- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeBee73
veterán
válasz
AsakuraDave #26434 üzenetére
A legutóbbi Win Update bekavart az asztali AMD/AMD és a lapos iNtel/nVidia konfigon is.
MOD: Tudom már: Nem volt rajtuk maszk, és este 8 óra után frissítettem. Háhááá! Jön a bünti.
-
Bodz
nagyúr
válasz
AsakuraDave #18359 üzenetére
Nem egyharmad, hanem 1 vagy 3. A trfc alt a trfc alternatív értéke, tehát annak a helyére kell beírni.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
AsakuraDave #18359 üzenetére
megpróbálhatod még hogy a tRCDWR-t jóval alacsonyabbra teszed, mondjuk 8-ra 10-re,
kíváncsi lennék mit hoz és ha már megy akkor a trfc lejjebb is mehet, 400 alá is
persze egy kör IBT menjen utána ;-) csak hogy stabil-e... -
GIORGIONE76
őstag
válasz
AsakuraDave #18357 üzenetére
megpróblhatod még lentebb vinni, főleg mivel eleve 3200-es ramokról van szó, trc 52 trfc 424-el megpróblhatod
-
törölt tag
válasz
AsakuraDave #18347 üzenetére
A késleltetés sokkal rosszabb lett (68,8ns - 74,4ns), tippre a safe beállításokkal nézhetted, vagy valamit nagyon elállítottál, bár az írás látványosan javult.
Első körben aida stabilitás tesztet indítok (csak ram), az hamar eldobja magát, ha valami nem kerek. Utána memtest-et szoktam este indítani, és reggelre kiderül, hogy stabil vagy sem. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
AsakuraDave #18347 üzenetére
a Trc - Trfc érték nem túl magas?
-
Paxker315
veterán
válasz
AsakuraDave #18344 üzenetére
Nagyon jó procid van! A Lvl2 LLC elég comboska, de a jelek szerint nem használja ki a cpu az elméleti 1.3V plusz 2-es LLC-t. Igazából 1.3V körül lenne nekem is a 4.1, a 4.15-höz már 1.35 kell, a 4.2-őt meg nem fogom kitesztelni, mert nem ér annyit.
Szerintem, ha ilyen fesz mellett tudja a 4.1-et, Neked érdemes próbálkozni : ) Csak 1-2 benchmarkért
-
AsakuraDave
őstag
válasz
AsakuraDave #18323 üzenetére
-
Paxker315
veterán
válasz
AsakuraDave #18316 üzenetére
szia! sajnos nem tudom, hogy oldható meg, hogy visszavegye az órajeleket is. Nekem csak a feszt veszi el terhelés nélkül (MSI deszka), az órajel az konstans.
Esetleg megnézheted ezt a csodálatos videót, Asrock deszkás Ryzen2600 OC guide. Csak, hogy kb. legyen mihez viszonyítani a saját eredményeket
-
SECTORnooB
addikt
válasz
AsakuraDave #14221 üzenetére
Ha szerencséd van 4Ghz menni fog 1.26Vcore környékén, kB eddig a feszig ajánlott a gyári cooler,de a környezettől is függ. Összevetve nem kapkodtam volna el, kB 2 hónap és startol a Zen2.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
AsakuraDave #14218 üzenetére
Egyrészt nem értem az alaplap választásodat,ha nem elsődlegesen a tuning a cél, miért vettél Tájcsit?
Processzor hűtő a hőmérsékletek alapján, rendben felilleszkedik, az XMP profil 1.35-ös fesszel jár.
Ha nekem lenne egy ilyen lapom (de ha nem akkor is) tuningolnék.
Vennék rá egy pl Brocken 3-as hűtőt esetleg 2 ventivel vagy egy szép szál kompaktvizet, így remekül lehet "optimalizálni" a CPU-t, erő is lesz bőven és a hőfokok is erősen csökkenni fognak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy ruhás topik
- LEGO klub
- Facebook és Messenger
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged