- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Az offsettet vedd le amennyire lehet amennyit bir -100mv.
Aztán hajtsd meg cr20 és nézd meg mire boostol. Nézd meg játékok alatt is mennyi fps-t dob.
Ha nem elég fixálhatod 3800-3900-on 1,2v-on. Aztán teszt.
Eddig kb türhető fesszel megy. Talán a 4000 is megy rendes feszen. De feljebb ha megy a proci elkezd zabálni.
Én 4,1-4.2-n 1,35+ nem hajtanám (van aki igen mert kell a kraft). Mert az 1.2-höz képest az 1,35 elég sok 100-200MHz-ért. -
törölt tag
Nem vagyok expert ebben a témában, de szerintem a TPM csak letárolja a jelszót titkosítva azért hogy ne neked kelljen beírogatni minden rendszerinduláskor (ezt lehet ugye megkerülni mókolással) azaz a teljesítményt nem befolyásolja.
A Bitlocker mint titkosítás természetesen nem gyorsítja meg a lemezműveleteket de számottevően nem is lassítja ha nem használsz olyan alkalmazást ami erre kritikus. Nekem korábban egy ezeréves Q6600 procival és SATA SSD-vel sem volt érezhető lassulás, most meg Ryzen 3400G + NVMe SSD-vel meg még annyi sem. Hasít mint állat. Bitlocker dekódoláskor ~600MB/s-al ment 10% proci mellett....
De ha annyira kritikus valami akkor kell külön partició és arra tenni azt titkosítatlanul.
-
vzozo
senior tag
Köszönöm, akkor remélem ez adott... Egyébként igen, Bitlockerhez kell. Ha a Device Managerben megnézed, akkor látsz ott ilyesmit?
Security Devices / Trusted Platform Module 1.2
?
A laptopomban gyárilag van, a vindóz ezt így ismeri fel.
Lehetne venni egyébként TPM headert az Asrock laphoz, de igazából akárhol nézem, csak az anyázást olvasom, hogy a kétfajta méret közül csak a rosszat / nem kompatibiliset lehet megvárásolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest