- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz TommiStyle93 #9155 üzenetére
Nézd, nálam olyan 2-3%, megy a Chrome, egy netes játék, meg YT zene.
Még esetleg azt nézd meg, hogy idle-ben mennyire veszi vissza az órajelet.
Lehet az órajelfelváltásokra vagy érzékeny, amíg a proci kapcsol (bár ez nano, millisecben mérhető).[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz TommiStyle93 #9153 üzenetére
"Van ötletetek, hogy miért megy 0-1%-on a cpu idle-ben?"
Mert ez a normális?
-
Viktor77
titán
válasz Fr@nkieWilde #8548 üzenetére
Ebben a videóban egy proci van, csak a ram sebessége más és más.
35W-os proci, húzni sem fogod, szerintem elég lesz a gyári.
3000-es vagy 3200-as G.Skill Aegis-szekkel nem lehet nagyon mellélőni.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz Fr@nkieWilde #8544 üzenetére
Ahogy látom, 2933Mhz-ig kezeli a ramot, szóval, 3000 alá ne add (nem is nagyon van értelme, annyival nem olcsóbb a lassabb).
És az egyik szűk keresztmetszet az IGP-nél a ram sebessége.
Sajnos csak ezt találtam, de jól látszik, hogy már az is 5-6fps (Horizon 4) ha a ram nem 2666-os hanem 3200-as.GTA 5 az menni fog 1080-ban is.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
válasz gordonfreemN #7659 üzenetére
Lehet lenne, ha nyílvános lenne a videó.
-
Viktor77
titán
válasz NdrewSunix #7531 üzenetére
Nekem az MSI biosban van egy külön menüpont, valami AMD Overclocking, ott (is) kellett az IGP-t húzni.
Ha nem volt két helyen ez az 1.2V-os érték, akkor mutatott teljesen mást.Hagyhatod auto-n, néztem róla videókat, nincs különbség, én azért fixet állítottam, de szerintem ez csak placebo.
-
Viktor77
titán
válasz NdrewSunix #7529 üzenetére
Az ott valszeg hibás (nálam is ez volt), nem tudja rendesen szétválasztani a feszeket a program.
Azt írtad, a CPU-t hagytad auto-n, az ott az lesz szerintem.
De ezért állíts azon is, mert a majdnem 1.5 az sok, még ha csak pillanatokra is kap ennyit.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz NdrewSunix #7527 üzenetére
Én maradnék az 1.2-nél (szerintem 1.3V fölé semmiképp, de nekem van egy ilyen heppem, hogy mindenben szeretek 1.3V alatt maradni), inkább a frekit próbálgasd feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz NdrewSunix #7525 üzenetére
Ezt neked kell kitapasztalni. Általánosságban az IGP olyan 1500Mhz/1.2V, a proci pedig 3.6Ghz/1.250V. Én legalábbis ezekről az értékekről indulnék.
-
Viktor77
titán
válasz NdrewSunix #7523 üzenetére
Az IGP-t húzni biosból kell, vagy Ryzen Masterből, de azt minden bekapcsolásnál újra kell állítani/tölteni a beállításokat, ha elmentetted.
Minden mást drverből, mint egy sima VGA esetében.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz NdrewSunix #7502 üzenetére
Szerintem még jobb is. IGP-ben ugyanaz, viszont a 2400 4/8-as.
A multimédiás különbségeket nem ismerem.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz NdrewSunix #7500 üzenetére
A GTA5 menni fog fHD-ban is, nem is full lowon. Saját tapasztalat.
-
Viktor77
titán
válasz pajorgergo #7480 üzenetére
Hardverapró. Szakmai topicban tilos hirdetni.
-
Viktor77
titán
Van pár kérdésem.
Mik a safe feszek a CPU és GPU tekintetében? 3200G.
A proci most 1.25-ön megy 3.7-en, a GPU meg is 1.25-ön 1600-on (bár ez az 1.25 a HWInfoban VDDCR_CPU alatt van, de a GPU-Z is ennyit ír). A SoC-nak 1.1V-ot adtam, ez jó?
A biosban az AMD Overclocknál hiába írok 1.2V-ot az IGP-nek, ilyen értéket sehol nem látok, Ryzen Masterben meg a CPU fesz változtatásával nő a GPU fesz HWInfoban (a részletes beállításoknak ugyan tudok 1.2-t beállítani, de mint írtam, ilyen érték sehol nincs kijelezve, semmilyen programban).
A biosban meg van egy másik érték (GPU-hoz kapcsolódik), ide szintén 1.2V-ot írtam, mert ha nem írok semmit, akkor fenti VDDCR_CPU 1.4V-ot jelez (de ugye hiába írok 1.2-t, mert 1.25 van kijelzeve programban).
Az létezik, hogy egy Gammaxx 200T hűtővel nem nagyon megy 62 fok fölé a proci? Illetve, az is, hogy a GPU rész nem megy 47-48 fok fölé (Furmarkkal, bár ez is a CPU hőjét írja ki).
És HWInfoban két hőmérséklet érték is szerepel, GPU Temp és APU GFX, az első 46 fok a második 49? Melyiket kell figyelembe venni?
Fura ez, mert a CPU venti a CPU hőfokhoz van igazítva (50-nél kapcsol fel), de ugye a GPU-t hiába futtatom Furmarkkal, nem kapcsol feljebb, mert ugyan melegít valamit a CPU-n is, de nem éri el az 50 fokot. Bár ez annyira nem gond (ha helyesek a számok).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest