Hirdetés
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
Új konfig 14 év után
lo Utoljára 2012-ben vettem pc-t. Aztán az utóbbi 8 évben fizikailag nem volt hely neki, laptopot használtam kényszerből,...
-
Akciófigelő: Jelentős kedvezmények az Asustól
ma Az Asus idei két csúcsmodellje szerezhető be 400 ezer alatt, a Zenfone 11 Ultra és a ROG Phone 8 is akciós még nagyjából két hétig.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
veterán
Gyorsabb-ugrósabb a rendszer használat közben és program indításoknál már Windows-ban is.
Hasonló mint a fixált órajelű CPU vs energiatakarékos opciókat használó CPU közötti különbség.
Hasonló mint a másodpercenkénti képkockák száma 30 vs 60 vs 144 vs 240 közötti különbség.
Hasonló mint a megjelenítő panelok késleltetése monitor vs tévé közötti különbség.
Stb-stb példa...
Ha minden komponensből-(perifériából) kifacsarod a még biztonságosan használható és 24/7-re alkalmazható értékeket akkor összességében a sok kis plusszok összeadódnak és kapsz egy az alap-gyári állapotához képest egy még gyorsabban reagáló gépet.
Csak mint írtam van aki ezeket észleli van aki nem és nem feltétlen mérő program fétis.
Meg van akinek fontos van akinek nem.Ez egy szubjektív dolog.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
-FreaK-
veterán
Nem tudom, nem teszteltem, ahogy fudi2002 sem. De ha valamivel lehet sebességet nyerni, akkor az a ram timing. Csak ki akartam maxolni, kihozni amit lehet belőle, eleve ez volt a cél, ezért vettem jobb cpu-t, alaplapot, ramot. Erre nem megy semmi, még a 66.5 sem volt stabil igazából. Nem is találtam stabil beállítást. A ram nem bírja egyik beállítást sem amit a calculator dob.
[ Szerkesztve ]
-
-
Puma K
veterán
válasz fudi2002 #11904 üzenetére
Nálam alapból alacsonyabb azaz érték.
Én inkább a CPU-nál a fixált órajel pozitív hatását értékeltem már 2015-ben.
Ha ezek nekem nem számítanának, akkor konzolom lenne... vagy gyengébb gépem mint a mostani.
De tudtam hogy bele lesz állva a mondandómba, ki lesz valamilyen módon figurázva és nem lehet elmenni szó nélkül mellette.
Ezért írtam, hogy ez szubjektív.
-
Puma K
veterán
válasz fudi2002 #11909 üzenetére
"Ha minden komponensből-(perifériából) kifacsarod a még biztonságosan használható és 24/7-re alkalmazható értékeket akkor összességében a sok kis plusszok összeadódnak és kapsz egy az alap-gyári állapotához képest egy még gyorsabban reagáló gépet." - [link]
Ha tud olyat az alaplapod, akkor csinálj egy teljesen alapon hagyott profilt (na jó azért a RAM-os XMP-t alkalmazd, hogy ne 2133Mhz-cen járjnak a a RAM-ok) és egy olyat aminél ki van tesztelve minden olyan CPU és RAM érték ami még úgymond a lehető legjobb saját magához képest.
Töltsd be az alapot és használd úgy egy ideig mondjuk egy egész napot a gépet. Majd másnap töltsd be azt a profilt aminél a maximumra van járatva a hardver és úgy nézd meg hogy saját esetedben tapasztalsz-e különbséget.
Számomra azért sem számok fétise, mert kb a Ryzen 3000 megjelenéséig -de még utána is egy ideig- számomra semmit nem mondott az AIDA bench része. AIDA-val leginkább csak a laptopok 3-4 féle hálózati-wifi kártyájának a kirderítése volt az ok ami miatt használtam
Mivel nem használtam magát a programot és így a benchmark részét sem ahol a számokat-értékeket látom mi mennyit megy. Nálam használat közbeni érzetre ment minden beállításnak a piszkálása és a lehető legjobb érték elérése.
De a mostani proci volt tulaja akitől vettem Ryzen 3000-re váltott és az elején tapasztalta azt, hogy a memóriakésleltetésből adódóan lassabbnak hat a rendszer a váltás után. De rövid időn belül ez az érzékelésből adódó különbség semmivé válik.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz Puma K #11910 üzenetére
Megvolt. Ezért írtam, volt xmp 3200-on, most 3600cl15. Biztosan itt ott kimérhető a különbség, néhány játék min fps-e pl, de hogy így érzésre nem mondom meg melyik melyik, az bizonyára az én hiányosságom.
Nyilván én is értelmes keretek közt kimaxolom amit lehet, de inkább a tudat, hogy nem maradt benne kiaknázatlan tartalék.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
-
Paxker315
addikt
csodálatos. Hogy ne menjen szemétbe-pocsékba, hasznosítsuk újra a hulladékot!
legyen üres
-
M.T.
senior tag
válasz Puma K #11903 üzenetére
Nem kötekedni akartam csak láttam pár tesztet ahol 3200 vs 3600 Mhz es ramokkal játékok közben nem sok szinte alig észrevehető különbség mutatkozott, persze munkára használva már jobban látszott igaz ott se láttam őrületes különbséget.
(Nekem 3000 es ramok 3266 on mennek de azért a kis plusszért nem költenék 3600 as ramra, de lehet vkinek ez a kis plussz is számít.)
-
koko52
nagyúr
Munkára azért számít. Bár ott a stabilitás fontosabb.
Én most itt tartok a 3200 cl 16 Ballistix-el (24 órája stabil):"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz abridabri #11916 üzenetére
Min FPS (ami a lényeg) azért a RAM is számít. Tény, hogy nem venni észre, mert mértem stock 2133-al előző ramommal 40-45 FPS-t most pedig 63 (FC ND 1440p ultra). Igaz ott a 3000 XMP profillal 61 volt. De a lelkemnek jót tesz, hogy a 26k-s crucial a 70-100k-s ramok értékén zenél
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Puma K
veterán
A mondandómat én sem a kötekedés lehetséges előfordulásával kezdtem. Azt később említettem, hogy az általam leírtakba amit elsőként írtam a témával kapcsolatban az lehetőséget ad erre.
Online-multiplayer játékokat nézz. Ott jobban be van terhelve a gép a többi jelenlévő játékos miatt.
Főleg ha van valami grafikája is az adott címnek és akkor már a CPU-RAM-VGA-SSD négyes is kapja az ívet.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Azért vigyázva a memória kifacsarásával.
Attól még, hogy a létező összes teszt stabilnak ítéli, még nem biztos hogy az is.
Sokan szeretnek mindent kisajtolni a VGA-CPU-RAM trióból, és kikiáltani stabilnak pár teszt és pár játék után.
De akkor jön az n+1-edik játék, ahol milyen érdekes, teljesen alapon stabilan fut, a tuningbeállításokkal meg a legelképesztőbb illogikus hibákat adja.Többet veszít az ember fia a tuningon, mint amennyit nyer, hiszen 5-8% teljesítménytöbblet oltárán feláldozza az elméleti stabilitást.
-
koko52
nagyúr
válasz Puma K #11918 üzenetére
Arról nem tudok nyilatkozni, mert az online játék nálam 0%.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz koko52 #11915 üzenetére
Én asszem beallitottam innen a 3800-as CJR profilt asszem es azota nem brennoltam.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
koko52
nagyúr
válasz wwenigma #11921 üzenetére
3800-on nálam a cpu teljesítmény elmarad a 3733 értékeitől. Nem sokkal, de azért na...
-
veterán
Erős plusz egy. Nem sokat ér a kraft, ha instabil a cucc. Márpedig, pnp élmény tekintetében még alapból is nyűgösebb a Ryzen a konkurens termékekkel szemben, ha pedig még némi overclock is kerül a képletbe, cseppet megnő az esély a kéretlen natúr franciára.
[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
Eladtam a 2,5 éves ASUS Maximus VIII Hero + 6700K-t, amíg még értelmes áron elmentek (25k + 55k).
Ez lett helyette:
CPU: AMD Ryzen 3600 (61k - alza kupon)
Alaplap: ASUS ROG Strix X570-F Gaming (55k - black friday + alza kupon + ajándék SSD járt hozzá, amit eladtam)
RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo for Ryzen 3000, F4-3600C16D-32GTZNC (58k - alza kupon). Amekkora felhajtás van a RAM-ok körül, itt azért nagyobb különbséget vártam a meglevőhöz képest: CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK32GX4M2B3000C15RCPU: 4300 Mhz 1,4V
FCLK: 1900 Mhz
RAM: XMP értékek (3600 Mhz, 16-19-19-39, 1,35V), de 3800 Mhz-re és 1,4V-ra növeltem
SOC: 1,15V
Hűtés: Noctua NH-D15Mindent defaulton hagyva, full loadon 3900 Mhz-ig boostolt (HWiNFO Effective Clock), játék közben 4100-4125 Mhz-ig.
Amire használom, mindenben stabil volt hetekig, de ráengedtem egy Prime95 small fft tesztet, abban azonnal hibát dobott. Visszatettem 4200 Mhz-re, minden mást hagytam így, így már azt is bírja, persze nyilván úgy kicsit lassabb, és az már nem mutatna jól a képen .
Bizonyos speciális felhasználásban a 6700K-nak önmagához képest kb. 50%-kal tartott tovább ugyanaz a művelet a Spectre, Meltdown és egyéb sérülékenységek szoftveres javítása miatt, azt itt most visszakaptam és picit még gyorsabb is.
A terv az, hogy majd a következő generációból berakom a magasabb órajelű 8 magost (3800x utód) vagy 12 magost (3900x utód), majd az lesz az igazi upgrade.
-
Giii
senior tag
Helló!
Érdemes még ennem a 3800x_et vagy inkább 3700x és az a plusz 10es mehet valami másra?
Előre is köszönöm.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
nagyúr
-
Giii
senior tag
válasz FollowTheORI #11931 üzenetére
Szia!
Igazából nem számít de akkor egy Viper VPN 5000as m2-re beruháznék abból a plsuzból és nem kellene wd m2 venni. Patriot nagyot megy. Nagyon tetszik. Köszönöm mindkettőtöknek.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Két proci közt nézelődök Ryzen 3 3200 G ill Ryzen 5 3400 G.
Megéri az utóbbit venni plusz tízért meg az erősebb vga-ért ?
Egyenlőre az integrált vga-t használnám és ha majd normalizálódik a vga-k ára,értem itt hogy egy RX 560 mondjuk nem kerül 50-be ,akkor vennék egy rx 570 szintű vgat hozzá.Tiszta hülye aki nem normális
-
LaciMc82
aktív tag
Játék amire gondolok,Cities Skylines,Pes 2020 ,Euro Truck Sim 2 szóval nem olyan hú de nagy vga igényű dolgok.
Tiszta hülye aki nem normális
-
nagyúr
válasz LaciMc82 #11937 üzenetére
Üdv !
Szerintem megér +10k-t az erősebb procc, pláne ha később sem cseréled le. Nem csak az IGP erősebb benne jóval, hanem maga a CPU rész is.(#11942) LaciMc82:
Akkor nézzük EBBŐL a megfontolásból.Más:
X370 update (ASUS): Fenn van már végre a honlapon is a 7704-es BIOS ver (1.0.0.4. patch B). Hát, nem kapkodták el, de azért csak megszületett. (tudom, volt már aki belinkelte, de az nem az alaplap support részéről származott).
Van aki már feldobta CH6 HERO-ra ? Vagy Extreme-re ?[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gidalight
tag
válasz LaciMc82 #11941 üzenetére
Soha nincs túl erős vas. Az 580 egy belépő kártya ma, ez alá menni azzal az indokkal, hogy úgysem használnám ki (főleg úgy, h ami ettől gyengébb az nem annyival olcsóbb, mmint nem 15K egy rx560)...
Amúgy miért adtad el az 1600-at, ha úgyis külső vga lesz? És miért nem veszel használt VGA-t?
-
LaciMc82
aktív tag
válasz gidalight #11943 üzenetére
Amúgy meg teszem fel veszel egy BMW-t de nem nyomod neki mert akkor zabál meg az utak sem olyanok hogy annyira biztonságos lenne rohanni,innentől kezdve elég mondjuk egy Skoda is.
De még megrágom a dolgot megnézem hogy mennyi pénz van a perselyemben és majd döntök,mindenkinek köszönöm a segítséget.Tiszta hülye aki nem normális
-
szabeska
addikt
Üdv!
Tomahawx Max lappal rendelkező egyének!
Valaki megnézné nekem, hogy BIOS-ban megtalálja-e a Dram Calculator "Memory Interleaving + tweaks" elnevezésű blokkjában szereplő (Advanced fül) értékek helyét? Én egyet sem találok közülük sehol Köszönöm!
F1
-
Omli85
őstag
válasz jokeph #11940 üzenetére
Asus oldaláról volt az is weboldalra később kerül ki mindig amúgy.
Nálam nem oldotta meg a boot problémát ha elindul a gép akkor megy gond nélkül már ha elindul 10-20 próbálkozásra.. propetya85 feltette nála jól muzsikál.
Nálam valami egyedi hiba van de nem jöttem rá az okára gariba is vicces lesz visszaküldeni a lapot ha egyszer már procival meg jó de másik lapban meg simán indul az új proci illetve ebben is ha elindul akkor problémamentesen megy addig amíg újra nincs indítva .
Ide asszem Muldör kell meg Szkáli de minimum egy ördögűzés ...ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
chopin42
addikt
Ha már így szóba került a ram oc az utóbbi hsz-ekben, ki mivel teszteli, hogy stabil-e az adott beállítás?
Én belőttem a hynix afr 3000 cl15 ramjaim a dram calculator fast presettel 3200/cl14/17/17/30-ra, használtam vígan, ibt, prime nem fagyott, minden stabil volt, gép pöccre indult. Majd aida cpu+fpu alatt egyszer csak újraindul,t log alapján a hőfokok rendben voltak, táp nem lehet gond. Ellenben a TestMem 5 az 1usmus féle presettel több száz hibát dobott, és bármit változtattam az 1usmus féle guide alapján, csak rosszabb lett
Most d.o.c.p időzítésekkel, csak az órajelet állítottam 3200-ra nem hibázik, de most reggel csak 3. alkalommal indult a gép...Szakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Futás, futópályák
- Synology NAS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Apple Watch
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell asztali gépek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen