Bemutatta első táblagépét saját neve alatt a HMD

De ahogy arra számítani lehetett, ez is egy kétéves Nokia eszköz átnevezve.

Az XR21 bemutatása után újabb átkereszteléssel oldotta meg a HMD, hogy bővebb legyen portfóliója. A kétéves Nokia T21 tabletet — melyet 2022 szeptemberében mutattak be, és teszteltünk is — nevezték át HMD T21-re anélkül, hogy bármi lényegi változást eszközöltek volna. De komolyan, az egyetlen különbség amellett, hogy nem Nokia felirat lett a hátoldalra szitálva az, hogy Android 13-as rendszerrel kerül forgalomba a HMD T21.

A készülékház mérete és formája megegyezik, a színe kicsit sötétebb. Ugyanaz a 10,4 hüvelykes IPS LCD panel van 2000 x 1200 pixellel, ugyanaz a Unisoc T612 chip és 4 GB RAM, valamint 64 vagy 128 GB tárhely. A 8200 mAh-s telepet 18 wattal lehet tölteni, az előlapi és hátlapi kamera egyaránt 8 megapixeles. A HMD azt ígéri, a T21-hez — mármint a saját nevük alatt érkezőhöz — két Android frissítést és négy évnyi biztonsági patchet garantálnak majd.

HMD T21 tablet, Nokia T21 alapokból
HMD T21 tablet, Nokia T21 alapokból [+]

Tekintve, hogy a Nokia T21-ből a megmaradt készletet a bejelentést követően 200 euróért még árulja a HMD, kissé arcpirító, hogy a HMD T21-et 300 eurós áron vezetik be. Amilyen meglepetésszerűen jó konstrukció volt 2021 végén a Nokia T20, annyira fáradt el lényegi fejlesztések nélkül a széria. Ezen pedig még papíron sem segít az átnevezés, sem egy újabb, a kurrenstől így is egyéves lemaradásban lévő Android főverzió.

Előzmények

  • Kétéves táblával készül a HMD

    A saját brand alatt bemutatott készülékek között érdemes újrahasznosított, korábbi Nokiákra is számítani.

  • Nokia T21 - újrázás

    Minimális a változás a Nokia új táblagépében az elődhöz képest, de legalább az ár nem szállt el.

  • Nokia T20 - nem tévedés

    Kedvező árú, alapfelhasználásra ténylegesen megfelelő táblagépből nincs túl sok, de a Nokia T20-szal eggyel biztosan nő az alternatívák száma.

Hirdetés