- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok,
Early adopternek tartom magam, az AM4 megjelenésekor 2017-ben egyből beleugrottam még egy Athlon X4 950-nel az AMD-s világba. (Pentium G3240-es konfigot cseréltem le az Athlon-os félmegoldásra). 2017 végén mikor a második generációs Ryzen processzorok megjelenésével a Ryzen 1600X 2018 fekete péntekén ellenállhatatlanul olcsó volt (talán 45 ezer forintért jutottam hozzá[?] a boltban) végül beruháztam rá.
Azóta sok víz lefolyt a Dunán, átéltem sok mindent, a fos RAM támogatást, cseréltem alaplapot, de ez a proci. Az 1600X maradt a gépben. Leérettségiztem, lediplomáztam, fejlesztőként dolgozok, millió és millió home projektet viszek, játékokat streamelek, szóval tényleg, használom a gépet. De máig nem futok ki ebből a prociból. Annyira szeretem, hogy 2022-ben barátnőmnek is ilyen procit tettünk az "új" gépébe. És most jön a hatalmas meglepetés. Immár 6 éve ezt a procit Precision Boost nélkül, alap órajelen, undervoltolva használom (kezdetekben 120-as), de ma már 280-as víz alatt. A hőmérséklete még Prime alatt se lépte át az 50 fokot.
Most viszont elképesztően feldühít, hogy a napjai meg vannak számlálva azzal, hogy a Microsoft a Windows 10 alól kirántja a talajt. Mit tudok tenni? Fognak ezek a procik menni Windows 11-el? Van valamilyen workaround? Vagy kénytelen leszek feltenni az öreg harcost a polcra?
-
Steve_Brown
senior tag
Szerbusztok!
Használtam a keresőt de nem találtam korrekt választ.
Van egy Ryzen 1600X-em. A kérdésem az lenne, hogy ennél a processzornál melyik hőmérsékletet kell figyelni? Melyik a valós, igazi hőmérséklet a Tctl vagy a Tdie? (Ugyebár a Tctl 20 fokal offsetelve van)
Meddig mehet fel mondjuk a Tdie?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Facebook és Messenger
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest