- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulupeti
senior tag
válasz
gulupeti #9201 üzenetére
Tegnap végre megérkezett az alaplap, hajnali fél 2-ig sikerült is összeszerelni és nagyjából belőni mindent. Nem volt még mATX házam, azér' ebben kisebb a hely, plusz a ház kialakítása is eltérő az átlagtól, számomra mindenképpen újdonság volt, okozott meglepetéseket. Nem ártott volna néha előre gondolkodni. Az alsó ventit elég nyűgös volt beszerelni, hogy könnyebben menjen, kiszereltem a front venti / hdd tartót, melyet a venti berakás után vissza is csavaroztam, mert miért ne.
Aztán amikor eljutottam a 2 db első vinyó beszereléséig, rájöttem, hogy a csatlakozókat így igen nehezen vagy nem is fogom tudni bedugaszolni, így újra kiszereltem, rá a kábelek és úgy vissza az egész.
A ház szellőzése igen jónak mondható, ilyen teljesítmény mellett mindenképpen, hűvösebbek benne a vinyók (29-32 fok jelenleg), mint a CM Elite 120 Advancedben voltak. Egy erősebb procival meg egy 2-300 wattos VGA-val azért bizonyára más lenne a helyzet. A gyári 14 cm-es venti viszont elég tré, azt majd cserélni kell.
Az Athlon 3000G igen jól vizsgázott eddig, egy atomerőmű az E350-hez képest, simán elég lesz nekem még néhány évig, szerintem hűtőt sem fogok cserélni rajta, teljesen elég rá a Wraith Stealth. Halk és hűvös. Alapjáraton 30 fok körül pötyörög, film streamelés közben 40-45-öt láttam max, GPU-ja 35-40 fok környékén. Jó kis proci ez, nem bánom, hogy megvettem, már korábban meg kellett volna.
Néhány kép, elnézést a gyatra minőségért, éjszaka már csak erre futotta.
-
JHC
tag
válasz
gulupeti #9209 üzenetére
Én észrevettem a kisgépnél, hogy mint kiderült az utorrent miatt, és Youtube videó lejátszás alatt, a Defender eszi némileg a procit. Ennél a kis gyenge gépnél, ha forgalamazott mondjuk 5-6 megával az utorrent, és ment a YT akkor csak a Defender 25-30%-ot fogyasztott.
-
válasz
gulupeti #9209 üzenetére
Nem akadt be semmi, megnéztem. Azóta feltettem egy korábbi BIOS-t, és továbbra se megy 3900 MHz fölé alapból a procim. Mintha egy korábbi custom pstate égett volna be neki. Ugyanakkor simán beállíthatok egy allcore 4.2 GHz-et, és úgy teljesen jó, szépen viszi (durva fogyasztással persze); de auto-n sehogy se megy 3900 fölé egyik mag se, soha.
RAM-okkal viszont legalább megint sikerült valami jót alkotnom, lett teljesen stabil 3200CL14-em, játékkal is próbáltam már. Mondjuk nem hasonlítottam össze, hogy IGP-vel való játék esetén ez -e a jobb, vagy a 3333CL16. Tippre az utóbbi -a sávszél ér a legtöbbet-, a 3200CL14 viszont nekem szimpatikusabb felállás mégis.
Szerk.: eszembe jutott még egy lehetőség a 3900-as dologra: valami Windows dolog. Lett is most egy tippem hirtelen, micsoda, majd megnézem.
-
JHC
tag
válasz
gulupeti #9195 üzenetére
Én az ősszel kezdtem gondolkodni fejlesztésen. Én jelenleg Athlon 5350-et használok, nálam is miniszerver és letöltőgép szerepét játsza a kisgép. Eddig csak tervezgettem, de idén be is váltottam az ígéretemet magamnak, hogy nyáron a nagy melegben, nem kapcsolom be a nagy gépet, hogy még az fűtsön, hanem inkább a kicsivel nyomulok. Nyáron úgysem játszok, a meleg miatt, az esti meg a hétvégi gépezés kimerült, sima böngészés, és egész estés YT használatban. Júniusig Win7 volt a gépen az 1 db vinyón és ezen volt a rendszer is. Aztán mondom megpróbálom rajta a Win10-et, de azt vinyóval használni kínszenvedés, de eddig azért nem volt a gépben plusz meghajtó külön a rendszernek, mert az alaplapon csak 2 SATA port van, és az egyiken volt a vinyó, a másikat meg kivezettem hátulra eSATA gyanánt. Így most vennem kellett SATA kártyát. Aztán felment a Win10, és júniustól karácsonyig a nagy gép itt porosodott előttem anélkül hogy bekapcsoltam volna. Egész 6 hónapig a kicsit használtam. Tény hogy el lehet vele lenni, minden működik kicsit lassabban, az én szokásaimhoz a 8GB RAM általában kevés volt, eszembe jutott, hogy meg van a polcon az FX-es konfig, abban 2x8GB RAM, nosza beleraktam kb szeptember körül, na azzal már jó. Érdekesség, hogy november körül, az eseménynaplóban WHEA hibák jöttek, úgy heti 1. Eltelt 1-2 hét mire kiderült.hogy az addig tökéletesen működő memória már nem tökéletes.Ment vissza a 2x4GB. Itt észrevettem, hogy mennyit javult a Firefox memória fogyasztása olyan 104-es verzió körül lehetett. A problémám nekem a procival annyi, hogy a YT nem megy fullhd 60fps, talán az 50fps még megy, de addig csak 1333MHz-es memóriám volt, és ráfogtam arra. Aztán csak hiányzott a 16GB memória kényelme, és lőttem az aprón 1600MHz-est, a így sem megy a Costa Rica 60fps-el. Tehát marad a 720p. Egyébként ezzel a géppel is szoktam néha játszani, fesz levezetésnek nagyon megteszi a Quake3 bőséges fps-el.
Elgondolkodtam egy másik konfigon használt alkatrészből, de aztán csak terv szitjéig jutott a dolog.
1. AMD Athlon 3000 APU, csak 35w de csak 2 fizikai mag, nem láttam még használatban ilyet, gondolom szerver feladatokra bőségesen elég, böngészésre használva is el lehet vele lenni.
2. AMD Rysen 2200G, 65w, de én a 2700X-et is bekapcsolt Core Parkinggal használom, úgyhogy lehet, hogy kis terhelésen ugyanannyit fogyaszt mint a mint az Athlon, de ha kell a lóerő, akkor ott van. Persze többe is kerül, de jövőállóbb a konfig.
3. Intel i3 8 vagy 9-es sorozat, fizikai 4 mag UHD grafikai chip, mindent gyorsít, árban a Rysen-nel van pariban, talán az idle fogyasztása alacsonyabb is mint a Rysen-é.
4. Valamilyen újgenerációs integrált Pentiumos alaplap. Nem túl jövőálló, és akinek van az meg úgy sem adná el olcsón, újonan vásárolva meg annyit nem biztos, hogy meg ér, ha egyáltalán lehet venni nagy véletlenül, mert a webshopokban csak fehér holló gyakorisággal fordul elő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest