Hirdetés
-
Új konfig 14 év után
lo Utoljára 2012-ben vettem pc-t. Aztán az utóbbi 8 évben fizikailag nem volt hely neki, laptopot használtam kényszerből,...
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
-
Nem maradt sok titka a kétféle Galaxy A16-nak
ma A decemberi premiertipp közelgő startot és Android 14-es indítást vetít előre
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hfeco01
tag
Nos igen, én is erre gondoltam, sőt meg is rendeltem. De (ez most a reklám helye) miután a Kazy Computers tett róla hogy ne legyen karácsonyra új alaplapom, még most sincs és ahogy elnézem holnap sem lesz ( ezt volt az ígéretük), bedurrant az agyam, és elkezdtem nézegetni a többi lapot is. No meg hát fogjuk a babonára, hogy ha valamit december elsején megrendelsz és még most sincs sehol, akkor lehet a sors nem akarja hogy olyan lapom legyen.
-
Pokesz007
senior tag
Használ még valaki 350-es lapba R5 3600-os procit ? Nem nyűgös ? Configom az adatlapomon.
Nem tudom eldönteni,hogy most vegyek-e hozzá 450-es lapot...
Tudnám másra is költeni azt az összeget.️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
SirRasor
őstag
válasz hfeco01 #12651 üzenetére
KazyComputers-től rendeltem és fizetés után 3 nappal semmi hír, hogy WTF...most megnéztem a rendelést pontosabban:
rendelés ideje: 2022. január 8
Várható szállítási idő: 2020. január 22.
Mert a ramokhoz az volt írva, hogy várható szállítási idő: 7-8 munkanap. Öööö ok És még nincs visszaigazolva, hogy tényleg megkapom. Na mind1, igazából ráérekMake Love not war!
-
Qtya123
őstag
válasz SirRasor #12653 üzenetére
Kazy hiába kínál jó áron, felejtős. Tele a net azzal, hogy semmi nincs náluk raktáron, beígérik, hogy pár nap múlva beszerzik a megrendelés után, aztán 1 hónap vergődés után közlik, hogy sajnos mégsem tudják.
Én inkább 2-3e ft-al drágábban, de megvettem máshonnan raktárról ami kellett, minthogy ilyeneket látva tőlük rendeljek.
Ezek után egy garis csere időtartamába bele sem merek gondolni náluk.
[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
válasz -FreaK- #12615 üzenetére
Újrapasztáztam egy 2-3 éves maradék MX4-el. A kb 2 hónapos paszta már oda volt száradva és darabokban jött le. IDLE hőmérsékletek sokkal jobbak lettek. Kissebb mértékben is ugrál. Az eddigi 15-20C ugrások helyett 5-10C. Játékok alatt is nyertem 5fokot, stressz teszt alatt ugyanúgy felugrik 81-re, de ez mindegy is mert játék alatt ilyen terhelést nem fog kapni . Ez a processzor eddig még IDLE 40 fok alatt sosem volt ehhez képest egész jó értékeket kaptam. Újrapasztáztam a videókártyát is nah az érdekes módon 4-5 fokkal melegebb lett, de csak játékok alatt.
[ Szerkesztve ]
Galaxy A55 Navy Blue 256GB eladó. Bontatlan. Gyártói garis.
-
Poszilipo
kezdő
Üdv!
Öröm s boldogság, mert sikerült rendbe rakni a dolgokat amit Ryzen Master szétgyalázott. Már windowst akartam telepíteni, mikor találtam egy írást, hogy próbáljam meg Safe módban törölni a programot. Megcsináltam és a rendszer ismét a régi lett
Minden visszaállít a helyére, már perfo energiában sem akad ki a proci, nem kell a balanced energiával szórakozni indulás után. A fő probléma az volt, hogy hiába volt törölve az RM és BIOS update + folyamatos BIOS reset, mert mindig "BIOS-ban OC enabled lett, hiába volt kikapcsolva ---> valami folyamatosan visszakapcsolta!?
-
hfeco01
tag
válasz Pokesz007 #12652 üzenetére
Szia! Asus Rog Strix B350F-ben nekem jól megy a 3600X processzor. Nem volt nyűgös.
Processzor csere után egyből indult. Minden auton, csak a 3200-as RAM van XMP-ben 3600-ig húzva, mondjuk nem éppen álomidőzítésekkel. Akkor még elég sűrűn láttam 4400 MHz-es órajeleket a procinál. Aztán BIOS-t frissítettem a legújabbra, azóta csak hébe-hóba. -
-
negyedes
addikt
válasz szivacs1987 #12649 üzenetére
Koszi, latszik hogy 12 eve nem volt desktop gepem. Elfelejtettem a venti vezerlest, pedig jartam ott a biosban.
Beallitottam kb ugy ahogy mondtad, nem ugrik meg hirtelen a rpm most mar, nyugisabb a hutes, plusz megforditottam a haz tetejen levo elemet (be quiet pure base 500, [link] ) hogy a haz elejen legyen a racsozott resz, ne a CPU cooler folott/mogott. Igy meg sikerult nyerni 1-2 fokot.Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
fisi
senior tag
-
Atom_Anti
senior tag
-
nagyúr
válasz Atom_Anti #12671 üzenetére
Sokat kell kísérletezni, és úgy érdemes belőni, hogy az legyen a legjobb, amire valóban használod is. 4 GHZ all-core nekem ment 1,1 Volt-al, jelenleg 4,35 GHZ all-core+SMT ON 1,4 Volt Vcore-al.
Van olyan bench, ami hibával kiáll (Aida FPU stressz teszt), de a többi lefut és a játék is jobb. Idle 40-45 fok, játék alatt meg 55-65 fok között. Ez szerintem bőven jó. RX 480-al játék alatt (nincs undervoltolva) 200W átlagba a fogyi.
4,2-höz már kellett az 1,25 Volt Vcore.
A lapomban végtelen mennyiségű beállítás van mindenhez.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Atom_Anti
senior tag
válasz jokeph #12672 üzenetére
Akkor kb. ugyanolyan lapkáink vannak, a 4.2Ghz -nekem is 1.25V kell, talán egy-két egységgel kevesebb is elég. Ugyan én mindig az Aidás rytrace64-el próbálom ki, ha egymás után 5x lefut akkor stabil lesz mindenütt. Sajnos az én mini itx es házamban nagy hűtőt nem lehet felrakni, sőt a zajjal is vigyázni kell, így lefelé tuningolok csak.
-
Bobcat35
csendes tag
Szeva!
Most vettem új gépet:
MSI B450-A PRO MAX
MSI GeForce GTX 1660 Ti VENTUS XS OC 6GB
RYZEN 5 3600
Kingston HyperX FURY 2x8 GB DDR4 3200MHzKérdésem az lenne, hogy a memóriának csak 2400 Mhz-et ír, Biosban vannak oc lehetőségek a procira és a ramra, azt csak simán kapcsoljam be, vagy nem szükséges?
Nem nagyon akarom húzni , mert gyári hűtő van rajta, ha oc-éznám bírná?
Úgy tudom hogy ez terheléstől függően emeli az órajelet 4100-ig?
A ram mondjuk mehetne 3200-on, direkt azért vettem olyat.
Milyen hőmérsékletnél kell cserélni a hűtőt?Köszönöm előre is!
-
Bobcat35
csendes tag
pbo mit jelent?
-
Archttila
veterán
Melyik plant érdemes használni 3800x mellett?
- 1usmus universal
- 1usmus power planPassionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Bobcat35
csendes tag
Pbo mit jelent, Game boost-ot bekapcsoljam?
Bios verziója 2019/07/22.-ei, mikor kell frissíteni? -
nagyúr
válasz RECSKA #12673 üzenetére
Igazából nem tudom, mi az a VGA ami kellhet. Az biztos, hogy a jelenlegi RX 480 bőven megfelel, FHD@high-hoz@144 FPS+ (Ultra/max-nak nincs értelme, annyival jobban nem néz ki, meg aztán nincs idő gyönyörködni a grafikában egy RTS-ben), kivéve, amikor kevesebb, de ez CPU már, illetve helyesebben a játék problémája, minél több az egység a pályán annál jobban esik be az FPS. 44-ig nem is gyanús, az a monitorom freesyncjének az alsó határa, 144 a teteje, de több lehet, az nem zavaró.
Amúgy SC2 multival tolom, CSGO nem játszik, meg más se.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Bobcat35 #12679 üzenetére
Igazabol mehetne rá a legujabb , memoriaknal az XMP-t kapcsold be akkor megy majd nevleges frekin.
Sati: telepitesnel irja.
Use "1usmus Ryzen Power Plan", if you have a Zen 2 processor, runnning Windows 10 May 2019, Oct 2018, and earlier.
Use "1usmus Ryzen Universal", with any processor running Windows 10 Nov 2019 Update or later.Universal ha a legujabb win update van fenn (remelhetoleg)
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék majd vásárolni Ryzen 3700X-t, munkára és játékra.
Ehhez melyik chipset, alaplap ajánlott leginkább?
Megnéztem a VRM & MB táblázatot, nem tudom szükségem van-e az X570-es chipset-re, vagy sem.Memóriát tudnátok ajánlani, szeretnék 16Gb-ot venni?
Köszönöm -
Strezi
őstag
Köszönöm Mindenkinek a tanácsokat! Sajnos evvel az ideiglenes memóriával csak felesleges köröket fotottam. Gyártási éve 2015, akkor még talán tervben sem volt Ryzen proci..
Sebaj, Trident Z 3466, 32GB KIT úton van
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
gidalight
tag
válasz RaPiDsHaRe #12685 üzenetére
B450 Tomahawk Max-al nem lősz mellé, ha nem kell a PCIe 4.0 (ráadásul a BIOS alapból kezeli a 3xxx ryzeneket). Ramból ha nem akarasz tuningolni, csak belökni az XMP-t, akkor olcsón Patriot Viper Blackout 3600MHz (esetleg Viper Steel 3600, de az most drágább). Ha tuningolnál is, akkor talán Crucial Ballistix Sport 3200.
-
hfeco01
tag
válasz RECSKA #12659 üzenetére
Az alaplaphoz még nincs 1.0.0.4B-és BIOS. Most az 5220-as van fent, 5216-os BIOS-nál volt 4400-as boost.
Visszatettem az 5216-os BIOS-t, de nem tudom miért már akkor sem ment fel 4400MHz-re.
4375 általában a max. Nagyon ritkán és csak egy pillanatig ugrik fel 4400-ra.
Egyébként a fene sem érti. Processzor csere után ráengedtem egy Chinebench R15-öt. Akkor villantott egy olyan eredményt amit azóta sem sikerült elérni csak megközelíteni. -
apollo12
veterán
G.skill ramomból lenne 2db , sajnos lapom miatt nem tudom 3200mhz fölé menni, időzítést hogy tudnám le tesztelni hogy stabil, meg honnan tudhatnám meg mire érdemes be állítani ?
-
Kovbob
senior tag
Nem teljesen világos nekem ez pbo. Ez nem azt jelenti, hogy a ryzen 3600-am 4,2ghz felé is boostolhat ha engedi a hőmérséklete? Vagy ez csak az hogy ezzel boostolhat 4,2-re? Mert ha nem piszkálok semmit a biosban, vagy ha manuálisan bekapcsolom a pbo-t, nekem 4,2 ghz felé nem megy 1 mag se, akkor se ha mondjuk elindítok egy cinebenchet 1 szálon. Azt látom, hogy a legfrissebb biosz az visszafogja a pbo-t, de nem kéne azért néha feljebb engednie, vagy ahhoz többet kell rajta állítani, mert van manual beállítás is a pbo-nál, nem csak az enabled, ott kéne nekem állítgatni valamit?
[ Szerkesztve ]
-
gidalight
tag
válasz RaPiDsHaRe #12692 üzenetére
Így van, nem kell BIOS-t frissíteni a MAX utótagú MSI lapokkal. Őszintén szólva nem tudok olyan Kingston ramról, ami megérné.
-
negyedes
addikt
válasz RaPiDsHaRe #12692 üzenetére
Igen, annyi az egesz. Nekem is ment egybol, 3600 es toma max.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
koko52
nagyúr
válasz gidalight #12687 üzenetére
Annyit hozzáfűznék, hogy Viper szériát kerüld. A mostani chipek sok usernél csak a cpu által támogatott maxon mennek (Ryzen esetén). A crucial best/buy, a 3200 99,9%, hogy megy 3600 cl16-on.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Archttila
veterán
válasz koko52 #12697 üzenetére
Nekem Viper Steel 3733 van és szépen megy XMP-vel (is) mindezt úgy, hogy az ITX lapom QVL listáján csak 3600-ig vannak a ramok
23 Magyar pénz volt, bontatlan csomagolásban[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Futás, futópályák
- Synology NAS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Apple Watch
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell asztali gépek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- AMD RYZEN 2XXX-től 5XXX-ig processzor felvásárlás!!!
- Eladó Dobozos 5600X processzor Jegelve: Poloploid1
- AMD Ryzen 5 2400G processzor 4x3.6GHz AM4
- Beszámítás! Intel Core i7 3770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen