- Yettel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Quent1n #26145 üzenetére
Fogalmam sincs, csak találgatnék, de azért tippre a B550 lapok biosa a 3000 és 5000 processzorokhoz van optimalizálva, pl memóriavezérlő terén... szóval simán benne van, hogy nem kezeli jól a 2700X memóriavezérlőjét már.
Persze a technikai vénám nekem is kicsit azt mondja, hogy ez az egész "nem támogatunk régi dolgokat" inkább csak szivatás, de aztán sose tudni.
-
Bivaly26
tag
válasz
Quent1n #26134 üzenetére
Ha minden jól megy akkor B550 Tomahawk lesz?
Remélem megeszi a 2700x et visszafele.
És az enyém meg remélem felfelé eszi az 5600x et!.VRM-ben nem hiszem hogy gond lesz nálam, mondjuk egy 5600x-el.Csak BIOS legyen hozzá.Sok sikert a próbához.
ui:
CODMW2019 4-5óra folyamatos game max 61fok VRM eredményt produkál. -
fanti
addikt
válasz
Quent1n #26093 üzenetére
Hát szia barátom!
Sajnos a B550-ös lapok nem eszik a 2700X-eket! És semmiféle hack nincs hozzájuk, az AMD itt már tényleg köcsög volt...az X570 mindenevő lett, a B550 meg 3XXX or better...és jöttek a hülye dumával, hogy így meg úgy a kicsi BIOS chip miatt van...na persze!
Ha jövőtálló alaplap kell amiben mennek még a most bejelentett 5XXX procik is, és most még a 2700X-et használnád benne, akkor három választásod van.
Ami játszik nálad komám, az az B450, az X470 és az X570.
-megveszed tőlem a még két év garis Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming lapomat, amiből épp ma fogom kiszerelni a 2700X-edet. Utalsz még 33 ezret, és megy egy postával. (bakker mondhattad volna hogy RAM is kell, adtam volna G.Skill RipJaws DDR4-3200-as 2x16GB-os készletet pluszban 44 ezerért öt év garival, Hinyx CJR csipkészlettel (ilyenből megy benne most is két kitt, azaz össz 64GB) és annyi a beállítása csak, hogy Load X.M.P. oszt csókolom.
Más memóriával el lehet azért vele szivornyázni, mire usmus kománk kalkulátorával belövöd stabilra...az enyém meg kőstabil...proci is allcore 4GHz picuri fesszel és konszolidált hővel...azaz jól összelőttem és beteszteltem a cuccot.)-megveszel egy MSI B450 Tomahawk Max lapot ami felszereltségben ugye kissé butább mint az én lapom, erősebb a VRM, de pl. gyengébb a hangkodekje, és nincs egyik M.2 -es slotján sem heatsink, valamint ha mindkét M.2 slotba raksz SSD-t, akkor buksz a 6db SATA3-as portból 4db-ot. Postával együtt 40-ért nálad van valamelyik nagykertől.
-megveszel egy X570-es alaplapot, én az Asus X570 TUF Gaming-et javaslom, annak szuper jók a tesztjei, és nem is horror áron van. Most 65-ért házhoz is viszik!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest