-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz #80977664 #7111 üzenetére
Köszi a tesztet! Remélem akkor az Athlonnal is hasonlóan simán fog menni, amint eljutok a helyszínre. A ToDo lista máris egy elemmel rövidebb, hogy nem kell alaplapi TPM modult felhajtanom.
Kicsit utána olvasva viszont egy valamire figyeljetek: BIOS frissítés előtt ajánlott letiltani ideiglenesen a Bitlockert majd utána engedélyezni! Bár elvileg a BIOS figyelmeztet az aktív fTPM-re frissítéskor...
Na meg persze menteni a kulcsot MS fiókba és/vagy külső fájlba....Abszolút, plusz tényleg mentsd el / nyomtasd ki a kulcsot amúgy is, hiszen a legrosszabbra is fel kell készülni.
Nálam a laposokon Bitlocker + PIN van, a céges benti munkaállomáson pedig "csak" bitlocker, hogy ha bármi van, akkor távolról is újra tudjam indítani a gépet helyszíni PIN-kód beírás nélkül.
Számomra észrevehetetlen, de igazából nincs is mihez hasonlitanom, mert amióta a Vistával kijött, én win telepités után egyből kapcsolom is be.
MS szerint: [Generally it imposes a single-digit percentage performance overhead.]
Szerk 2.: illetve csak most látom mit is kérdeztél - nyilván nem a TPM lassit, hanem a bitlocker.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #80977664 #7110 üzenetére
Na. Végzett, teszteltem, többször újraindítottam és szépen ugyanúgy indul mintha nem is lenne titkosítva, nem kér jelszót! Szóval a TPM letárolja ahogy kell...
Kicsit utána olvasva viszont egy valamire figyeljetek: BIOS frissítés előtt ajánlott letiltani ideiglenesen a Bitlockert majd utána engedélyezni! Bár elvileg a BIOS figyelmeztet az aktív fTPM-re frissítéskor...
Na meg persze menteni a kulcsot MS fiókba és/vagy külső fájlba....
[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
válasz #80977664 #7108 üzenetére
Hm, az nagyon menő akkor - csak azt furcsállom, hogy gyakorlatilag nulla szakirodalom / fórumbejegyzés van erről, bár az is igaz, hogy az üzleti felhasználást leszámítva azt saccolnám az otthoni júzerek 99%-át hidegen hagyja a TPM.
Pedig a bitlocker jó, és 10+ éve ott van alapból a vindózban, nem kell egyéb 3rd party lemeztitkosítóval gányolni.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz #80977664 #6958 üzenetére
Akkor minek akarsz téríteni?
Olyan hűtés kell, ami befér az ITX házba és nem fordul elő soha, hogy elégtelen a hűtés. Nem is a stabilitás miatt néztem, ha azzal lenne, küldeném is vissza gariba. Az iGPU ereje is elég lenne nekem.
Láttam pár hűtőt, de ez egy fos, nem tudom, minek védeni, legalább is az APU-hoz gyengus és kerreg.
Nem sikerülhet minden az AMD-nek sem.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz #80977664 #6955 üzenetére
Ezt fentebb már leírtam, én kevésnek érzem és a hangja is idegesítő, még alacsony fordulaton is inkább kerreg, mint surrog. Intel bármelyik gyári kerregőjének kevésbé irritáló a hangja, valamint olyan hűtő kell nekem, ami full gpu-cpu stressz alatt se throttlingol a hő miatt, mert eléri a 95 fokot.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900K
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest