent említettek közül.
[ Szerkesztve ]
-
Fantomas80
tag
válasz Malibutomi #11447 üzenetére
Nem semmi még csak proci csere volt. A windows meg persze a NVe meghajtón van. Amit nem lát. A régi Cpu val.látta F40 es biost még egy hónapja azzal tettem fel.
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
fudi2002
veterán
Kis érdekesség: alaplap "hátulról" való hűtése. Előteszt, végleges majd ha beszerelve képekkel.
Megjött a 15mm vastag 12cmes ventim, még a fúróra várok. A projekt lényege, a hátsó oldallap kifúrása és a venti befelé való rögzítése (hogy szép is legyen ugye). A ház az alaplapnál vágott, a proci hűtő gyors szerelése végett, így eme lyukon levegőt fogok befújni a vrm hátsó oldalára. A házikó HAF X.
A fenti kép egy odatartott teszt eredményeit mutatja. A metódus a következő volt: venti odataragaszt, small prime beállítással addig nyomattam amíg a hőmérsékletek stagnálni kezdtek, aztán a hwinfo értékeit nulláztam, így ez lett a minimum érték, aztán venti levesz.
Hangsúlyozva, hogy a venti kb 7v-ot kap, így gyakorlatilag néma.
1, proci hőmérséklet ventivel
2, vrm hőmérséklet ventivel
3, proci hőmérséklet venti nélkül
4, vrm hőmérséklet venti nélkül
Tehát amit nyertem: proci -2 fok prime alatt, vrm -13 fok.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
boogie84
veterán
Ezekből mi az amit mindeképp fel kell telepíteni? [link]
AMD Chipset Driver
System Information Viewer / Smart Fan 5A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Alpi.
addikt
válasz fudi2002 #11470 üzenetére
Jó teszt ! A 13 fok vrm elég beszédes, az már mindenképp említésre méltó csökkenés és ugye ez az alaplapon lévő összes kisház, siló, gombolyag hőfokát is csökkenti értelemszerűen, mert a nyákon keresztül azok is "temperálódnak". Ki lefele, ki felfele !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz perfegor17 #11423 üzenetére
Persze, meg lehet, de ne az első kettőt emeld akkor már, hanem a 2 legjobbat ! (Gondolom mindegy, melyik kettőt)
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz fudi2002 #11477 üzenetére
Szerencsés esetben nem !
Viszont annyira nem "ragacsok", szükséged lesz lefogatásra a bordához, inkább úgy készülj. Ami nagyon "ragacs", az meg inkább csak a backplate helyén tartására van, mint hővezetésre a lapokon.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz fudi2002 #11479 üzenetére
A backplate alá esetleg rakhatsz gap-padet, a ragasztószalag helyett, ha olyan típusú, bár cpu nem sok hőt ad a lap fele sztem, a backplate meg nem ér el a vrm részig, pedig úgy talán még lenne is jelene egy ilyen beavatkozásnak.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
fudi2002
veterán
Én nem a backplatere gondoltam elsőre, hanem a proci alatti alkatrészek hűtésére. Nemsokára érkezik rgy arctic xtreme iv, ahhoz vannak elég vastag hővezetők, mert ott is a kártya hátuljára is megy borda kb innen indult az ötlet..
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Picco
addikt
válasz Szinyák #11421 üzenetére
Erre felbuzdulva kipróbáltam feljebb menni 3800mhz _ cl16 1.41 v.- on ez is stabil...
Ez milyen idozitesekkel sikerult?
Nekem a Patriot 3600 cl14@1.4v stabil, raprobalnek a 3800-ra CL14 mellett.
Valamint ycurncher-t kibirt mar?
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
nagyúr
válasz Szinyák #11486 üzenetére
Gyakorlatilag is visszaveszi, az utolsó HWINFO és a RyZen Master szépen mutatja.
Lásd a (#11417) jokeph hszemben.(#11487) MiklosSaS:
Nálam minimális a többletfogyasztás idle-ben, igaz nálam csak 3600X megyen, SMT OFF-al.Más:
Srácok, ilyen levelet kaptatok az AMD-től ?
Megérne egy össznépi benchet, lenne egy egységes viszonyítási alap.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
szivacs1987
aktív tag
válasz fudi2002 #11470 üzenetére
Szia,
Nekem már így van a jóöreg FX korszak óta.
A lényege, hogy ha fent van a számítógép oldala, akkor az alaplap és a ház oldala között meg tud rekedni a meleg levegő. Ezzel a módszerrel ezt a meleg levegő megrekedést is megszűnteted. Így effektíve nem csak a nyák direkt hűtése hoz hosszabb idő alatt sokat, hanem hogy nem reked meg a forró levegő.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
addikt
Na úgy néz ki nem a 4.2ghz 1.3v-tal volt a probléma, hanem a ram nem bírja a 3600mhz-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója)
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Beszámítás! AMD FX-8350 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 43.000.-
- Samsung NP270E5G-K04AT Laptop alaplapja
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen