Hirdetés
-
Nem maradt sok titka a kétféle Galaxy A16-nak
ma A decemberi premiertipp közelgő startot és Android 14-es indítást vetít előre
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
Új konfig 14 év után
lo Utoljára 2012-ben vettem pc-t. Aztán az utóbbi 8 évben fizikailag nem volt hely neki, laptopot használtam kényszerből,...
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz klachaza #11599 üzenetére
Vegyél thermal grizzly hővezető pad csíkokat, azt rakd a ragasztó helyére, arra mehet az a szorító. Legalább is én megpróbalnám így :)
Szuper ramok amúgy! Buildzoid 4137Mhz-en cl12-t tudott kihozni belőle, persze nyilván jó példányt fogott ki. Én is gondolkozom hogy a 4000 helyett ezt veszem, mind a kettő b-die, csak a legjobb chip-ek mennek a 4400-nak a bin során.
-
nagyúr
No derék...
Szerintem, ne is tedd vissza, nem melegszenek ezek annyira.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
katokacaj
tag
Sziasztok!
Tegnapi nap folyamán sikerült szert tennem nekem is egy ilyen készülékre. Gyorsan rendeltem is rá egy vastagabb szilikon tokot, és tapasztaltam amit már néhány helyen olvastam, hogy felgyűri a fóliát. Kérdésem az lenne, éljek az elállási jogommal és küldjem vissza még most a tokot, vagy van olyan fólia esetleg a piacon, amivel jól tud együttműködni? Ez gyakori probléma lesz tok vásárlásnál? Előre is köszi, alul a link
[link] -
-FreaK-
veterán
válasz klachaza #11605 üzenetére
Milyen az a 4400as alaplap? :)
Amúgy nem érdemes annyin járatni, a legjobb 3800-on, 1900-as fclk-val hogy szinkronban legyenek, és így az időzítéseket lejjebb vinni. De ha nem akarsz szenvedni az időzítésekkel, akkor vidd le 3800-ra a sebességet és állítsd 1900ra az fclk-t, így is gyorsabb lesz.
Ez a ram amúgy nagyon feszes időzítések tud, érdemes tenni egy próbát a dram calculatorral.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Patriot Viper Steel? Korabban talan errol irtam hogy Amazonos ertekeles alapjan leesett magatol a "borda".
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
arnoldito
senior tag
válasz ScomComputer #11597 üzenetére
Egyébként én is próbáltam a 3800X manuál OC-t. Hát nem is tudom. A 4400hoz még a 1.4 is kevés, lefut a CB20, de azon kívül semmi. Lementem 4300 ott meg a 1.35 már megint kevés, szóval hagyom a francba, marad gyári, PBO ON aztán viszlát. Ezek a 4550 értékek amiket Alpi kolléga posztol mesébe illő. Gondolom leválogatott példány, mert senki másnak nem megy itt annyit az már biztos...
-
snecy20
nagyúr
válasz arnoldito #11609 üzenetére
3800x esetében benne lehet a pakliban a 4550Mhz, csak irdatlan magas feszültség mellett, lehűthetetlenül. Nálam a 3700x-szel 4450Mhz lenne a stabil max., és az a 100Mhz difi ott van a két proci között a szilicium szintjén is.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
arnoldito
senior tag
válasz snecy20 #11610 üzenetére
Oké, de Alpi 1.43V-tal küldi a 4550Mhz-t az meg nem olyan magas azért. Nekem játék alatt nem melegszik el, pedig PBO nekem is 1.45-1.465 adagol neki és csak 62fokos BFV alatt, boostra meg 4375-4350Mhz tartja végig. Szóval mondjuk úgy, hogy marhára nem az az átlagos, hogy 4550Mhz szaladgálnak ezek all core 1.44-1.45V-tal. Az egy leválogatott darab, vagy nagyon ért a beállításokhoz Alpi. Nyílván nem tudjuk meg, mert egyszer ramnál rákérdeztem mit érdemes állítani és az volt a válasz, azt nem árulja el, marad az ő titka.
-
Alpi.
addikt
válasz arnoldito #11611 üzenetére
Csak azt, hogy minden apró kis titkot nem, de azért segítek általában.
Az, hogy mekkora terhelést bír, mutatja az X265-ös benchmark. 4 perc, all core Avx2-es cpu load. 4,450 Mhz-en vagy 4,550-en a Cb R20 1,43V, 77 fokos max hőfokkal. Nyílván nem ezekkel a beállításokkal megy 24/7-ben, 3800C12-es ramokkal, stb. Ezek benchek, tesztelgetem, imserkedünk. Napi használatra továbbra is az elején beállított 4,400 Mhz, 1,25V-ra rakom vissza, amivel szinte sosem láttam 60-62 fok fölötti max. hőfokot. Néha kedveskedni is kell, hogy aztán meg ne legyen kibúvó, ha a haladás a cél !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
koko52
nagyúr
MSI Mortar MAX tulajok!
Érdemes felrakni a legfrissebb BIOS-t? Csak a boot idő miatt engem nem érdekel."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
boogie84
veterán
Pontosan ilyen hibát dobott korábbi gépemnél a játék, de semmi köze nem volt a hardverhez! Patch után lett szar, kövi patch után újra hibamentesen futott (pedig mindenki szarozta a gépet) !
Hővezető ragacs, aztán vissza a gyári borda. De szvsz ennek sok köze nincs a CoD DEV errorhoz.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Root Banane
tag
Sziasztok!
Laptopos kérdés, de sehol sem találtam rá választ, hátha ti tudtok segíteni.Egy Ryzen 5 3500U/Vega 8 mennyivel marad el egy i5 8265U/UHD620 kombótól. Nyilván inkább processzor teljesítmény szepontjából. Valamint miért van az, hogy a Ryzen 7 3700U/Vega 10 néhány a tesztekben elmarad a Ryzen 5-től? Egy Asus UM431 laptopról lenne szó.
Köszi!
-
SECTORnooB
addikt
válasz Root Banane #11621 üzenetére
3500U és társai még Zen+ alapokon nyugszanak, így ennek megfelelően alakul az erejük is.
-
jozsef83
tag
Sziasztok.
Összeraktam egy konfigot egy amd ryzen 5 3600 procival. A kérdésem az lenne, hogy normális-e hogy a VID ugrál 1.0562v - 1.4688v értékek között 1-2% kihasználtság mellett. Ez normális? Ha nem mit lehet tenni ellene? -
gaben88
őstag
Secure boot-ot hol lehet bekapcsolni Gigabyte Aorus X570 Elite esetén?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
GA-B450I-AORUS-PRO-WIFI -ről van valakinek tapasztalata? Egy 3600 menne bele, 2 darab 8GB-s Predator modullal (HX430C15PB3/8).
Mindenképp ITX.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Szinyák
őstag
válasz hackeeeee #11626 üzenetére
Giga lapok aorus jól sikerültek. simán bevállalható 3600 alá még 3800x .-is .
itt egy link a vrm listáról ha még nem láttad nézd meg .. bios nagyon jó . Mondjuk nekem x570 aorus elit van de eddig a legjobb lapom pedig volt pár a kezem között ...
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
koko52
nagyúr
válasz Szinyák #11628 üzenetére
Hát árukeresős vélemények mást mondanak. [link]
Nekem volt aorus b450, nagyon alja a vrm és a BIOS.
Intelnél is 1x volt giga az is alja volt. Soha többet."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Szinyák
őstag
válasz koko52 #11629 üzenetére
neked nem , de másnak bejöhet..
Te az árú-kereső vélemény alapján vásárolsz lapot. sok fogyos aki bekapcsolni alig tudja a gépet . Mindegy lenne a gyakori kérdésekre raknák fel akkor ... Pont a x570 aorus .-nak az egyik legjobb a vrm.-je az árkategóriában persze... van itt pár tulaj aki ugyan úgy használja megelégedve...
Pont xmp.-re panaszkodnak , meg gyenge vrm. Luzerek azért . egy jó ram kell hozzá . érdekes nekem 3800 mhz cl 16 ugy megy mint a kis angyal már 3 hete fagyás nélkül , vrm kérdés 45 fok az sok ????
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Szinyák #11628 üzenetére
Belenéztem, köszi szépen! Csak elkerülte a figyelmem, hogy benne van.
Nekem egy B450 Fatality ITX van egy 3400G-vel, igaz, már külső vga-val, azzal is elégedett vagyok, vagy arra gondoltunk, vagy a Gigára. Neki a Giga jobban tetszik.
Ez jól hangzik kezdésnek, nagyon köszi!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz koko52 #11629 üzenetére
Nekem még mindig van, semmi probléma nincs vele es teszi amit tennie kell raadasul olcso. Bennevan az ajanlott lapok között. Az hogy a biosa neked nem felel meg...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Paxker315
addikt
Maradjunk annyiban : GB Z390/X570 lapok nagyon jók lettek. A B450 elég langyika, működik, de, ar:érték arányban nem kóser.
A B450-es lapjaik közül háromnak látom értelmét : S2H, Ds3H (az árak miatt, gyakorlatilag a320 árában kaphatóak). Meg az itx B450, mert, nagyon más opció értelmes áron nincs.
Viszont az X570 és Z390 kínálat jól sikerült, sőt nagyon is
[ Szerkesztve ]
legyen üres
-
koko52
nagyúr
válasz Szinyák #11631 üzenetére
Persze, nem szoktam árukeresős véleményekre adni, de a b450 aorus saját tapasztalatból egy hulladék. Ez látható az itteni táblázatban is. A vrm all core 4.0-án ~1.3v-al 70C míg a mostani Mortar-ban az all core 4.2 1,35v-al 43C. A ház és a hűtés változatlan.
Valamint itt egy jó teszt is: [link]
Akinek bejön a BIOS-a annak örülök. Én lecseréltem és ég és föld a különbség. No meg az NVME ssd-m a vga alatt volt közvetlenűl, ami tolta rá a meleget az is megér egy misét."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
nagyúr
válasz koko52 #11635 üzenetére
Na, ezért most páran meg fognak kövezni:
én nagyon meg vagyok elégedve a CH6 Extreme-vel, X370 ide vagy oda, ilyen fullos lapom sosem volt... CH6 Hero is kiváló lap, páran tolják vele itt a fórumban is, és jó áron van most.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz koko52 #11635 üzenetére
Normalis szellozessel kellene, 70 sosem volt nekem akkor se ha streameltem 6 orat és azt procibol tolom...
És ez PBO-val, all core 4.1 korul ment nem visszavett fesszel.
[ Szerkesztve ]
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz jokeph #11636 üzenetére
Én pár hete váltottam Hero VIII-ról (Z170) Hero VIII-ra (X570)... :)
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
-
koko52
nagyúr
válasz wwenigma #11637 üzenetére
Nagy méretű ház. 2*120 front be, top AIO víz 2*120ki, 1x120 ki hátul(opció, én kapcsolom ha akarom. Alsó táp. Vga kifelé dolgozik nagy részben. De itt egy korábbi hsz az aorussal. A házban 29C-volt [link]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
nagyúr
válasz koko52 #11642 üzenetére
Hmmm... ha le tudnál menni a Vcore-al 1,3 Voltra, 60 fokot se rúgná meg.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
koko52
nagyúr
válasz jokeph #11643 üzenetére
Még nem volt rá időm. Nappali felújítás van Ez csak az alaplap game oc gombja a BIOS-ban. Majd finomhangolom.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
szivacs1987
aktív tag
válasz wwenigma #11637 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet.
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 all core 4,2GHz 1,28V ● Alpenföhn Brocken ECO Advanced
Eddig mikor teszteltem a proci stabilitását 1,5 óra folyamatos benchekkel, akkor sem volt a vrm melegebb 55°C-nál feltett számítógépház oldalakkal.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy aki használ Solid Edge programot vagy hasonló tulajdonságokkal rendelkező CAD programot. Ott egy ryzen 2400 & 3400-as integrált videókártya hogyan birkózik meg a feladattal? (Kíváncsi).
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
veterán
-
-
őstag
Hali! Feltettem a legújabb 620 HW Infót és abban megjelent a CPU-nál az effektíve clock. 4.2-re fixen belöttem az órajelet Biosban, de az effektíve játékok alatt pl. csak 3.2-3.6 meg hasonlók. Ez lenne a valós órajel? Üresjáratban pedig az effektív 700-1300MHz max, de a legtöbb magon 40-200Mhz, eközben a CPU-Z is 4.2-öt mutat. Ügye több helyen több tesztben is a CPU-Z szokták nézni.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Beújítottam egy 3600-al és azt tapasztalom, hogyha elindítom a Prime95-öt akkor a CPU hőmérséklete egy pillanat alatt felugrik 85 fok körülre és úgy is marad de ha a procihűtőt megfogom az jég hideg. A kupak hőátadásával lehet gond vagy csak a szenzor viccel meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója)
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- További aktív témák...
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- AMD RYZEN 2XXX-től 5XXX-ig processzor felvásárlás!!!
- Eladó Dobozos 5600X processzor Jegelve: Poloploid1
- AMD Ryzen 5 2400G processzor 4x3.6GHz AM4
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen