- Huawei P30 - kell ennél több?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Viktor77 #9974 üzenetére
Kérdés az hogy mi a cél.
Nekem a StarCraft2-vel a 2200G csak dadogott (grafikától függetlenül, ez a játék régi és CPU igényes, DX9-et használ), az 5600G elfogadható sima élményt hozott közepes beállításokkal, FHD-n.
Én B350-es ITX lapban csapattam vele, 4400-es ramok 4000-re állítva.
Szükség szerint, lehet mellé tenni erős dVGA-t, pci-e 3.0-ból 16 sávot ad a pci-e slotra.A tesztben az 5600G mellett a ramok alapon mentek legtöbb esetben, azaz 2133 MHZ-en, na ez édeskevés az IGP-nek, 3600-as ramokkal már fitten hasít, 3DMark teszt alapján még 3800 is hozott, afelett már nem gyorsult számottevően.
A tesztben több címnél is változott az 5600G és a 2400G ram frekije, finoman szólva ez így megkérdőjelezhető.Játéktól is függ amúgy.
DX9-ben van nagy difi, és DX11-ben.
Jó játék és jó beállításokkal egészen jól hasít.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
consono
nagyúr
válasz Viktor77 #9156 üzenetére
Mondjuk a Ryzenek tényleg máshogy váltják az órajelet, mint az Intel procik, nekem is feltűnt már, hogy kicsit "nyúlósabb" a dolog.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Viktor77 #8547 üzenetére
Köszönöm, még össze sem állítottam a gépem, se lapom, se hűtőm eddig ,csak a proci és memória.
Az is lehet nem is lesz kompatibilis a RAM a többi alkatrésszel.
A videót otthon fogom tudni megnézni, annyit viszont látatlanban is hozzáfűznék, hogy néztem már VEGA 8 és régebbi hasonló kategóriájú VGA-k összevető videóit.
Ahány videó annyi nyertes pl a VEGA 8 - GTX 750 Ti és GT 1030 között. Persze nyilván sokat számít ilyen helyzetekben pont a RAM sebessége.Amúgy a gyári hűtő milyen? Megbízható, hangos?
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
gordonfreemN
addikt
válasz Viktor77 #7663 üzenetére
auto, de eddig nem ilyen volt. Esetleg garis probléma lehet?
Volt néhány BIOS meg WIN fagyás is. Aztán most abba hagyta. Semmi különöset nem állítottam, flesheltem rá BIOS-t előző verziót, vissza ezt, ugyanaz volt a jelenség. Load Optimized Default is volt. BIOS reset. Mindent kiszed, APU is majd vissza.
Normalon most észhez tért(előtte azzal se), de ki tudja meddig.
Talán akkor kezdett meghülyülni izmosabban, mikor a Giga overclocking menüjében a GFX feszt 1,2-re állítottam. Volt, hogy a SOC konstans 0,05V-al eltért mintha offset-eltem volna a gfx-hez.
Gigabyte B450i pro wifi, 3350G-vel Corsair sf450 táp 16GB crucial ballistix ram (ki kéne töltenem a cuccaim...).¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
veterán
válasz Viktor77 #7541 üzenetére
Ó bakker, tényleg, el volt csúszva eggyel, én meg figyelmetlen voltam. Köszi a javítást!
#7542 bacsis
Bármi lehet, ahogy nézem, 3250U az Dali, máshol is 14nm-nek írják.
A 3200U meg Picasso, itt is 14nm, de not confirmed. Ph hír szerint a Picasso 12nm.Konkurenciánál találtam egy ilyet táblát, úgy fest Picassoban kakukktojások a két magosok és 12 helyett 14nm.
Kis gonoszkodás a végére
Ryzen 1000 - 1 gyártástech/architektúra: Summit Ridge 14nm Zen
Ryzen 2000 - 2 gyártástech/architektúra: Raven Ridge 14nm Zen, Pinnacle Ridge 12nm Zen+
Ryzen 3000 - 3 gyártástech/architektúra: Dali 14nm Zen, Picasso 12nm Zen+, Matisse 7nm Zen2[ Szerkesztve ]
solfilo
-
senior tag
válasz Viktor77 #7530 üzenetére
Állandó feszültséget állítottam be a cpu-ra 3600MHz/1,25V, így a GPU Core Voltage (VDDC) -re os ezt az értéket mutatja a HWinfo64.
Azt vettem azonban észre, hogy amint szerettem volna a CPU SOC Voltage -t csökkenteni 1.0500 -re, a GFX Voltage -t is levette ennyire. Ezek alapján nem érdemes 1,2V fölé menni.Érdemes Biosban kézzel állítani, hogy mennyi memóriát használhasson az IGP vagy Auto -n hagyjam?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
-
konci79
őstag
válasz Viktor77 #7347 üzenetére
Szia.
Nekem hosszas próbálkozás után, most CPU 3900-on, 1,3V-ra van állítva, de általában 1,27 körül van a max .
Én minden mást hagytam auto-n, igp 1600-on, de ott is autó a feszültség.
Pbo, Cpb kikapcsolva, Global C state bekapcsolva, ryzen energiaséma.
Így visszaveszi az órajelet ( kivéve az igp), és a feszültségeket is.
Macho 120 Rew.A van rajta.
Lásd feljebb,#7329.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900K
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest